Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co vám vadí na e65?
Re: Co vám vadí na e65?
No, jo. 500 koni by bylo veselejsich 

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Len ci to nebude tym ze to je tak nejak z casti vlastnost NA motorov, nech maju 2, 3, 4.5 ci 6 litrovpGb píše:Šlápneš plyn a prostě to chvílku trvá, pokud jsou ty kamióny třeba dva nebo tři, tak to držíš pod plynem, předjedeš je v pohodě, jen ten za tebou musel zbytečně čekat až zrychlíš - protože on už těch 200 jel.

d(- -)b
no od kamaráda co jezdí po celé evropě jsem slyšel že praxe je taková že pokud on předjíždí auto tak ho vubec nezajímá že někdo jede 200km/h v levém pruhu.
Prý musí být schopen zabrzit. On dal blinkr včas a prostě dal předjížděcí manévr ...kamion v pravém jede 90 a on v dodávce 110km/h a klidně takto 3 kamiony předjede a pokračuje.
Říká že na západě je to zvykem jen u nás lidí nadávají a myslí si že mají rychlejší přednost ...
Docela mě tím rozbil mé představy ...ale pokud takovýto řidiči jedou a vy pojedete 200km/h a potkáte se tak ... přeji dobré brzdy.
Já nevím jak to je dle zákona ale on tvrdí že lidé mají jet max 140 (tacho 150km/hú aby byli schopni zabrzdit ...a že on netuší že nějaký blázen jede rychleji než předpisově či o 10-20km/h rychleji a taky jej to nezajímá.
Trochu jsme se u toho pohádali ale snažím se stále pochopit proč to jinde na západě je zvykem a tady naopak se všichni v levém snaží dupat na plyn když on tvrdí opak ...prostě předjede a jede si v klidu svoji rychlostí.
Já mu tvrdil že slušnost je nechat rychlé auto projet a pak předbíhám ...on tvrdí že takto není postaven zákon že pokud nevidí auto kousek od sebe že předjíždí, blikne a je v levém a v klidu jede svých 110km/h........ přes klidně 4 kamiony ... a pak se zařadí.
Prý na západě nikdo ani necekne ale tady je zvyk že to spousta lidí pálí v levém 150-180km/h a pak se moc diví.....a nadávají.
Prý musí být schopen zabrzit. On dal blinkr včas a prostě dal předjížděcí manévr ...kamion v pravém jede 90 a on v dodávce 110km/h a klidně takto 3 kamiony předjede a pokračuje.
Říká že na západě je to zvykem jen u nás lidí nadávají a myslí si že mají rychlejší přednost ...
Docela mě tím rozbil mé představy ...ale pokud takovýto řidiči jedou a vy pojedete 200km/h a potkáte se tak ... přeji dobré brzdy.

Já nevím jak to je dle zákona ale on tvrdí že lidé mají jet max 140 (tacho 150km/hú aby byli schopni zabrzdit ...a že on netuší že nějaký blázen jede rychleji než předpisově či o 10-20km/h rychleji a taky jej to nezajímá.

