Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 vs. F01 vs. W221

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stepan1

Re: E65 vs. F01 vs. W221

#861 Příspěvek od Stepan1 »

Hlavně na stacionáry každej sere, protože když jsou bez bodů, teď zrovna jsem dostal flastr u nás na dědině, no jezdím skrz tu usekovku někdy i 10x za den, ale nějak jsem myslel na píčoviny, a až těsně před koncem mi došlo, že je tam 60 a těch 110 na displeji asi bude něco jinýho než teplota kapaliny a je to úplně jedno, pár stovek.

Pár tisícovek ročně za adhoc precizní práci advokáta je směšná suma. Nicméně, jaknapokuty.cz ? Tak to pánbůh s tebou. Provozovatel motoristická vzájemná, takže Petr Kocourek a Oganesjan. Až se něco posere, pozdravuj exekutora. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=WTYWlSQhrVE

Boris: Jo, ale to se k tomu musíš přiznat, že si takovou pojistku platíš. Já se "zastupuju" sám, ale ty papíry nepíšu. Solidní firma ti ty podání připravuje, ale podáváš je svým jménem. Forwarduješ to datovkou, já to už ani nečtu. Díky tomu chodí všechno do ruky zpátky tobě (a ty to zase předáváš na firmu) a máš přesnej přehled, co se v tom řízení děje. Nemůže si ti pak stát, že nějakýmu debilovi podškrábneš plnou moc, on to hrozně řeší řeší a za rok tě chytnou benga, ty seš dávno bez papírů, v tu chvíli mařenka na krku a ani o tom nevíš. ;) Jo, cítíš se u toho jak na ústředně, ale aspoň neskončíš jak Tvrdej Bob.
https://www.youtube.com/watch?v=aHTDsAh5_N8
kurevtor

#862 Příspěvek od kurevtor »

Gerchan píše:Já si ze strachu o řidičák platím "pojištění proti pokutám"...jsem u jaknapokuty.cz....už asi 5 let...ještě jsem to nevyužil, ale věřím, že by mě snad z průseru vysekali :-) Máte s tím někdo zkušenosti?

Stojí mě to s věrnostním a bezeškodním průběhem 2.400,- na rok.
kamo hazis prachy do kanalu. Totalne.
Boris

#863 Příspěvek od Boris »

štěpán: to je Kocourek a mongol jo? Vždyť ten jejich expert má za sebou snad jen semestr dva :D
Pár tisíc za precizní práci advokáta je ok. Ale tady o preciznosti nemůže být ani řeč. Apropo pokud mám advokáta, tak nevidím jediný důvod to psát vlastním jménem. Od toho si advokáta platím, aby to řešil za mě jakožto mandanta. A když něco procesně posere tak to jde na jeho hlavu. Je k tomu taky pojištěný.

Tak jak to máš nastavený ty, to je spíš právní poradenství ;)
kurevtor

#864 Příspěvek od kurevtor »

Pilifo píše:Měření z helikoptéry? :lol:

Veď jeden výjazd helikoptéry je tak drahý, že by sa nezaplatil ani v prípade, že by namerala 100 áut, ktoré prekračujú rýchlosť. To je nonsens...
no tak je to picovina na entou no, ale proc by si o tom Filozof nemohl zafilozofovat, ze?

NEKDE to NEKDO urcite NEKDY pouzil, nebo na to minimalne pomyslel... takze to existuje, nashle. :lol:
kurevtor

#865 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:MAtiz: když nebudeš jezdit jak hovado a budeš znát polohu 95procent radarů v čr nemáš problém přeci ...jezdím 20let auty a měl jsem 2x 500kč pokutu mno a to věřím kdybych se hodně hádal a argumentoval tak tu jednu platit nebudu. Jo vlastně ještě v olomouci kokoti měřili na prutahu 50ka dnes je tam 70-80km/h povolených.

Antiradar pochopím dokonce i rušičku ale platit výpalné 2400kč nějaké firmě co mě vymůže pokuty ? To ne ...to bych fakt neplatil.
Jak muzes platit pokuty, kdyz jezdis kloubouk kvuli spotrebe 2.0568 litru LPG na 100.

