Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 - rozhašené pixely BMW Professional
Ahoj, je tam s největší pravděpodobností studeňák na přechodu mezi deskou a displayem (dost na tohle trpěli e36 a e39, kdy se jim na palubbce udělal rozsypanej čaj). Jde o to, že během provozu se ti ten display ohřeje a zvyšuje se přechodový odpor, proto dochází k vynechávání. Oprava není si myslím nijak finančně náročná, stačí si najít firmu, která to udělá
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
-
Dík, tušil jsem, že to bude někde v elektronice, která se po zahřátí zblázní. Pozoruju ten problém totiž hlavně v létě, kdy je auto zahřáté raz dva. V zimě pár desítek km s bezproblémovým rádiem ujedu, než se dostatečně zahřeje a pixely se odporoučí.
Na ebay jsem se samozřejmě díval, např:
http://www.ebay.com/itm/CD73-LCD-Displa ... Swg3FUhexI
Ale já si právě nejsem jistý, jestli výměna samotného displaye pomůže a nebude potřeba přetavit i něco za ním. Navíc 3300 CZK za display mi přijde ujetý. Jak píšeš, to už bude možná lepší koupit celé rádio.
Firmy, které se tímto zabývají, asi neznáte, co?
Díkes...
Na ebay jsem se samozřejmě díval, např:
http://www.ebay.com/itm/CD73-LCD-Displa ... Swg3FUhexI
Ale já si právě nejsem jistý, jestli výměna samotného displaye pomůže a nebude potřeba přetavit i něco za ním. Navíc 3300 CZK za display mi přijde ujetý. Jak píšeš, to už bude možná lepší koupit celé rádio.
Firmy, které se tímto zabývají, asi neznáte, co?
Díkes...
-
Koukám, že ceny na ebay jsou pořád dost dost vysoké. Já když tenkrát koukal, tak displej vycházel na cca 4 tis. Vzhledem k tomu, že to navíc není úplně plug n play a hrozí teoreticky další poškození (nebo to někomu dát udělat, ale za další peníze navíc za práci), přijde mi lepší dát cca 6 tis za celé Profi rádio, které se montovalo po faceliftu (má už v sobě i bluetooth modul), což moje pre-lci verze nemá (tam se musí dokoupit bluetooth jednotka zvlášť).
-
Re: E90 - rozhašené pixely BMW Professional
Čaute, koupil jsem Professionala a to samé, po chvili je displej nečitelný.
A proto potřebuji radu : opravuje to zde na klubu prosím někdo???
A proto potřebuji radu : opravuje to zde na klubu prosím někdo???
Chyba je v samotnom displeji, kontaktujte užívateľa Airbone.
-
Dobře, díky za radu
-
nakonec jsem se pouštěl do výměny displeje, na ebay se objevil nový kousek za cca 2 tis z USA, tak jsem ho vzal. Jedná se o displej Optrex CD73. Výměna celkem v pohodě a zase funguje jak má 

- pavproch
Zapisuju se (nebo spíš přihlašuju tam brambora2) taky do klubu "rozsypaných pixelů" rádia Professional v e90 - hodinu po nastartování už nepřečtu, co mi tam hraje za muzyku (název MP3).
V 2018 tady byl doporučován airbone, je tady v 2019 ještě někdo jiný/další, kdo by uměl opravit?
Btw, je ta oprava na počkání nebo je to na delší dobu ? A je ta oparav "spolehlivá" - nerozsypou se po nějaké době ty pixely zas? Nebo rovnou koupit nové v autorizáku podle VIN?
Btw2, v bramorovi1 mám to samé rádio Professional (teda skoro - v bramborovi2 je celé černé, zatímco v bramborovi1 má chromované ovládací čudlíky), na ktereém se pixly nerozsypávájí, prohození mezi auty by sice možná šlo, ale vypadalo by to pak divně....
V 2018 tady byl doporučován airbone, je tady v 2019 ještě někdo jiný/další, kdo by uměl opravit?
Btw, je ta oprava na počkání nebo je to na delší dobu ? A je ta oparav "spolehlivá" - nerozsypou se po nějaké době ty pixely zas? Nebo rovnou koupit nové v autorizáku podle VIN?
Btw2, v bramorovi1 mám to samé rádio Professional (teda skoro - v bramborovi2 je celé černé, zatímco v bramborovi1 má chromované ovládací čudlíky), na ktereém se pixly nerozsypávájí, prohození mezi auty by sice možná šlo, ale vypadalo by to pak divně....
-
Dělal jsem to na svém a je to brnkačka, z ebay objednaný displej Optrex CD73 pro radio Professional (E90), vyndání a rozebrání rádia, nasazení nového displeje a 2 roky už to frčí naprosto bez problémů
Práce max na hodinu
Na youtube jsou DIY návody, např tady https://www.youtube.com/watch?v=OJnU7jCx3Wk
Jestli to vydrží věčně těžko říct, uvidíme
Jinak mám taky to celé černé pre-LCI radio, ale viděl jsem, že to dělá i na radiu s "chromovými kroužky", které se dávalo do LCI, takže se to podle mě objeví časem na každém.

Na youtube jsou DIY návody, např tady https://www.youtube.com/watch?v=OJnU7jCx3Wk
Jestli to vydrží věčně těžko říct, uvidíme