Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak přilákat JaraXe zpátky na fórum

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Corleon

Re: jak přilákat JaraXe zpátky na fórum

#21 Příspěvek od Corleon »

cheater píše:přetechnizovaná auta moc lidí nechce
Oni by je i chteli. Ale kdyz si tu nekdo koupi 2 "vraky" a chce si slozit jedno pojizdny auto, aby se neco naucil a protoze ho to bavi a chce se v tom hrabat, tak dostane akorat hate ze je debil. At si koupi uz pojidzny ve vybave a neresi hovna... Jak je napsano nademnou. Bud mas mistni modlu a nebo jsi debil protoze ji nemas. Asi tak forum ve zkratce za posledni dobu. Nejsem tu dlouho, ale forum ctu pravidelne. Pred rokem to jeste slo. Sice byla citit ta nenavist k ostatnim autum a tak. Ale posledni dobou mi to prislo vyhnany do extremu. Nekdo tu nedavno chtel poradit s vyberem 5er eFka tusim (psal ze chce novejsi auto) a jeste nez jsem to otevrel, tak jsem presne vedel jak to dopadne. A taky ze jo. Odpoved byla jasna. Kup si najebanou e65 v8. :lol: Chtelo by to obcas pochopit, ze ne kazdej musi mit nachcanej individual. Nekdo proste chce obycejny novejsi auto a ma v pici, jestli to ma zadni/predni komforty, trojity okna nebo klimatizaci i z tapecu ve dverich... Staci mu socka v hadru a je rad. A misto toho, aby se zde dozvedel, jaka je nejlepsi motorizace a na co si dat pozor v aute ktery si vybral, tak mu akorat bylo receno, ze je vlastne debil. Protoze proc mit socialni k hovnu 5er eFko kdyz muzes mit za ten cash najebanou e65 v8 f plynu... :roll:
ettore

#22 Příspěvek od ettore »

Filosofe proč ty termostaty chceš vozit ze USA, když ta firma, která je vyrábí sídlí ve Wiesbadenu? Tady si od nich objednej katalog... :lol:

http://hamburgtechnic.com/request_catalog.html
honzaD93

#23 Příspěvek od honzaD93 »

Ten co chtěl složit ze dvou e65 jednu hezkou nedostal hate že je debil. Pokud si pamatuju, tak hodně lidí psalo, že se těší na reporty a fotky jak práce pokračuje, ale zároven mu bylo doporučeno, že to není uplně dobrej nápad u tohoto auta. Raději at koupí třeba dvě e36, 34, 46, 38, 39 a udělá ze dvou jedno. Vzhledem k tomu že jeden z těch vraků už je teď na prodej, tak to asi nebyla úplně špatná rada.

A u toho efka to bylo podobné. Ptalo se na ty auta už dost lidí. Pokud si pamatuju, tak většinou byla rada kup 540i nebo 760i, jiné motorizace nemají smysl. A zaroveň byl upozorněný, že jsou to sráči, do kterých nejspíš nasype hromadu peněz. Až pak se to zvrtlo k e65 V8.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ta E65 je skvělá, V8, nebejbože V12 je v ní super, ale není to auto pro každýho a to jak z hlediska finančního, tak z hlediska potřeb a i z hlediska servisovatelnosti, navíc jsou to už nim 11 let starý auta a ten věk se projeví
to, že se to auto porovnávalo třeba s E64 bylo už ale hodně mimo

co novějšího? V8 si od BMW už nekoupíš a obávám se :) , že bysme měli začít vydělávat víc peněz, protože auta za desetinu, dvacetinu ceny, tak jak jsme je koupili a ještě se v nich vozíme a budeme nějakej čas vozit už nebudou :( nezavidím např. klukovi, co odmaturoval, začal chodit na vejšku a líbí se mu i8, tak jak se mě před 20ti lety líbila Z3 coupé a před rokem a půl jsem si ji koupil za relativně pakatel a přežije mě, to ta současná i8 bude za těch dalších 20 let už 2x recyklovaná :lol:
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
TANN3R