A vis prosim te co znamena slovo vypalne? :shock:
kurevtor

#866 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:1. tak používá se to ale ne u nás a jasně je to nepřesné ale existuje jak se tu někdo divil. :)
more Filozof prober se. Helikoptery maji hledat termovizema, maji monitorovat pri urcitych udalostech, maji dopravovat zasahovky apod., fakt si myslis, ze helikoptera bude merit rychlost? :oops: To co si postnul jakoze kulervouci dukaz sis ani neprecetl co je :roll: To mereni prumerne rychlosti pri znalosti delky a casu neprobihalo z helikoptery, ale proste z mista odkud na to bylo videt. Nebo jako myslis, ze nekdo posle do vzduchu posadku palit kerosin, aby tam nekdo se stopkama v ruce meril rychlost aut? :(
kurevtor

#867 Příspěvek od kurevtor »

matiz: podle me je jedno, ze to ty policajti nerozchodi, kdyz chcipnes motor a neaktivujes to tim cipem. Pokud si budou jisti, ze jsi je rusil, tak to auto odstavi a zabavi, ne?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#868 Příspěvek od matiz »

Nemyslim si ze by radovy chranic mohl zabavit auto pro podezreni ze tam je rusicka. Taky existuje neco jako nahrada skody, takove pujcovne za 7er nebude deset korun. Pokud nenajdou a zabavi, mohli by skodu nahrazovat. Navic je k tomu potreba souhlasu statniho zastupce.

To je spis otazka pro nejakeho pravnika.

Ja si nejsem jisty jak dalece vubec mate predstavu o nejake takove instalaci. Ja ted nedavno vytahoval z auta satelitni vyhledavani s imobilizerem. Dve ridici jednotky, zalozni zdroj, releovy modul, ctecka, anteny a tri kilometry dratu pekne prispikovane k svazkum.. Nechcete to nikdo delat, kdyz je to udelane precizne, je to sileny ojeb to jen vyhazet. Nehlede na to ze znalec to nemuze dokurvit. Vem si jak silna musi ta motivace byt kdyz to budou minimalne dva dny rozebirani a hledani. A nemuze to vyskubat ven a po mne potopa. Ted nejaky ten den na protokol a to vse jen kvuli podezreni. A ted jeste musi prokazat ze je to funkcni a ze to opravdu rusi. No neni jednoduchsi se na to vysrat a chytnout jineho chudaka co pojede 54km??
Filozof

#869 Příspěvek od Filozof »

Helikoptéra se využívá většinou jak jsme se shodli na dopravních akcích. A zase tak drahé to nebude ... možná 30k ale pokud nachytají pár desítek aut po 1-2k pokuty a navíc je to prevence ... už někdo slyšel co je to cvičení ???

Ano vojáci i policie mají cvičení a vojáci nastartují tanky a BVP a další jedou na cvičák tam propálí mrdu za palivo ale jsou na cvičáku a nacvičují zásah apod.
To samé je cvičení pro policii pokud párkrát do roka vezmou na velkou dopravní akci vrtulník. Neberou jej každej den ale párkrát do roka a borec má splněné hodiny ohledně cvičení, které by jinak bylo do prázdna. Takto ve spolupráci s pozemními jednotkami policie mohou informovat o různých přestupcích a pilot má splněno a odlítané určité hodiny.

V zahraničí se používala a možná ještě používá technologie VASCAR to probíhá měření z vrtulníku avšak je nepřesné a raději se dnes měří z auta na silnici či radar který mají policisté na trojnožce a změří vás. Já měl za to že ty radary co má na čumáku umí taky měřit a vidím stále se nic takového nepoužívá z helikoptéry jen pozemní.

K mé jízdě je to asi tak že jezdím normálně ale občas se taky projedu ... bez manželky jezdím často a když mám náladu projedu auto klidně každej týden či co 14dní na sport a i těch 170km/h na okresce pěkné není problém pokud chci trochu prohnat motor... Takže není pravda že bych furt jezdil jak s fabií. Jsem spíše rychlejší než pomalejší řidič a díky LPG nemusím furt hledět na spotřebu jak ti co jezdí s benzínem.
Mě je fuk zda jedu za 12 či 14L je to stále LPG za 13,90kč litr. :lol:
Navíc jsem rád když najedu 1000-1200km měsíčně.

