JaraX píše:na jednom dvou třech lidech nemůžeš soudit spolehlivost, znám lidi co mají s N63 najeto 160k a prostě nemužeš říct že to je spolehlivej motor, stejně jako N53 není.
Pridávam sa k BudVladovi a tým ďalším ze "dvou třech lidech" ak štvrtý. Pokiaľ sa o N53B30 staráš a je NUTNÉ aby neboli dlhodobo zapísané akékoľvek závady, šlape bezvadne. U mňa momentálne bez závad, ale bola to celkom fuška dosiahnuť tento bezchybový stav. Základom je úplné preštudovanie stránky bimmerprofs.com. Ja osobne som nestretol v akomkoľvek servise mechanika, ktorý by mal bližšie vedomosti o tomto motore. Podotýkam, že tento stav sa dosiahol bez finančne náročných výmien katalyzátorov HPFP a pod..
Týmto by som rád touto cestou chcel verejne poďakovať aj užívateľovi starML za jeho nezištnú vzdialenú pomoc.
Pokiaľ máte N53B30 v poriadku ide ako zapichnuté prasa a spotreba na atmosférický 6-valec 3000ccm je z ríše snov, u mňa momentálne 7,7L/100km.
a kolik jsi s tím najel? at máme statistiku.
ta spotřeba mi tak dobrá nepřijde když za 10l jde jet dálka se 750i a se stejnou spotřebou se dalo jezdit s e46 328i. prostě akorát.
ešte upresnenie k tej spotrebe paliva - ide o xDrive, papierová spotreba môjho modelu je 7,9-8,1L podľa starých laboratórnych noriem NECD /alebo tak nejako sa to volá/. A to jazdím pravidelne v bratislavských dopravných zápchach, na diaľnici sa vyskytnem len výnimočne. Za mňa teda: vivat N53B30!
Ale aby som to nepreháňal - pre bežných užívateľov typu "jazdím a o nič sa nestarám" tento engine nie je.
Ako rýchlo prišiel na svet, tak rýchlo aj skončil a vývoj nebol dokončený. Za mňa - je to škoda.
JaraX píše:a kolik jsi s tím najel? at máme statistiku.
ta spotřeba mi tak dobrá nepřijde když za 10l jde jet dálka se 750i a se stejnou spotřebou se dalo jezdit s e46 328i. prostě akorát.
Tebe nepripadá ako dobrá spotreba taká, ktorá je nižšia ako oficiálna papierová spotreba ? Tak k tomu už neviem čo by som mal povedať::
Muj vrak ukazoval spotrebu 6,8 realita 10... Malem jsem vsadil boty ze nekdo zmenil koeficient, a ono ne, tak nejak zle to spocitali inzenyri v mnichove -) Mozna by to umelo jezdit za 8, ale pavproch mne nakazil -) Sice to neni trojka ani n53, ale je to bmw. Kupodivu na trojce mne ta spotreba plus minus sedi dobre.
Rozšiřuji řady uživatelů, kteří s N53 nemají problém. Čerstvých 160kkm, spotřeba za posledních 25kkm 9,51l/100 real. BC na začátku ukazoval luxusní čísla, která se ale nepotkala s realitou u pumpy. Po korekci BC už je rozdíl +/- deci.
Nejnižší spotřebu jsem měl 6,21l na cestě 862km tripu. Takže v nádrži ještě něco zbylo (pro dokreslení - výlet po Bosně).
Super, chlubit se motorem, co najel "bez investic" 160k km. Znáte někdo N53 s trojnásobkem? Kdejaká M52 má k půl milionu s původními zapalovacími cívkami a pravděpodobně i lambdasondami.
Znám 728ia kamarádova co má 860k najeto a krom par čidel a těsnění za par stovek co si dělal to jezdí stále bezvadně a pak tu máme 528i co má 670k za sebou a moje v reálu taky kolem 450k cca
Chlubit se najezdem 160k není nic extra jsou motory co najednou 4 ale i 6x tolik
jj navíc když z toho 100tkm najel předchozí majitel a vyměnil tam NOX, vstřiky, kat atd.
hezky to kdysi napsal tanner, automobilky si lidi vycvičili a vůbec jim nepřijde divné u aut s tak malým nájezdem drahé díly.
známej si ted koupil nějakýho celkem velkyho Seata, Arona, nebo tak nějak, no a to celkem velké auto má motor 1.0TSI, a já říkám "to přece nemuže vydržet" a on mi říká "ale nééé, prodejce říkal že ten motor vydrží klidně i 80tkm" wtf? motor vydrží klidně i 80tkm?
Francis píše:Super, chlubit se motorem, co najel "bez investic" 160k km.
Já se s 160K nechlubil, jen jsem reagoval na to jak se N53 motory serou. Auto jsem před 10 lety koupil nové, takže přede mnou nikdo nic neměnil a asi málo kdo dává autu zabrat jako já. Jediné náklady které jsem měl jsou za naýšení výkonu o 80 PS, performance brzdy, 3.64 LSD a nápravy z M3.
No proto říkám nechte si ty držáky doma pod plachtou, protože to je památka na kvalitu. Moje E36ka má asi původní M52 cívky s 3kila nájezdem a teprve jsem si uvědomil, že by chtěly vyměnit. Kupodivu jsou dražší než M54 v E60. Asi to odpovídá kvalitě, dnešní věci jsou levný a aušusový, nebo naopak extra drahý jakože kurvítka navíc.
Ale tak na N53 s nájezdem 160tis. bez investic je dnes docela čest i když dříve běžná věc. Tyhle motory jsou loterie, nejvíc mě tam děsí ty pekelně drahej NoX kat(y).
Nechápu, jak může někdo s 3.0 R6 v 1,5t vážící autě mít jednocifernou spotrebu. Tedy pokud s ním nejezdí tak, že by mu stačil i motor o polovičním vykonu.
Na budoucí pavprochove N52 mám dlouhodobou 12 N98 na 100. A to většinou jezdím spíše na pohodu. Paradoxem přitom je, že to auto nejlépe působí při rychlostech 200+. To se pak sice jede tak za 16, ale jeden má pak pocit, že se motor konečně svobodne nadechl.
Tak třeba když pojedeš z Brna na Svitavy v pátek odpoledne a budeš smířenej s tím, že nepojedeš v tom provozu víc jak 80 a pojede takříkajíc s davem, tak s tou 335i pojedu i po 8 bez problémů
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Tu trasu jsem jel v životě jen jednou, takže nevím přesně, co si pod tím představit. Ale jet s davem kdekoliv znamená dojet tak o polovinu později, než je s výkonem už 330i možné. Takže raději za více....