Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
xyron

Re: kam se letos chystáte?

#221 Příspěvek od xyron »

Baworakem do Legolandu u Ulmu na Star Wars days, pak na jih do Itosky, k Benátkám a dál k Florencii... můj plán je jet az dolu do Bari a mozna na Sicilii, ale to spis az pristi rok..

Dále klasika Alpy Hochalpenstrasse s par klukama z Mountain Attackers, mozna Big BMW a urcite Asphaltfieber a na léto směr sever DE, Dansko, Svedsko... uvidíme jak nas to bude bavit. Chceme to pojmout trochu dobrodružněji po kempech, AirBnB atd...

Ne autem Andalusie a Skotsko.. tam bohužel car rental koncern nebo nejaka podobna sunka ala Opel atd :roll:
Misanek

#222 Příspěvek od Misanek »

Když je tady ta řeč o Itálii a cestování až dolů, tak my s přítelkyní jsme si předminulý rok udělali takový roadtrip po celém západním pobřeží Itálie. Jeli jsme Benátky, pak Pisa no a následně pokud možno co nejvíc podél pobřeží a mimo dálnice do Říma, pak Vesuv včetně Pompejí a nakonec dolů do špičky boty do Reggia, ale o5 pokud možno co nejtěsněji podél pobřeží, což byl neskutečný zážitek po těch srázech :)
Jeli jsme s e39, ve které jsme i na cestách spali. Akorát v Reggiu jsme měli na dvě noci spaní v hotelu.
Bylo to fajn a e39 byla perfektní bejvák. V e65 by jsme se tak nevyspali :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od JaraX »

v E65 se super spí, určitě líp než kufru E39ky, přední sedačky nazvedneš co to jde, sklopíš skoro do roviny a uděláš si vlastně měkoučkou postel ze sedačky, ale stejně spaní v autě bytostně nesnáším ale chápu že v Italii to jinak moc nejde, to by jste přijeli nazí zpátky :D ty ceny jsou šílený.
no a kde jsou nějaký fotky? kolik taková akce vyšla? konečně někdo někam jel!
Misanek

#224 Příspěvek od Misanek »

No to by mě asi sral volant. My jsme to takhle pojali z toho důvodu, že jsme nechtěli být na jednom místě, ale pokaždé někde jinde. A tomhle případě by se to opravdu dost prodražilo jak říkáš. Takhle to sice byl tak trochu punk, ale sprchy se nám vždy povedlo nějak najít na pláži, na benzinkách nebo jsme improvizovali když jsme třeba v podzemních garážích našli kohout na hadice:D a vyspat jsme se relativně dobře taky vyspali. Teda až na to horko po ránu :) s karavanem by to jistě bylo lepší, nicméně na druhou stranu jsem rád, že jsme jeli solo, poněvadž v určité části (od Vesuvu dolů, nevím teď z hlavy jak se ta oblast jmenuje) to bylo podél toho pobřeží fakt úzké a klikaté. To by bylo z vlekem fakt o nervy kolikrát.
Sebou jsme měli akorát "rychlo"varnou konvici do zapalovače, 10l kanystr s vodou, nějaké ty instantní srandy, a to je vše, pochopitelně mimo oblečení :)
Já taky spaní v autě nějak extra nevyhledávám, ale párkrát za čas mi to vůbec nevadí. Na tomhle se mi líbí to, že můžeš vstát kdykoliv, sbalíš se a jedeš zase někam jinam. Nemusíš do desíti vyklidit pokoj, nemusíš čekat na check-in atp.
Nazpátek jsme ale s Reggia domů už jeli tou nejrychlejší možnou cestou, takže po dálnicích.
No a na kolik nás to vyšlo? Čoveče tak to si už fakt nepamatuju ale střelím úplně od boku a radši i s nějakou rezervou - tuším tak okolo 30, možná 40t kč. Fakt už nevím a možná přeháním.
Ono je v itálii dost draho nejen co se ubytování týče, ale i phm jsou tam dost cenově jinde oproti nám (řádově cca 40 kč/l) a mýto taky není úplně levné, takže tohle se do toho dost zásadně promítlo. V restauracích taky není úplně levno, nicméně jídlo jako takové v obchodech není zase úplně mimo.
Jo a měli jsme sebou i ledničku pochopitelně.
Fotky sem nějaké zkusím nahrát večer až budu u pc ;)
Jo a byli jsme tam zrovna jak tam měli to zemětřesení, což fakt bylo asi předminulý rok. Nám se to ale naštěstí vyhlo, resp. my jsme se motali kolem pobřeží, kdežto to zemětřesení bylo ve vnitrozemí tuším.

