Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 4.8is ... zkusenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

Re: X5 4.8is ... zkusenosti

#201 Příspěvek od Kolafa »

... bych si dal facku do <|> ....
Přílohy
20170321_140051.jpg
20170321_140051.jpg (205.09 KiB) Zobrazeno 1760 x
Sweden

#202 Příspěvek od Sweden »

laik píše:Doufám, že jste vyřešili i Tvou :D
Jinak také klepu na dřevo, nějaké mouchy ale jede ;)
Hele bude asi nacatej ten alternator, ale ja dal za vikend asi 500km a kde nic tu nic, vse funguje jak ma. Takze se uvidi, jeste jednou zazlobi a jde ven na repas, ted budu menit motorovy olej, prejdu asi z 10w60 na svoji oblibenou 5w40, s isem se jezdi normalne, tak mi tam spesl olej prijde dost zbytecny, navic a to je hlavni duvod proc to vlastne resim, je to ze se mi zda ze se 5w40 ohriva z garazove na provozni teplotu daleko drive nez 10w60
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

#203 Příspěvek od Sweden »

Kolafa > tak to nasere, jo obrubniky to je vecny boj
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od JaraX »

Kolafa, to bude to činsky radio, odvadi pozornost :D
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od Kolafa »

JaraX píše:Kolafa, to bude to činsky radio, odvadi pozornost :D
zcela záměrně sem nedávám fotku, páč bys to pak chtěl taky ..... :-D

mimochodem, kdyz clovek vyhodi zbytecnosti, jako CD changer a navigaci ... tak si tam treba muzu dat 2t hever, nebo hasicak, kdyz jsem tedka ten LPG .... :)
Přílohy
hh.jpg
hh.jpg (276.96 KiB) Zobrazeno 1748 x
Naposledy upravil(a) Kolafa dne úte 21.03.2017 17:03, celkem upraveno 1 x.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Kolafa »

Sweden píše:Kolafa > tak to nasere, jo obrubniky to je vecny boj
tak prej mi to opravej, to jsem na to zvedav.

obrubniky by meli delat z gumy .............
Sweden

#207 Příspěvek od Sweden »

Asi bych to nehrotil s tou opravou, trochu zabrousit ty ostry hrany a hotovo. Vim ze to chces mit top ale asi bych pockal az toho nasbiras vic :D
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Kolafa »

Sweden píše:Asi bych to nehrotil s tou opravou, trochu zabrousit ty ostry hrany a hotovo. Vim ze to chces mit top ale asi bych pockal az toho nasbiras vic :D
todle je velky, aspon je vyzkousim, co umí ......
laik

#209 Příspěvek od laik »

Kolafa, to ses točil a nevyšel rejd? Já tam mám také patku na 19pneu a najíždím opatrně k obrubníku až se opře a nic.
Teď v zimě mám 17ky a ty jsou zase baculaté. To musí mrzet. Já jsem teď musel půjčit X5 manželce, protože má nohu v ortéze a potřebuje automat, tak doufám, že to někde také neopře. Dnes dostala rychlokurz :D
A spokojenost s LPG? Kdo ti to dělal?
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Kolafa »

laik píše:Kolafa, to ses točil a nevyšel rejd? Já tam mám také patku na 19pneu a najíždím opatrně k obrubníku až se opře a nic.
Teď v zimě mám 17ky a ty jsou zase baculaté. To musí mrzet. Já jsem teď musel půjčit X5 manželce, protože má nohu v ortéze a potřebuje automat, tak doufám, že to někde také neopře. Dnes dostala rychlokurz :D
A spokojenost s LPG? Kdo ti to dělal?
ále couval jsem a slítnul jsem z obrubníku :-( ..... nejak to snad opraví
já dal 18 do hajzlu, prostě se mi to nelíbí

LPG mi delal "LevneLPG" .... nechci to zakriknout .....
jenom jednou svitil motor, tak to jeste prenastavil a zatim to jezdi ..

zítra jedu na světla, to jsem na to zvědavej ....
laik

#211 Příspěvek od laik »

Tak to je škoda, stačilo jen trochu rejdu a nic se nestalo.
17ky jsou ještě horší, ne že by se mi to líbilo, ale dá se to vydržet. Nelíbí se mi na šířku hlavně. To je jako trakač.
Levné LPG - to jako za 20k :D . Mě to dělal Jarda a záleželo mi hlavně na zástavbě pod víko nádrže bez redukce, když to vidím u mladého jak ta těžká pistole to vyvrací, na umístění vstřikovačů, umístění reduktoru a různých dalších vychytávek se kterými jsou pak problémy.
Mě ponorka svítila po druhé nádrži a pak sama zhasla. Ještě se to musí doseřídit. A za kolik tedy jezdí iso v plynu?
Ty světla u sviť líp jsem už viděl a je to pecka. Svítí ještě 2x víc než jsem si dokázal předtavit.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Kolafa »

laik píše:Tak to je škoda, stačilo jen trochu rejdu a nic se nestalo.
17ky jsou ještě horší, ne že by se mi to líbilo, ale dá se to vydržet. Nelíbí se mi na šířku hlavně. To je jako trakač.
Levné LPG - to jako za 20k :D . Mě to dělal Jarda a záleželo mi hlavně na zástavbě pod víko nádrže bez redukce, když to vidím u mladého jak ta těžká pistole to vyvrací, na umístění vstřikovačů, umístění reduktoru a různých dalších vychytávek se kterými jsou pak problémy.
Mě ponorka svítila po druhé nádrži a pak sama zhasla. Ještě se to musí doseřídit. A za kolik tedy jezdí iso v plynu?
Ty světla u sviť líp jsem už viděl a je to pecka. Svítí ještě 2x víc než jsem si dokázal předtavit.
no prave ze tam na chodniku PVK rozmrdali asfalt, pac tam praskla voda, dali tam zatarasy a sli na mesic do hajzlu ... dat vetsi rejd, tak sem skrabnul blatnik ...no nic, stalo se, nejak to zakamufluju, ale sere me to ...