Radary si můžete sami zjištovat. Jsou aplikace nebo i kamery vám řeknou o většině. Samozřejmě se nedovím hned online o pojizdném autě. Nejvíce je to na dálnicích a jsou úseky kde stojí pravidelně. Mezi Vyškovem a Brnem vyjimečně ale mezi Vyškovem a Kroměřížem tam stojí skoro furt a číhají. Ikdyž tam projede 1000x méně aut.

Jsou místa které znám kde jsou stacionáry. Pak navigace mi nahlašuje nové i stojící auta kde měří.
Dojede Policie rozdělává si své radary atd a já už vím že tam jsou díky informovanosti lidí mě na ně ihned upozorní mobil.
Umí to hodně kamer co máte za oknem nebo GPS kdo ještě používá a některé online kde se informace stále mění.
Takže toto můžete všichni využívat.

V jeden den mě stavěli policisté 3x a ani jedna pokuta jen jsme pokecali, když tu měli akci a kroutil jsem hlavou proč mě furt staví dokola :lol:

Jinak zajimavé srovnání antiradarů.
https://www.youtube.com/watch?v=GOykBhvgV7Y
Naposledy upravil(a) Filozof dne čtv 11.07.2019 08:42, celkem upraveno 1 x.
Boris

#870 Příspěvek od Boris »

Filozof píše:Ano vojáci i policie mají cvičení a vojáci nastartují tanky a BVP a další jedou na cvičák tam propálí mrdu za palivo ale jsou na cvičáku a nacvičují zásah apod.
To samé je cvičení pro policii pokud párkrát do roka vezmou na velkou dopravní akci vrtulník. Neberou jej každej den ale párkrát do roka a borec má splněné hodiny ohledně cvičení, které by jinak bylo do prázdna. Takto ve spolupráci s pozemními jednotkami policie mohou informovat o různých přestupcích a pilot má splněno a odlítané určité hodiny.
O tomhle se tu už dobrou čtvrthodinu bavíme, Plho :roll: Psal jsem to hned od začátku.
Filozof píše:V zahraničí se používala a možná ještě používá technologie VASCAR to probíhá měření z vrtulníku avšak je nepřesné a raději se dnes měří z auta na silnici či radar který mají policisté na trojnožce a změří vás. Já měl za to že ty radary co má na čumáku umí taky měřit a vidím stále se nic takového nepoužívá z helikoptéry jen pozemní.
Dost pochybuji, že se to kdy vůbec používalo. A pokud, tak asi v takových dobách, kdy tuzemským švestkám stačily stopky a patníky. Což už je snad víc jak 70 let...
Rejchy Moderátor
Moderátor

#871 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Zrovna na trase Hradec Králové - Náchod občas vrtulník lítá a měří.Jsou schopni pořídit videozáznam i s pěkně viditelno RZ. O kus dál stojí hlídka a ta ti ten záznam pěkně přehraje,takže takové sci fi to není. ;)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od matiz »

Mereni rychlosti z helikopotvory si myslim ze je fakt dost problematicke. Jednak proto ze je obtizne mereni jeho vlastni rychlosti a v tom pripade je jakekoliv vyhodnoceni tak trochu problematicke. Verim ze umi dokonale zaznamenavat predjizdeni, telefon, ty kamery budou spickove, ale na rychlost proste neverim. Navic je to silne neefektivni. Takove akce se deji jen aby mohli nejak efektivne vyuzit provoz toho stroje kdyz musi nalitat nejake limity a aby mohli pisalci psat ty svoje sracky kolik ridicu neco nerespektovalo a aby filozof mel material pro bmwklub -) Vrtulniku se fakt nebojim, nejvetsi hrozba jsou neoznacene auta a radary mest.
kurevtor

#873 Příspěvek od kurevtor »

mne rikal kamos, ze nekde na Vysocine malem srazil babu co sla s nusi z pole, kdyz mu do cesty skocil nosorozec co uhybal letajicimu koberci v protismeru. No a tak tu babu nekam popovezl do prvniho prdelakova a ona rikala, ze at si da pozor, ze dneska uz se meri rychlost na silnicich treti tridy z druzice, ktera obiha kolem Saturnu a ze taky prej furt jedou vascar. Je to takove polotajne takze se to moc nevi, ale uz mi snad i nekdo rikal, ze to chce brusel zakazat. I tomu kamosovi ta babka s nusi ukazovala ty merici body - pouzivaji se pry ruzne patniky a symboly v obili a v obci se pouzivaji cervene strechy domu. Ze pry zkouseli ruzne technologie, ale ve finale ty stopky v ruce nic nenahradi. Ale kamerovej zaznam samozrejme taky delaj. Takze ano, souhlasim, neni to az takove filozofoscifi. A te babe to rekl jeji synovec co na to studuje. Prej to cely programujou v Mogadisu, ale muzes pracovat z homeoffice. Pry ma i nekde ulozene emaily, ktere to dokazuji.
Travison

