Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fido

Re: Dotaz na majitele BMW řady 7 r.v 2017+

#61 Příspěvek od Fido »

Elektricky vše funguje, motoricky taky, podvozkově teď budou zkoumat něco na pravém předním tlumiči, občas tam něco cvakne a dělá to jen někdy a slyším to jenom já :-). A vlastně první závada už je asi na světě, při couvání začlo lupat v pravém předním homokineťáku, tak jim to zítra hodím na hlavu, ať to vyměněj. Otázka zní, jesti je to aušus dílem, nebo že tomu někdo přede mnou brutálně naložil v plném rejdu ...

Zadní multimedia fungujou standardně, vzadu ale moc nejezdím :-)
Filozof

#62 Příspěvek od Filozof »

Snejk jednou postoval že měnil zákazníkovi díl ORIGINALNI BMW nevím zda na Fko asi a opravdu to bylo MADE in CHINA.

Diferenciál pokud se nepletu.
Takže moc by mě zajímalo pokud jsou tu lidé co dělají pro fabriky co vyrábí prvovýrobu zda se opravdu díly dělají v číně nebo je to v evropě případně jaká je kvalita.

Ale co jsem tak slyšel vydrží to podstatně méně jako auta z let 90 - 2008 cca.
Těžko říci jak je na tom Géčko v nejvyšší třídě 7er. Tam počítám to musí držet aspon o něco déle jako u 5er apod... při podobném zacházení.
Ale na materiálech se posledních deset let šetřilo to je fakt na něčem více a na něčem méně. Aby člověk používal auto na pul plynu a raději na nic nesahal .... :-)

Jinak co jsem měl informace z jedné firmy kde dělají spotřební elektroniku tak se skutečně vyrobí dokonalá věc. A pak je vývojové oddělění na snížení nákladů a na vyrábění tzv. kurvítek ... oni to nazývají plánování životnosti výrobku.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Snejk »

ja nevim co furt resite... jaka dopici premiova trida? vzdyt ty auta jsou z dnesniho pohledu totalne zadarmo takze to musi bejt nekde videt, je to jen recyklovana ojebana hrouda hoven (ekologicky recyklovany materialy samorozlozitelny... kuze neni kuze, plast neni plast ale granulat recyklatu a plastu tak 10%.. a hlavne vic nez do vyvoje kvality se nasype do pocitani jak to co nejvic zoptimalizovat aby se to nahodou rozpadlo mesic po zaruce a stalo to hovno).. Proste to ma hezky vypadat a vydelat tovarne snovy prachy ale pro lidi to musi zustat levny... vzdyt ted uz je jakykoliv bmw dostupny pro kohokoliv...
kdyby ta sedmicka mela mit nejakou kvalitu jako ta drivejsi musela by stat tak 12 milionu minimalne...
ja si ale porad rikam ze kdyby se toho drzeli a delali kvalitni sedmicky za 12 mega tak by si tech zakazniku nasli stejnou hromadu, jenze oni to chtej prodat kdejakymu kosteti co ma trochu lepsi vejplatu a nejaka exkluzivita je uz davno v prdeli...
cheater

#64 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:18, celkem upraveno 1 x.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Snejk »

problem je ze u bmw to trochu presrali a ty auta se konstantne jebou a ve 150ti uz to je pomalu na odtlaceni na vrakac nebo na prostreleni hlavy...
to se ti u skodovky, audi, mercedesu atd nestane, nebo teda v mnohem mensi mire, tam najedes 300, udelas si nejakej servis a jedes zase dal.... aspon to vidim kolem sebe co maji lidi nove 7er,x5 atd vs audi a nove Ska, Ecka atd... tam kolem kila ma bmw dycky novy pul auta a audi a mercedes jen oleje a desky...
tommee

#66 Příspěvek od tommee »

V bmw byli vzdycky inovativni :lol: :lol:
Hoody4

#67 Příspěvek od Hoody4 »

Filozof píše:Jinak co jsem měl informace z jedné firmy kde dělají spotřební elektroniku tak se skutečně vyrobí dokonalá věc. A pak je vývojové oddělění na snížení nákladů a na vyrábění tzv. kurvítek ... oni to nazývají plánování životnosti výrobku.
Vývojové oddělení na vyrábění kurvítek... Já si myslím, že nad tím Brnem by fakt měli snížit aktulní dávky chemtrails...
jazet

#68 Příspěvek od jazet »

:lol: :lol: :lol:
Filozof

#69 Příspěvek od Filozof »

Hoody je to tak ... vidím že víš hovno a umíš jen prudit idi.te. ;)
Mám rád kreté.y kteří jen umí prudit a nic neví ...asi je to baví ...

Naštěstí jsou lidé kteří vědí že taková oddělení fungují ... vývoj má na starosti dokonalý výrobek a oddělení se snaží plánovat životnost ...

Stejně jako Baťa který kdysi dokázal vyrobit boty které by klidně vydrželi 30let ...jo to se dnes nenosí vyrobí se boty na sezonu ...max dvě.
Elektronika ještě v 80-90tých letech vydržela v pohodě 40let a víc ... mám rádio co hraje i po 50letech ...

ALe třeba takové výkonové zesíky např. MARANTZ super HIFI ale jsou sráči když jim výkonové prvky odchází nějak podezřele rychle... stačí se zeptat nějakého technika co opravuje tyto výrobky ... a jelikož jsem přišel do styku s elektronikou která má být hodně dobrá a je to šmejd ... tak moc dobře vím o čem je řeč.

A technik pracoval u nás ve firmě a sám mi pověděl že dělal na oddělení kde se plánovalo zastarávání výrobku. Prostě některé součástky se museli poddimenzovat aby zařízení nevydrželo 30-40let ale třeba jen 5let ... nebo se začlo zpomalovat či jinak haprovat ... případně se programoval cyklus po třeba 5tis hodinách provozu ...
U TV se zhoršoval obraz ...či odcházeli diody u některých výrobců ... pak se muselo do servisu za x tisíc ale již to nebylo rentabilní pro zákazníka ...atpod.
jazet

#70 Příspěvek od jazet »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Radši nemudruj a doporuč někomu kdo shání pětku v dieslu e65 750, protože všechno ostatní není to správný bavorácký fanouškovství a osmiválec je základ a sám jezdi v nejslabší udejchaný e38. Až za deset let budeš možná kupovat něco novějšího (nejlépe až budou všichni v krizi), tak bacha na kurvítka. Sorry, ale jsi fakt komik. :roll:
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#71 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Filozof: tvl půl roku sem nepíšu, ale ty jsi fakt pacient, ty máš stihoman, jak sviň!! Tvl se probuď z Matrixu !!!
matiz
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od matiz »

By mne vazne zajimalo kdy to pani moderatori hodlate nejak moderovat, fakt ze jo. Je s podivem ze bazar se moderuje kurva dukladne, ale tady jeden jedinec zasere uplne vsechny vlakna. Uz by jste se fakt meli probrat z te letargie a nejak to resit. Neni to ani vtipne, ani k tematu.
PetoK

#73 Příspěvek od PetoK »

Cakam, kym konecne dostane banan...
Itchythefirst

#74 Příspěvek od Itchythefirst »

matiz píše:By mne vazne zajimalo kdy to pani moderatori hodlate nejak moderovat, fakt ze jo. Je s podivem ze bazar se moderuje kurva dukladne, ale tady jeden jedinec zasere uplne vsechny vlakna. Uz by jste se fakt meli probrat z te letargie a nejak to resit. Neni to ani vtipne, ani k tematu.
Topic se zacne moderovat v okamziku, kdy nekdo “vytahne” Audi, to tu bude Fishmaker cobydup ;-)
Filozof

#75 Příspěvek od Filozof »

Jazet nikdy jsi v 728i 142kw nejel a tvrdíš že je nejslabší ? No asi neznáš TDS 2,5ka co má 105kw. Navíc mé auto má 1840kg a ne 2,1 - 2,2tuny ... to je taky rozdíl a věř že s 730i V8 držím krok co mám vyzkoušeno neujela mi ani já ne ... jeli jsme na stejno... takže váha dělá taky dost. ;)

A věř že zase tak hrozné auto to není. Já jsem spokojenej byl a svůj účel to splnilo, ekonomická 7er s LPG co hodně jezdila a taky jsem byl rád že nemám V8 v době kdy by náklady byli o 30-40procent vyšší.
Ty jsi tady koupil taky slabší motorizaci v dnešní době a nikdo tě nezavrhuje tak se uklidni. ;)

itchy: No když někteří audi nadšenci zde stále něco o audi rozebírají a táhne se to xy stránek tak se pak nedivte ... ;)
jazet

#76 Příspěvek od jazet »

Ja jsem klidnej, trochu te prekvapim, ale v 728 jsem jel. Ja proti ni vubec nic nemam, ale prijde mi dost paradoxni, ze clovek, kterej ma nejslabsi benzinovou motorizaci tady hlasi, ze kdo si nekoupi 750, 550, 335 nebo 330 neni fanda bmw. I kdyz musim rict, ze si se polepsil, byly doby, kdyz tu nekdo prisel a chtel treba 318, tak si mu doporucil M3 :lol: . Jo a jinak jsem tu nikdy neprezentoval co si kupuju za auto, tak pochybuju, ze vis jaky mam.
Hoody4

#77 Příspěvek od Hoody4 »

PetoK píše:Cakam, kym konecne dostane banan...
Nechápu že už se to dávno nestalo. Polovina fóra je zaspamovaná jeho dementními příspěvky, konspiračními teoriemi a rádoby zkušenými radami, který absolutně nikoho nezajímají. Šílený.
m4zzy

#78 Příspěvek od m4zzy »

Hojte.

tchán má druhým rokem G11 730xd (já vím no). nyní najeto cca kolem 120tis a zatím byl problém po koupi od dealera s tím, že zhasínala laserová světla. To nakonec vyřešil nový soft.

O co mi jde, je to, že jsem to tu četl že je to past do budoucnosti. Pokud to říká Snejk a JaraX, tak já tomu věřím. Sám zastávám ten názor, jelikož pracuji v automotive a šetří se všude kde se dá. každý eurocent navíc je problém a pak ta kvalita tomu musí odpovídat.

Tchán společně s tchýní doposud nemeli o peníze nouzi (oba soukromí lékaři) takže auta se celkem točily, jenže oba jsou již prduchové (pracující důchodci) a oba letos pomalu končí svou praxi. Tím pádem již nebudou mít tak velký příjem a mě by bylo dost líto, kdyby auto podalo ruku a něco se tam fakt vysralo, když jsou to pak položky ve statisících. Včera jse to tchánovi sděloval, ale moc nadšený nebyl, což chápu ale radši nasraný tchán, prodané auto, peníze v kapse než krásný naleštěný nepojízdný vrak.

Prodat/neprodat a doufat?
Filozof

#79 Příspěvek od Filozof »

M4zzy: těžko se radí ale rozum říká rok ještě pojezdit co budou mít příjmy a pak prodat či vyměnit za něco levnějšího ale třeba funglovku nového např X1 2.0d nebo 320-330i/d či český sen superb/oktávka budou velmi nenáročné na servis a staříkům postačí bohatě.

Co máme ve firmě prvních několik let oktávky nic nechtějí jsou to relativně spolehlivá auta prvních 5let určitě ... 1,4tsi 110kw a 1.5tsi... a jede to pěkně s tím lehkým autem.

Ale počkej si co ti sdělí další. Je to můj názor a snad nevadí že jsem napsal když tu máme pár štěkajících psů kteří vyštvali i jaraxe pryč ... :roll:
m4zzy

#80 Příspěvek od m4zzy »

Kdyby se prodalo, tak místo toho není třeba nic. Aut je dostatek.

Jsem zvědavý na názory ostatních. Zkouše ljsem po netu hledat co se na tom všechno kazí, ale moc jsem tomu nevěnoval Ono asi moc lidí, co takové auta vlastní, nemají potřebu a asi i čas něco psát po fórech a internetech.
Odpovědět