Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - chyba airbagu spolujezdce
e65 - chyba airbagu spolujezdce
Ahoj kluci, měnil sem interier ve svý sedmě E65 facelift a rozsvítily se mi kontrolky airbagu.Vše sem dal smazat, ale kontrolka airbagu spolujezdce smazat nejde. hlásí to tuto chybu:
97CC Unterbrechung ZK1
kein passendes Fehlersymptom
Testbedingungen noch nicht erfullt
Fehler momental vorhanden und bereits gespeichert
Fehler wurde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen
Error code: 97 CC 70 00 01 72 9C 00 12 58 C0 00 12 58 C0
Nevíte prosím, kde by mohla být chyba?
Díky
97CC Unterbrechung ZK1
kein passendes Fehlersymptom
Testbedingungen noch nicht erfullt
Fehler momental vorhanden und bereits gespeichert
Fehler wurde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen
Error code: 97 CC 70 00 01 72 9C 00 12 58 C0 00 12 58 C0
Nevíte prosím, kde by mohla být chyba?
Díky
Re: e65 - chyba airbagu spolujezdce
v ktere jednotce. kazda jednotka ma svuj ZK1... proste neco nemas zapojeny.... at uz dverni airbag, hlavovej, jeden z volantovejch, predpinac... vsechno muze bejt ZK1 zalezi na to v ktere jednotce (napr. SZL,SSFA,SSBF,STVL,STVR,SSH atd... )
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
více zde http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 6#p1095396bmwszene píše:Ahoj kluci, mám možnost mít krásnej interier ale je to z Anglickýho auta. To znamená řidičovo sedačka je u mě spolujezdec a spolujezdec je u mě řidičova sedačka. Moje otázka je: Nebude to dělat bordel ....
97CC Unterbrechung ZK1 - plné znění je "97CC Unterbrechung Zündkreis 1" , přeloženo "přerušení zapalovacího obvodu 1". Takže něco nemáš zapojeného jak píše Snejk.
- kdyby to byl nezapojený předpínač pásu (Gurtstrammer) řidiče, tak to napíše https://a.d-cd.net/40cc181s-1920.jpg
- 0x616197CC 97CC Open circuit, firing circuit, passenger belt tensioner => ukostřil jsi tu správnou sedačku, jak napsal mr_nitroz? http://www.bmwtop.cz/chybove-kody-bmw-vypis-vsech/

u E65 ne, kdyby nemel predpinac pasu tak mu v jednotce SSFA (SSBF) napise taky preruseni ZK1... e65 neumi pojmenovat v inpe konkretni airbag, vzdycky si je oznacuje tak jak je ma v pameti Zk1-Zk4. Ista uz by to ukazala presne.
Omlouvám se, Inpu mám první den a učim se s ní.
Je to ECU:SSBF
Jnak děkuji za pomoc. O víkendu rozeberu tapec a zkontroluju zapojení Airbagu, a pak celou kabeláž sedačky zpolujezdce.
Ten zemnící káblík - nevíte kde ho mám hledat? Jak to vypadá?
Díky
Je to ECU:SSBF
Jnak děkuji za pomoc. O víkendu rozeberu tapec a zkontroluju zapojení Airbagu, a pak celou kabeláž sedačky zpolujezdce.
Ten zemnící káblík - nevíte kde ho mám hledat? Jak to vypadá?
Díky
SSBF je sedačka spolujezdce. hledej předpínač pásů u spolujezdce, teda pokud seš schopnej rozlišit kde to auto vidí spolujezdce... jak si vubec vyešil airbagy? vratil tam ty jednotky z těch původních sedaček?
konektory jednotek u sedaček neseděly.Takže sem je ze sedaček vyndal a jenom sem je přehodil.Řidičovo sem dal do spolujezdce a spolujezdcovo do řidiče.Vše pasuje bez problému.I barvy sedí.
Snejku prosím, předpínač pásu - myslíš tim zástrčku, coje součástí sedačky a nebo to rolovací co je ve středovém sloupku?Pásy sem neměnil.Jenom sedačky.
Koukal sem na německý forum a tam psaly, že to může dělat i zátěžová dečka, jestli sem to správně pochopil.Může to být i toto?
Děkuju
Snejku prosím, předpínač pásu - myslíš tim zástrčku, coje součástí sedačky a nebo to rolovací co je ve středovém sloupku?Pásy sem neměnil.Jenom sedačky.
Koukal sem na německý forum a tam psaly, že to může dělat i zátěžová dečka, jestli sem to správně pochopil.Může to být i toto?
Děkuju
dečka je SBE tu ti to napiše extra. předpinač je ta patrona u zacvaku pasu.
Snejku děkuji moc.Můžu se ještě zeptat,jak poznám že je předpínač KO?
Je na to fígl a nebo se to pozná jenom výměnou kus za kus?
Kouká do ETK a vede z toho káblík takže ověřim, že sem vše dobře zacvaknul, když sem měnil ty jednotky.
číslo dílu je 72 11 9 112 569 - podle výbavy.Je to ono?
Je na to fígl a nebo se to pozná jenom výměnou kus za kus?
Kouká do ETK a vede z toho káblík takže ověřim, že sem vše dobře zacvaknul, když sem měnil ty jednotky.
číslo dílu je 72 11 9 112 569 - podle výbavy.Je to ono?
tak tam zkus předpínač z druhé strany, pokud pasuje konektor a ano, ten díl cos poslal je předpínač.