K potencialním hydroštelům:
to laik:
ono naprostej souhlas, že to zní jako pytel hřebíků, holt M54 nebo N52 z toho neudělám - a co říkal mechanik, jsou na tom ještě některý N53 prej hůř s tímhle zvukem, popravdě mě to ale štvě a rád bych to řešil - je to totiž takovej "sekundární" rámus, ne jen pytel hřebíků. No a protože jsem už do auta docela dost nasypal, rád bych ho co nejdýl držel při životě, ať to stojí, co to stojí.
to RomanM3:
právě, pokud je divný, že to začne až po pár sekundách, co to teda může bejt? Jentak pro nic za nic za 25 se mi to úplně měnit nechce. Chápu ale, že když už, tak rovnou teda měnit i s těma zdvihátkama.
Jinak tý teroii se vstřikama se celkem vyhejbám, jak jsem již psal, měnil jsem komplet všech 6, dělal to člověk, co se v tom vyznal s podlažkama i oddělovacíma prvkama a od tý doby to táhne jako hovado, žádný chyby vstřikování, atd. No a jak jsem psal, dělalo to i předtím.
Jestli se to horší? těžko říct.. možná trochu jo, o 20%, ale je to subjektivní asi. Když jsem to koupil, tak jsem byl zvyklej roky předtím poslouchat M54 a proti tomu N53 byl průser od začátku

Ale jak si na to zvykám, tak si myslím, že tenhle zvuk tam nemá co dělat.
Jinak jezdím v práci služebákem, takže takže pak ročně najedu tak 10tis, z toho až na pár delších tras třetinu město a zbytek čočku pro radost. Olej měnim po roce, vyjde to tak zrovna na těch 10tis. Ničím neproplachuju, pod víčkem je na tyhle km krásně čisto, skoro žádnej karbon. Kámoš má N53 v F10 se 120tis zahnojenou tak 3x tolik viditelně s long-life. Olej 5W-30 to sežralo tak 4 litry. V tétě jsem ale nechal měnit separátor (součást víka) a zároveň přešel na 5W-40 a od tý doby za 6tis km ani kapka. Cekově bych řekl, že ten motor je docela v cajku, jen tohle mě štve
to laik:
no uši asi fajnový mám

a měl jsem si spíš koupit N52, ale holt už nebylo moc z čeho vybírat, tak se snažím odladit aspoň to, co je. I tak je to splněnej sen. Srovnání N53 mám akorát s tou zmíněnou zakarbonovanou F10, ale ta jak má najeto 120tis, tak je neskutečně tichá, nedá se to vůbec srovnávat. Jakoby to byl jinej motor. Zvuk z videa tam absolutně není a celkově je to mnohem tišší. Asi si holt v tý 5er mnohem víc pohráli a nebo je ta moje prostě vylítaná.
to tommee:
naprosto souhlasím

to řešení je. Ono já to tak klidně může dělat a budu spokojenej. Jde mi o to, zdali tím, že to nebudu řešil nezadělám na nějakej další větší problém a nevysere se to pak úplně - tzn. jak píše JaraX, že pytel hřebíků už dochrastí

:D