Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW G30/G31 zkušenosti
Re: BMW G30/G31 zkušenosti
spíš to většina lidi ani neřeší, každej je jinak citlivej, kdybys viděl v čem jsou lidi schopni jezdit.
Rovnou tedy v Renocaru až se stavím... možná bych udělal hmatací video...jak ty super luxusní BMW vržou.
Ale to bys mohl spíše ty JARAXI. Tebe nevyhodí ...jsi tam skoro jako doma v CARTECU.
Ale to bys mohl spíše ty JARAXI. Tebe nevyhodí ...jsi tam skoro jako doma v CARTECU.

no mě už málem vyhodili když jsem před pánem co si objednával 5er v Mpaketu vykládal jak je Mpaket pro sousedy

a není to jen BMW

a není to jen BMW
Olympiáda je na tom lepšie, čo sa týka pazvukov v interiéri...
cauko,
nedavno jsem koupil g31 a musim teda rict, ze ty plasty vubec nepraskaji
jen na par mistech a to jen fakt kdyz zatlacis silou.
nedavno jsem koupil g31 a musim teda rict, ze ty plasty vubec nepraskaji

Na G30 jazdím viac ako rok, auto má najazdené niečo nad 62 000 km. Ako som písal, jazdil som predtým na 2 F10. Za mňa je G30 veľký krok vpred. Skutočne nič nevŕzga, interiér kvalitný.
Mám drevené obloženie, svetlá koža Dakota s prešívaním.
Kamarát má Audi SQ7. Mne a dokonca aj jemu pripadá BMW interiér krajší a s kvalitou žiadny problém. Nikdy som nepochopil prečo niekto považuje Audi interiér za špicu, za mňa skôr vec vkusu.
Mal som s autom jediný problém, infotaiment/navi sa začal sám reštartovať. Na jazdu to nemalo vplyv. V servise prehrali SW. Bolo to začiatkom 10/2019, problém sa už neopakoval.
Mám drevené obloženie, svetlá koža Dakota s prešívaním.
Kamarát má Audi SQ7. Mne a dokonca aj jemu pripadá BMW interiér krajší a s kvalitou žiadny problém. Nikdy som nepochopil prečo niekto považuje Audi interiér za špicu, za mňa skôr vec vkusu.
Mal som s autom jediný problém, infotaiment/navi sa začal sám reštartovať. Na jazdu to nemalo vplyv. V servise prehrali SW. Bolo to začiatkom 10/2019, problém sa už neopakoval.
Asi jdu s křížkem po funuse, ale objevil jsem debatu až teď.
Měl jsem G30 s nájezdem 130 tisíc km a rozhodně si nevrzla ani trochu. Před lety jsem kupoval E92 a E46 s podobným nájezdem a ty vrzaly rozhodně více (ale samozřejmě nutno říct, že ty trojky byly třeba šest let staré, zatímco pětka měla za sebou na stejném nájezdu teprve dva a půl roku). Podle mě hrozně hraje roli, jestli to auto prostě pět let jezdí po D1 a po Praze nebo jestli pluje po nějaké kvalitní dálnici.
Co jsem slyšel, tak eFko byl co do použitých materiálů kvalitativní sešup a prý jim to pak došlo a na G30 výrazně zapracovali. Ne náhodou je G30 často hodnocena jako nejlepší manažerský sedan na světě.
V lednu mě skoro čelně sejmul idiot při předjíždění v protisměru, takže bohužel totálka, ale chci rozhodně koupit úplně stejné auto (540i XDrive). Je to pro mě úplně jinej level, který jsem zatím u trojkových BMW nezažil a z nové pětky jsem nadšený.
Měl jsem G30 s nájezdem 130 tisíc km a rozhodně si nevrzla ani trochu. Před lety jsem kupoval E92 a E46 s podobným nájezdem a ty vrzaly rozhodně více (ale samozřejmě nutno říct, že ty trojky byly třeba šest let staré, zatímco pětka měla za sebou na stejném nájezdu teprve dva a půl roku). Podle mě hrozně hraje roli, jestli to auto prostě pět let jezdí po D1 a po Praze nebo jestli pluje po nějaké kvalitní dálnici.
Co jsem slyšel, tak eFko byl co do použitých materiálů kvalitativní sešup a prý jim to pak došlo a na G30 výrazně zapracovali. Ne náhodou je G30 často hodnocena jako nejlepší manažerský sedan na světě.
V lednu mě skoro čelně sejmul idiot při předjíždění v protisměru, takže bohužel totálka, ale chci rozhodně koupit úplně stejné auto (540i XDrive). Je to pro mě úplně jinej level, který jsem zatím u trojkových BMW nezažil a z nové pětky jsem nadšený.
A zkusím se zeptat, i když asi nikdo nebude moc vědět. Jak moc velký průšvih je motor u M550i? Je to už fakticky třetí generace toho motoru (N63TU2), každá generace je lepší než předchozí, ale nějaké problémy furt má. Je tahle generace 2017+ schopna vydržet do nájezdu 130-150 tisíc km, resp. dá se životnost motoru nějakým servisem nebo úpravami prodloužit? Pořád mě fascinuje tahle nabušená pětka... zlevnit kilo, tak to snad i risknu:
https://www.bmwprosek.cz/karta-vozu-oje ... --179.html
každý novější update u N63 je malinko lepší.
N63TU2 nebo TU3 byla o něco více prodloužena životnost.
Dejme tomu že máš záruku 2,5 roku ještě a do 100Tis km. Ty motory těch 150-180tis km vydrží co jsem se koukal už N63TU2 je dosti vidět co mají ke 200tis km najeto... ovšem ruku do ohně bych i tak za to nedal.
Záruka by ti měla snad i vyměnit motor pokud by došlo k nejhoršímu. Tak bych to bral já ... To si pozjištuj pokud bys do toho auta šel.
Pokud máš 1,5M a chceš tu zábavu tak proč ne ... ale stále je tu otázka proč ne třeba M3-M4 či připlatit za M5 lehce jetou v záruce.
Počítej propad ceny bude velký stím že to nikdo moc nechce po záruce...to u Mka tě to bude bavit více ...
Když máš 1,5M nebo i 2M tak výběr je jistě větší a můžeš se více rozhlížet po Mpoweru...což je auto dotažené k dokonalosti slova a podstaty BMW.
Možností máš více ... pro je ta záruka a proti propad ceny a riziko.... a možnost mít za podobné prachy nějaké Mko.
N63TU2 nebo TU3 byla o něco více prodloužena životnost.
Dejme tomu že máš záruku 2,5 roku ještě a do 100Tis km. Ty motory těch 150-180tis km vydrží co jsem se koukal už N63TU2 je dosti vidět co mají ke 200tis km najeto... ovšem ruku do ohně bych i tak za to nedal.
Záruka by ti měla snad i vyměnit motor pokud by došlo k nejhoršímu. Tak bych to bral já ... To si pozjištuj pokud bys do toho auta šel.
Pokud máš 1,5M a chceš tu zábavu tak proč ne ... ale stále je tu otázka proč ne třeba M3-M4 či připlatit za M5 lehce jetou v záruce.
Počítej propad ceny bude velký stím že to nikdo moc nechce po záruce...to u Mka tě to bude bavit více ...
Když máš 1,5M nebo i 2M tak výběr je jistě větší a můžeš se více rozhlížet po Mpoweru...což je auto dotažené k dokonalosti slova a podstaty BMW.