LevneLPG mi doporucili kucí tady z klubu, jasne ze bych to dal radsi Jaraxovi, ale ma plno a na pripadny serizeni je pro me docela z ruky. Vlastni provedeni neposoudim, pod dekl nevidim a kde co je, nebo neni je mi v zasade fuk, hlavne aby to fungovalo. Mam ale mensi nadrz, dal mi okolo delsi hadice, aby se dala zvednout nadrz bez nutnosti demontaze. To plneni mi taky stve, dokonce jsem mu posilal i fotku, ze velky plneni jde udelat k nadrzi, ale neco pindal, uz ani nevim co, ze je lepsi todle ..... proste se jim nechtelo to delat...
Odflakli kompresor, s tim musim neco vykoumat a taky jak mam tu pojizdnou podlahu, tak de-facto nad nadrzi nemam zadnej dekl a ta pojizdna podlaha je trochu nad tim na tech kolejnicich, takze slysim jak mi to sploucha v nadrzi! Budu tam muset vymyslet nejaky kryt, nalepit na to ty odhlucnovaci molitany nebo neco a snad to nebude tak slyset .... jo to by nad nima clovek musel stat s bičem, nebo si to delat ve finale sam!

svetla maji bejt snad uz dneska, taky jsem na to zvedavej ....
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od Kolafa »

[quote="laik"]

mimochodem exkolega, ktery stavi stanice na CNG, tak mi doporucil tudle firmu http://www.tc101.cz/lpg/fotogalerie/sho ... n=audia8v8

a) nejak se mi ty zastavby nezdali ...
b) chteli za to pres 70 tisic ....
dogeatdog

#214 Příspěvek od dogeatdog »

kolafa> a proc to jako prazak nedas Vankovi? LPG jako on umi malokdo.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Kolafa »

dogeatdog píše:kolafa> a proc to jako prazak nedas Vankovi? LPG jako on umi malokdo.
no par lidi me odrazovalo, ze je dost naladovej .......
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od JaraX »

dogeatdog píše:kolafa> a proc to jako prazak nedas Vankovi? LPG jako on umi malokdo.

to bych zrovna netvrdil, Vaněk dává taky malý nádrže a tankování bez redukce se mu taky dělat nechce. a co vím tak sání při montáži taky nevyndává.
ale na plynaře je dobrej no, jen se mu to taky nechce dělat pořádně.
dogeatdog

#217 Příspěvek od dogeatdog »

Kolafa píše:no par lidi me odrazovalo, ze je dost naladovej .......
Ja u nej byl loni na kompletni predelani dopraseneho plynu v X5 a uplne v pohode.
A i kdyby, tak radeji naladovyho typka co umi, nez vyrovnany kopyto.
laik

#218 Příspěvek od laik »

Tak to já radši ty 3 měsíce počkal, za to je tam vše, jak jsem měl představu + bonus ty cyklony + bonus 92l nádrž - dle JaraXe první a také poslední co montoval. Samozřejmě se to odrazí na ceně, když se s tím drbe týden, ale není to na rok nebo dva. Pod dekl také nevidím, stejně bych tomu hovno rozuměl, ale to tankování je opravdu vychytávka, kterou si užívám co chvíli. A pumpaři nahlížejí do kufru, že tam mám dvě nádrže :lol:
Hledat u nás nějakého plynaře aby to zprznil a pak se s tím denodenně vztekal, tak to jsem vyměkl. Montáž je jen jednou. Pak už se jen vyměňuje a seřízení si představuji vždy při výměně oleje + preventivní prohlídka auta. Takže jasná volba a těch 300 km vůbec nelituji.
Pokud je někdo levnější, tak to asi odflákne za 1 - 2dny.
Po zástavbě jsem konečně zaslechl zřetelně kompresor, ale ta 1 - 2 sec po rozjetí mě vůbec nevadí. Pak je klid, žádná tragedy se nekoná.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od Kolafa »

laik píše: Po zástavbě jsem konečně zaslechl zřetelně kompresor, ale ta 1 - 2 sec po rozjetí mě vůbec nevadí. Pak je klid, žádná tragedy se nekoná.
1-2 sec? ho ho ..... tak to me to prdi pekne dlouho, i nekolikrat za sebou.
tak pokud je tam kompresor tech 12 let, tak asi uplne jako novej nebude ....
laik

#220 Příspěvek od laik »

Já tam mám kompresor 15 let a že by ho měnili??
Já bych měl mít jen dva měchy, tak , mě to bude možná míň prdět, ale měl by zase jen o polovinu.
Nebo je to tím, že když prdí dvakrát tolik, tak na celovzduchu dřív odejde.
:D prdí :?: :lol: To je výstižnější jak ti chlapi se sbíječkama na zadním sedadle
Odpovědět