#25 Příspěvek od TANN3R »

Termostaty má Jarax ode mě a neprodává je ne proto, že by nechtěl, ale protože sem je nestíhal dělat. Ale už se trh celkem nasytil :D

Jarax možná působí psaným projevem agresivně, ale spíš se divím, že má/měl ještě tolik sil pořád dokola vysvětlovat to stejné. Co tady spousta lidí nechápe, že dostávají rady zadarmo, které někdo před nima hodně těžce zaplatil vlastními zkušenostmi. To vidím i na sobě. Sere mě, když vidím někoho dělat stejnou chybu, jako jsem udělal já a ten člověk si prostě nenechá poradit. Zrovna ten borec, co skládá ze dvou špatných e65 jednu ještě horší je dobrej příklad. Všichni (i Jarax) jsme měli tyhle tendence před lety taky, ale skončí to vždycky stejně - buď ho to taky vyškoli, v jednu chvíli se na to vysere a s obrovskou ztrátou všechno prodá nebo na ty auta zanevře a bude všude vykládat, jak je BMW drahy na servis (většina).
Tak by se dalo pokračovat dál, přes nafty (taky jsme všichni měli), pětky (taky), SUV, LPG... Pak po spoustě zkušeností tak nějak počítáš, rekapituluješ a vidíš, že kdyby sis něco odpustil a začal rovnou jinde, tak si si ušetřil pět let sraní s nesmyslama a spoustu peněz. Pak přijdeš na fórum a vidíš, že borec začíná stejně jako ty před lety :D
Tak je otázka, jestli je lepší aby všichni ty chyby opakovali dokola, nebo radši prudit a tlačit do lidí ty informace násilím.
Filozof

#26 Příspěvek od Filozof »

Myslím si ze jeden kovaný člen si zde koupil 730d f01 vysoce vybavenou ale zanovní poctivou z Německa a jezdil spokojeně dlouhé roky a teď ji prodává či už prodal a věřím že by na auto neřekl křivého slova...
To se přesně shoduje se snejkovým tvrzením že pár zákazníků jezdí v fku v naftě x let a jsou v pohodě a nalitaji 250-300k a pak je tam Xy lidí co se jim ty auta serou za šílené rakety peněz... nikdo nerozklíčoval čím to je, že existuje skupina majitelů s fkem co jezdí jen na spotřebák a výjimečně něco navíc ale ty auta naběhají v pohodě 2-3kila.

Ettore díky už je zde tanner třeba pokryje zde poptávku osobně...
Já viděl dolary a par lidi zde lítá po světě tak by nebyl jistě problem do kufru pár kusů přibalit :-)
TANN3R

#27 Příspěvek od TANN3R »

Filozofe, nechci nikoho urazit, ale na to bych řekl akorát že kvalita Fka je u všech stejná, jen tolerance nebo spíš schopnost ignorace vůči závadám je u různých lidí na různé úrovni. Většina lidí má za auto v super stavu věc, která se ještě nějak pohybuje.
simaja

#28 Příspěvek od simaja »

Jarax i snejk mi kolikrát hodne pomohli a to ani nemuseli. Jen me dostává par lidi který si nekoupí ani vůni do auta bez posveceni jaraxe. Nejak se tu ztrácí vlastní nazor.
Filozof

#29 Příspěvek od Filozof »

Jarax to myslí v dobrém prostě za málo peněz hodně muziky ...když prostě auto za 150-400k dokáže nabídnout vlastně 95procent všeho důležitého co nám svět automobilismu nabízí ...

A chápu jej proč prostě nepreferuje 730d nebo jiné ... ono první majitel byl jistě spokojenej ale ty další čekají většinou už problémy ... a když člověk může mít 745-750i s LPG s cca podobnou spotřebou přepočítanou v penězích a užívá si V8 ? Pak je to jasné.

