Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott
máte někdo zkušnost s Arnotty? dík
Re: X5 E53 celovzduch ... měchy Arnott
Ahoj,
na zadní nápravě, cca 4let stáří a cca 400 000km a není problém, guma vypadá stále stejně dobře.. A auto po celou dobu vozí vozík (600kg-2500kg)
Na předek kupoval kamarád také arnott ale auto po chvilce prodal, takže těžko soudit výdrž..
na zadní nápravě, cca 4let stáří a cca 400 000km a není problém, guma vypadá stále stejně dobře.. A auto po celou dobu vozí vozík (600kg-2500kg)
Na předek kupoval kamarád také arnott ale auto po chvilce prodal, takže těžko soudit výdrž..
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
a ten zadek mas i s tlumiči od nich???matik píše:Ahoj,
já řešil předek, koupil jsem to komplet ....
Já mám Arnott na e39 4 roky a zatím v pořádku.
Mechy Arnott su vseobecne povazovane za najkvalitnejsie mechy na vymenu.
Ked porovnate Arnott a Bilstein co je na tom lepsie?
Kolafa píše:a ten zadek mas i s tlumiči od nich???matik píše:Ahoj,
já řešil předek, koupil jsem to komplet ....
Nevim o tom ze by na zadek vyrabeli i tlumice arnott... Mimochodem na aute byli puvodni tlumice, a asi nejake zhorseni na nich bylo mozna poznat ale pocitove fungovali stale ok

Predek kupoval kamarad komplet vc. Tlumice ale jak jsem jiz psalpo teto oprave to asi do mesice prodal, takze zkusenost v podstate nulova..
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
tak asi nevyrabi ... https://www.pneumaticke-podvozky.cz/zad ... bmw-x5-e53matik píše:
Nevim o tom ze by na zadek vyrabeli i tlumice arnott... Mimochodem na aute byli puvodni tlumice, a asi nejake zhorseni na nich bylo mozna poznat ale pocitove fungovali stale ok
Predek kupoval kamarad komplet vc. Tlumice ale jak jsem jiz psalpo teto oprave to asi do mesice prodal, takze zkusenost v podstate nulova..
zadek zatim neresim, drzi to, i tlumice se zdaji OK, jenom chci byt pripraven, az to prijde

Zkoušel jste někdo čínu ?
https://www.aliexpress.com/item/3281306 ... b201603_52
https://www.aliexpress.com/item/3281306 ... b201603_52
Já jsem Čínu nezkoušel, ale slyšel jsem, že je dobrá...že měsíc až dva vydrží 

- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
jo? a od koho jsi to slyšel? ........Gerchan píše:Já jsem Čínu nezkoušel, ale slyšel jsem, že je dobrá...že měsíc až dva vydrží
Nezdá se mi, že by to vyráběli jen na ozdobu. Musí do toho dost investovat(stroje atd..), kdyby to byly takový braky, už by se to neprodávalo. Mají tam i na VW,MB,a ostatní značky.Opravdu jste to ještě nikdo nezkoušel?
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
mě vždycky fascinuje, když někdo napíše o něčom čínském že to je mrdka jenom proto, že si to myslí ...ls píše:Nezdá se mi, že by to vyráběli jen na ozdobu. Musí do toho dost investovat(stroje atd..), kdyby to byly takový braky, už by se to neprodávalo. Mají tam i na VW,MB,a ostatní značky.Opravdu jste to ještě nikdo nezkoušel?
nejlépe pak na mobilu, vyrobeném v Číně ...
Tam je to stejný, jako kdekoliv jinde ... pokud výrobce má kvalitní technologie, materiály a postupy, tak není důvod, aby to bylo nekvalitní ... ale samozřejmě to nebude stát desetinu původní ceny ...
Pak tam jsou samozřejmě výrobci, kteří to mydlí za levné peníze, ale také tomu odpovídá kvalita ...
Osobně bych typnul, že min. 80% "značkových" aftermarket dílů se v Číně vyrábí, ale akorát to o nich nevíme ...
S tím měsícem to byla sranda...oni vydrží třeba i půl roku
Z osobní zkušenosti to nemám, čerpal jsem ze zkušeností zde na fóru...a koupil jsem Arnotty...
Ale čínu ti nerozmlouvám...klidně to zkus

- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
no pokud zde na foru jsou informace stejně relevantní, jako ta tvoje, tak to bude určitě pravda pravdoucí ....Gerchan píše:S tím měsícem to byla sranda...oni vydrží třeba i půl rokuZ osobní zkušenosti to nemám, čerpal jsem ze zkušeností zde na fóru...a koupil jsem Arnotty...
a kde se vyrabějí Arrnoty? Určitě tam Continental napsal Made in Germany, nebo Made in USA .... pač to je na tom vyrobku ve finale nejdražší ...

