Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Pulku odhadnu, mam zlutou barvu a kdyz z vrchu prosvitim nadrzku, tak vidis jak je plna. Jde o to, ze celou nadrzku jen tak nevystrikas. Zas tak mrznout nema, tak to o vikendu vystrikam cestou do Pelhrimova.
jeden větší výlet a nádobka je pryč.
Nemam cas ted na vylety, az pristi vikend na malej.
Kdyz uz jsme u tech ostrikovacu. Mate nejaky oblibeny koncentrát? Co treba z Lidlu W5?
Ted maj v akci za 25,- 5 litru,letni smes
. Jeste nemrzne,takze vzdycky kupuju. Jinac davam vodu a jar,krasne to meje. Na zimu nalej k tomu jeste lih a mas vody haba kuk a za dax 

My koupili sonax koncentrát. Či jak se to jmenuje
- soukupadam
Jakej olej do diffu a kolik?
je tam 75w-90 ? Jakou značku?
Díky
Díky
Za mě asi TRX SYNTH 75W90 od Millers oils. Od této značky dávám oleje i do motoru a jsem plně spokojen a nejen já. Nemusí to být jen Nanodrive, ale i standartní premium. Závodní už je zbytečné..
castrol syntrax 75w90 nebo jiny této viskozity, klidně se můžeš řidit cenou, není tam třeba dávat něco drahyhosoukupadam píše:Jakej olej do diffu a kolik?
Díky
Snad chapes, ze je to reklama
. Kazda znacka, co splnuje stejne specifikace, ma i stejne hlavni vlastnosti. O olejich jsem kdysi hodne cetl.
https://www.oleje.cz/
Tam se doctes zajimave veci.

https://www.oleje.cz/
Tam se doctes zajimave veci.
Díval jsem se, ale specifikace jsou stejná. Jde tu o adtivace toho oleje a ty už jsou jiné. Millers nedávám z důvodu, že bych se nechal zlákat názvem " Nanodrive " jde spíše o vlastní zkušenost. U naší 525d 2007 ( Motor M57D30TU2 )byl rozdíl znát oproti 5w40 od Castrol a 5w40 od Millers. Ať už zvukovým projevem motoru, tak i spotřebou. Castrol průměr 7l/100km a millers 6,1l/100 a dovolená Chorvatsko, itálie za 5,7l. Každopádně je každého volba co zvolí.... já jedu jen na jednu značku oleje a ať je to motorový nebo převodový.
Jj jedine aditiva jsou rozdilne, ja vsude davam Mobil uz ze zvyku. Castrol vseobecne je reklamni zalezitost a zbytecne drahy.
mužeš tam nalít uplně ten nejlevnější shit jakékoliv značky, co myslíš že ti pomůže nějakej millers? vždyt je to jen ozubený soukolí. tam kdybys nachcal tak by to stačilo.
a tomu s tou spotřebou nevěřím ani hovno. pokud by šla snižit spotřeba motoru byť o 2 deci olejem tak by to automobilky dávno dělali, a nemuseli platit miliardove pokuty za emise.
a tomu s tou spotřebou nevěřím ani hovno. pokud by šla snižit spotřeba motoru byť o 2 deci olejem tak by to automobilky dávno dělali, a nemuseli platit miliardove pokuty za emise.
ale ony už to dávno dělají, proč se do všech nový aut leje nějaká řídká sračka?
btw proto koncernový naftičky prej žerou olej. VW nechává úmyslně větší mezeru mezi pístem a válcem, aby se minimalizovalo tření. Takže tam lítá víc voleje a holt si ho to pápne.
Ale nevim, zní to dost konspiračně
btw proto koncernový naftičky prej žerou olej. VW nechává úmyslně větší mezeru mezi pístem a válcem, aby se minimalizovalo tření. Takže tam lítá víc voleje a holt si ho to pápne.
Ale nevim, zní to dost konspiračně

samozřejmě že ano, snižujou viskozitu na minimum, nové auta od koncernu vyjíždí všechny s 0W20, ted jak vyjela O IV, tak se hrozně chlubili tím že u Tandem pumpy (nový motor 1.0TSI zvaný tandem pumpa, protože má vakuovku na olejovym čerpadle), se jim povedlo snižít přítlak pístních kroužků a tím tření
už se to ojebává co to jde.
ale i když dáš 0W20 místo 10W60 tak nesnížíš o litr spotřebu. tím chci říct že pokud dáš jiny olej stejné viskozity, musel byt to být zázrak aby to tak snižilo spotřebu
je to nesmysl.

ale i když dáš 0W20 místo 10W60 tak nesnížíš o litr spotřebu. tím chci říct že pokud dáš jiny olej stejné viskozity, musel byt to být zázrak aby to tak snižilo spotřebu
je to nesmysl.
S tim zvukem motoru bych veril. Z vlastni zkusenosti vim, ze u Octavie TDI i u BMW E46 330D jsme lili Shell Helix 5W40. Pak jsem nemel Shell a sehnal za dobry peniz Mobil. Po naliti se zdalo, ze je motor tišší. Od te doby lijem jenom Mobil do vseho. Ten pocit byl i u ostatnich aut, co jsme dovezli z DE. Ty motory byly tišší a po naliti oleje z Čech, byly hlucnejsi. Mozna to melo i dusledek kvalitnejsiho paliva v DE.
Jo jo, placebo funguje spolehlivě. Ale snížení spotřeby o 13%, to už je hergot silné placebo