Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW G30/G31 zkušenosti

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW G30/G31 zkušenosti

#21 Příspěvek od JaraX »

spíš to většina lidi ani neřeší, každej je jinak citlivej, kdybys viděl v čem jsou lidi schopni jezdit.
Filozof

#22 Příspěvek od Filozof »

Rovnou tedy v Renocaru až se stavím... možná bych udělal hmatací video...jak ty super luxusní BMW vržou.

Ale to bys mohl spíše ty JARAXI. Tebe nevyhodí ...jsi tam skoro jako doma v CARTECU. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

no mě už málem vyhodili když jsem před pánem co si objednával 5er v Mpaketu vykládal jak je Mpaket pro sousedy :D :D
a není to jen BMW

Pilifo

#24 Příspěvek od Pilifo »

Olympiáda je na tom lepšie, čo sa týka pazvukov v interiéri...

Michal90

#25 Příspěvek od Michal90 »

cauko,
nedavno jsem koupil g31 a musim teda rict, ze ty plasty vubec nepraskaji ;) jen na par mistech a to jen fakt kdyz zatlacis silou.
LuboX

#26 Příspěvek od LuboX »

Na G30 jazdím viac ako rok, auto má najazdené niečo nad 62 000 km. Ako som písal, jazdil som predtým na 2 F10. Za mňa je G30 veľký krok vpred. Skutočne nič nevŕzga, interiér kvalitný.
Mám drevené obloženie, svetlá koža Dakota s prešívaním.

Kamarát má Audi SQ7. Mne a dokonca aj jemu pripadá BMW interiér krajší a s kvalitou žiadny problém. Nikdy som nepochopil prečo niekto považuje Audi interiér za špicu, za mňa skôr vec vkusu.

Mal som s autom jediný problém, infotaiment/navi sa začal sám reštartovať. Na jazdu to nemalo vplyv. V servise prehrali SW. Bolo to začiatkom 10/2019, problém sa už neopakoval.
MrScully

#27 Příspěvek od MrScully »

Asi jdu s křížkem po funuse, ale objevil jsem debatu až teď.

Měl jsem G30 s nájezdem 130 tisíc km a rozhodně si nevrzla ani trochu. Před lety jsem kupoval E92 a E46 s podobným nájezdem a ty vrzaly rozhodně více (ale samozřejmě nutno říct, že ty trojky byly třeba šest let staré, zatímco pětka měla za sebou na stejném nájezdu teprve dva a půl roku). Podle mě hrozně hraje roli, jestli to auto prostě pět let jezdí po D1 a po Praze nebo jestli pluje po nějaké kvalitní dálnici.

Co jsem slyšel, tak eFko byl co do použitých materiálů kvalitativní sešup a prý jim to pak došlo a na G30 výrazně zapracovali. Ne náhodou je G30 často hodnocena jako nejlepší manažerský sedan na světě.

V lednu mě skoro čelně sejmul idiot při předjíždění v protisměru, takže bohužel totálka, ale chci rozhodně koupit úplně stejné auto (540i XDrive). Je to pro mě úplně jinej level, který jsem zatím u trojkových BMW nezažil a z nové pětky jsem nadšený.
MrScully

#28 Příspěvek od MrScully »

A zkusím se zeptat, i když asi nikdo nebude moc vědět. Jak moc velký průšvih je motor u M550i? Je to už fakticky třetí generace toho motoru (N63TU2), každá generace je lepší než předchozí, ale nějaké problémy furt má. Je tahle generace 2017+ schopna vydržet do nájezdu 130-150 tisíc km, resp. dá se životnost motoru nějakým servisem nebo úpravami prodloužit? Pořád mě fascinuje tahle nabušená pětka... zlevnit kilo, tak to snad i risknu:

https://www.bmwprosek.cz/karta-vozu-oje ... --179.html
Filozof

#29 Příspěvek od Filozof »

každý novější update u N63 je malinko lepší.
N63TU2 nebo TU3 byla o něco více prodloužena životnost.

Dejme tomu že máš záruku 2,5 roku ještě a do 100Tis km. Ty motory těch 150-180tis km vydrží co jsem se koukal už N63TU2 je dosti vidět co mají ke 200tis km najeto... ovšem ruku do ohně bych i tak za to nedal.

Záruka by ti měla snad i vyměnit motor pokud by došlo k nejhoršímu. Tak bych to bral já ... To si pozjištuj pokud bys do toho auta šel.

Pokud máš 1,5M a chceš tu zábavu tak proč ne ... ale stále je tu otázka proč ne třeba M3-M4 či připlatit za M5 lehce jetou v záruce.
Počítej propad ceny bude velký stím že to nikdo moc nechce po záruce...to u Mka tě to bude bavit více ...