Možností máš více ... pro je ta záruka a proti propad ceny a riziko.... a možnost mít za podobné prachy nějaké Mko.
Tak jistě když je tam už minimálně druhej motorFilozof píše: co jsem se koukal už N63TU2 je dosti vidět co mají ke 200tis km najeto...
Mam se snazit domluvit slevu 100.000,-? Znam se osobne s prodejcem...MrScully píše:A zkusím se zeptat, i když asi nikdo nebude moc vědět. Jak moc velký průšvih je motor u M550i? Je to už fakticky třetí generace toho motoru (N63TU2), každá generace je lepší než předchozí, ale nějaké problémy furt má. Je tahle generace 2017+ schopna vydržet do nájezdu 130-150 tisíc km, resp. dá se životnost motoru nějakým servisem nebo úpravami prodloužit? Pořád mě fascinuje tahle nabušená pětka... zlevnit kilo, tak to snad i risknu:
Filozof - mám 1M bez DPH (jsem plátce) a koukám znova po 540i. Ale když vidím, že za úplně totožnou cenu je 550i s daleko lepší výbavou, tak nad tím samozřejmě přemýšlím
Radši bych pořád 540i, ale výběr je zoufalý, pokud člověk chce paket, pár asistentů a třeba ventilaci sedaček. Ty 550i jsou vesměs nabušený výbavou.
Počítám s tím, že bych si auto nechal třeba 5 let do 120-130 tisíc km. První 2.5 roku do 100 tisíc km v plné záruce, dalších 2.5 roku risk
Výměna motoru mimo záruku se údajně dá zařídit v ČR za 100k, což je něco, co bych asi byl ochotný risknout vzhledem k nižší pořizovací ceně. Spíš se bojím, že těch problémů bude postupně víc a že auto bude v součtu třeba několik měsíců v servisu. A pochopitelně je otázka, jestli se 150k km pak nebude neprodejný.
M3/M4 nechci, jsou to malá auta s tuhým podvozkem, měl jsem doteď 335i a G30 je někde úplně jinde komfortem. Nepotřebuju extra jízdní vlastnosti, kupuju auto podle komfortu (chci třeba i adaptivní tlumiče) a motor je vyloženě bonus - přijde mi blbost koupit slabej, když můžu mít silnej, ne?
M5 už je cenově úplně jinde.
U tý 550i výše mi vadí ty hnědooranžový sedačky a černá barva auta (černý auta jsem měl xkrát a hrozně se špiní), takže zatím na to spíš jen koukám po očku. Pořád bych radši nějakou šedivou 540i Xdrive kolem toho 1M + DPH. Ale zoufalý výbavy na českém i německém trhu, prohledávám každý den všechny inzerce a zbydou tak dvě auta s hnědou kůží nebo třeba bez driving/parking assistenta (popojíždění v koloně, 360 kamera atd.).
Jirke - já vlastně ještě nevím
Ale dík za info, kdyžtak bych se ozval
Manželka mi nadává, že hnědý sedačky fakt nikdy. Bojím se odporovat
Ale třeba se tam někdy sjedu podívat, jak to vypadá v reálu. Tušíte někdo, jestli "caramel Merino" je úplně totožná barva jako "cognac Dakota"? Kvalita je samozřejmě úplně jinde, ale barva asi ta samá?

