xdrive u auta, které nemá vyšší světlou výšku také moc nechápu, jízdnímu zážitku to vůbec nepřidá, že by ta trakce byl na suchu až taková, že by ji zadní náprava nedokázala přenést si úplně nemyslím (viz M modely), na druhou stranu, pokud je adheze nižší kvůli vodě, sněhu atd, tak zase není úplně ideální dávat plný plyn (a tím využít xdrive), taky člověk musí zatočit a zastavit
xdrive u nás supluje nedostatečnou práci Správy a údržby silnic, zúčastnil jsem se jednou v zimě výletu do továrny v Dingolfingu pořádaného místním zastoupením BMW a když jsme přejížděli Šumavu ve Strážným, tak bylo jasné proč to tak je, u nás bílá silnice, v břečce vyjeté koleje, zapadlé kamiony, potom hranice a vyhrnutá mokrá silnice v celé šířce s pěkně černým asfaltem, člověk z BMW říkal, díky tomuhle se u nás xdrive tak prodává, zákaznící chtějí být pojištěni proti všemu, chtějí dojet bez starostí a zaplatí si za to...
můj názor je, že ve většině případů dojedeš i bez xdrive, chce to trochu cit, osobně jezdím celoročně s e64 645Ci a neměl jsem žádný problém
jo, je to pro ženský, nebo pro chlapy, co bezhlavě šlapou na plyn
update: ještě dodám, že xdrive máme v e53, takže bez srovnání nejsem, plus vidím v té jistotě, že vyjedeš, jinak nic, v zatáčce pod plynem na sněhu nejde dveřmi napřed, ale drží se a prostě vykroužíš o dost větší poloměr a dostaneš se do protisměru

, což se mi stalo jednou a nechci víc...