Tento rok to asi nedám, ale příští rok by jsme chtěli vyrazit na dovolenou podobným stylem do anglie, ale už i s karavanem. Moja se tam chce furt podívat, tak mám takový plán že si to projedem třeba během 14 dnů nebo 3 týdnů, to ještě nemám představu.
Smerem do Anglie bych chtěl jet i přes Evropu mimo dálnice a v Anglii mám waypointy zhruba takové:
Londýn ( je tam krásný kemp cca půl hoďky cesty od něj) tam by jsme byli tak tři dny, pak nějaké město na jižním pobřeží, co se tam chce slečna podívat (nevím teď název), pak Stonehenge no a jet asi zhruba po stopách Harryho Pottera a her o trůny ( :lol: ), protože jak přítelkyně, tak i švagrová která pojede s náma jsou velké fanynky těchto blbosti :D S tím, že by jsme se takhle nějak posunovali nahoru do Skotska, projeli si to tam a pak zpátky domů.
Cestu po anglii bych taky chtěl absolvovat minimálně jedním směrem mimo dálnice. Domů už pak zase asi tou nejrychlejší cestou
Pilsner

#225 Příspěvek od Pilsner »

Ja se letos chystam do saint tropez. Byl sem tam pred loni a dobrej vejlet,krasny plaze,kazdej den na jinej,atp. Cestou zastavky,den v benatkach,monaco,nice,atd.
Letos bych se chtel jet kouknout dal podel pobrezi do marseile,a doufam ze bude cas ,to bych jel az na costa brava. Predloni bylo malo casu.

Cenove to nebylo hrozny, v benzinu asi kolem 17 tis plus minus, asi i s poplatkama :lol: , no pak naky to prespani,stravovani ,nakupy, takze kolem tricky a byl sem pryc myslim 10 dni
Popp

#226 Příspěvek od Popp »

Kedže som novo hrdý majitel 760Li tak sa pridám maličko.
Tento rok ideme tiež do Francuzka ale najskor do narodneho parku Calanques, z neho ideme tiež do SaintTropez dalej den v Nice a par dni v Monacu a ako každý rok dokonca prázdnin Porto san Giorgio.

Nejake postrehy z naších ciest:

CENY:
Minulý rok sme boli prvý a posledný krát v Chorvatsku (nikdy viac - Omiš a Brač) Apartman 55euro noc, po známosti jeden z tých lepších.
Každý rok dovolenka Taliansko (mam tam firmu takže musím, ja makám a žena zo synom relaxujú) no v každom prípade tam mam byt takže ubytovanie neplatím ale jazdím dost na Siciliu a tam su ceny ubytovania cca 50euro/noc apartman, Rým cca 70euro v hotely. Ceny potravin všade rovanko, voda v Taliansku lacnejšia ako v Chorvatsku, samozrejme káva/pizza/pasty za pár drobných a všetci vieme že neporovnatelné.
Ano Talianske dialnice su masaker na platenie, pokial ale viete jazdit a poznáte to mate to za minimum.
Španielsko to iste, Francuzko to iste s cenami.
Osobne si myslím že Chorvatsko je cenovo natom ako všade inde ale stojí za pekný ko.ot, fuj kako ble.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od JaraX »

no když to tak čtu, zlatý řecko. letos asi zkusím tu Albanii
kawaman

#228 Příspěvek od kawaman »

Jsem pro, Jaraxi. Já byl taky jen jednou v Chorvatsku a víckrát tam asi nepojedu.. leda se jen tak projet
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
vlastnemec

#229 Příspěvek od vlastnemec »

Ustašovce taky nesnáším a už bych tam nejel, kdysi lezli do prdele a teď jsme pro ně póvl, to nepočítám kolik jsme jim tam jako rodina nechali peněz za ty roky.

