Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

čelní sklo - autorizák nebo ne?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jofrey

čelní sklo - autorizák nebo ne?

#1 Příspěvek od jofrey »

Zdravím všechny, jak už to bejvá chytl jsem kamínek do okna, mám ve výhledu malou prasklinku, místní servis tu ve městě to odmítl opravit že to má ve výhledu zakázaný opravovat. ale že bere ty stejný skla jen že na nich není znáček BMW. cena cca 12 tisíc i s prací, na auto co má head up.

A tak bych se tu rád jako obvykle zeptal, liší se v nečem kromě znáčku ty čelní skla? v autorizáku by to stálo určite zase 30-40 tisíc. taky jsem si všiml že mám na čelním skle napsáno pod zrcátkem connected drive, nevím jestli to něco pro to sklo znamená :)

podotýkám že ten servis dělá pouze ty autoskla a už dlouhá léta, recenze mají vesměs dobré, nejsou to žádní bastlilové

Díky
Vanessa_CZ

Re: čelní sklo - autorizák nebo ne?

#2 Příspěvek od Vanessa_CZ »

tak jim rekni, ze chces sklo s origo znackem. Urcite umi a pokud ne tak jdi jinam. Mel jsem ten samej problem. Smluvni servis kdyz se nezeptas nacpou ti bez znaku. Ja jim na rovinu rekl, že chci origo a nebyl problem
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mě zjišťoval u Vacka technik typ a cenu podle modelu a výbavy (dešťák) a berou stejný skla od Pilkington, případně AGC atd. akorát bez vyleptanýho BMW znaku = o 10 tis. levnější. Říkal co měřili, že tloušťka i kvalita odpovídá.

Kdo chce přesto se znáčkem, dá se asi objednat přímo od dealera. Většinou se nevlezete do sazby u povinného ručení (15-25tis.).

Osobně bych zajel jinam, kde to za 500,- opraví pryskyřicí a nazadar pokud to není moc velkej pavouček.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Blbý je, že neautorizáky to moc neumí s dešťákem. A navíc, ten head-up, na to je taky spešl sklo. Teď sem lítal okolo skla na dva roky starýho Fíkuse, protože jsem sklo pojistil jenom na sedmičku a docela velkej problém. Sklo se dělá jen v origu za 18 k, plnohodnotná druhovýroba zatím není, musel by se tam bastlit emergency modul, i tak jsem to chtěl zkusit, přišly dvě, obě měly blbě nalepenej spodní bauset (Poláci, no), tak jsem je musel vrátit
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