Když máš 1,5M nebo i 2M tak výběr je jistě větší a můžeš se více rozhlížet po Mpoweru...což je auto dotažené k dokonalosti slova a podstaty BMW. :)

Možností máš více ... pro je ta záruka a proti propad ceny a riziko.... a možnost mít za podobné prachy nějaké Mko.
inspi1981

#30 Příspěvek od inspi1981 »

Filozof píše: co jsem se koukal už N63TU2 je dosti vidět co mají ke 200tis km najeto...
Tak jistě když je tam už minimálně druhej motor
Jirke

#31 Příspěvek od Jirke »

MrScully píše:A zkusím se zeptat, i když asi nikdo nebude moc vědět. Jak moc velký průšvih je motor u M550i? Je to už fakticky třetí generace toho motoru (N63TU2), každá generace je lepší než předchozí, ale nějaké problémy furt má. Je tahle generace 2017+ schopna vydržet do nájezdu 130-150 tisíc km, resp. dá se životnost motoru nějakým servisem nebo úpravami prodloužit? Pořád mě fascinuje tahle nabušená pětka... zlevnit kilo, tak to snad i risknu:

https://www.bmwprosek.cz/karta-vozu-oje ... --179.html
Mam se snazit domluvit slevu 100.000,-? Znam se osobne s prodejcem...
MrScully

#32 Příspěvek od MrScully »

Filozof - mám 1M bez DPH (jsem plátce) a koukám znova po 540i. Ale když vidím, že za úplně totožnou cenu je 550i s daleko lepší výbavou, tak nad tím samozřejmě přemýšlím :-) Radši bych pořád 540i, ale výběr je zoufalý, pokud člověk chce paket, pár asistentů a třeba ventilaci sedaček. Ty 550i jsou vesměs nabušený výbavou.

Počítám s tím, že bych si auto nechal třeba 5 let do 120-130 tisíc km. První 2.5 roku do 100 tisíc km v plné záruce, dalších 2.5 roku risk :-) Výměna motoru mimo záruku se údajně dá zařídit v ČR za 100k, což je něco, co bych asi byl ochotný risknout vzhledem k nižší pořizovací ceně. Spíš se bojím, že těch problémů bude postupně víc a že auto bude v součtu třeba několik měsíců v servisu. A pochopitelně je otázka, jestli se 150k km pak nebude neprodejný.

M3/M4 nechci, jsou to malá auta s tuhým podvozkem, měl jsem doteď 335i a G30 je někde úplně jinde komfortem. Nepotřebuju extra jízdní vlastnosti, kupuju auto podle komfortu (chci třeba i adaptivní tlumiče) a motor je vyloženě bonus - přijde mi blbost koupit slabej, když můžu mít silnej, ne? :) M5 už je cenově úplně jinde.

U tý 550i výše mi vadí ty hnědooranžový sedačky a černá barva auta (černý auta jsem měl xkrát a hrozně se špiní), takže zatím na to spíš jen koukám po očku. Pořád bych radši nějakou šedivou 540i Xdrive kolem toho 1M + DPH. Ale zoufalý výbavy na českém i německém trhu, prohledávám každý den všechny inzerce a zbydou tak dvě auta s hnědou kůží nebo třeba bez driving/parking assistenta (popojíždění v koloně, 360 kamera atd.).

Jirke - já vlastně ještě nevím :) Ale dík za info, kdyžtak bych se ozval :) Manželka mi nadává, že hnědý sedačky fakt nikdy. Bojím se odporovat :-D Ale třeba se tam někdy sjedu podívat, jak to vypadá v reálu. Tušíte někdo, jestli "caramel Merino" je úplně totožná barva jako "cognac Dakota"? Kvalita je samozřejmě úplně jinde, ale barva asi ta samá?
Filozof

#33 Příspěvek od Filozof »

MrScully: Chápu tě a osobně bejt v tvé kůži vubec nevím co bych vybíral když těch 540i je tak málo.

550i má obrovskej výkon i krásnou výbavu a ještě možno zvýšit výkon, ovšem kolik ten motor vydrží asi fakt nikdo neřekne ... ale bude to více jak u prvních

Pokud je GO kolem 100k tak bych to asi tak moc neřešil a jezdil a byl testovací králík a užíval si 340KW.
Schválně zda existuje statistika co ty novější N63TU3 vydrží ... tipuji že 150tis km dají pokud člověk jezdí na preventivní prohlídky s diag co 4měsíce aby měl klid... a jistotu že není nic načnutého...

Ikdyž takové turbo nebo řetěz či špatný vstřik nedá ani vědět a je to tam rychle...

Sedačky se mi naopak líbí a manželka by je chtěla v dalším autě ... nevím proč ta tvoje má takový odpor ... :lol:

PS: Pokud ti Jirke dokáže sehnat slevu je to vhozená rukavice. Ještě by to záruku chtělo prodloužit aspon na 130k.

Výbava je moc pěkná kdyby cuknul s cenou na 1M bez DPH ... proč ne ... 8-)

https://www.mdecoder.com/decode/b099797
MrScully

#34 Příspěvek od MrScully »

No já moc nenajezdím (tak 10k ročně), takže spíš by bodla časově prodloužená záruka třeba o dva roky, to bych pak asi neváhal... ale nevím, jestli to BMW nabízí, případně za jaké náklady. Mít garančku na motor dalších skoro pět let, tak je to úplně v klidu.

