Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

original vs druhovyroba

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xkapa

original vs druhovyroba

#1 Příspěvek od xkapa »

Zdravím,
budu muset vyměnit dvouhmotu na E91 N53 a řeším zda má smysl dávat druhovýrobu. Jaké jsou vaše zkušenosti s díly z druhovýroby? Díky
TANN3R

Re: original vs druhovyroba

#2 Příspěvek od TANN3R »

Origo je jistota, ale zrovna s dvouhmotama nebývají problémy ani v náhradě (Sachs, Luk). Záleží, jak velkej je cenovej rozdíl, po mě nikdy nikdo origo nechtěl :D
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Normálně kup LUK, origo stojí většnou tak o 100% více bohužel ... vzhledem k tomu že je to "spotřebák" , tak někteří budou říkat, že jim vydržela tolik a druzí, že zase tolik ale většinou je jen tím jak kdo jezdí - jsou lidi co origo dvouhmotu pohřbí za 50tis km :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
xkapa

#4 Příspěvek od xkapa »

Cenový rozdíl jen na dvouhmotě je 10tis. Stávající dvouhmota se začala ozývat ve 250tis. jen při špatném meziplynu při podřazení. Teď už má za sebou poctivých 300tis. a je nejvyšší čas ji vyměnit. Jde mi o to, že to není práce na jedno dopoledne a nechce se mi to v dohledné době znova rozdělávat.

V druhovýrobě je na výběr Sachs, LuK a Valeo. Vaše volba by padla na LuK? Spojkovou sadu chci brát od stejného výrobce nebo mám zvolit něco jiného.

V rámci rozborky půl auta vyměním gufera na klikovce u dvouhmoty, převodovce na vstupu, výstupu a táhle řazení, silentbloky motoru, převodovky a řazení, hradispojku kardanu. Pokud jsem něco zapomněl, tak uvítám doporučení na co se ještě zaměřit. Problém asi bude s výfukovým potrubím. Na parohách jsou pěkně zrezlý šrouby, tak je budu muset vyměnit. Nevíte jestli jsou zalisované, nechce se mi sundávat parohy, řešil jste to taky někdo?

Díky
TANN3R

#5 Příspěvek od TANN3R »

Sachs nebo Luk je podle mě jedno, ale kombinovat mezi sebou většinou nejdou. Tj. setrvák, lamela a přítlačák musí být stejná značka. Valeo dáváme spíš jen z důvodu ceny na auta za pár korun (samo když je ta sada nejlevnější). Ale je fakt že zatím bez problémů. Osobně bych ale vybral mezi Sachsem a Lukem.
czNEWMANcz

#6 Příspěvek od czNEWMANcz »

Já teda dával na E90 dvouhmotu Luk a bral jsem i spojku Luk (komplet) - pro jistotu s kompatibilitou. Kupodivu spojkový talíř byl v krabici od Luku Sachs, takže asi tak ;) Myslím, že v případě sady od Sachsu to možná bude s dvouhmotou obráceně, tzn. Luk :D Do prvovýroby tuším dodává právě dvouhmotu Luk a spojka je Sachs
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jj v praxi u druhovýroby jsou to přebaly kde si to Sachs a LuK dodávají navzájem. Tak nelekat, bude zatím jistě nějaká důmyslná podniková ekonomika. :)
TANN3R

#8 Příspěvek od TANN3R »

To je sice hezky, ale reálně mezi sebou prostě často kombinovat nejdou. Na přítlačáku nesedí díry na setrvák.

Bývá s tím problém, když měníme jen spojku a nevíme, co je na autě za setrvák, protože díly samozřejmě musím objednat předem. Pokud ale vím, že budu měnit i dvouhmotu, není sebemenší důvod, proč kombinovat značky mezi sebou.
Odpovědět