Helikoptéra se využívá většinou jak jsme se shodli na dopravních akcích. A zase tak drahé to nebude ... možná 30k ale pokud nachytají pár desítek aut po 1-2k pokuty a navíc je to prevence ... už někdo slyšel co je to cvičení ???
Ano vojáci i policie mají cvičení a vojáci nastartují tanky a BVP a další jedou na cvičák tam propálí mrdu za palivo ale jsou na cvičáku a nacvičují zásah apod.
To samé je cvičení pro policii pokud párkrát do roka vezmou na velkou dopravní akci vrtulník. Neberou jej každej den ale párkrát do roka a borec má splněné hodiny ohledně cvičení, které by jinak bylo do prázdna. Takto ve spolupráci s pozemními jednotkami policie mohou informovat o různých přestupcích a pilot má splněno a odlítané určité hodiny.
V zahraničí se používala a možná ještě používá technologie VASCAR to probíhá měření z vrtulníku avšak je nepřesné a raději se dnes měří z auta na silnici či radar který mají policisté na trojnožce a změří vás. Já měl za to že ty radary co má na čumáku umí taky měřit a vidím stále se nic takového nepoužívá z helikoptéry jen pozemní.
K mé jízdě je to asi tak že jezdím normálně ale občas se taky projedu ... bez manželky jezdím často a když mám náladu projedu auto klidně každej týden či co 14dní na sport a i těch 170km/h na okresce pěkné není problém pokud chci trochu prohnat motor... Takže není pravda že bych furt jezdil jak s fabií. Jsem spíše rychlejší než pomalejší řidič a díky LPG nemusím furt hledět na spotřebu jak ti co jezdí s benzínem.
Mě je fuk zda jedu za 12 či 14L je to stále LPG za 13,90kč litr.
Navíc jsem rád když najedu 1000-1200km měsíčně.
Radary si můžete sami zjištovat. Jsou aplikace nebo i kamery vám řeknou o většině. Samozřejmě se nedovím hned online o pojizdném autě. Nejvíce je to na dálnicích a jsou úseky kde stojí pravidelně. Mezi Vyškovem a Brnem vyjimečně ale mezi Vyškovem a Kroměřížem tam stojí skoro furt a číhají. Ikdyž tam projede 1000x méně aut.
Jsou místa které znám kde jsou stacionáry. Pak navigace mi nahlašuje nové i stojící auta kde měří.
Dojede Policie rozdělává si své radary atd a já už vím že tam jsou díky informovanosti lidí mě na ně ihned upozorní mobil.
Umí to hodně kamer co máte za oknem nebo GPS kdo ještě používá a některé online kde se informace stále mění.
Takže toto můžete všichni využívat.
V jeden den mě stavěli policisté 3x a ani jedna pokuta jen jsme pokecali, když tu měli akci a kroutil jsem hlavou proč mě furt staví dokola
Jinak zajimavé srovnání antiradarů.
https://www.youtube.com/watch?v=GOykBhvgV7Y