Taky by mě zajímalo, jestli se dá životnost motoru nějak prodloužit (samozřejmě častější výměna oleje je jedna věc, ale ta na to moc vliv nemá, četl jsem něco o nadměrném zahřívání a špatně zvolené konstrukci). Nebo jestli se dá předejít problémům tím, že si člověk všimne nějakého příznaku. Nevím no, u prakticky nového auta bych chtěl hlavně netrávit čas a peníze v servisu :)

Uvidím, nejsem moc trpělivý, ale zase nad tím dost přemýšlím a zvažuju rizika, tak budu ještě třeba dva tři týdny sledovat ty 540i XDrive v Německu a jestli to bude pořád bída, tak možná sjedu do Hradce omrknout, jestli ta hnědá je hnusná nebo ne :-D

Na druhou stranu za 1M bez DPH můžu mít tohle... až na ten hnědý interiér taky moc pěkně vybavený https://bps.bmw.com/DE/de_DE/nsc/Fahrze ... ype:Benzin
LuboX

#35 Příspěvek od LuboX »

Pozeral si mobile.de? Ja som svoju G30 540ix našiel tam a aj teraz je tam pekný výber.
Priamo u oficiálneho dílera, predchádzajúci majiteľ BMW AG.
K 2 ročnej záruke mi pridali ďalšie 2, tak spolu 4 roky od kúpy.
Service incl. som dokupoval, tam nie je automaticky ako v ČR/SR.
Akurát mi ešte vymenili olej, ale odmazali mi rovno prvý interval Service inclusive.
Kupoval som s 16 tis. km, teraz po roku a pol cca 66 tis. km.
Farba šedá - blue metallic, je super, čierna mne tiež nevyhovuje.
Mám svetlú kožu Dakota s prešívaním. Vyzerajú ako nové. Do čiernych sedačiek by som už nešiel (keď je špina nech ju vidno - utrieš :).

Dovoz do ČR som riešil sám, tiež s odpočtom DPH. Nič zložité.

Prajem dobrý výber :)
Naposledy upravil(a) LuboX dne pát 06.03.2020 20:52, celkem upraveno 1 x.
LuboX

#36 Příspěvek od LuboX »

MrScully píše:https://bps.bmw.com/DE/de_DE/nsc/Fahrzeuge/BMW/5er/540/540i-xDrive-Limousine/p/9043474?q=:price-asc:priceValueRange:%253C%2B50.000%2B%25E2%2582%25AC:attributes-bodyType:Limousine:series:5:model:540:environment-fuelType:Benzin
Pekná konfigurácia. A tie hnedé sedačky sú fajn. Mám viac menej tú istú konfiguráciu s malými odchýlkami.
MrScully

#37 Příspěvek od MrScully »

LuboX píše:Pozeral si mobile.de? Ja som svoju G30 540ix našiel tam a aj teraz je tam pekný výber.
Jj, sleduju pětkrát denně :) Sháním vyloženě fakt skoro plnou výbavu a to nemá prakticky žádné auto. Žena definitivně zakázala cognac interiér a já nechci černý exteriér. Ostatní kombinace všechny OK. Nejradši bych šedivý nebo modrý interiér se světlou kůží.

Třeba tohle je super kombinace za dobrou cenu:
https://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtf ... AyMCUyNTVE

Ale nemá 360-stupňovou kameru ani samostatné topení a minimálně tu kameru fakt chci, to je návyková věc. Škoda, jinak super auto za super cenu. A takhle je to se všemi :) Prohledávám mobile, autoscout24. bmw.de a bmw.cz pětkrát denně. Přibývá odhadem 3-5 aut týdně, takže věřím, že se do měsíce dočkám. Statisticky aspoň jedno auto měsíčně vyhovovat bude. (Jedno mi uteklo o pár hodin). Jinak dovoz problém není, už jsem to absolvoval s totožným autem vloni :) Platil jsem cenovku bez DPH, auto jsem si odvezl na vlastní ose s dočasnými značkami. Všechno zdarma bez nutnosti využití nějakého překupníka. Akorát mě to stálo bus jízdenku do Německa :)
Jirke

#38 Příspěvek od Jirke »

Zkus mozna Svycarsko, tam jsou casto luxusni a nevidane kombinace...
https://www.autolina.ch/
MrScully

#39 Příspěvek od MrScully »

Švýcarsko je na houby kvůli clu a dodatečné DPH, ne? Když vezmu, že ceny aut jsou tam už tak obecně třeba o 20% vyšší než v Německu a měla by se ještě přičíst daň a clo, tak je to cenově úplně jinde... V Německu se najdou pěkný kousky už za 35000 EUR + DPH, Švýcarsko vypadá spíš na 50000 EUR + DPH... půl mega rozdíl.

Ještě mám pocit, že s.r.o./GmbH mají přístup k nějakým neveřejným databázím, tak jsem požádal "svého" předchozího prodejce, aby mi za nějakou mírnou provizi zkusil něco pěknýho, co není v inzerci, najít... jestli se něco vyklube, tak se tady pak pochlubím.
serwo

#40 Příspěvek od serwo »

Tí, čo ste boli vonku pre auto a platili bez DPH, tak ste doma platcami DPH? Dík.
Odpovědět