Počítám s tím, že bych si auto nechal třeba 5 let do 120-130 tisíc km. První 2.5 roku do 100 tisíc km v plné záruce, dalších 2.5 roku risk

M3/M4 nechci, jsou to malá auta s tuhým podvozkem, měl jsem doteď 335i a G30 je někde úplně jinde komfortem. Nepotřebuju extra jízdní vlastnosti, kupuju auto podle komfortu (chci třeba i adaptivní tlumiče) a motor je vyloženě bonus - přijde mi blbost koupit slabej, když můžu mít silnej, ne?

U tý 550i výše mi vadí ty hnědooranžový sedačky a černá barva auta (černý auta jsem měl xkrát a hrozně se špiní), takže zatím na to spíš jen koukám po očku. Pořád bych radši nějakou šedivou 540i Xdrive kolem toho 1M + DPH. Ale zoufalý výbavy na českém i německém trhu, prohledávám každý den všechny inzerce a zbydou tak dvě auta s hnědou kůží nebo třeba bez driving/parking assistenta (popojíždění v koloně, 360 kamera atd.).
Jirke - já vlastně ještě nevím

MrScully: Chápu tě a osobně bejt v tvé kůži vubec nevím co bych vybíral když těch 540i je tak málo.
550i má obrovskej výkon i krásnou výbavu a ještě možno zvýšit výkon, ovšem kolik ten motor vydrží asi fakt nikdo neřekne ... ale bude to více jak u prvních
Pokud je GO kolem 100k tak bych to asi tak moc neřešil a jezdil a byl testovací králík a užíval si 340KW.
Schválně zda existuje statistika co ty novější N63TU3 vydrží ... tipuji že 150tis km dají pokud člověk jezdí na preventivní prohlídky s diag co 4měsíce aby měl klid... a jistotu že není nic načnutého...
Ikdyž takové turbo nebo řetěz či špatný vstřik nedá ani vědět a je to tam rychle...
Sedačky se mi naopak líbí a manželka by je chtěla v dalším autě ... nevím proč ta tvoje má takový odpor ...
PS: Pokud ti Jirke dokáže sehnat slevu je to vhozená rukavice. Ještě by to záruku chtělo prodloužit aspon na 130k.
Výbava je moc pěkná kdyby cuknul s cenou na 1M bez DPH ... proč ne ...
https://www.mdecoder.com/decode/b099797
550i má obrovskej výkon i krásnou výbavu a ještě možno zvýšit výkon, ovšem kolik ten motor vydrží asi fakt nikdo neřekne ... ale bude to více jak u prvních
Pokud je GO kolem 100k tak bych to asi tak moc neřešil a jezdil a byl testovací králík a užíval si 340KW.
Schválně zda existuje statistika co ty novější N63TU3 vydrží ... tipuji že 150tis km dají pokud člověk jezdí na preventivní prohlídky s diag co 4měsíce aby měl klid... a jistotu že není nic načnutého...
Ikdyž takové turbo nebo řetěz či špatný vstřik nedá ani vědět a je to tam rychle...
Sedačky se mi naopak líbí a manželka by je chtěla v dalším autě ... nevím proč ta tvoje má takový odpor ...

