Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Co vám vadí na e65?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: Co vám vadí na e65?

#121 Příspěvek od Jaris330D »

Mne to nepride slabe, ja s tim vytahnu i mezi Chrudimi a Slatinanama 200 jako prd. Myslim, ze spis bude problem nekde jinde. Mne to tahne dobre, ale spis bych rekl, ze zalezi i na stavu hydromenice.
kawaman

#122 Příspěvek od kawaman »

Nepříjde ti to slabé, protože s tím málo jezdíš. Po nějaké době si na ten výkon zvykneš a příjde ti to slabé, ikdyž je výkonu dostatek..
U motorky to bylo stejné, po zimě se ti zdálo, zme to letí jak pi.a a po pár jízdách zase normálka.. prostě když nejezdíš, příjde ti to pořád super
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
pGb

#123 Příspěvek od pGb »

kawamane díky, konečně to někdo chápe
jarisi to není zádný problém, auto jede dobře, tu trasu co píšeš znám dobře a to fakt není problém, dyť to je dlouhý jak rok
done dal, ale prostě když jsi těžký a zezadu se na tebe valí v německu hromada aut, která chce jet 200km/h tak ty jim tam s 160 prostě překážíš a zárověň při 160 občas musíš z pravého pruhu vyjet protože kamion nebo někdo kdo jede 130 + zase ... jsem těžký

edit: aby jste chápali, nechci tvrdit že to nejede slušně ..... jede to parádně, jen by to mohlo jet rychleji
Naposledy upravil(a) pGb dne úte 04.06.2019 12:20, celkem upraveno 1 x.
Jaris330D

#124 Příspěvek od Jaris330D »

To takhle, ale brat nemuzes. To ti pak prijde slabe vsechno. Urcite to neni slabsi, jak Superb 2.0 TDI. Proste ja nemam problem vytahnout ze 160 na 200 km/h. Ve meste je uplne fuk s cim jedes. Tam stejne vyuzivas jen zlomek, spis to mesto jen plouzim na volnobeh. Tak jed 200 km/h taky ne. Nemusis jet 160 km/h. Kolikrat ani nepostrehnu, ze jedu 180 km/h. Ted v sobotu ho mazu z Prahy a rijam si. Kurva proc jedou vsichni tak pomalu, a ja jel 180. A to kolikrat jedu narvanej k prasknuti. Vzadu 3 a kufr nalisovanej, ze nektere veci vezu i pod nohama vzadu a to mam longa, ktery je o malinko tezsi.
Don

#125 Příspěvek od Don »

Zkouseli jsme s kamaradem s A8 4.2TFSI a jelo to dost podobne ve vysokych rychlostech. Tak nevim jak te mohl rozhazet se Supem
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od JaraX »

kurevtora neposlouchejte, on sem píše nepravdy a lži, třeba adaptace s kickdownem nemají nic společneho, můžeš jet třeba 200 000km 20km/h a prostě pod kickdownem to pojede furt stejně. jenže ono by to chtělo o těch autech něco vědět než psat bludy a poučovat lidi o nečem co není pravda.
u pGB se snižovali hlavy a jede to jak prase na 750i, jeho 750 je i diky tomu že není long narvanej vybavou nejrychlější 750 co sem jezdí. ale prostě si zvykneš, pro mě silne auto je to kde se fakt bojím tomu dávat, a takovych moc není, třeba M5 je jakž takž silna, na jedničku a na dvojku s vyplym DSC ju musíš hodně hlidat, sedma můžeš vypnout DSC a vypnout jezdit jak blázen, vykonu to moc nema, žadna, a nějaké adaptace s tím nemají nic společneho. prostě pro člověka co jezdí s HTP je 745i závodní auto, pro člověka co jezdí jen Mka je to totální líná mrcha.
na výkon si člověk zvykne, vidím to u své motorky, prostě rychle si člověk zvykne a chce víc.
kurevtor

#127 Příspěvek od kurevtor »

kawaman píše:Nepříjde ti to slabé, protože s tím málo jezdíš.
na tom je neco pravdy. Ale pokud plati tato premisa tak musi platit i ta moje a sice pokud vam V8 sedmicka pripada slaba tak tomu malo dupete na krk :D
kurevtor

#128 Příspěvek od kurevtor »

JaraXi ty ses tak tupej, ze to neni mozny. Fakt si idiot. Dejte mi za to ban klidne. Jo, o bawech vis dost, ale ja napisu svuj nazor a protoze s nim nesouhlasis tak ze me delas lhare? Ze pisu lzi? Lzi jo? Vis co je to lez, ty kokote debilni? Co si me furt beres do huby ty kriple umrdanej?

OK, mame tady nove dogma. Sedma nema moc vykonu. :roll:
Jaris330D

#129 Příspěvek od Jaris330D »

Jenze od PGB to zni, jako by to ze 160 nezrychlovalo, nemyslim si, ze je to pomalejsi nez Superb a ze by to melo problem ze 160 na 200 km/h.
Stepan1

#130 Příspěvek od Stepan1 »

základní problém ovšem zůstal bez povšimnutí.
Co děláš pod 200 v levým?

Jaris: no on to myslel asi tak, že jede 160, toho Superba co jede 200 si nevšimne dokud mu nevisí na kufru a pak to najednou nejde. :?

Ale mně by to fakt zajímalo. Jak 300k+, ikdyž ve dvoutuně, je jakože "slabý". Jsem měl pocit, že řídím jak úchyl, ale asi budu muset dorazit na nějakej sraz a poprosit o povožení. Pokud se teda bavíme o řízení, ne o "hodím cihlu na plyn a ono to nejede, mrdka bez výkonu"
pGb

#131 Příspěvek od pGb »

Ano zůstal tebou nepovšimnut. Nečetl jsi, jsem jel přes naše německé sousedy.