Trochu jsme se u toho pohádali ale snažím se stále pochopit proč to jinde na západě je zvykem a tady naopak se všichni v levém snaží dupat na plyn když on tvrdí opak ...prostě předjede a jede si v klidu svoji rychlostí.
Já mu tvrdil že slušnost je nechat rychlé auto projet a pak předbíhám ...on tvrdí že takto není postaven zákon že pokud nevidí auto kousek od sebe že předjíždí, blikne a je v levém a v klidu jede svých 110km/h........ přes klidně 4 kamiony ... a pak se zařadí.
Prý na západě nikdo ani necekne ale tady je zvyk že to spousta lidí pálí v levém 150-180km/h a pak se moc diví.....a nadávají.
rychlejší přednost mají. Bez ohledu na to, že překračují povolenou rychlost. To není domněka, to je prosím pěkně zákon. Takový ty debílky co se sunou 135 tacho v levým a neuhybaj bych nejradši vytlačoval.
btw. V Čechách je to navíc umocněný tím, že když jedeš 200, tak většinou x stovek metrů za tebou nikdo není. Protože "normálně" se 200 nejezdí. Tyhlety prasata co začínají předjíždět zasádně 200 metrů za kamionem a až když mají ve zpětným někoho rychlejšího, ty vopravdu miluju. Ale vždycky si říkám, že dobrý. Lepší když si vybije komplex na mě než aby doma mlátil starou.
btw. V Čechách je to navíc umocněný tím, že když jedeš 200, tak většinou x stovek metrů za tebou nikdo není. Protože "normálně" se 200 nejezdí. Tyhlety prasata co začínají předjíždět zasádně 200 metrů za kamionem a až když mají ve zpětným někoho rychlejšího, ty vopravdu miluju. Ale vždycky si říkám, že dobrý. Lepší když si vybije komplex na mě než aby doma mlátil starou.
Naposledy upravil(a) Stepan1 dne úte 04.06.2019 14:57, celkem upraveno 1 x.
pokud máte nějakou argumentaci sem stím já mu to klidně předám uvidím jej v sobotu na pokecu co máme sešlost.
Jak to tedy je ? Zákon říká 130km/h je max ... a více je přestupek a nikdo neporušuje zákon pokud zahájil předjížděcí manévr ikdyž přiletí ve 2kilech za auto co se šine 110-120km/h.
Jak to tedy je ? Zákon říká 130km/h je max ... a více je přestupek a nikdo neporušuje zákon pokud zahájil předjížděcí manévr ikdyž přiletí ve 2kilech za auto co se šine 110-120km/h.
jakou argumentaci by sis představoval?
Třeba §12
Třeba §12
nebo §17Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.
(2) V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3
Kde je co o rychlosti? Nikde nic. 200km/h u Průhonic navíc ještě neznamená přestupek, takže nějaký domněky posledního spravedlivýho dodávkáře jsou vopravdu, ale vopravdu irelevantní.Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
- Itchythefirst
Nejen to, spis je to zakladni fyzika. Zrychlit z 0 na 100km/h. vyzaduje 3x min energie, nez ze 100 na 200km/h. A to nezapocitavam odpor vzduchu, ktery roste s druhou mocninou rychlosti, takze realne na zrychelni ze 100 na 200km/h budes potrebovat 4x vic energie nez z 0 na 100km/h.magyar píše:Len ci to nebude tym ze to je tak nejak z casti vlastnost NA motorov, nech maju 2, 3, 4.5 ci 6 litrovpGb píše:Šlápneš plyn a prostě to chvílku trvá, pokud jsou ty kamióny třeba dva nebo tři, tak to držíš pod plynem, předjedeš je v pohodě, jen ten za tebou musel zbytečně čekat až zrychlíš - protože on už těch 200 jel.
jak jsem při kickdown není rozdíl jak jsi s tím předtím jel, jede to furt stejně, nebo si myslíš že pojedeš na brzdu na naměříš třeba o 50kW mín a pak s tím pojede na brzdu někdo jinej ostře a naměří zase o 50kW víc?kurevtor píše:takze mi tu po osmdesaty sesty pises co mam psat. Klasika. Ne hovno, Jaraxi. Po osmdesaty sedmy - budu si psat co budu chtit. Kdyz jezdite klbouk tak je sedmicka proste lina a tak to je.JaraX píše:tak napiš, "já si myslím že sedma má adaptace i na kickdown, když jedu klidně, tak to pak i na kickdown nejede"kurevtor píše:JaraXi ty ses tak tupej, ze to neni mozny. Fakt si idiot. Dejte mi za to ban klidne. Jo, o bawech vis dost, ale ja napisu svuj nazor a protoze s nim nesouhlasis tak ze me delas lhare? Ze pisu lzi? Lzi jo? Vis co je to lez, ty kokote debilni? Co si me furt beres do huby ty kriple umrdanej?
OK, mame tady nove dogma. Sedma nema moc vykonu.
ale ty to tady píšeš jako holá pravda, přitom o tom prd víš, tak to prostě je.
A protoze diskuze, kde se objevis stoji za hovno Jaraxi, protoze co neni tvuj nazor je lez a anti 7er kacirstvi, radeji se take odpakuji do prdele nez to s tebou resit. Packo.
při liné jízdě se motor i převodovka přeadaptují a mnohem méně a pomaleji reagují na plyn, ale při kickdownu to jede furt stejně. dokonce i studená sedma je víc líná, omezuje výkon,ale při kickdownu jede furt stejně, protože odjet z krizové situace je furt víc než zadřít motor.
stejně tak při nějakém omezení, např při přehřátí brzd nebo ACC nastaveném na menší rychlost než aktuální, např mi poruše DD, má sedma menší výkon, při kickdownu jede zase naplno. viz výše.
a co se výkonu týče vše je relatvní, znám lidi co mají 66kW a tvrdí že jim to jede jak píchlý prase, pak lidi co mají M5 a řeknou ti že to je taková pohodka, že to není moc silny auto. a čím víc jezdíš tím víc si zvykneš, třeba pivásek jezdi s 760Li denně, a řekne ti že to je normální auto, že to není žádný strašně silný. a pak jsou lidi co ti řeknou že auta co mají 0-200 za 10s jsou slabý a pomalý. je to prostě o tom na co seš zvyklej.
ve sverách BMW lidí není 745i ani 750i žádné silné auto, Mka jsou prostě jinde.
ve svérách lidí co mají Koenningsegy jezdíme na koloběžkách.
Tady je to pěkně vysvětleno.. https://www.garaz.cz/clanek/jak-jezdit- ... o-21001741Filozof píše:pokud máte nějakou argumentaci sem stím já mu to klidně předám uvidím jej v sobotu na pokecu co máme sešlost.
Ty zmrdy vychovávačský bych taky kolikrát nejradši sestřelil ze silnice

