Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

745i seřízení LPG Magic

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
TANN3R

Re: 745i seřízení LPG Magic

#21 Příspěvek od TANN3R »

Snad nemůže být nikdo tak hloupej, aby si myslel, že když vymění třeba 100tis normálně provozuschopných "starých" aut za novy shitboxy, co musíš každy tři roky zahodit do koše a koupit novy, tak že tím šetří přírodu.. O to přece nikomu nejde, ve skutečnosti by bylo nejekologičtější vyrobit auto a používat ho dalších 20 let, jak sme byli zvyklí dřív. Tady jde jen o rozhýbání ekonomiky státu a zabránění lidem, aby si schovávali peníze doma pod polštářem, což se teda na Slovensku daří těma dementníma, super vysokýma poplatkama. Takže neboj, nikdo to nemyslí "dobře"..

K tomu plynu je jednoduchá poučka - funguje všechno, ale (skoro) nikdo to neumí namontovat. Na systému/značce záleží až v poslední řadě, to záleží spíš na plynaři, jak moc se s tím bude trápit.
Jaris330D

#22 Příspěvek od Jaris330D »

No jo, ale to musíte vysvětlovat těm ve vládě na Slovensku, mně ne. Já vím, že je to vše nesmysl.
TANN3R

#23 Příspěvek od TANN3R »

Jenže ty si psal "oni to myslí dobře", tak sem měl pocit, že si jim na ty kecy o ekologii skočil :D
Jaris330D

#24 Příspěvek od Jaris330D »

No, jako schvaluji omezení dovážení ojetých vraků. Ale to patří do jiného téma.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JaraX »

jakých vraků?
vozí se především auta z Německa, Rakouska, a ty se stavem aut v ČR nemají nic společnyho. když dovezeš 20letou Felicii tak je furt v lepším stavu jak 10leta česká Fabie.
Němci si umí alespon aut vážit.
laik

#26 Příspěvek od laik »

S tím musím jen souhlasit. Když jsem hledal konkrétně X5ku, našel jsem nááádhernou v Rajhradu, zlatá metalíza, zlamovačky, prostě hodně vybavená. Dokonce i JaraX mi ji schválil. Vyrazili jsme tam okamžitě i s potomstvem a co jsme viděli se nedá popsat. Opravovaný zadní roh, pohoněný kytem ala špachtle a stříklé sprejem, zadní spodní dveře tam držely silou vůle opravené těsnění silikonem, v sedačce díra, polovička dílů nahodile přestříkaná, v podvozku rany, prasklé čelní sklo i světlomet atd. nebudu vše vypisovat. Velké zklamání za 150kil. Pak první výlet do Vídně, říkám si, to bude pěkně oťukané, JaraX mě tam vlastně dovlekl a málem mě vypadly oči z hlavy.Sice za 200kil ale s polovičním nájezdem a vyservisivané na 100%. Ještě půl roku jsem čekal nějaký průser, pak byla na svolávačce v Renocaru a vše OK. Je na tom pár prkotinek, ale to se časem vyselektuje. Všude kam dojedu nikdo nevěří, že je to 15ti letá mrdka. I na STK se díval 2x na rok výroby.
Takže tak. No a když jsem to zase vzpomněl, opět veřejně velké poděkování JaraXovi za vstřícnost a pomoc.
Jaris330D

#27 Příspěvek od Jaris330D »

Máte oba SZ, nechci tu plácat vlákno.
stary27

#28 Příspěvek od stary27 »

Toto nema s ekologiou nic spolocne, platis rovnako ci dovezies, alebo kupis na SK, pri starsom ide koeficientom cena dole.
Jedine o co ide tej nasej socialno-demokratickej vlade je zdrat z penaze z kazdeho z koho moze. A nasledne ich rozdelit medzi svojich.
Povodne bol tymto poplatkom zatazeny iba dovoz, ale od tohto roka je to pri kazdom prepise + pribudol koeficient, ktory zvyhodnuje starsie auta.

http://prihlasenieauta.sk/poplatok-za-p ... -1-2-2017/

Ale toto uz je asi dost mimo temu, kedze rozmyslam nad e66 tak hladam info, precital som to tu co sa dalo, ale vidim ze bude asi problem s montazou LPG na Slovensku, najradsej by som to dal robit u vas ale neviem ci to je legislativne mozne to skusam zistit.
A tiez som napr. nikde nenasiel ze by Magic montoval niekto u nas. Aj ked je asi fakt dolezitejsia ta montaz, a to sme zas na zaciatku, ze je problem s referenciami.
Odpovědět