jelikož už jsem byl ve dvou servisech kde nikdo na nic nepřišel tak se obracím na vás, zda někdo neměl podobnou zkušenost s vybíjením baterky.
Problém je takový že někdy se auto vybije přes noc někdy třeba zase až po 14 dnech a to je největší problém, že je to nepravidelné a už fakt nevím čím by to mohlo být. Vyměnil jsem ježka, odpojil všechny jednotky v kufru (navigace, cd changer, telefon atd...) a problém stejně přetrvává. Zkoušel jsem i v zamklém a uspaném autě proměřovat odběr ale jelikož je to nepravidelné tak jsem nezjistil nic proto jsem si koupil takovou vychytávku od CTEK co mi posílá data z baterky na telefon a zjistil jsem tohle viz. obrázek
Auto se uspí ale pak jakoby v pravidelných intervalech má odběry a pak se zas nic ... jak sem psal někdy se mu podaří plnou baterku vybít přes noc .. na druhou stránku bych řekl že v létě se tak často nevybije ...
Ještě me napadlo jestli to nemůže být nějaký špatný větráček v palubovce ? Nebo pod budíkama ten LCD panel a nebo webasto ...že by prostě někdy seplo ..
Nevím co máš za motorizaci, ale ropy sem tam spouštějí žhavení jen tak
Dále třeba pokud je celovzduch tak se auto co šest hodin vzbudí a vyrovná si výšku.
Nemusí být v prdeli co se týče žhavení a teploty na problémovej start ještě nejsou, prostě si to zažhaví kdy chce. Dále to nejčastěji dělají neorigo věci jako dodělávanej alarm,... i blbej BT parrot dokáže vycucat baterku.
zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
tomik001 píše:zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
Ahoj já jsem to asi vyřešil, odpojil jsem alternátor a zatím se to zdá OK baterka stále drží. Pokud to teda nedělá žhavící jednotka a odpojením altíku sem jen přerušil nějakej obvod od žhavící jednotky....takže nevím jestli koupit novej altík nebo žhavící jednotku .. nerad bych koupil altík a pak zjistil že to stejně dělá ta žhavící jednotka ... má někdo nějakej tip jak to otestovat abych nemusel kupovat altík i žhavící jednotku ?
btw: U interiérových světel stačí to hlavní tlačítko podržet cca 3 nebo 5 vteřin (nevím přesně) ale pak je uplně vypneš jinak bych zkusil se zamknout v autě a proměřit si pojistky jednu po druhé.
Vymontuj alternátor (v případě výměny stejně budeš muset) a dej ho otestovat do elektrodílny, kde to opravují. Může tam být např. špatná dioda, která žije vlastním životem.
tomik001 píše:zdar,mám e 53 3D 160 KW,řeším přesně to samé, auto se mi uspí a pak se v nahodných intervalech probouzí. Poslední cca dva dny se mi ještě splašilo interierové světlo a někdy začne s rozsvěcováním a shasínáním jak při zamčeném tak i odemčeném autě. Tři diagnostiky nic neukazali a když auto usne tak má odběr cca 0,10a
Ahoj já jsem to asi vyřešil, odpojil jsem alternátor a zatím se to zdá OK baterka stále drží. Pokud to teda nedělá žhavící jednotka a odpojením altíku sem jen přerušil nějakej obvod od žhavící jednotky....takže nevím jestli koupit novej altík nebo žhavící jednotku .. nerad bych koupil altík a pak zjistil že to stejně dělá ta žhavící jednotka ... má někdo nějakej tip jak to otestovat abych nemusel kupovat altík i žhavící jednotku ?
btw: U interiérových světel stačí to hlavní tlačítko podržet cca 3 nebo 5 vteřin (nevím přesně) ale pak je uplně vypneš jinak bych zkusil se zamknout v autě a proměřit si pojistky jednu po druhé.
Ahoj, mozes pls dat info ako si dopadol? Potvrdilo sa ti to s tym alternatorom?
Ahoj, mozes pls dat info ako si dopadol? Potvrdilo sa ti to s tym alternatorom?
Poslední možnost je odvézt to k někomu, kdo se v tom vyzná.
Tohle ale měla být 1. varianta, jakou si měl udělat. Ušetřil bys čas a peníze.. Nechápu, proč si lidi pořád komplikují život
kawaman píše:Poslední možnost je odvézt to k někomu, kdo se v tom vyzná.
Tohle ale měla být 1. varianta, jakou si měl udělat. Ušetřil bys čas a peníze.. Nechápu, proč si lidi pořád komplikují život
jo jo .. jako bych stim už nebyl asi v 10 servisech....