Albánie po známých tam stříleli a nějakou tu kulku dostalo i auto a to se ptali jen na cestu, no asi si to nechám ujít, když si tom státě víc čtu.

Řecko dáme, už jsme chtěli letos, ale ...

Takže letos opět Italia to jejich žrádlo mám rád, nej zmrzka,...

Výlet napříč Evropou na jediný kus Británie co zvládnu je v plánu, ale nějak ty finance chybí, zatím jak počítám tak jsem na min 100tis a když už tak ne polovičatě.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Albánii jsem vloni projel na motorce, nechal ji dva dny před hotelem a letěl si domů pro náhradní díly. Necítil jsem se v ohrožení ani trochu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od JaraX »

tady ty řeči taky moc nemusím, všichni mě strašili jak se ze Srbska nikdy nevrátím, už jsem tam byl tak 12x a vždycky sem si tam připadal bezpečněji než u nas.
pGb

#232 Příspěvek od pGb »

Teď jsem byl na úplným jihu španělska a po migrantech ani stopa. Mnohem víc "kulturních" národností najdete v leckterém německém městě. Pohyboval jsem se kolem Malagy, gibraltaru i v horách ve vesničkách a všude čisto, relativně levno a parádní počasí (na to že je únor). Ideální na útěk z tohodle marastu tady v zimě. Stačí mi ten smrad tady, když kolem lidi topěj vším možným.

Jelo nás 9, letecky z prahy, pujční dvou aut a pronajatá vila na 7 nocí. Cena celkem 6500,-Kč na osobu bez jídla. Cesta trvala z domu v Hradci Králové (1,5h cesta na letiště) až do ubytování ve španělsku (1,5h jízdy z malagy) včetně čekání 11h. Paráda. Přemýšlel jsem že bych se tam odstěhoval na dva měsíce příští zimu a jel vlastním autem.
Naposledy upravil(a) pGb dne sob 24.02.2018 11:15, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od JaraX »

hele, povinně všichni přidejte fotky :)
vlastnemec

#234 Příspěvek od vlastnemec »

Řeči to nejsou, někdo má hold smůlu a někdo štěstí. Srbsko a Albánie jsou dva neporovnatelné státy. Jinak zeptej se někdy Páji (pan Fůsatý) ten ji projel na motorce u něj to je na půl. Ony ty letoviska na tom budou lépe, ale vnitrozemí bych se vyhnul. Jo nevím v jaké je to fázi co se týče elektriky, ale v chudších oblastech bych nezmiňoval, že jsem Čech sečtělejší obyvatel si mohl spojit s Tebou ČEZ a odpojení od elektriky :D hold dodnes některé státy a jejich obyvatelé nepochopili že se platit za odběr musí :D.

Kolega od manželky se teď vrátil z Kuby měl poznávačku, jeho celoživotní sen a přijel zklamaný, má za sebou Indii a Pákistán, kde čekal hrůzu a tyhle dvě země jsou čistší, civilizovanější,... já mám aspoň zase pár doutníků :D
Lukas7

#235 Příspěvek od Lukas7 »

Rozmýšlam kde tento rok v lete, a pozdáva sa mi celkom Grécko, pozeral som tú Lefkadu, v ktorej časti sú najkrajšie pláže? Niečo také kde nebude milion ludí, pozeral som akurát nejaké ubytovanie
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od JaraX »

nejlepší pláže jsou na západním pobřeží Lefkády, ale lefkada je mala, z jednoho konce ostrova na druhej dojedeš za 3/4 hodky, takže pohoda. pokud chceš uplny klid, dobre se ubytovat někde v horách, pokud chceš klid i nějaký noční život tak Vasiliki a pokud chceš hlavně noční život bez klidu tak Nidri.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od JaraX »

Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#238 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Super. To je Egremni po zemětřesení, jak skáčete z té lodě?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od JaraX »

jj tam :) to zemětřesní vzniklo když vyžranej JaraX skočil z lodě.
kawaman

#240 Příspěvek od kawaman »

Tak kam letos? :-)
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Odpovědět