Naposledy upravil(a) Tomasis dne úte 04.06.2019 16:56, celkem upraveno 1 x.
Done omlouvám se jeslti jsem tě naštval, ale prostě nemám rád když někdo "učí" lidi něco co není pravda.Don píše:Pekne pocteni v 7er sekci... mejte se tu krasne, tohle uz je opravdu uplne mimo
taky jsem jednou vychovával, 2kovej super předjel tak ve dvou kilech z prava nějaky twingo kde jela rodina s dětma, paní se zrovna začla vracet do pravyho což sup nečekal a pral to pravyho, uhli si tak tak. tak jsem ho dojel, a vedle něj si zaklepal na hlavu, protože ty lidi fakt malem zabil, když už předjíždím z prava, tak s malym rychlostním rozdílem a ne to naprat ve dvojnasobne rychlosti do něho. no a frajer v supu misto aby pokorně odjel na mě ještě ukazoval fakáče, což něměl dělat, takže kickdown vedle něho, asi tak do dvou kil, až před ním jelo a začal brzdit, tak jsem taky začal brdzit, tak začal zrychlovat tak já taky, v tu chvili jsme byl tak vytočenej že malem zabil ty lidi že jsem říkal at se klidně vyseka sam, pak začal ostře brzdit ke kamionu, až se mu kouřilo od gum a pak jel jak beránek.Tomasis píše:Tady je to pěkně vysvětleno.. https://www.garaz.cz/clanek/jak-jezdit- ... o-21001741Filozof píše:pokud máte nějakou argumentaci sem stím já mu to klidně předám uvidím jej v sobotu na pokecu co máme sešlost.
Ty zmrdy vychovávačský bych taky kolikrát nejradši sestřelil ze silnice
někteří lidi jsou fakt vypatlanci, prostě na té cestě je to hlavně o tom se domluvit a né se ohrožovat a omezovat, hold někdo jede rychle, no a co?
on argumentuje tím že vlastně předjíždí kamion nebo 3 co jsou za sebou a vrací se zpátky ale že nikoho nevychovává že prostě předjíždí a jen prostě s nákladem a dodávkou jede jen pouze 110-120km/h protože více nesmí/ neměl by. Takže nemůže za to že někdo ho dojede a bliká na něj on nikam nevystřejí dodělá manévr a vrací se zpátky do svého pruhu. Jde o to že prostě jak se snažíme všichni projet v levém co nejrychleji a uhnout on to prostě musí projet konstantní rychlostí o něco větší než kamion ... defakto o 20km/h jede rychleji....a nečeká až bude kilometr v levém prázdno ...říká sto metrů musí stačit dávám blinkr a jdu do levého .... pak zpátky ....
Argumentuje tím že přeci nebude brzdit na uroven kamionu na 90km/h ale normálně předjede ...
Argumentuje tím že přeci nebude brzdit na uroven kamionu na 90km/h ale normálně předjede ...
Jenže ono je vychovávat a vychovávat... Tohle už je extrém kdy narazíš na kokota co jede jako kokot, tak musíš být taky kokot abys ho srovnal
Ale pak narazíš na klobouka co si myslí že když jede 130, tak ho nemá kdo co předjíždět a poserte se 

