Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - chyba airbagu spolujezdce

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmwszene

e65 - chyba airbagu spolujezdce

#1 Příspěvek od bmwszene »

Ahoj kluci, měnil sem interier ve svý sedmě E65 facelift a rozsvítily se mi kontrolky airbagu.Vše sem dal smazat, ale kontrolka airbagu spolujezdce smazat nejde. hlásí to tuto chybu:

97CC Unterbrechung ZK1

kein passendes Fehlersymptom
Testbedingungen noch nicht erfullt
Fehler momental vorhanden und bereits gespeichert
Fehler wurde kein Aufleuchten einer Warnlampe verursachen

Error code: 97 CC 70 00 01 72 9C 00 12 58 C0 00 12 58 C0

Nevíte prosím, kde by mohla být chyba?
Díky
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 - chyba airbagu spolujezdce

#2 Příspěvek od Snejk »

v ktere jednotce. kazda jednotka ma svuj ZK1... proste neco nemas zapojeny.... at uz dverni airbag, hlavovej, jeden z volantovejch, predpinac... vsechno muze bejt ZK1 zalezi na to v ktere jednotce (napr. SZL,SSFA,SSBF,STVL,STVR,SSH atd... )
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

bmwszene píše:Ahoj kluci, mám možnost mít krásnej interier ale je to z Anglickýho auta. To znamená řidičovo sedačka je u mě spolujezdec a spolujezdec je u mě řidičova sedačka. Moje otázka je: Nebude to dělat bordel ....
více zde http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 6#p1095396

97CC Unterbrechung ZK1 - plné znění je "97CC Unterbrechung Zündkreis 1" , přeloženo "přerušení zapalovacího obvodu 1". Takže něco nemáš zapojeného jak píše Snejk.

- kdyby to byl nezapojený předpínač pásu (Gurtstrammer) řidiče, tak to napíše https://a.d-cd.net/40cc181s-1920.jpg
- 0x616197CC 97CC Open circuit, firing circuit, passenger belt tensioner => ukostřil jsi tu správnou sedačku, jak napsal mr_nitroz? http://www.bmwtop.cz/chybove-kody-bmw-vypis-vsech/
:D
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

u E65 ne, kdyby nemel predpinac pasu tak mu v jednotce SSFA (SSBF) napise taky preruseni ZK1... e65 neumi pojmenovat v inpe konkretni airbag, vzdycky si je oznacuje tak jak je ma v pameti Zk1-Zk4. Ista uz by to ukazala presne.
bmwszene

#5 Příspěvek od bmwszene »

Omlouvám se, Inpu mám první den a učim se s ní.
Je to ECU:SSBF
Jnak děkuji za pomoc. O víkendu rozeberu tapec a zkontroluju zapojení Airbagu, a pak celou kabeláž sedačky zpolujezdce.

Ten zemnící káblík - nevíte kde ho mám hledat? Jak to vypadá?

Díky
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

SSBF je sedačka spolujezdce. hledej předpínač pásů u spolujezdce, teda pokud seš schopnej rozlišit kde to auto vidí spolujezdce... jak si vubec vyešil airbagy? vratil tam ty jednotky z těch původních sedaček?
bmwszene

#7 Příspěvek od bmwszene »

konektory jednotek u sedaček neseděly.Takže sem je ze sedaček vyndal a jenom sem je přehodil.Řidičovo sem dal do spolujezdce a spolujezdcovo do řidiče.Vše pasuje bez problému.I barvy sedí.

Snejku prosím, předpínač pásu - myslíš tim zástrčku, coje součástí sedačky a nebo to rolovací co je ve středovém sloupku?Pásy sem neměnil.Jenom sedačky.

Koukal sem na německý forum a tam psaly, že to může dělat i zátěžová dečka, jestli sem to správně pochopil.Může to být i toto?

Děkuju
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

dečka je SBE tu ti to napiše extra. předpinač je ta patrona u zacvaku pasu.
bmwszene

#9 Příspěvek od bmwszene »

Snejku děkuji moc.Můžu se ještě zeptat,jak poznám že je předpínač KO?
Je na to fígl a nebo se to pozná jenom výměnou kus za kus?
Kouká do ETK a vede z toho káblík takže ověřim, že sem vše dobře zacvaknul, když sem měnil ty jednotky.
číslo dílu je 72 11 9 112 569 - podle výbavy.Je to ono?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

tak tam zkus předpínač z druhé strany, pokud pasuje konektor a ano, ten díl cos poslal je předpínač.
Odpovědět