Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
klimsonn

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#1261 Příspěvek od klimsonn »

Borci, dotaz.
Dá se vypnout hlavní display? Jde mi o to hlavně v noci. Snížení jasu atd vím. I vím jak vypnout na budíkách pod otáčkoměrem a rychlostí ty displeje. Nemohu to najít na ten hlavní.

Díky
Michal595

#1262 Příspěvek od Michal595 »

Ak si spravne pamatam tak kabyr01 bol zobral tu zlatu v polsku hned za hranicami co ma obehol o den:))
A filozof naozaj nestala 200-230tis korun ani nahodou, a to este auto nebolo dovezene prihlasene atd...
Myslim si ze kazdy jeden co sme tu by take auto hned zobral za 8tis eur....len problem je ten ze tolko nestoja take auta no...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1263 Příspěvek od JaraX »

ja myslím že kabyrovo auto za 230k s LPG a po servisu by tady na klubu bral uplně každej, ale jeho cena je dvojnasobna :)
pGb

#1264 Příspěvek od pGb »

Filozofe, fakt hledáš něco co neexistuje. Popisuješ nové auto v záruce. Mám svoji 750i e65 4 roky a za tu dobu se dělalo asi milion věcí za hromady peněz. Jen letos (od ledna) to bude už asi 80tkč. Mám ji 4 roky a 140tkm, jarax udělal teď velký servis a tlumičema a hromadou další údržby, přijedu domů a za týden se ozvala ABS jednotka (prostě stáří), přední kotouče s deskama a nějaký ložisko na předku motoru vrže po startu. To vůbec nezmiňuji, že do podvozku (ramena, stabilizátory, .....) jsem dva roky nic nedal a zanedlouho mě to čeká. Minulý rok jsem koupil letní a zimní gumy atd.... Prostě provoz něco stojí.

A to nejpodstatnější, i když se to auto semtam sere, tak jsem naštěstí zatím nikde nezůstal stát. I s chybou se dalo dojet. To se o nich jiných mých autech říct nedá.
kurevtor

#1265 Příspěvek od kurevtor »

klimsonn: no jasne, ze neda, jedna z picovin na E65. Lze ho nechat bezet cerny, kdyz vlezes do menu a jen kliknes tim kormidlem do stredu. Ale vypnout to nejde, protoze E65 tam ma tu skurvene vypicenou buzerantskou listu klima panelu. A navic bys nepoznal zda je pustene radio prece. Proste nekoncepcni demence, zkurvenina na entou, hned se naseru jen na tu sracku pomyslim. Takze ne, nejde to vypnout, je to bmw e65 prece. Az budu jednou e65 zapalovat tak ten buzerantodisplej a celej klima buzerantopanel nejdriv rozstrilim petactyricitkou.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1266 Příspěvek od JaraX »

PGB tvoje auto není zrovna referenčí, když si s tím přijel tehdy, tak to byla jedna z nejhorších E65 co tu kdy byla, a a co se poruchovosti týče, tak u mě taky patří do TOP20 nejporuchovějších, DSC jednotka rozhodne neodešla stářím, spíš kilometrama, já mam na svym autě DSC puvodní bez problému a mam auto o několik let starší, stejně jako mraky dalších. podívej se na svoje auto kolik tam máš ještě investic a kolik mam na svym autě ja a kolik mě jich čeka?
chce to prostě hodně vybírat, ne koupit první co je na prodej.

ale pokud to chceš TOP, tak prostě i nejlepší E65 20-30k ročně sežerou, stejně tak E38, ty naklady sou uplně stejny. pokud to necháš chátrat, tak to umí fungovat za min
bouloclo

#1267 Příspěvek od bouloclo »

Nechci mluvit za kabyra, ale protože si to taky moc dobře pamatuju a taky jsem si s prodejcem vyměnil pár emailů. Ta jeho e66 stála přes 300k a je v individualu jak venku tak uvnitř a hlavně ta moonstone metalic nebo co to přesně je, je docela raritka, od té doby jsem to nikde v inzerátu u 750 neviděl. Takže tam není moc co řešit, ta už nikam dolů s cenou klesat nebude.
pGb

#1268 Příspěvek od pGb »

Jardo já vím že to není top kus, to tvrdit nelze ani z vlaku, spíš jsem se snažil otevřít oči filozofoj, jak říkáš, pokud na to nesereš a udržuješ, tak to stojí. A jestli dsc odejde s km je jedno, nekoupil jsem si to auto abych na něj koukal. Poruchové je, ale jak říkám, ještě nikde nezůstalo stát tak, že bych s tím zůstal stát v křižovatce. Spoustu věcí se dělalo preventivně, s náběhem km. Jediný co se sralo tak byly cívky a víko odvětrávání.
kabyr01

#1269 Příspěvek od kabyr01 »

JaraX píše:ja myslím že kabyrovo auto za 230k s LPG a po servisu by tady na klubu bral uplně každej, ale jeho cena je dvojnasobna :)
Minimálně dvojnásobná :lol: :lol: :lol:

Michal 595 & bouloclo - máte pravdu, kupoval jsem tu z Polska, kompletní individuál, speciálně Michal si to bude pamatovat asi dlouho :lol:

Koupil jsem jí za 50k polských, lehce přes 300k českých + dovoz + servis + pojistka bla bla a jsem někde blízko ke 450k. Ale s tím jsem to bral, mám prostě špičku této generace v opravdu pěkném stavu a po dodělání standklimy i úplně kompletní výbavu a jsem s tím nadmíru spokojen ;) S JaraXem jsme si hned ujasnili, že to chci držet v co nejlepším stavu a tomu odpovídal i vstupní servis. Dělal jsem i spoustu věcí preventivně, aby mě to pak někde nepřekvapilo. Věřím, že je na úrovni Kawamanovo a Buldovo, což jsou pro mě Top sedmy tady na klubu.