Edit
Stáčí se to někam nesmyslně. Běžně na některých okreskách nacházím limity podvozku a motor má výkonu na rozdávání, pak se objeví rovinka, plyn na podlaze, auto urychluje, ale stejně si říkáte že by mohlo intenzivněji. Raději jdu na výlet nežli vám něco vysvětlovat.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od JaraX »

kurevtor píše:JaraXi ty ses tak tupej, ze to neni mozny. Fakt si idiot. Dejte mi za to ban klidne. Jo, o bawech vis dost, ale ja napisu svuj nazor a protoze s nim nesouhlasis tak ze me delas lhare? Ze pisu lzi? Lzi jo? Vis co je to lez, ty kokote debilni? Co si me furt beres do huby ty kriple umrdanej?

tak napiš, "já si myslím že sedma má adaptace i na kickdown, když jedu klidně, tak to pak i na kickdown nejede"
ale ty to tady píšeš jako holá pravda, přitom o tom prd víš, tak to prostě je.
Don

#133 Příspěvek od Don »

Pekne pocteni v 7er sekci... mejte se tu krasne, tohle uz je opravdu uplne mimo :oops:
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
kurevtor

#134 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:
kurevtor píše:JaraXi ty ses tak tupej, ze to neni mozny. Fakt si idiot. Dejte mi za to ban klidne. Jo, o bawech vis dost, ale ja napisu svuj nazor a protoze s nim nesouhlasis tak ze me delas lhare? Ze pisu lzi? Lzi jo? Vis co je to lez, ty kokote debilni? Co si me furt beres do huby ty kriple umrdanej?

tak napiš, "já si myslím že sedma má adaptace i na kickdown, když jedu klidně, tak to pak i na kickdown nejede"
ale ty to tady píšeš jako holá pravda, přitom o tom prd víš, tak to prostě je.
takze mi tu po osmdesaty sesty pises co mam psat. Klasika. Ne hovno, Jaraxi. Po osmdesaty sedmy - budu si psat co budu chtit. Kdyz jezdite klbouk tak je sedmicka proste lina a tak to je.
A protoze diskuze, kde se objevis stoji za hovno Jaraxi, protoze co neni tvuj nazor je lez a anti 7er kacirstvi, radeji se take odpakuji do prdele nez to s tebou resit. Packo.
Filozof

#135 Příspěvek od Filozof »

Je jasný že kdo nemá červené tlačítko tak prostě nemá ultrarychlé auto. :lol:

Základ každého rychleho vozu přeci ... A nehádejte se tady ... :lol:

PS: Každej ví kdo má 7er že se přizpusobuje řidiči ...a když budu jezdit pár desítek km klidně a líně ...budou i reakce auta klidné a líné ...naopak když pojedu sportovně i auto se chová sportovněji a agresivněji rychleji řadí či podřazuje případně drží otáčky vysoko ... u mě je to do 4000tis když mám třetinu/polovinu plynu pokud jezdím agresivně / sportovně chvilku ...pokud jedu pohodu auto se uklidní a pak řadí klidně v 2,5tis otáčkách a líně se převaluje ... dokonce i kopce drží hodně nízko přesně jak jste tady psali PGB apod.
pGb

#136 Příspěvek od pGb »

jasný, to jsou adaptace převodovky na jízdní styl - to nemá s kickdownem nic společného, zadupneš a jedeš .... jinak červený tlačítko pobavilo :) ať žije Elvis
Jaris330D

#137 Příspěvek od Jaris330D »

A nemohl by ten problem se zrychlovani delat i menic? Jestli jsem dobre pochopil celou debatu, tak zasadni problem je, ze jedes 160 a potrebujes treba predjet kamion, ale abys mohl predjed pomalejsi kamion, tak musis do leveho, kde vsichni litaj kolem 200, ale jelikoz je nechces omezovat, tak na to musis slapnout a ono to chvilku trva, nez se dostanes na rychlost, ktera by je neomezovala.
Filozof

#138 Příspěvek od Filozof »

PgB : Jarax přehraje SW převodovky ale nevím jak moc to ovlivní převodovku a její chování.

Ale slyšel jsem že se dá upravit na míru převodovka a dokonce dříve a rychleji řadí. Dokonce někde nabízeli u auta přepínání režimů převodovky případně spřažení s režimem sport/komfort apod.

Prostě by nebylo marné mít přehranou převodovku tak aby řadila v optimálních otáčkách. Komfort je třeba moc líná a Sport zbytečně agresivní. Chtělo by to zdravej střed a rychlejší zamykání.
Jaris330D

#139 Příspěvek od Jaris330D »

Tohle se tu, ale neresi, protoze pgb daval kickdown a to podle me nema vliv na adaptacich.
pGb

#140 Příspěvek od pGb »

Ano, jinak Jarisi měnič neřeš, není tam problém s měničem. Je to o tom, že jedeš na tempomat, potřebuješ předjet, koukneš do zrcátka, nikde nikdo, tak vybočíš a pořád jedeš tempomat a náhle se zezadu někdo přiřítí. Šlápneš plyn a prostě to chvílku trvá, pokud jsou ty kamióny třeba dva nebo tři, tak to držíš pod plynem, předjedeš je v pohodě, jen ten za tebou musel zbytečně čekat až zrychlíš - protože on už těch 200 jel. Toť vše, to byl celý povzdech.
Odpovědět