Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#181 Příspěvek od Snejk »

jo to je pravda nekde maj s tim systemem pekny problemyu ale vetsinou to vyresi v jednom dni. musis tam byt uz rano no a nenechavat to na posledni chvili
ls

#182 Příspěvek od ls »

Je to Pezinok a majitel se chce sejít v Bratislavě.Taky tam je pro mě lepší spojení busem/vlakem.
To bys mi moc pomohl, kdybych věděl jak co u vás stojí
Michal595

#183 Příspěvek od Michal595 »

Ok zajtra zistim a pisem ti, originlita je nejako 50-60euro, ak je to viac realne ze to auto budes brat kedze prides busom tak by si sa s majitelom odporucam mohol dohodnut nech necha dopredu spravit KO aby ste sa stym uz nesrali, nech ma okej stk a emisku a potom by ste uz poriesili urad...lebo tych KO zase v kazdom meste nie je milion a ked maju auta tak niekedy cakas cely den len na to...
cheater

#184 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:10, celkem upraveno 1 x.
Stepan1

#185 Příspěvek od Stepan1 »

add Lex:
https://www.autickar.cz/blog/clanek/lex ... ewKomentar

Autor je dle všeho Čech žijící v jednom z Reichů a do ČR pravidelně dojíždí, imo by poradit uměl.
Akorát to teda nebude zadarmo, nicmééééně ta možnost tady je. Srdcařů, co to pleskají sami v garáži podle netu už stejně asi moc není :)
Stepan1

#186 Příspěvek od Stepan1 »

ha, tak ten blog už tam není, hledal jsem to podle názvu a rovnou kopíroval link.
Každopádně, co si pamatuju, tak Lex 460 je super auto, který se jednou za čas posere, pak je to kurevsky drahý a pak zase jezdí až do tramtárie.
Spotřební díly oproti D3 za smích.
Plyn se neřešil.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od Snejk »

cheater píše:Snejk má o nástupci celkem jasno. Jsem zvědav jakým směrem se vydá Jarax.
no rozhodne bych se nevydal cestou mercedesu., vsechny ska mam projety a je to hanba, to bych si mohl rovnou vzit g11... rozhodne to u me pred dilnou drnca stejne jak 221 a 222... a to mercedesi audio s basakama v kufru no k zbliti.. hudba jak z nejakeho tjunink kcharu
ls

#188 Příspěvek od ls »

Michal595 píše:Ok zajtra zistim a pisem ti, originlita je nejako 50-60euro, ak je to viac realne ze to auto budes brat kedze prides busom tak by si sa s majitelom odporucam mohol dohodnut nech necha dopredu spravit KO aby ste sa stym uz nesrali, nech ma okej stk a emisku a potom by ste uz poriesili urad...lebo tych KO zase v kazdom meste nie je milion a ked maju auta tak niekedy cakas cely den len na to...
Díky.
Auto jsem fyzicky zatím neviděl.Taky si nemyslím,že by majitel tu kontrolu chtěl platit.
Nevíš jak dlouho ta kontrola originality nebo jak se to jmenuje PLATÍ?
cheater

#189 Příspěvek od cheater »

-
cheater

#190 Příspěvek od cheater »

-
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od Snejk »

ls píše: Nevíš jak dlouho ta kontrola originality nebo jak se to jmenuje PLATÍ?
to je ti uplne fuk ty ji potrebujes jednorazove pri vyvozu... jinak te to uz nezajima...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od Snejk »

cheater píše:Mě se líbilo jak jednou Honza Koubek testoval toho hybridního lexuse CT 200h, kterej má stejnou techniku jako prius a hláška, že ta technika je téměř nesmrtelná ale když se to posere tak to nikdo neumí opravit ani toyota, hlavě kusy po nehodách.
no obecne lexus ani nic podobnyho nesmis nabourat, to je vetsinou financni konecna tech aut, ja kdyz chtel koupit borenou ls600h na predek za dobrou cenu tak me cena predku hned odradila, natoz aby to vubec fungovalo... to je lepsi zapalit pak
ls

#193 Příspěvek od ls »

Snejk píše:
ls píše: Nevíš jak dlouho ta kontrola originality nebo jak se to jmenuje PLATÍ?
to je ti uplne fuk ty ji potrebujes jednorazove pri vyvozu... jinak te to uz nezajima...
To je jasný,ale jde o to,že by ji majitel udělal předem.
Michal595

#194 Příspěvek od Michal595 »

ls píše:
Michal595 píše:Ok zajtra zistim a pisem ti, originlita je nejako 50-60euro, ak je to viac realne ze to auto budes brat kedze prides busom tak by si sa s majitelom odporucam mohol dohodnut nech necha dopredu spravit KO aby ste sa stym uz nesrali, nech ma okej stk a emisku a potom by ste uz poriesili urad...lebo tych KO zase v kazdom meste nie je milion a ked maju auta tak niekedy cakas cely den len na to...
Díky.
Auto jsem fyzicky zatím neviděl.Taky si nemyslím,že by majitel tu kontrolu chtěl platit.
Nevíš jak dlouho ta kontrola originality nebo jak se to jmenuje PLATÍ?
Sak jasne ze nikdy nevies jak to dopadne...sak vyskusaj majitela mozno povie okej alebo si to skuste dat na polovicu...

kO plati 30 dni..
Zugy

#195 Příspěvek od Zugy »

Snejku, co Durango 5.7 nebo 6.4?
Filozof

#196 Příspěvek od Filozof »

Mám krátkou zkušenost z jízdy s Mercedes-Benz GL 450 CD 225KW V8 rok 2010 ve vysoké výbavě.
No jak bych to řekl v krátkosti. Luxusní parník a velmi pohodné sezení oproti nové X5 je to fakt lepší. Odvětrávané s výhřevem a opravdu kdo chce luxus a pohodlí super. Audio jsem netestoval více to je škoda bylo málo času.

