Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#4781 Příspěvek od Snejk »

Travison píše:máš to pomotaný, tahle je guru snejk
https://auto.bazos.cz/inzerat/98959937/Bmw-e65-Lci.php
guru snejk :lol: co to kurva je tohle :lol: ... zajimavy je ze sem to auto nejspis nikdy vzivote nevidel, teda sem uz uplne debilni ale na tomhle sem sotva neco kdy delal, mozna sem neco nakodoval ale neverim tomu ze bych tomuhle delal nejakej zajimavejsi servis.. nepamatuju si to ani naznakem ani nikdo z dilny to nikdy nevidel .
kurevtor

#4782 Příspěvek od kurevtor »

Snejku mel bys na ten inzerat zavolat a zeptat se kdy se pan stavi priste na servis :D

Ohledne skryteho menu, ja samozrejme videl to video na yt nekolikrat, i primo v aute sem si ho poustel na mobilu, kdyz mi to neslo. A i jsem zkousel soucet 5 poslednich cislic - ten soucet je 21 a taky mi to neslo a rikal jsem si, ze musim bejt uplnej dement :lol: Ale mozna jsem byl zrovinecka ne uplne stoprocentne soustredenej jestirek, zkusim to znova v patek...

O vikendu chci taky zkusit nakodovat zpetny zrcatko na moje novy vrata do garaze, maj pohon Ergo tusim tak doufam, ze to pujde :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4783 Příspěvek od matiz »

Mne to nejde. Sere mne to abnormalne, mam vrata hormann stare co ja vim, pet let a smolik pacholik, nezvladne ten kod z toho ovladace. Dal jsem za to docela dost, protoze ma GTO, EC, LED a FLA a muzu si s nim tak akorat vytrit...
Sweden

#4784 Příspěvek od Sweden »

Zadnej Hormann mi na homelink nikdy nikde nejel, ted mam rozestaveno a opet nove Hormanny, ale pocitam ze i tam to bude nemlich to stejne, tzn. ze to nepujde sparovat
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4785 Příspěvek od JaraX »

matiz nevěřím že zrovna ty by sis neporadil, vždyt řešení je tolik.
Jackj07

#4786 Příspěvek od Jackj07 »

Třeba přilepit izolepou dálkáč na stropnici :D :D
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#4787 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Sweden, matiz - to GTO mě taky zajímá, jakej máte ovladač na Hörmann vrata a nešlo vám to s nim? Tenhle?
https://www.1pohony.cz/ovladac-vrat-hor ... 868-3-mhz/

Budu mít možnost vyzkoušet GTO zrcátko z E61/2007 (v mojí E64 GTO nemám), tak abych se s tím netrápil zbytečně :)

Uvažoval jsem, pokud by to fakt nešlo, že bych to vyřešil tímhle ovladačem, aspoň by byl schovanej
https://www.1pohony.cz/hormann-hsz-1-bs ... e-868-mhz/
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4788 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Je to o tom na jaky frekvenci jede ovladac od Hormanu...co sme bydleli puvodne...tak tam bylo 434MHz...a bez problemu sem to sparoval...tady u baraku mam 868MHz...a muzu si v e66 leda mackat cudliky, ale nejede to...staci se podivat na frekvence
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4789 Příspěvek od JaraX »

můžeš zabudovat horman ovladač do zrcátka, stejně tak můžeš k vratům napojit další příjmač.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4790 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

tak já mám webasto...takže stejně 66tkou nezajíždím do garáže...a do jedničky to zrcátko stejně nejde napojit kvůli přijímači dálky
ale ostatním se to bastlení třeba bude hodit...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Filozof

#4791 Příspěvek od Filozof »

jarax to zní dobře. Jak to mají zrcátka e38 ? Ty mají taky několik tlačítek nikdy jsem to nestudoval.
Dá se párování a učení nejen mezi ovladači od garáže ale i mezi ovladačem a autem nějak napárovat ?
Třeba je od BMW návod. Možno i přepínat frekvence ? Nebo je jedna pouze.
Jistě bude nějakej převodník frekvencí nebo něco podobného v obchodě s elektronikou či přímo od výrobce.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#4792 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

JaraX píše:můžeš zabudovat horman ovladač do zrcátka...
můžeš být prosím konkrétnější? už jsi dělal?
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4793 Příspěvek od JaraX »

nedělal, ale šlo by to, prostě kuchneš zrcátko, kuchneš ovladač, připojíš piny.
kurevtor

#4794 Příspěvek od kurevtor »

matiz píše:Mne to nejde. Sere mne to abnormalne, mam vrata hormann stare co ja vim, pet let a smolik pacholik, nezvladne ten kod z toho ovladace. Dal jsem za to docela dost, protoze ma GTO, EC, LED a FLA a muzu si s nim tak akorat vytrit...
vubec netusim co je GTO, EC, LED a FLA :lol: brani to nejak tomu vytirani? :D
fishmaker píše:Je to o tom na jaky frekvenci jede ovladac od Hormanu...co sme bydleli puvodne...tak tam bylo 434MHz...a bez problemu sem to sparoval...tady u baraku mam 868MHz...a muzu si v e66 leda mackat cudliky, ale nejede to...staci se podivat na frekvence
tvuj koment me doooost postesil.... Mam na obou garazovych vratech Erte pohon a ten by mel pouzivat frekvenci 433,92MHz :P takze ted se tesim dvojnasob a pokud to bude fachat tak si koupim Erte pohon i na vrata na pozemek a naparuju vsechny 3 cudliky.. BMW vedelo proc mi tam dat ty cudliky tri. :)