#874 Příspěvek od Travison »

sem se asi teď pochc...l :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2: :smich2:
PetoK

#875 Příspěvek od PetoK »

:smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:
Boris

#876 Příspěvek od Boris »

Rejchy píše:Zrovna na trase Hradec Králové - Náchod občas vrtulník lítá a měří.Jsou schopni pořídit videozáznam i s pěkně viditelno RZ. O kus dál stojí hlídka a ta ti ten záznam pěkně přehraje,takže takové sci fi to není. ;)
Ježiš tak znova. Je to naprostá píčovina :roll: Jediný co tak měří je stav paliva a výška. Už se fakt nedivím, že lidi dokáži větřit i tomu, že větrné elektrárny mají za úkol hnát teplý vzduch z Afriky do Evropy aby tu migranti měli klima jako doma...

To, že vrtulník má termovizi a klasickou kameru se slušnou optikou, takže není problém i z 500m udělat video kde je čitelná značka není nic světoborného. Ale ještě jednou - může to sloužit jen jako dokumentace např. předjíždění na plné čáře. Rozhodně ne jako důkaz překročení rychlosti. Vracím se zpět k tomu co říkám asi počtvrté - dohled -> vysílačkou hlášení kolegum na zemi a ty provedou sběr. Nic víc, nic míň. Letová hodina vrtulníku půjde vč. amortizace, paliva, servisu a platu imo klidně přes 150tis Kč.
TANN3R

#877 Příspěvek od TANN3R »

To s těma větrnýma elektrárnama jsem do teď nevěděl. Díky za info :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od matiz »

Pred tydnem ty elektrarny nejsis jely naplno -)))
kurevtor

#879 Příspěvek od kurevtor »

no vy z toho mate prdel, ale proc teda doplacime na OZE? Vsechny domacnosti i vsechny firmy to maji explicitne jako dodatecnou polozku na uctu za elektrinu. Divny ne? Kdyz prece OZE jsou obnovitelne a tedy jakoby nevycerpatelne? Ha? Takze proc platime resp. doplacime na neco co ma delat elektrinu zadarmo? Logika...! No protoze ono to elektrinu negeneruje, ale spotrebovava. To co pise Boris neni hoax, proste kazda ta jakoze vetrna elektrarna negeneruje jednotky MW, ale naopak stovky kW spotrebovavaji. Neni to jen kvuli migrantum, i kdyz to je taky pravda (proste jim potrebovali v Evrope trosku pritopit). Hlavnim cilem ale je zpusobit globalni oteplovani proti kteremu pote budeme bojovat. Staci zapojit mozek a zamyslet se a dava to smysl. Proto napriklad Rusove zadny OZE nemaji a nepumpuji do toho prachy danovych poplatniku - rusove byli vzdy chytri jak vopice. Nejsou blbi a radsi investuji do veci, ktere skutecne maji prinos pro obyvatelstvo. Mohl bych sem hodit link na novinky, ale nechce se mi to uz hledat.

ps: vcera v noci nad prahou lital vrtulnik, pozoroval jsem ho a lital porad nad silnicema. Nahoda? Ne, vyber vypalneho pomoci vascar jede naplno :x
Stepan1

#880 Příspěvek od Stepan1 »

Vyrobit jednotku elektřiny z uhlí je daleko levnější než jí vyrobit ze soláru, třeba. Bavím se o explicitních nákladech, kecy o ekologii nechávám stranou. Aby stát přitáhl prachy do tohodle oboru a trošku posunul energetický mix (kolik % energie máš z jakého zdroje) rozdával na soláry dotace a garantoval výkupní cenu elektriky ze soláru. Ten doplatek na OZE je ve skutečnosti rozdíl mezi tím, kolik je tržní cena tý nejlevnější elektřiny a kolik je ta garantovaná výkupní cena určená státem.

https://ekonom.ihned.cz/c1-46754920-kdo ... i-poslanci
Odpovědět