Francis, no jo, ale každej nechce jezdit v E36, jako ja E36 zbožnuju a tak nějak jsem si dal za ukol pořád jednu mít, a nikdy mi nepřijde že jedu vrakem, ale tak nějak už po autě požaduju i dobrou navigaci, dobrou hudbu a nějakou výbavu a to tak nějak nabízí až E90.
motor N52 je v mnoha věcech lepší než M52, výkonově a reakcema díky VVT je uplně někde jinde, i chování je lepší, atd.
samozřejmě náklady jsou mnohem vyšší o tom žádná. jo a N52 mají obyčejné katy, ne NOx, to mají až N53.
a desky, oleje atd se u E90 mažou přes budíky, nepotřebuješ diagnostiku.
ale jako samozřejmě máš pravdu, M52B28 s LPG je volba z rozumu, náklady budou nejnižší, pokud nekoupíš vrak. cokoliv novějšího bude dražší, tak to prostě je. ale zase M52 tě proti M47 bude bavit.
Stepan1: nedávno jsem tu měl na servis E70 3,5d a toho pána jsem vezl domů E70 4,8i, pán vůbec autům nerozumí a ani ho to nezajímá ale první co řekl když jsme ujeli pár set metrů "jaktože je to auto tak tichý proti mýmu?"
a aji v té G30 sakra poznáš jestli jedeš 3.0d nebo 4,0i běž si to projet a uvidíš.
ted jsem byl testovat novou X3. měli jsme na výběr několik 3.0d a 2.0D ale motorizace nebyla označena, tak jsem skočil do nejvybavěnější kusu, rozjedu se a při prvních 100m říkám "ááááá, škoda 2.0D

a prodejce ze zadních sedaček říká "nééé to je 3.0d" a já říkám "ale prd,vždyt to vůbec nereaguje na plyn"a on mi říká "pááne, to není benzín"
tak jsme si pokecali že máme stejný názor, jen on ho nemůže veřejne prezentovat
když jsem měl doma na pár dní G11 3.0d a přeskakoval do mojí sedmy, tak ten benzín jede tak nějak lehce, prostě musíš mnohem mín šlapat na plyn aby to jelo, ta nafta jede až to pořádně prošlápneš. i když na sprintu by byla ta o 2 generace novější 3.0d asi stejně rychlá jak moje 4,5i tak komfort motoru je u N62 uplně někde jinde.
ale kdo si dneska kupuje nové BMW tak ho nezajímá nějaký komfort, ale spíš co řeknou sousedi. bavil jsem se s pár lidma co mají nové BMW a je jim to uplně uprdele jaak to jede. prostě koupí 2.0d a přepravuje je to z místa A do místa B.
když mrkneš na mobile, u G30 vychází 1:3 benzín nafta, tzn že benzíny se zas vrací, u F10 to bylo tak 1:10.
zrovna včera mi psal zákazník co má F10 535d že chce novější auto, tak vybírá lehce ojetou G30 a říkal hlavně až už to není nafta.