Já jej na jednu stranu chápu ale stále všichni na to koukáme svýma očima a možnostma .... prostě jsou to naše názory a naše pohledy na danou věc a každý z nás máme jiný životní příběh, tak proto se i někdy dost liší.

Kupodivu já a kurevtor to jsou dva jiné světy ... Já zaměstnanec co živí rodinu a barák a něco z mála ještě dávám na 728i e38 ...
A on prostě je živnostník s daleko většími možnostmi a věřím kdyby nebyl on osobně kolenovrt tak dávno jezdí v 760i a neřeší nic ale protože je kolenovrt co má sny o meganu v naftě ... já mu to neberu je to ok auto na to převážení hnoje na zahradu či pytle mulčovací kůry za 80k :lol:

Proto tady stále na sebe narážíme ...jsou to dva světy ... s kurevtorem snad máme jen podobné politické názory ... :)
Kdybych měl prostě možnosti jako kurevtor jistě mám jednu velkou garáž a tam 3 auta od BMW. ... Mpower a 7er a 1er pro ženu.

Prostě jarax má názory extrémní na V8 a V12 nedá dopustit a věřím pokud by šla 760i zaplynovat tak jsou tady žně a hon na plně vybavené 760ky....
A byla by tu diskuze proč pouze V8 když všichni mohou jezdit s V12 na LPG .... no bohužel. Jedině MB to nabízí.

Berte to tak že máte posledních 10-15let cca 2030-2040 budou uvaleny v EU obrovské daně na spalovací motory a budou preferovány jen elektro auta. Tak si užívejte dokud to jde V8 a V12. Toto je vše na stole v EU jak donutit lidi v budoucnu k omezení aut a preferování pouze aut na elektřinu. Mimo stavební techniku a vojáky a snad ještě i veterány. Budou se muset přizpůsobit automobilky a sítě v celé evropě. Já osobně si splním ještě poslední sen a to je V8 doufám posledních 10let abych stím odjezdil a hotovo. Pak už jen asi veterány... .těžko říci co bude za možnosti v muslimské evropě za 10-15let. :roll:
zzeli

#30 Příspěvek od zzeli »

3 stranky a vlakno zase o hovne :D Neuveritelna konvergence do sracek.
soukupadam

#31 Příspěvek od soukupadam »

Jarax to sem chodí číst pod jiným nickem a pak si vždycky řekne ty vole seru nato nevrátim se ne ne ne
PetoK

#32 Příspěvek od PetoK »

Som jediny komu jeho blaboly nechybaju k zivotu ?
Perunwit

#33 Příspěvek od Perunwit »

Svědkové Jaraxovi byla dobrá poznámka.

Já přestal před rokem navštěvovat tohle forum na denní bázi, protože už mě velmi vadilo, že i u inzerátu pitomé e36 1,6i (neberte mě za slovo) si stejně tenhle, sice odborník, ale jinak podle mě dost nesnesitelný jájínek, musel okamžitě zamasturbovat a nahrnout tam kilo balastu o E65.

Předávání zkušeností lze totiž taky realizovat friendly cestou. Neříkám, že to vždy zvládneme, ale jde to. Tady to podle mě ale bylo už dost nesnesitelné a teď je šance na vyčištění vzduchu. Pokud na to poletech nemám trpělivost, energii, motivaci, tak bych se na to měl vyprdnout, což se přesně stalo.