Filozof - klidně se s tebou potkám a rád ti to ukážu, není problém, ale do Vyškova nebo do Zlína kvůli tomu nepojedu :D Bydlím v Kutné Hoře, takže středočeský není problém. To platí pro všechny - pokud se bude chtít někdo potkat na kafe a pokecat o autech, tak jsem jedině pro ;)
kawaman

#1270 Příspěvek od kawaman »

Kabyr01 - sedmu máš krásnou, ta barva je fakt nevídaná :cool2:
filozof žije stále v nějakém snu a bylo by na čase se probrat. Prostě si sedmu koupit a užívat si ji dokud to jde a není 30 let stará.
Já jsem lepší auto nikdy neřídil a na sedmu budu fakt rád vzpomínat! Od příštího týdne by měla dělat radost někomu jinému.. Třeba si ji zase někdy koupím, když mě nebudou bavit jiné auta.
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#1271 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Kawaman, mam to stejne, jen nechapu jak Vy se muzete zbavit individualu a pak jeste chtit nejake jine auto, me uz E65 chybi ted a nejde to s nicim srovnat.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Travison

#1272 Příspěvek od Travison »

kabyr01 píše:To platí pro všechny - pokud se bude chtít někdo potkat na kafe a pokecat o autech, tak jsem jedině pro ;)
toho bych rád využil až pojedu do Hradce na servis plynu
kawaman

#1273 Příspěvek od kawaman »

Arnie_one píše:Kawaman, mam to stejne, jen nechapu jak Vy se muzete zbavit individualu a pak jeste chtit nejake jine auto, me uz E65 chybi ted a nejde to s nicim srovnat.
Nevím jestli dělám dobře, asi ne. Ale potřebuju prostě nejakou změnu, zkusit něco jiného. No a je dost možné, že si pak řeknu, že jsem kokot a budu si to muset koupit zase :-D
bouloclo

#1274 Příspěvek od bouloclo »

Travison píše:toho bych rád využil až pojedu do Hradce na servis plynu
Kdo dělá v HK servis LPG na sedmy a hlavně rozumí tomu? Gera, Kánskej nebo někdo jiný?
Travison

#1275 Příspěvek od Travison »

jkproduct, já mam tartariny takže musim jedině tam..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1276 Příspěvek od JaraX »

kawaman chce V10, což chápu
kabyr01

#1277 Příspěvek od kabyr01 »

Travison - až budeš vědět kdy, tak dej vědět a můžeme se domluvit. Přes týden spíš k večeru, o víkendu je snadnější najít čas.

Kawamane díky! Tam by spíš mohla nastat ta situace, že se budeš chtít vrátit, ale špatně se to bude shánět... Ale rozumím tomu, taky jsem musel pár aut vystřídat, abych si ujasnil, co vlastně chci. A ty budeš muset eventuálně opět hledat ten Top, protože nic pod tím už by tě asi neuspokojilo :|

Tak co domluvit něco středočeského? Arnie, Sweden, Travison, Fishmaker a kdyby nás svojí přítomnosti poctil i lord Kurevtor, tak by to byla pecka :D
kawaman

#1278 Příspěvek od kawaman »

JaraX píše:kawaman chce V10, což chápu
Je to sen no.. otázkou je, kdy bude :-)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#1279 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

kabyr01: ale ja do Vaseho klubu uz nezapadam nemam 7Er :)
Jinak HK/pardubky nou problem.
Kurevotr prijede, na zadnim skle filaovej fakac, z auta se vali dym od marjanky, a na stredu litaku bude mít špice, jinak ani nechci aby prijel.

Kawaman, no muzu ti rict ze me to zpetne sere, lepsi auto jsem nikdy nemel, reps. pohodlnejsi, prostorny, hodne komfortni. Ty nemas sanci se vratit, nic lepsiho nez mas ted uz casem nesezenes. I kdyz m5/m10 super tak to proste delaneco jineho nez E66, to proste nejde srovnat v lati a ty to vis. Nejlepsi je kombinace vseho, tkaze mit velkou garaz.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
kawaman

#1280 Příspěvek od kawaman »

Samozřejmě, že ideální by bylo mít obojí, jenže na to jaksi nejsou prostředky.. Občas se nějaký hezký kousek najde, takže budu doufat, že třeba jednou nějakou hezkou najdu, když se mi bude moc stýskat.
Jen si bude třeba projít zase tím zdlouhavým procesem :-D
Nebo požádám filozofa, ať mi za 200 sežene top ultra super individuál :-D
Odpovědět