tak tak
jarax: a tímhle se chlubíš?
btw když je někde místo na podjetí, tak tam určitě bylo místo i na zařazení vpravo. Takže v první řadě by se mohla zamyslet paní...
btw když je někde místo na podjetí, tak tam určitě bylo místo i na zařazení vpravo. Takže v první řadě by se mohla zamyslet paní...
já se tím nechlubím, ani na to nejsem hrdej, prostě ve mě v tu chvíli chytli saze, na druhou stranu to asi potřeboval. samozřejmě lepší by ho bylo nechat zavřít.
paní? ale ta paní hold jen nebyla zkušená, neudělala nic schválně, nečekala že ji někdo podjede z prava, prostě musíš předpokládáat že lidi nejsou dokonalý.
paní? ale ta paní hold jen nebyla zkušená, neudělala nic schválně, nečekala že ji někdo podjede z prava, prostě musíš předpokládáat že lidi nejsou dokonalý.
Mě osobně se stalo kolikrát že jsem jel cca 140-150km/h a mezi kamiony vyjela zničeho nic blondýna na poslední chvili jsem to zabrzdil. na jejích 95km/h a čekal až předjede a pokračoval ...taky jsem byl nasranej ale když jsem ji viděl jak jela a měla v očích smrt že jede po dálnici neměl jsem vubec náladu cokoliv dělat ....to samé občasný důchodce co nemá vubec přehled jak jezdí dnes rychle auta.... ti jsou schopní hodně překvapit s blondýnama to je někdy dost podobný ...
To je ten můj kámoš ještě v pohodě protože dává zavčas vědět že předjíždí ...bloncka to tam mrskla hned bez keců a já měl plné ruce práce ... ještě dnes děkuji autu že jsem ji nerozstřelil na srač.u.... jela v nějakém dětském autě ... Matizovi
To je ten můj kámoš ještě v pohodě protože dává zavčas vědět že předjíždí ...bloncka to tam mrskla hned bez keců a já měl plné ruce práce ... ještě dnes děkuji autu že jsem ji nerozstřelil na srač.u.... jela v nějakém dětském autě ... Matizovi

sorry, tenhle argument nesnáším a neberu. Jo, u novýho kolegy v práci jo. Nebo u novýho týpka ve fitku. Ale ne u někoho, kdo ovládá půl druhý tuny železa a jakákoliv jeho píčovina mě může poslat na ARO nebo krchov. "že to ještě moc neumí". To prostě ny
jenže takových řidičů je značné procento, třeba tady u nás předělali celkem funkční křižovatku kde byli dvě nehody za rok na křižovatku kde je jich 30 za rok,
a když se pak někde řešilo že je ta křižovatka špatná, tak tam někdo psal že není, že jen lidi neumí jezdit, no samozřejmě že neumí, ale to přece nemužem předpokládat že všichni jedou super, to by jsme pak nepotřebovali ani semofory apod.
a když se pak někde řešilo že je ta křižovatka špatná, tak tam někdo psal že není, že jen lidi neumí jezdit, no samozřejmě že neumí, ale to přece nemužem předpokládat že všichni jedou super, to by jsme pak nepotřebovali ani semofory apod.
[/quote]JaraX píše:kurevtor píše:r"]JaraXi ty ses tak tupej, ze to neni mozny. Fakt si idiot. Dejte mi za to ban klidne. Jo, o bawech vis dost, ale ja napisu svuj nazor a protoze s nim nesouhlasis tak ze me delas lhare? Ze
jak jsem při kickdown není rozdíl jak jsi s tím předtím jel, jede to furt stejně, nebo si myslíš že pojedeš na brzdu na naměříš třeba o 50kW mín a pak s tím pojede na brzdu někdo jinej ostře a naměří zase o 50kW víc?
při liné jízdě se motor i převodovka přeadaptují a mnohem méně a pomaleji reagují na plyn, ale při kickdownu to jede furt stejně. dokonce i studená sedma je víc líná, omezuje výkon,ale při kickdownu jede furt stejně, protože odjet z krizové situace je furt víc než zadřít motor.
stejně tak při nějakém omezení, např při přehřátí brzd nebo ACC nastaveném na menší rychlost než aktuální, např mi poruše DD, má sedma menší výkon, při kickdownu jede zase naplno. viz výše.
a co se výkonu týče vše je relatvní, znám lidi co mají 66kW a tvrdí že jim to jede jak píchlý prase, pak lidi co mají M5 a řeknou ti že to je taková pohodka, že to není moc silny auto. a čím víc jezdíš tím víc si zvykneš, třeba pivásek jezdi s 760Li denně, a řekne ti že to je normální auto, že to není žádný strašně silný. a pak jsou lidi co ti řeknou že auta co mají 0-200 za 10s jsou slabý a pomalý. je to prostě o tom na co seš zvyklej.
ve sverách BMW lidí není 745i ani 750i žádné silné auto, Mka jsou prostě jinde.
ve svérách lidí co mají Koenningsegy jezdíme na koloběžkách.[/quot
co furt meles o kickdownu? To sem vubec neresil tak proc se na tom tocis?