Trochu si myslím, že vznik tohodle vlákna by mohl být jaraxův vlhkej sen, ale můžu se mýlit. Rozhodně by se zakladatel měl zamyslet, jestli neprovádí medvědí službu. Mě třeba zmiňovaný guru svým leta čteným písemným projevem naprosto odradil a 750i si nikdy nepořídím; nechci být závislý, třeba právě na něm. Suďte mě...
horan

#34 Příspěvek od horan »

Perunwit: já sem taky dlouho nechodil po tom, co jsem se s ním chytnul v jednom tématu (osobní spor). Po pár výměnách názoru se úplně čirou náhodou konverzace smazala a zůstalo pouze pokračování, kde se mu foukaly bebinka od těch, co tu po něm volaji a já byl ten špatnej. Když jsem jednomu z nich, co tam proti mě něco napsal popsal v SZ o co šlo, tak odpověděl, že mám pravdu, ale že ho potřebují......
Takže má cenu tu něco řešit?
Nemá.
Ale nebudeme tu špinit někoho, kdo se teď nechce bránit.
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

mno je to obrovská nevýhoda že ty 7er umí servisovat právě tito dva jarax a snejk.... ono spousty věcí zvládnou i jiní co servisují BMW ale dokonale co to servisují a rozumí těmto autům do hloubky jsou právě tito dva a já jsem snejkovi hodně zavázán že mi pomohl pro něj jistě s kravinou ale pro mě zásadní věc i po telefonu.

Je pravda že jarax jistě některé lidi i odradí svým extrémním názorem a vyhraněným k V8 a 7er ... Jsou tu prostě lidi co chtějí 5er nebo 3er či jinej povoz případně naftu a mají proto své důvody, tak at si koupí co chtějí ...

Jinak chápu že cpát blbosti do inzerátu je nesmysl. Člověk chce něco prodat to je jedno co a cpát tam jaká je to holota a že je to slabé a nejede to ... no nechci se do nikoho opírat ani nevím zda toto dělal zrovna Jarax ale to tam opravdu nepatří.

Jinak forum si může číst kdokoliv i bez přihlášení .... já když nejsem přihlášený mohu taky číst vše co tu je. Mimo sekci pro platící členy.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#36 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Perunwit píše: ... Rozhodně by se zakladatel měl zamyslet, jestli neprovádí medvědí službu...
medvědí služba to je, ale tomuhle fóru, ne Jaraxovi, prostě to tu musí projít nějakou katarzí :thumbsup: :lol: A kdyby jí prošel i Jarax, nebral to tak vážně a militantně, tak by to bylo plus navíc ;)
Mě třeba zmiňovaný guru svým leta čteným písemným projevem naprosto odradil a 750i si nikdy nepořídím; nechci být závislý, třeba právě na něm. Suďte mě...
tohle je přesně to, byť extrémnější, co tu furt omílám jako mínus, dostupnost servisu, vždy bez reakce... by mě zajímalo, kolik lidí ty 745 a vejš tady má, používá je denně (a potřebuje je provozní) a ne, že by se na ně chodili koukat do garáže
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
klimsonn

#37 Příspěvek od klimsonn »

Mám takový pocit jako by borci chtěli aby se vrátil hlavně kvůli tomu aby je Jarax servisoval až si třeba jednou sedmu koupí.
JaraXe obrovsky uznávám jako odborníka tím bych chtěl začít.
Jen jsem si všml že se tady lidi míň hádají. A víc řeší blbosti.
Za 6 let nebo jak dlouho tu jsem se tu řeší stále a stále to stejné dokola. Proto chápu Jaraxe že ho to už nebaví.
Mě se třeba líbí jak to dělá Snejk. Vyjadřuje se jen k tomu co je potřeba. Neřeší nic kolem. Na nikoho neútočí.

JaraX vychvaluje sedmu - což je super. A pak si koupí jako druhé auto nějaký ten chevrolet či co to bylo. A jako výmluva je že není žádná dobrá sedma na prodej. Přitom pravda je taková že sedma prostě není pro dvě děti. Tam prostě nenarveš kočárek, postýlku, sporťák a spoustu dalších věci. Prostě pro 2 malé děti to není. A tečka. Kdybych to udělal já, tak se mi vysmějete. Hlavně Jarax. A jemu neřekl nikdo ani popel. Když jsem s ním mluvil a říkal mu o tom, že k sedmě mám ještě Zafiru. Tak jsem byl za idiota, že to je mrdka.
Teď to asi chápe už.