- 99 procent autoskel neumí u BMW nalepit sklo, řešil jsem to mockrát, u většiny BMW je třeba pod sklo dát speciální origo BMW podložky, které přesně vymezí kam sklo patří, zrovna nedávno jsem to řešil, když tu byl zákazník co mu v autoskle lepili sklo, Snejk mu tam pak něco lakoval, a od té doby mu auto pískalo, říkam lišty kolem skla, to ti mohl Snejk vyměnit příchytky a bylo, no nemohl, dalí jsme příchytky, ale lišty do nich nešli nacvaknout, po chvilce bádání jsme přišli na to že je sklo asi o 2mm výšš než má být a proto to nešlo, takže hezky znova výměna. my ty příchytky kdysi dávno nepoužívali, upozornil nás až caknakis že po výměně skla je v o něco větší hluk, tak zkoumání, bádání a samozřejmě jsme tehdy nevěděli že tam mají nějaké být. takže na todle velký pozor, jinak vám to bude zbytečně hučet, origo postup není jen tak pro srandu králíkům a BMW není Felicie
- pokud dáš sklo bez znáčku, už nikdy ti pojištovna nezaplatí sklo se znáčkem,
- auto sklo umí taky dodat sklo s logem BMW, ale kupuje ho od BMW, resp např Pilkington vyrobí sklo s logem BMW, to prodá BMW, BMW ho prodá zpět pilkingtonu a pak ho může pilkington prodat se znáčkem, jelikož neorigo značka nemůže prodávat věc s logem BMW jako svůj výrobek, ale může to vyrobit pro BMW a pak jim to prodat zpět, pak už je to jen přeprodej. Mám pár kamarádů v AGC a je to sranda. třeba když si v Teplicích v AGC nechá pán na OII dát sklo se znáčkem. v Teplicích ho vyrobí, pak se zajede podívat do Itálie, protože škodovka má sklad skel v Itálii, no a pak přijede do Teplic a nalepí se pánovi. pán spokojenej, Gréta spokojená :D
- u Fka je víc podmínek skla než jen HUD, např KAFAS, a sklo v plné výbavě nebude ani v náhradě rozhodně z a 12 s prací.
- už nějakou dobu pojštovny neuznávaj skla z povinnýho a skla se dají dělat jen z pojíštění skel, havarijka, apod. od dob kdy babety rozbíjeli skla za 100k na autobusech je to přešlo :D
- na zacelování bych se vykašlal, jelikož pojištovna už ti nikdy nezaplatí pak nové sklo, při prohlídce řeknou že sklo bylo v minulosti zaceleno a pojistka padá.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Tak aspoň vím, kam se sklem, kdyby to přišlo. Dík, JaraXi
P. S., na kolik si mám připo sklo na E60, je tam jen dešťák
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To vycházelo myslím s prací na 12tis. Takže sazba na 15tis. u připojištění čelního skla tj. příplatek k ručení cca od tisícovky navrch.

Head Up vyžaduje též jinačí sklo? Říkal jsem si, že bych někdy třeba měnil palubku. Takže problem a co taková FLA kamera světel?

Dál to prodražuje vyhřívání čelního skla (co má Ford), pokovení či determální skla, barva pruhu atd.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Totic píše:To vycházelo myslím od 12tis., takže sazba 15tis. u připojištění čelního skla k ručení tzn. cca od tisícovky navrch...
JaraX nám třeba řekne, ale 15 asi bude málo i na obyč. sklo, nějaký ty vymezovací podložky, fólie pod dešťák, bauset, lepidlo, práce... Připo na 20 tis. je tak za 5 tis. ročně, takže je otázka, jestli nedat každej rok bůra do štrozoku a za 4 roky mít našetřený na nový okno. Já to u toho Fíkuse dost prokaučoval...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

no hlavně třeba u E60 ještě potřebuješ zmlžovač za 3,5k
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Koho prosim?

Slyšel jsem pouze o čidle zamlžení, což je prej u dual klimy.

Jinak jo sám si sklo moc nepojišťuju, po pár letech se nevyplatí, když většina prasklin jde opravit za pár stovek.
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 06.01.2020 18:51, celkem upraveno 2 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

je pouze u automatické klimy a ta je snad samozřejmostí
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Zacelování skla: Jaraxi při jaké prohlídce pojišťovna odmítne zaplatit nové sklo?

Já jsem si nechal dvě prasklinky zalepit (protože jsem neměl sklo pojištěné) a teď jsem si pojistil skla a jediné co jsem dodával byla fotka předního skla - a na tom ty prasklinky nejsou vidět ani náhodou...
Až mi to okno praskne a udělá se pořádný pavouk, tak jako někdo přijede a bude kontrolovat sklo detailně a když najde zalepovaná místa, tak mi odmítnou dát nové sklo...?
Mě právě v tom servise na skla poradili si to nechat zalepit, pojistit a pak že mi sklo vymění na pojišťovnu - až to bude třeba. O žádné hrozbě zamítnutí plnění od pojišťovny ani slovo... ? Doufám, že jsem zase nenaletěl... :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Asi tak.. postupuju podobně. 8-)
JaraX píše:je pouze u automatické klimy a ta je snad samozřejmostí
Automatická je i sporák.. Nechal jsem si nedávno předělat LCI dual panel, ale prý tam nemám k nakódování čidlo mlžení, protože sporáček ho nějak noebsahuje.
Nicméně při výměně skla jsem o tom neslyšel, to si pozjistím.
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 06.01.2020 20:44, celkem upraveno 1 x.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Asi záleží, u jaký pojišťovny to máš. Některejm stačí, když to vyfotí servis, některý mají vlastní likvidátory
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

Gerchan píše:Zacelování skla: Jaraxi při jaké prohlídce pojišťovna odmítne zaplatit nové sklo?