Zrychlení obstojné na 2,5tuny parádní, táhne to od 2tis otáček do omezovače krásně lineárně jak se na V8 patří.
Nafta byla dost utlumená slyšet spíše při stání na volnoběh se stahnutým oknem a uvnitř to bylo dost utlumené.
Ovládání je velmi lehké a příjemné i pro 50kg ženu jedním prstem. Podsvícené decentně kliky a ovladače a sedačky v předu i vzadu opravdu polštáře a z toho jsem byl nejvíce nadšenej z toho pohodlí.

Má e38 oproti tomu vypadala jak chudý příbuzný ale dělal to hlavně ten interiér s větráním, výhřevem a masážemi a dokonce vzadu dvě velké LCD obrazovky což je dnes skoro standart u těchto obrovských aut.

Dokážu si představit pohodáře lidi co chtějí luxus a pohodlí že si něco takového koupí. Vypadá to majestátně, bezpečně, a sedí se v tom parádně ale chce to hoodně banánů :-)
Černá pusobí jako kdyby v tom jezdil mafianský boss.
Zvuk u V8 benzínu bude jistě mnohem zajimavější.

Co je mínus:

1. tak to sportovní jízda to se nedá srovnat s BMW. V 7er jsem se cítil jak v motokáře s lepším zvukem to je fakt protože benzín a nafta je jinde.
2. Oprava komplet motoru za 114K mě moc důvěry nedává ikdyž to mohl být jen tento konkrétní kus.
3. Servis nedokázal přesně vyčíslit ale těch 80-100k ročně si to sežere to auto v průměru a snaží se aby vše bylo ok... Tento rok prý 170k nechal na servisu motoru a podvozku.
4. Nájezd auta bylo cca 270tis km ale ceny těchto aut jsou stále kolem 450-600k.

Sám tvrdil že už je to stará paštika že si koupí jiné nové ale už to nebude MB. Prý je celkem zklamanej s MB že čekal větší výdrž a kvalitu. Možná s jiným motorem V8 benzínem by to bylo jiné...ale asi i spotřeba by byla 20+ s takovou obludou asi něco jako escalade který se dá přirovnat velikostí, je to podobná obluda.

Tak jen něco málo z mé krátké zkušenosti.

Případně pokud máte seznam otázek co probírat pokud narazím na nějakej fajn kus co by se mělo probrat at máme představu. Mít více času otestuji ještě audiosystém.
Don

#197 Příspěvek od Don »

GL je podle me nic moc. Kor s naftou, od které zrazuji i servisaci a radi pouze GL500 coz je 5,5l atmo. Ma naprosto paradni zvuk, az se jezi chlupy. Tragedie jsou ty sedacky a vnitrni prostor pro predni posadku. Dale uplne na h jsou packy pod volantem... to je jak skoda 120
Filozof

#198 Příspěvek od Filozof »

Nevím s jakým autem máš zkušenost a v jaké bylo výbavě ale v tom v čem jsem seděl já bylo hodně luxusně vybavené.

Ten motor jasně je to nafta tak na tahání vleku za autem apod.
co se týče luxusu a pohodlí tak je to opravdu na vysoké urovni co se týče sedaček i zpracování interiéru měl jsem chvilku ale bylo to festovní a pěkné tiché auto a motor uvnitř nebyl vubec slyšet ... odhlučnění na vysoké urovni.

Ale jak píšu servisní past ...a AMG MB ML 63 co jsem měl zkušenost měla nejlepší zvuk i zrychlení z těch velkých aut.
X5 3.0d 195KW je taková mdlá a tvrdší ve srovnání s MB ... jako jo zrychluje do 160ti velmi slušně ... ale to pohodlí u MB bylo fakt jinde Prostě sedačky kam se člověk zaboří a jede jak na polštáři.
Don

#199 Příspěvek od Don »

Vybavu melo urcite vysokou... nastavitelny podvozek, zadni televize, vetrani, druhy nejsilnejsi motor, rok 08... Pohodli pro ridice je jak pro zenskou nebo pro nejakeho maleho rachitika nebo pro cloveka bez zkusenosti s velkym SUV. Takze nevim v cem jsi sedel ty, ale GL zadny zazrak. Zkusenosti mam s velkou skalou. Kdyz jsem vybiral SUV, tak jsem si sel zkusit vsechno v moji cenovce od SantaFe po GM.
Jaris330D

#200 Příspěvek od Jaris330D »

A nepletete si to s ML? To je hrozna koza.
Odpovědět