LCI verze E61 je na tom o kousek lepe, nez preLCI. Ne ze by si to neprineslo nektere ty bolistky, ale dost jich bylo take odstraneno, nebo aspon tam byla nejaka snaha o napravu. Pokud kvuli manzelce ci pritelkyni trvas na automatu, pak to vzdy bude jedna z veci, se kterou budes muset do budoucna pocitat a nikdy nebudes vedet, jak se k tomu choval ten pred tebou. Co se dilu tyce, je to hodne podobne. Rozdil v cenach je zanedbatelny, prace stoji v zasade stejne, stejne ukony, stejny cas. Pokud si menis sam, tak mozna nejakou tu kacku usetris, ale to je proste rozdil 5tka vs 3jka.
Urcite si zkontroluj, jestli ti to auto nebude treba male

ja mam treba s 46tkou problem, protoze at delam se sedackou a volantem co jde, stejne narazim kolenama zespod do volantu. V 36tce i 90tce jsem mel mista o neco vic. At chces nebo ne, ta trojka je proste mensi.
Jinak co se tyce tech nakladu. To je vzdy tezke dopredu rict. Samozrejme dily na 3jku jsou o neco levnejsi, nez na petku, ale to i na 4val stoji tesneni min, nez na 6ti val ze jo

Takhle se to neda brat. Muzes mit petku se kterou nebudes mit nikdy problem a budes menit jenom provozni kapaliny a desticky a proti tomu muzes mit vecne rozdrbanou trojku a kazdy to auto te bude stat uplne jiny penize.
Osobne uz se budu vyhybat tem novejsim dieselum. Cokoliv co ma DPF nahoru. Ty stary auta, tam se resily aspon klasicke problemy jako turbo, vstriky atd, proste clovek vedel na cem je. Byly tam nizsi tlaky v railu, auto mozna spatne startovalo, ale jelo atp. Dneska to je vsechno tak vyhoneny a kvuli emisim tak pretlakovany, ze resit nejaky problem na modernim dieselu, to je pomalu na vesteckou kouli...Takze paradoxne na E61 v automatu jsem jeste neresil turbo, vstriky ani prevodovku... Zatimco uz jsem stihl resit DPF, EGR, vyrive klapky a veci s tim vsim spojene...
Na 39tce mi jde spatne radit petka, co spise trojka a petka, radicka zustana pod petkou. Znamy problem, ty pruzinky byly pri posledni vymene spojky pry udelane, ale problem nezmizel, tak nevim, ale jinak je to bezproblemove auto... Holt benzin v manualu...
Popravde, pokud uz jsi ty,nebo nekdo pred tebou poresil nejvetsi bolistky, uz bych si to asi nechal. Nikde neni receno, ze si prechodem na 3jku pomuzes. A kdyz uz, tak bych teda spis volil E91. A pokud ti jde o jizdni naklady, dost mozna bych pouvazoval o benzinu a prestavbe na LPG.Urcite nebrat 4val a rozhodne ne novejsi N47cku. Ale fakt zalezi, co od toho chces. Z meho pohledu se nevyplati prechod na jine auto. Neco ztratis z ceny toho co uz mas jenom tim prodejem, u noveho budes muset zase resit zakladni servis po koupi atp.