Dobry vecer
mohl by mi nekdo poradit ohledne navigace do e38 ? Koupil jsem e38 ale chybi v ni navigace a rad bych ji tam dodelal. Muzu tedka koupit jen samostatnou navigaci ale neznam ceny a co je vsechno jeste potreba a jak ji pak zprovoznit ? Koupil jsem si jeste dvojita skla ( na zadnim dvojitem je i antena ) bylo to z auta kde navi byla. Mam rok 11/1999 a chtel bych tu velkou navigaci. Muze mi nekdo prosím poradit co to vsechno obnasi prosím ? Dekuji za veskere informace.
Pokud to pisu spatne ( do spatne sekce tak se omlouvam ) ale nefunguje mi nejak vyhledavani. Clensky prispevek jsem zaplatil ale cekam jeste na schvaleni.... nebo nevím proc to nejde.
Dekuji jeste jednou
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw e38 navigace
Re: Bmw e38 navigace
16:9 "velká" obrazovka by tam měla jít, pokud tam předtím byla malá. Kabeláž by měla pasovat. V kufru nalevo bys měl mít CD mechaniku, pokud ti jí teda nevyndali taky. Tu můžeš nechat a bude to fungovat, ale stojí to za prd, pomalé a na jedno CD se vejdou jen asi 2 státy. Můžeš mechaniku vyměnit za lepší - DVD, konektory pasují ale prý je nějak potřeba upravit konektor GPS antény, aby šla zapojit.
To co jsem napsal platí pokud v tom autě v minulosti byla originál navigace. Pokud tam bylo pouze rádio, dodělání je taková pakárna, že to za to asi nestojí. V tom případě by bylo lepší koupit neorigo navigaci, která se tváří podobně jako origo a běží na ní android
To co jsem napsal platí pokud v tom autě v minulosti byla originál navigace. Pokud tam bylo pouze rádio, dodělání je taková pakárna, že to za to asi nestojí. V tom případě by bylo lepší koupit neorigo navigaci, která se tváří podobně jako origo a běží na ní android
Dekuju za radu. Navigace v aute nikdy nebyla ani ta mala.... v kufru taky nic neni... Na auto jsem narazil nahodou v Nemecku kdyz jsem jel z prace.... jsem druhy majitel a jak v aute tak na aute je vse puvodni....ale nebyla tam navigace. Vybavu to nejakou ma ale mrzi me ze tam neni navi.... Nechci do toho nejak hmatat abych neco nepokazil.. Vim ze kdyz reknu ze tam neni navi a jeste tam chybej senzory tak si tady asi bude spousta lidi rikat co to je za sedmicku ale me slo o to ze to bylo po prvnim majiteli s opravdu poctivyma kilometrama a v hezkym stavu . Ohledne senzoru musim zkusit neco dohledat protoze ty tam chci a pokud bych musel vyndat koberec a pulku auta tal bych udelal rovnou i tu navigaci prave.... Pokud by se tu nasel nekdo kdo to delal a poradil tak bych byl vazne vdecny.... a pokud by se nasel nekdo verohodny a ochotny ( ne zadara ) a treba si chtel v lete nebo pred letem udelat vylet a pomoct mi s tim tak by to bylo uplne nejlepsi
ale to uz bych chtel asi moct

-
Všechno jde,ale je s tím práce.Kromě toho že budeš muset při tahání svazku s pod palubky do kufru rozkramovat skoro celý interiér tak musíš sehnat veškeré komponenty a držáky co jsou v kufru. Mrkni do ET co je vše potřeba tam to máš vyobrazené a potom sháněj nejlépe z auta na díly kde vše vymontuješ . Pokud ti jde jen o to mít v palubce obrazovku s navi tak tam mrskni neorigo androida jak píše drifterCZ.
No a hlavně celá ta práce bude víceméně k hovnu vzhledem k zastaralosti origo navi systému. Taky se přikláním víc k Android verzi - nabízí podstatně víc funkcí. Sám na android budu přecházet i když mám origo navi 16:9
-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduché řešení je např. rádia Dynavin,
vypadají jako origo Navi a mají daleko více funkcí.jednodušší montáž
a ve výsledku lepší užitek. Android rádio je namontované do několika hodin,
origo Navi několik dnů a jak bylo řečeno musíš rozhodit skoro celý interier..
Staré Navi taky neumí digi TV..
Já jsem zastánce origo věcí, ale dodělávat něco do starýho auta v takovém rozsanu
je vcelku neúčelné a finančně nákladný, páč prodejci těchto dílů neví co by za starej krám chtěli..
vypadají jako origo Navi a mají daleko více funkcí.jednodušší montáž
a ve výsledku lepší užitek. Android rádio je namontované do několika hodin,
origo Navi několik dnů a jak bylo řečeno musíš rozhodit skoro celý interier..
Staré Navi taky neumí digi TV..
Já jsem zastánce origo věcí, ale dodělávat něco do starýho auta v takovém rozsanu
je vcelku neúčelné a finančně nákladný, páč prodejci těchto dílů neví co by za starej krám chtěli..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
taky si myslím jako ostatní, i přesto, že jsem příznivce původního vzhledu a funkčnosti, že tady už to bude hodně kontraproduktivní... buď je možností ten android, nebo třeba radio Becker Traffic Pro, nebo Indinapolis - jsou to 1 din rádia s navigací, nabízená v ETK jako orignální retrofit i do E38
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... igation_2/
ten Indianapolis mám v Z3, kde nebylo orig rádio, je to rádio z roku cca 2003 asi, takže žádný disco vzhled, navigace funguje (šipky, mapa samozřejmě není
), mp3 bez problému, mám verzi s bluetooth, jde připojit telefon, hovory přijímat tlačítky na rádiu... celkově perfektně ergonomicky vymyšlené, takové inženýrské německé rádio 
Traffic Pro je starší, možná by do e38 pasovala lépe, uvidíš sám
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... igation_2/
ten Indianapolis mám v Z3, kde nebylo orig rádio, je to rádio z roku cca 2003 asi, takže žádný disco vzhled, navigace funguje (šipky, mapa samozřejmě není

Traffic Pro je starší, možná by do e38 pasovala lépe, uvidíš sám

- Přílohy
-
- 13-becker-indianapolispro-flyer.pdf
- (414.31 KiB) Staženo 442 x
-
- BeckerProspektIndianapolis_En.pdf
- (583.62 KiB) Staženo 448 x
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau