Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott

#1 Příspěvek od Kolafa »

máte někdo zkušnost s Arnotty? dík
matik

Re: X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott

#2 Příspěvek od matik »

Ahoj,
na zadní nápravě, cca 4let stáří a cca 400 000km a není problém, guma vypadá stále stejně dobře.. A auto po celou dobu vozí vozík (600kg-2500kg)
Na předek kupoval kamarád také arnott ale auto po chvilce prodal, takže těžko soudit výdrž..
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kolafa »

matik píše:Ahoj,
na zadní nápravě, cca 4let stáří a cca 400 000km a není problém, guma vypadá stále stejně dobře.. A auto po celou dobu vozí vozík (600kg-2500kg)
Na předek kupoval kamarád také arnott ale auto po chvilce prodal, takže těžko soudit výdrž..
a ten zadek mas i s tlumiči od nich???

já řešil předek, koupil jsem to komplet ....
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Já mám Arnott na e39 4 roky a zatím v pořádku.
mitocross

#5 Příspěvek od mitocross »

Mechy Arnott su vseobecne povazovane za najkvalitnejsie mechy na vymenu.
Michal595

#6 Příspěvek od Michal595 »

Ked porovnate Arnott a Bilstein co je na tom lepsie?
matik

#7 Příspěvek od matik »

Kolafa píše:
matik píše:Ahoj,
a ten zadek mas i s tlumiči od nich???

já řešil předek, koupil jsem to komplet ....

Nevim o tom ze by na zadek vyrabeli i tlumice arnott... Mimochodem na aute byli puvodni tlumice, a asi nejake zhorseni na nich bylo mozna poznat ale pocitove fungovali stale ok :-)

Predek kupoval kamarad komplet vc. Tlumice ale jak jsem jiz psalpo teto oprave to asi do mesice prodal, takze zkusenost v podstate nulova..
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kolafa »

matik píše:
Nevim o tom ze by na zadek vyrabeli i tlumice arnott... Mimochodem na aute byli puvodni tlumice, a asi nejake zhorseni na nich bylo mozna poznat ale pocitove fungovali stale ok :-)

Predek kupoval kamarad komplet vc. Tlumice ale jak jsem jiz psalpo teto oprave to asi do mesice prodal, takze zkusenost v podstate nulova..
tak asi nevyrabi ... https://www.pneumaticke-podvozky.cz/zad ... bmw-x5-e53

zadek zatim neresim, drzi to, i tlumice se zdaji OK, jenom chci byt pripraven, az to prijde :-D
ls

#9 Příspěvek od ls »

Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Já jsem Čínu nezkoušel, ale slyšel jsem, že je dobrá...že měsíc až dva vydrží :-)
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kolafa »

Gerchan píše:Já jsem Čínu nezkoušel, ale slyšel jsem, že je dobrá...že měsíc až dva vydrží :-)
jo? a od koho jsi to slyšel? ........
ls

#12 Příspěvek od ls »

Nezdá se mi, že by to vyráběli jen na ozdobu. Musí do toho dost investovat(stroje atd..), kdyby to byly takový braky, už by se to neprodávalo. Mají tam i na VW,MB,a ostatní značky.Opravdu jste to ještě nikdo nezkoušel?
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kolafa »

ls píše:Nezdá se mi, že by to vyráběli jen na ozdobu. Musí do toho dost investovat(stroje atd..), kdyby to byly takový braky, už by se to neprodávalo. Mají tam i na VW,MB,a ostatní značky.Opravdu jste to ještě nikdo nezkoušel?
mě vždycky fascinuje, když někdo napíše o něčom čínském že to je mrdka jenom proto, že si to myslí ...
nejlépe pak na mobilu, vyrobeném v Číně ...

Tam je to stejný, jako kdekoliv jinde ... pokud výrobce má kvalitní technologie, materiály a postupy, tak není důvod, aby to bylo nekvalitní ... ale samozřejmě to nebude stát desetinu původní ceny ...
Pak tam jsou samozřejmě výrobci, kteří to mydlí za levné peníze, ale také tomu odpovídá kvalita ...

Osobně bych typnul, že min. 80% "značkových" aftermarket dílů se v Číně vyrábí, ale akorát to o nich nevíme ...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

S tím měsícem to byla sranda...oni vydrží třeba i půl roku :-) Z osobní zkušenosti to nemám, čerpal jsem ze zkušeností zde na fóru...a koupil jsem Arnotty...

Ale čínu ti nerozmlouvám...klidně to zkus ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

:lol: :lol: :lol:
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Kolafa »

Gerchan píše:S tím měsícem to byla sranda...oni vydrží třeba i půl roku :-) Z osobní zkušenosti to nemám, čerpal jsem ze zkušeností zde na fóru...a koupil jsem Arnotty...

Ale čínu ti nerozmlouvám...klidně to zkus ;)
no pokud zde na foru jsou informace stejně relevantní, jako ta tvoje, tak to bude určitě pravda pravdoucí ....
a kde se vyrabějí Arrnoty? Určitě tam Continental napsal Made in Germany, nebo Made in USA .... pač to je na tom vyrobku ve finale nejdražší ...;-)

Jarax ty se netlem :-D
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Kolafo - jsi zbytečně útočný kolego...nevím, jaké moje informace pokládáš za nerelevantní? Snad jsi pochopil z mých 3 příspěvků, že jsem si čínské měchy nekoupil a nemám s nimi žádné osobní zkušenosti...někteří z nás se totiž snaží poučit z chyb druhých, víš? :-)

Informace jsem čerpal zde na fóru před 4 lety...řídil jsem se těmi, které mi přišli relevantní a proto koupil Arnotty...mám je 4 roky a zatím OK...

Jestli chceš vědět více o firmě Arnott, tak zde jsou jejich stránky:
https://www.arnotteurope.com/about-arnott
Můžeš je kontaktovat a oni ti jistě rádi sdělí, kde svoje výrobky vyrábí...

Já ti neradím, aby jsi si čínský měchy nekupoval...a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
Klidně si tu čínu kup a třeba budeš pokojenej...třeba tady za 5 let napíšeš zkušenost, že jsou super ! Že je máš moc rád a proto už máš pátou sadu !! :D :D
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kolafa »

Gerchan píše: Já ti neradím, aby jsi si čínský měchy nekupoval...
Gerchan píše:a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
Klidně si tu čínu kup a třeba budeš pokojenej...třeba tady za 5 let napíšeš zkušenost, že jsou super ! Že je máš moc rád a proto už máš pátou sadu !! :D :D
hele to je docela vtipný "a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš..."
já ti něco podsouvám? Si přečti svůj první příspěvek zde, pokud možno několikrát .... ;-)

Takže nikdo nic konkrétního neví, nebo ví, např. Jarax, ale říct nám to nechce :-)

často hledám info na ruským webu, tady je článek s názvem "učíme se poznat čínské měchy" ... možná vědi proč ...
zatím jsem to nepřelouskal, ale snad se k tomu brzo dostanu .... https://www.drive2.ru/o/b/456102438164759347/
vlastnemec

#19 Příspěvek od vlastnemec »

Máš ještě možnost repase v polsku dělali mi tam zadní edc tlumič s měchem a super, furt nemám čas udělat ten druhý. Potom to repasují za velkou louží s doživotní zárukou a někde jsem načetl že používají arnot.

Když jsem to řešil já tak byla cesta jen repas USA nebo hovno, šel jsem cestou origa kdy mě přední stál 15k/ks a zadní 4k/ks.

I kdyby v té době byla možnost tlumiče s měchem za míň jak polovinu tak ho tam nedám, taky si na tu stodolu dáš rameno LMI/TRW a ne starline, prostě nejsem tak bohatý aby jsem si kupoval levné věci a to jsem poměrně spořivý člověk, ale to k tomu postupně sám dojdeš.

Původní všechny pytle bych měl mít na půdě, tak na repas by se dali použít pokud by měl někdo zájem, pustím za rozumnou cenu.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kolafa »

vlastnemec píše:Máš ještě možnost repase v polsku dělali mi tam zadní edc tlumič s měchem a super, furt nemám čas udělat ten druhý. Potom to repasují za velkou louží s doživotní zárukou a někde jsem načetl že používají arnot.

Když jsem to řešil já tak byla cesta jen repas USA nebo hovno, šel jsem cestou origa kdy mě přední stál 15k/ks a zadní 4k/ks.

I kdyby v té době byla možnost tlumiče s měchem za míň jak polovinu tak ho tam nedám, taky si na tu stodolu dáš rameno LMI/TRW a ne starline, prostě nejsem tak bohatý aby jsem si kupoval levné věci a to jsem poměrně spořivý člověk, ale to k tomu postupně sám dojdeš.

Původní všechny pytle bych měl mít na půdě, tak na repas by se dali použít pokud by měl někdo zájem, pustím za rozumnou cenu.
čoveče já se ptal na přední v Inveltu a tam mi řikal cca 23tis / kus ...
to se mi teda fakt nechtělo davat 50 za predek, tak jsem koupil Arrnoty od Dvořáka zhruba za 11,5 za kus ... i tak na to koukali kluci s neduverou ...
===========
zadek zatim neresim, ale az budu, tak asi taky koupim ty arnoty, otazka je tlumiče ano/ne ... schvalne se zitra zeptam, co stojí orig.
odpoledne jsem koukal na weby a co me zaujalo, ze ty zadni mechy nabizeji ve 2 variantach normal/sport ... !?!
Odpovědět