PS: kdyz uz jsme v tom, dost me potesilo jak hezky ovladace ten Erte pohon ma. Mam zkusenosti jen s pohony NICE a ty maji hnusne plastove krabicky. Ten muj ma na sobe jakoby chrom a vypada spis jak klic k autu.
Jackj07

#4795 Příspěvek od Jackj07 »

taky bych řekl, že je víc druhý těch zrcátek, že se dá sehnat takový, který umí ten druhý rozsah frekvencí
Sweden

#4796 Příspěvek od Sweden »

kurevtor píše:
matiz píše:Mne to nejde. Sere mne to abnormalne, mam vrata hormann stare co ja vim, pet let a smolik pacholik, nezvladne ten kod z toho ovladace. Dal jsem za to docela dost, protoze ma GTO, EC, LED a FLA a muzu si s nim tak akorat vytrit...
vubec netusim co je GTO, EC, LED a FLA :lol: brani to nejak tomu vytirani? :D
fishmaker píše:Je to o tom na jaky frekvenci jede ovladac od Hormanu...co sme bydleli puvodne...tak tam bylo 434MHz...a bez problemu sem to sparoval...tady u baraku mam 868MHz...a muzu si v e66 leda mackat cudliky, ale nejede to...staci se podivat na frekvence
tvuj koment me doooost postesil.... Mam na obou garazovych vratech Erte pohon a ten by mel pouzivat frekvenci 433,92MHz :P takze ted se tesim dvojnasob a pokud to bude fachat tak si koupim Erte pohon i na vrata na pozemek a naparuju vsechny 3 cudliky.. BMW vedelo proc mi tam dat ty cudliky tri. :)

PS: kdyz uz jsme v tom, dost me potesilo jak hezky ovladace ten Erte pohon ma. Mam zkusenosti jen s pohony NICE a ty maji hnusne plastove krabicky. Ten muj ma na sobe jakoby chrom a vypada spis jak klic k autu.
No právě že se ty nové ovladače už fungují jenom na te vyšší frekvenci, aspoň tak mi to říkal kamarád který montuje jejich vrata snad už 15let
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4797 Příspěvek od matiz »

Mam 868KHz a zrcatko je taky 868MHz. Ale nejspis tam bude nejaky plovouci kod a to uz asi nedava. Nepatral jsem po tom, dve zrcatka ze dvou to nedavaji, takze je to asi jasne kde bude chybka.

Pro pana kurevtora: Vytirani ty cudliky nebrani, gurman by je tam zajiste ocenil. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#4798 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

plovoucí 868 mám taky, to se programuje jinak, než pevnej kód, musí se ještě něco zmáčknout na motoru vrat, aby se to zrcátko naučilo, jenže když jsem to zkoušel, tak jsem si smazal nastavení zavírání vrat a zůstaly mi půl metru nad zemí :lol: venku mráz a garáž máme spojenou s barákem :D
byl jsem rád, že jsem znovu nastavil vrata a zrcátko jsem nechal...
dám tomu teda ještě šanci a půjčim si to zrcátko na další pokusy :lol:
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
kurevtor

#4799 Příspěvek od kurevtor »

Sweden: buhvi co montuje, tech pohonu je hodne a asi nema prehled :) Ty motory co mame v rodine ted jsou NICE a ted jsem to googlil a taky maji 433 MHz. Ja mam v garazi 2x Erte 800n a podle vsech linku na netu a navodu ma Erte pohon a jeho prijimac na 433,92 MHz. Uvidime, sam jsem zvedavej...

zddan01: pockat to je nejaky divny, ne? Ten pohon nema tu funkci dorazu? Mel by vzdy dojet do konce, ne? Minimalne po restartu pres jistice?
Bych se nedivil, kdybych dopadl jako ty az sis stim budu hrat a akorat si to nejak domrdal :D ale pri nejhorsim maji obe vrata odblok a da se to zavrit rucne 8-)

Matiz: pokud to nema vliv na funkci vytirace ani na funkcni rostlinare tak bych to nehrotil :D :D ale co jsou ty funkce GTO, EC, LED a FLA? LED predpokladam displej na samotnem pohonu na strope..? To tam mam, musim zjistit v navodu co to vse umi...
kurevtor

#4800 Příspěvek od kurevtor »

zddan01: update, tak podle navodu si to taky muzu nastavit koncove polohy a dokonce se da nastavit jakou silou ma motor tahat vrata :shock: Tohle stopro poseru a cely si to rozjebu. :lol: 8-)

Co se tyce kodovani zrcatka, podle navodu to ted chapu tak, ze sparuju nejdriv zrcatko s fungujicim ovladacem. Pak musim vjet do garaze a na pohonu si pridam novy ovladac (maximalne 20 prej :D ) a pohon pak ceka na prijem tak zmacknu zrcatko a hotovo. Uvidime :D
Odpovědět