Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rozdíl hmotností Bmw e39
Rozdíl hmotností Bmw e39
Neví někdo jaký je zhruba rozdíl hmotností v zatížení přední nápravy v porovnání 530d vs např. 525tds? Potřebuji kvůli sportovním pružinám, údaje z TP se kolikrát dost rozchází. Předem díky
Re: Rozdíl hmotností Bmw e39
Nikdo neví jak moc markantní je rozdíl? Chtěl jsem pužít Eibach sportkit pružiny na sport tlumiče Bilstein....Eibach ale pro 530d nemá sportkit v nabídce.
pružiny se objednávaj v konfigurátoru pružin, je cca 10-20 typů na každou motorizaci BMW a vliv má spousta věcí z výbavy, třeba když má auto elektrické sedačky, může mít už jiné pružiny.

-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mnoho tuningových výrobců neřeší, mají jedny pružiny pro R4, R6 i V8. Rozdíl mají jen ti "lepší".
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Jak píše Francis... u některých levnějších jsou opravdu snad jen dva typy. Chtěl jsem použít Eibachy prosport, mám dojem že je i přímo na 530d měli před pár roky v katalogu ale teď je v nabídce nemají. Bohužel jsem nikde nedohledal jaký by mohl být rozdíl v hmotnosti motorů u 525d případně u 528 benzín na které je v nabídce mají. Nezdá se mi osobně že by mohl být rozdíl tak markantní aby to mělo výrazný vliv ale můžu se plétst.
Tak si najdi na wiki hmotnosti motorů. Stačí pohledat. A na dýzl sportovní pružiny?
Něco jsem našel ale i tam se údaje rozchází...ještě zkusím pohledat.ACDC píše:Tak si najdi na wiki hmotnosti motorů. Stačí pohledat. A na dýzl sportovní pružiny?
Jinak proč ne? Je to docela schopný auto (s pár úpravama 280ps 700nm) a na tlumiče Bilstein B8 chci prostě najít nějakou rozumnou alternativu za originál Mpaket podvozek....nechci Ta technix apod.
Ahoj, mal som kedysi e39 530d touring automat, original M, super výbava.
Nestačil mi výkon 142kw a ladil som samozrejme, dostal som sa na výkon 185Kw 710Nm otom potom...
Nato som sa pokúsil auto aj sportovnejšie doupravit - podvozkom samozrejme, nestačil mi Mpaket - kupil som použitú sadu KW štelovatelnu, ladil som tolko že som vymenil 3 sady kol, cely podvozok som prekopal do StrongFlexu a ked konečne vypadalo začal som jazdit, vtej dobe som makal v nemecku, každý weekend som jazdil domou cca 1200km týždene.
Nevadilo mi to že to je tvrdé ako motokára, moc som ho nešanoval, to vieš ked skončiš v piatok po obede tak chceš byt na večeru doma
- nemecké dialnice no čo už.
Pointa: cca po 20tis km mi praskly silentbloky motoru, to by nevadilo sice boli nové hovorim si ok vada výrobi, kupil som nové a zase cca 30.000km, to mi prišlo už divnejšie, kupil som dalšie a ked tie vydržali pol roka to ma už štvalo - príčina, na tom podvozku s tým znížením dostávali dost tlaky náporu a proste to nevydržali, nemusím vám písat že tie silentbloky sú podtlakové a nie su zrovna lacné.
Fakt už iba perlička: predal som ju v tej dobe za dost moc penazí, predal som ju do Prahy. Myslím že člen klubu MatyE alebo tak nejak, ten stým po Po prahe jazdil rok a ten istý problem.
Okrem toho že to žralo skoro ako 540i som snou bol spokojný.
Nestačil mi výkon 142kw a ladil som samozrejme, dostal som sa na výkon 185Kw 710Nm otom potom...
Nato som sa pokúsil auto aj sportovnejšie doupravit - podvozkom samozrejme, nestačil mi Mpaket - kupil som použitú sadu KW štelovatelnu, ladil som tolko že som vymenil 3 sady kol, cely podvozok som prekopal do StrongFlexu a ked konečne vypadalo začal som jazdit, vtej dobe som makal v nemecku, každý weekend som jazdil domou cca 1200km týždene.
Nevadilo mi to že to je tvrdé ako motokára, moc som ho nešanoval, to vieš ked skončiš v piatok po obede tak chceš byt na večeru doma

Pointa: cca po 20tis km mi praskly silentbloky motoru, to by nevadilo sice boli nové hovorim si ok vada výrobi, kupil som nové a zase cca 30.000km, to mi prišlo už divnejšie, kupil som dalšie a ked tie vydržali pol roka to ma už štvalo - príčina, na tom podvozku s tým znížením dostávali dost tlaky náporu a proste to nevydržali, nemusím vám písat že tie silentbloky sú podtlakové a nie su zrovna lacné.
Fakt už iba perlička: predal som ju v tej dobe za dost moc penazí, predal som ju do Prahy. Myslím že člen klubu MatyE alebo tak nejak, ten stým po Po prahe jazdil rok a ten istý problem.
Okrem toho že to žralo skoro ako 540i som snou bol spokojný.
-
- Člen Klubu
(2Dadan) No a kolik se píše v TP max.zatížení náprav?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Maximální zatížení v TP je s nejvyšší dostupnou výbavou, konktétní auto to může mít odlišné, proto existuje výše zmíněný pružinový konfigurátor.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Jak píše Francis....
No, abych udělal nějaký závěr došel jsem k tomu že podle údajů co se mi podařilo najít bude hmotnost podobná a pružiny použiju co jsem chtěl...
Ad Popp: Kdyby vydržely siláče 30000 tak jsem spokojenej
....dával jsem teď nové, pokud nevydrží půjdou od Vorshlag motorsport....
No, abych udělal nějaký závěr došel jsem k tomu že podle údajů co se mi podařilo najít bude hmotnost podobná a pružiny použiju co jsem chtěl...
Ad Popp: Kdyby vydržely siláče 30000 tak jsem spokojenej