pavproch píše:..... a hlavně - PŘEMAPOVANÝ pedál plynu a.... bylo to naprosto neuvěřitelné svezení ....
hlavně mě zaujalo to přemapování teho plynového pedálu, prý od výroby všechna auta s eletronickým plynem mají nastavené nějaké limity, že do nějakého procenta sešlápnutí se to chová "eko", při větším "normál" a až při prošlápnutí na podlahu to ze sebe vydá maximum... a tím přemapováním se to dá naučit, aby to ze sebe maximum dostalo i při jemné práci s plynem... víte o tom někdo něco?
BudVlad píše:Pokud jde o přemapování plynového pedálu u N53/N52 existuje několik piggyback: BMS Power Box, Sprint Booster, Pedal Box. Dá se to také dělat softwarem například Vishnu nebo Evolve.
@BudVlad: thx za odpověď. To, co popisuješ jsou různé "krabičky" a SW udělátka pro takové to "domácí laděni" - mně by zajímalo ale něco jiného (a prosím o odpověď někoho, kdo temu fakt rozumí, esli tu někdo takový je):
Otázka první: Profesionáně* udělaný čiptuning (přemapování ECU, bavíme se o NA benzínech!) už v sobě apriori obsahuje i přemapování pedálu plynu nebo jsou tyhle dvě věci na sobě nezávislé? Na webech těch renomovaných tunerů jsou většinou jen obecné plky "faster throttle response" apod., které mi řeknou prd o tom, jak to mají konstruovaný "vevnitř"...
* profesionálně = renomovaně = např. DSMotorsport, Hartge, Manhart, Wetterauer, G-power apod., ne tady ty naše kocourkovské "garážové čip-TDI-profesinály"
Otázka druhá: Pokud je to přemapování pedálu plynu nezávislé od přemapování ECU (a není jeho součástí), tak potom by mě možná i ty "krabičky" zajímaly.... @BudVlad: neměls ty náhodou nějakou tu kouzelnou krabičku "for sale"?