Já jsem si nechal dvě prasklinky zalepit (protože jsem neměl sklo pojištěné) a teď jsem si pojistil skla a jediné co jsem dodával byla fotka předního skla - a na tom ty prasklinky nejsou vidět ani náhodou...
Až mi to okno praskne a udělá se pořádný pavouk, tak jako někdo přijede a bude kontrolovat sklo detailně a když najde zalepovaná místa, tak mi odmítnou dát nové sklo...?
Mě právě v tom servise na skla poradili si to nechat zalepit, pojistit a pak že mi sklo vymění na pojišťovnu - až to bude třeba. O žádné hrozbě zamítnutí plnění od pojišťovny ani slovo... ? Doufám, že jsem zase nenaletěl... :-)
hele, jeden můj zákazník měl pojištěné sklo, prasklo mu, přijel likvidátor a řekl že to není na výměnu, ale zacelení, poslali externí firmu, ta sklo zacelila, za další rok rozbil sklo v jiném místě, pořád stejná pojištovna, pojistka. no a přijel likvidátor a řekl "to sklo už bylo zacelováno, tak nemáte nárok na výměnu" tak jsme se hádali dost dlouho s pojištovnou že nejdřív to nechali zacelit a pak to nechcou vyměnit. no a nedopadl to, leda soud a do toho se nikomu nechtělo.
Popp

#16 Příspěvek od Popp »

M5 e60 - invelt Plzen
Přílohy
A014613C-AFF8-494B-9BF9-5C0A29004BF6.jpeg
A014613C-AFF8-494B-9BF9-5C0A29004BF6.jpeg (891.55 KiB) Zobrazeno 2943 x
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
cheater

#17 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 13:25, celkem upraveno 1 x.
Itchythefirst

#18 Příspěvek od Itchythefirst »

Abyste nebyli pak prekvapeni. Treba ma “oblibena” AXA ma v podminkach, ze soucasti vymeny nejsou zadne senzory, jen sklo ;-)
Popp

#19 Příspěvek od Popp »

Jojo vedšinou to de.

Zrovna ked mi menili to sklo tak mi menili nejake kable v ramci zvolavačky, vtedy som tam viezol všetky e60/e61 čo som mal, menili myslim komplet kable k ivm.

Preliezli cele auta od a po z a urobili diagnostiky, nič som neplatil, jo a v M5 mi menili bag vo volante.

V piatok tam veziem moju 550i - jemny tukanček zozadu, volnym okom nepoznaš keby bolo špinave, 140.000kč odhadovana cena servisu - na poistku samozrejme.
Nove vyko kufru lebo oni neopravuju karoserie, stym aj vymena zvezkou kablou, jednotky povodne nechavaju.
Zadny naraznik novy lebo oni neopravuju nič, stym novy kabel k pdc.
Mam na TZ ulomene držaky a budu menit celu elektriku na TZ
Difuzor je poškrabany v hlbke 2mm a to oni neopravuju tak nový
Atd... Navyše je zvolavačka a budu mi menit kable k baterke
Vezem tam ode M5 čo mam.

Takže zamna spokojnost.

Taktiež oprava zadneho narazniku na e64, na poistku samozrejme, vymenili uplne všetko čo sa zadku tykalo, cena teda zavratna, neobtažovali sa prehadzovat ani pdc, všetko nove.
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Popp píše:M5 e60 - invelt Plzen
Díky, takhle nějak jsem si to představoval

P. S: A jak říká můj kolega, televizní opravář, zákazník má rád zpátky, vyměněné díly...
Odpovědět