Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 120kW vysoká spotřeba, nižší výkon

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Zpráva
Autor
mi00wa

#41 Příspěvek od mi00wa »

Nejspíš špatně nastavená elektronická regulace turba.
FilipMontoya

#42 Příspěvek od FilipMontoya »

a tomu by odpovídala zvýšená spotřeba, smrad z výfuku i neplynulej výkon? Jestli jo, tak to budu řešit, turbo je v záruce.
brbla

#43 Příspěvek od brbla »

zdarvím,

četl jsem jen poslední stránku, ale osobně bych při takových problémech nehledal řešení v chipu, to mi příjde jako největší blbost co se dá udělat, ještě k tomu očividně paskvil, pokud ti to naráz ve 2000 vypálí.
Postupoval bych cestou nahrání originál softu do řj, tak aby auto bylo tak jako když vyjelo z fabriky a mohl se vyloučit sw problém, nejlépe v bmw. samozřejmě tedy s tím odstraněným dpf, egr se dá snad pročistit ne? každopádně s vypnutym se ti bude déle zahřívat motor. jakou barvu má kouř z výfuku?
FilipMontoya

#44 Příspěvek od FilipMontoya »

Už tam mám originál software a dal jsem novej EGR. Ujel jsem asi 300km a napsalo mi to chybu, že je příliš velký průtok vzduchu (prý v EGRu). Takže by to mohl být ten elektromagnetickej ovládací ventil u EGRu? Ale asi bude nejlepší to dát do originál BMW servisu, že jo? Bohužel to tam bude asi dost drahý..
Jinak kouř v podstatě nevim, protože to nijak znatelně nekouří.
brbla

#45 Příspěvek od brbla »

bmw asi bude drahý no.. zkus pupíky, je tady na ně dost kladnejch referencí, ale delší čekačka
FilipMontoya

#46 Příspěvek od FilipMontoya »

tak v bmw servisu jsem ještě nebyl, ale jsem objednanej. a na doporučení rovnou do německýho, když bydlim kousek od hranic...

aktualizace problému + co všechno už jsem vyzkoušel a nepomohlo:
- hlavní problém je pořád vysoká spotřeba - kolem 9 litrů
- v otáčkách do cca 2000 to zrovna moc netáhne

- už jsem vyměnil: váhu vzduchu, EGR ventil, lambda sondu, oba termostaty, vzduchovej filtr, vstřikovače vyčištěny + otestovány = dle protokolů v pořádku, motorovej olej + filtr, převodovej olej + filtr, naftovej filtr.

- jak jsem zmínil už dřív - DPF odstraněno fyzicky i softwarově, jinak je software originální, turbo bylo vyměněno za repasované než jsem auto kupoval.

- auto mi občas hodí chybu - Increased emissions, viz foto.
Přílohy
obrázek.JPG
obrázek.JPG (67.8 KiB) Zobrazeno 6527 x
Stepynka

Re: E87 120kW vysoká spotřeba, nižší výkon

#47 Příspěvek od Stepynka »

Mam automat, 120i, 125kw a jezdim ted pres zimu za 14,5l ! ! ! Spotreba 7,5l se mi zda jako pohadkova :D :D
Odpovědět