Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 - rozhašené pixely BMW Professional

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
e4

#1 Příspěvek od e4 »

Čau páni,

nemáte někdo zkušenost s tímto?

http://www.imgup.cz/image/TNv

Při nastartování je všechno v pohodě, ale po pár km jízdy se vždycky pixely na rádiu rozjeb...ou.

Je chyba v displayi, nebo odešlo celé radio? Diag nic nehlásí.

Dík za každý tip...
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Ahoj, je tam s největší pravděpodobností studeňák na přechodu mezi deskou a displayem (dost na tohle trpěli e36 a e39, kdy se jim na palubbce udělal rozsypanej čaj). Jde o to, že během provozu se ti ten display ohřeje a zvyšuje se přechodový odpor, proto dochází k vynechávání. Oprava není si myslím nijak finančně náročná, stačí si najít firmu, která to udělá
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
czNEWMANcz

#3 Příspěvek od czNEWMANcz »

Mám to samé, postupně se to zhoršuje, na svém po ohřátí už vůbec nic nevidím. Co jsem pátral, je to relativně častá potíž u E90. Koukal jsem na ceny LCD na ebay a tenkrát to vycházelo docela draho, že už se pomalu vyplatilo tady u nás koupit na bazaru celé Professional rádio...
e4

#4 Příspěvek od e4 »

Dík, tušil jsem, že to bude někde v elektronice, která se po zahřátí zblázní. Pozoruju ten problém totiž hlavně v létě, kdy je auto zahřáté raz dva. V zimě pár desítek km s bezproblémovým rádiem ujedu, než se dostatečně zahřeje a pixely se odporoučí.

Na ebay jsem se samozřejmě díval, např:

http://www.ebay.com/itm/CD73-LCD-Displa ... Swg3FUhexI

Ale já si právě nejsem jistý, jestli výměna samotného displaye pomůže a nebude potřeba přetavit i něco za ním. Navíc 3300 CZK za display mi přijde ujetý. Jak píšeš, to už bude možná lepší koupit celé rádio.

Firmy, které se tímto zabývají, asi neznáte, co?

Díkes...
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

Koukám, že ceny na ebay jsou pořád dost dost vysoké. Já když tenkrát koukal, tak displej vycházel na cca 4 tis. Vzhledem k tomu, že to navíc není úplně plug n play a hrozí teoreticky další poškození (nebo to někomu dát udělat, ale za další peníze navíc za práci), přijde mi lepší dát cca 6 tis za celé Profi rádio, které se montovalo po faceliftu (má už v sobě i bluetooth modul), což moje pre-lci verze nemá (tam se musí dokoupit bluetooth jednotka zvlášť).
marfy

#6 Příspěvek od marfy »

Ahojky, mám na prodej nový celý přední panel po FL, 2008 a více.Cena 1600,- foto na vyžádání.
Dresic

Re: E90 - rozhašené pixely BMW Professional

#7 Příspěvek od Dresic »

Čaute, koupil jsem Professionala a to samé, po chvili je displej nečitelný.

A proto potřebuji radu : opravuje to zde na klubu prosím někdo???
PetoK

#8 Příspěvek od PetoK »

Chyba je v samotnom displeji, kontaktujte užívateľa Airbone.
Dresic

#9 Příspěvek od Dresic »

Dobře, díky za radu
czNEWMANcz

#10 Příspěvek od czNEWMANcz »

nakonec jsem se pouštěl do výměny displeje, na ebay se objevil nový kousek za cca 2 tis z USA, tak jsem ho vzal. Jedná se o displej Optrex CD73. Výměna celkem v pohodě a zase funguje jak má :)
pavproch

#11 Příspěvek od pavproch »

Zapisuju se (nebo spíš přihlašuju tam brambora2) taky do klubu "rozsypaných pixelů" rádia Professional v e90 - hodinu po nastartování už nepřečtu, co mi tam hraje za muzyku (název MP3).

V 2018 tady byl doporučován airbone, je tady v 2019 ještě někdo jiný/další, kdo by uměl opravit?

Btw, je ta oprava na počkání nebo je to na delší dobu ? A je ta oparav "spolehlivá" - nerozsypou se po nějaké době ty pixely zas? Nebo rovnou koupit nové v autorizáku podle VIN?

Btw2, v bramorovi1 mám to samé rádio Professional (teda skoro - v bramborovi2 je celé černé, zatímco v bramborovi1 má chromované ovládací čudlíky), na ktereém se pixly nerozsypávájí, prohození mezi auty by sice možná šlo, ale vypadalo by to pak divně....
czNEWMANcz

#12 Příspěvek od czNEWMANcz »

Dělal jsem to na svém a je to brnkačka, z ebay objednaný displej Optrex CD73 pro radio Professional (E90), vyndání a rozebrání rádia, nasazení nového displeje a 2 roky už to frčí naprosto bez problémů ;) Práce max na hodinu :)

Na youtube jsou DIY návody, např tady https://www.youtube.com/watch?v=OJnU7jCx3Wk

Jestli to vydrží věčně těžko říct, uvidíme :) Jinak mám taky to celé černé pre-LCI radio, ale viděl jsem, že to dělá i na radiu s "chromovými kroužky", které se dávalo do LCI, takže se to podle mě objeví časem na každém.
pavproch

#13 Příspěvek od pavproch »

Kuju.
Odpovědět