Jaraxova práce je nezáviděníhodná. Ukazuje lidem co můžou mít ale opravovat to dokonale umí jen pár lidí v ČR. A to se ani asi nezmění. Cesta ven? Školit mechaniky? asi jo. Jenže to není asi moc reálné.

LPG umí velice dobře HL Propan v Ostravě.
Diagnostiku umí už taky hodně lidí. Někteří i líp než Jarax.
Mechanické práce stejně, každý lepší servis.

Takže to že tu není není zase taková hrůza.

Myslím že Tanner se blíží k úrovni JaraXe.

To zddan01: já 750i používám denně a garáž ani nemám, najezdím 30k km ročně.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#38 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ok, tak to budu muset napsat napřímo, já tohle založil právě proto, abysme si tady uvědomili, kam to tu dospělo a že se bez 7 a/nebo bez Jaraxe (aspon takovýho, jakej byl ke konci tady) nějak obejdeme... proto ty poznámky o upalování čarodějnic (e61), nebo maritime dřeva právě do e65, kterou má 2x, ale kdo nechtěl e66 long, tak byl špatnej
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
TANN3R

#39 Příspěvek od TANN3R »

klimsonn píše:Myslím že Tanner se blíží k úrovni JaraXe.
Dík, beru to jako pochvalu, ale není to tak ani zdaleka. Ani to není mým cílem. BMW pro mě skončilo E60/63/65, pak už mi to nemá co nabídnout a topit v autě nesmysl nemám proč. Dokonce už doma ani žádné BMW nemám.. Jarax bude v tomhle vždycky o parník dál.

Ty nářky ohledně servisu nechápu, sedma se servisuje úplně stejně blbě, nebo spíš míň blbě, než A8, Sko apod. To vám taky všude domrdaji, jenom u 7er si dost lidí zvyklo na tuhle komunitu a solidní servis za relativně normální peníze. Ono těch opravdových nadšenců kolem Audi, Mercedesu, Jaguar atd. je podstatně míň.
Itchythefirst

#40 Příspěvek od Itchythefirst »

klimsonn píše: Diagnostiku umí už taky hodně lidí. Někteří i líp než Jarax.
Mechanické práce stejně, každý lepší servis.

Takže to že tu není není zase taková hrůza.
Tak zrovna tohle neni uplne pravda. Servisu je sice dost, ale opravdu schopnejch nebude v CR vic jak deset, osobne tipuju tak maximalne 5. Stejna situace je i u Audi, taky koncern dela kde kdo, ale jen par lidi v CR tem autum skutecne rozumi.

Jinak moc nechapu smysl tohoto vlakna. Jestli ma za cil se vozit po nekom, kdo opustil forum, protoze ho nebavilo furt dokola tu delat osvetu, pak se cil asi podaril. Pokud to ma mit smysl pritahnout jej zpet, pak je to veru medvedi sluzba, jak uz tu nekdo psal prede mnou.
JaraXe znam osobne a je mnohem min namachrovanej, nez prumernej vzorek BMW "fanousku" na ruznych srazech, pricemz o tech autech vi nasobne vic nez vetsina z tech lidi dohromady. Lidi, co maji sestky od osmnacti, vcetne M6 a netusi, jak jezdi auto s/bez DD, AS, ze SMG v M neni to samy, co SMG v non-M. Lidi, co ti budou tvrdit, ze V8 do sestky vubec nepatri, protoze je s ni moc tezka a ze tam spravne patri R6, prestoze cela sestka byla vyvijena pro N62 (samozrejme, ze nejen pro nej, ale je to prvni motor, co dostala). Dalsi, co nepoznaji projev nafty od benzinu nebo takovi, co jim z auta chcije kde co, ale budou ohrnovat nos nad plynovou sedmou ve stavu A+ :-\
Pak kdyz je nekdo opravi, tak to casto jejich ego neustoji a cela diskuze prejde do osobni roviny s tim, kdo je vetsi kokot.
Zamčeno