Jarax ty se netlem

Kolafo - jsi zbytečně útočný kolego...nevím, jaké moje informace pokládáš za nerelevantní? Snad jsi pochopil z mých 3 příspěvků, že jsem si čínské měchy nekoupil a nemám s nimi žádné osobní zkušenosti...někteří z nás se totiž snaží poučit z chyb druhých, víš? 
Informace jsem čerpal zde na fóru před 4 lety...řídil jsem se těmi, které mi přišli relevantní a proto koupil Arnotty...mám je 4 roky a zatím OK...
Jestli chceš vědět více o firmě Arnott, tak zde jsou jejich stránky:
https://www.arnotteurope.com/about-arnott
Můžeš je kontaktovat a oni ti jistě rádi sdělí, kde svoje výrobky vyrábí...
Já ti neradím, aby jsi si čínský měchy nekupoval...a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
Klidně si tu čínu kup a třeba budeš pokojenej...třeba tady za 5 let napíšeš zkušenost, že jsou super ! Že je máš moc rád a proto už máš pátou sadu !!

Informace jsem čerpal zde na fóru před 4 lety...řídil jsem se těmi, které mi přišli relevantní a proto koupil Arnotty...mám je 4 roky a zatím OK...
Jestli chceš vědět více o firmě Arnott, tak zde jsou jejich stránky:
https://www.arnotteurope.com/about-arnott
Můžeš je kontaktovat a oni ti jistě rádi sdělí, kde svoje výrobky vyrábí...
Já ti neradím, aby jsi si čínský měchy nekupoval...a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
Klidně si tu čínu kup a třeba budeš pokojenej...třeba tady za 5 let napíšeš zkušenost, že jsou super ! Že je máš moc rád a proto už máš pátou sadu !!

- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
hele to je docela vtipný "a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš..."Gerchan píše: Já ti neradím, aby jsi si čínský měchy nekupoval...a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...Gerchan píše:a ani netvrdím, že všechny výrobky z číny jsou nekvalitní, jak mi podsouváš...
Klidně si tu čínu kup a třeba budeš pokojenej...třeba tady za 5 let napíšeš zkušenost, že jsou super ! Že je máš moc rád a proto už máš pátou sadu !!![]()
já ti něco podsouvám? Si přečti svůj první příspěvek zde, pokud možno několikrát ....

Takže nikdo nic konkrétního neví, nebo ví, např. Jarax, ale říct nám to nechce

často hledám info na ruským webu, tady je článek s názvem "učíme se poznat čínské měchy" ... možná vědi proč ...
zatím jsem to nepřelouskal, ale snad se k tomu brzo dostanu .... https://www.drive2.ru/o/b/456102438164759347/
- vlastnemec
Máš ještě možnost repase v polsku dělali mi tam zadní edc tlumič s měchem a super, furt nemám čas udělat ten druhý. Potom to repasují za velkou louží s doživotní zárukou a někde jsem načetl že používají arnot.
Když jsem to řešil já tak byla cesta jen repas USA nebo hovno, šel jsem cestou origa kdy mě přední stál 15k/ks a zadní 4k/ks.
I kdyby v té době byla možnost tlumiče s měchem za míň jak polovinu tak ho tam nedám, taky si na tu stodolu dáš rameno LMI/TRW a ne starline, prostě nejsem tak bohatý aby jsem si kupoval levné věci a to jsem poměrně spořivý člověk, ale to k tomu postupně sám dojdeš.
Původní všechny pytle bych měl mít na půdě, tak na repas by se dali použít pokud by měl někdo zájem, pustím za rozumnou cenu.
Když jsem to řešil já tak byla cesta jen repas USA nebo hovno, šel jsem cestou origa kdy mě přední stál 15k/ks a zadní 4k/ks.
I kdyby v té době byla možnost tlumiče s měchem za míň jak polovinu tak ho tam nedám, taky si na tu stodolu dáš rameno LMI/TRW a ne starline, prostě nejsem tak bohatý aby jsem si kupoval levné věci a to jsem poměrně spořivý člověk, ale to k tomu postupně sám dojdeš.
Původní všechny pytle bych měl mít na půdě, tak na repas by se dali použít pokud by měl někdo zájem, pustím za rozumnou cenu.
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
čoveče já se ptal na přední v Inveltu a tam mi řikal cca 23tis / kus ...vlastnemec píše:Máš ještě možnost repase v polsku dělali mi tam zadní edc tlumič s měchem a super, furt nemám čas udělat ten druhý. Potom to repasují za velkou louží s doživotní zárukou a někde jsem načetl že používají arnot.
to se mi teda fakt nechtělo davat 50 za predek, tak jsem koupil Arrnoty od Dvořáka zhruba za 11,5 za kus ... i tak na to koukali kluci s neduverou ...
===========
zadek zatim neresim, ale az budu, tak asi taky koupim ty arnoty, otazka je tlumiče ano/ne ... schvalne se zitra zeptam, co stojí orig.
odpoledne jsem koukal na weby a co me zaujalo, ze ty zadni mechy nabizeji ve 2 variantach normal/sport ... !?!