PS: Pokud ti Jirke dokáže sehnat slevu je to vhozená rukavice. Ještě by to záruku chtělo prodloužit aspon na 130k.
Výbava je moc pěkná kdyby cuknul s cenou na 1M bez DPH ... proč ne ...

https://www.mdecoder.com/decode/b099797
No já moc nenajezdím (tak 10k ročně), takže spíš by bodla časově prodloužená záruka třeba o dva roky, to bych pak asi neváhal... ale nevím, jestli to BMW nabízí, případně za jaké náklady. Mít garančku na motor dalších skoro pět let, tak je to úplně v klidu.
Taky by mě zajímalo, jestli se dá životnost motoru nějak prodloužit (samozřejmě častější výměna oleje je jedna věc, ale ta na to moc vliv nemá, četl jsem něco o nadměrném zahřívání a špatně zvolené konstrukci). Nebo jestli se dá předejít problémům tím, že si člověk všimne nějakého příznaku. Nevím no, u prakticky nového auta bych chtěl hlavně netrávit čas a peníze v servisu
Uvidím, nejsem moc trpělivý, ale zase nad tím dost přemýšlím a zvažuju rizika, tak budu ještě třeba dva tři týdny sledovat ty 540i XDrive v Německu a jestli to bude pořád bída, tak možná sjedu do Hradce omrknout, jestli ta hnědá je hnusná nebo ne
Na druhou stranu za 1M bez DPH můžu mít tohle... až na ten hnědý interiér taky moc pěkně vybavený https://bps.bmw.com/DE/de_DE/nsc/Fahrze ... ype:Benzin
Taky by mě zajímalo, jestli se dá životnost motoru nějak prodloužit (samozřejmě častější výměna oleje je jedna věc, ale ta na to moc vliv nemá, četl jsem něco o nadměrném zahřívání a špatně zvolené konstrukci). Nebo jestli se dá předejít problémům tím, že si člověk všimne nějakého příznaku. Nevím no, u prakticky nového auta bych chtěl hlavně netrávit čas a peníze v servisu

Uvidím, nejsem moc trpělivý, ale zase nad tím dost přemýšlím a zvažuju rizika, tak budu ještě třeba dva tři týdny sledovat ty 540i XDrive v Německu a jestli to bude pořád bída, tak možná sjedu do Hradce omrknout, jestli ta hnědá je hnusná nebo ne

Na druhou stranu za 1M bez DPH můžu mít tohle... až na ten hnědý interiér taky moc pěkně vybavený https://bps.bmw.com/DE/de_DE/nsc/Fahrze ... ype:Benzin
Pozeral si mobile.de? Ja som svoju G30 540ix našiel tam a aj teraz je tam pekný výber.
Priamo u oficiálneho dílera, predchádzajúci majiteľ BMW AG.
K 2 ročnej záruke mi pridali ďalšie 2, tak spolu 4 roky od kúpy.
Service incl. som dokupoval, tam nie je automaticky ako v ČR/SR.
Akurát mi ešte vymenili olej, ale odmazali mi rovno prvý interval Service inclusive.
Kupoval som s 16 tis. km, teraz po roku a pol cca 66 tis. km.
Farba šedá - blue metallic, je super, čierna mne tiež nevyhovuje.
Mám svetlú kožu Dakota s prešívaním. Vyzerajú ako nové. Do čiernych sedačiek by som už nešiel (keď je špina nech ju vidno - utrieš
.
Dovoz do ČR som riešil sám, tiež s odpočtom DPH. Nič zložité.
Prajem dobrý výber
Priamo u oficiálneho dílera, predchádzajúci majiteľ BMW AG.
K 2 ročnej záruke mi pridali ďalšie 2, tak spolu 4 roky od kúpy.
Service incl. som dokupoval, tam nie je automaticky ako v ČR/SR.
Akurát mi ešte vymenili olej, ale odmazali mi rovno prvý interval Service inclusive.
Kupoval som s 16 tis. km, teraz po roku a pol cca 66 tis. km.
Farba šedá - blue metallic, je super, čierna mne tiež nevyhovuje.
Mám svetlú kožu Dakota s prešívaním. Vyzerajú ako nové. Do čiernych sedačiek by som už nešiel (keď je špina nech ju vidno - utrieš

Dovoz do ČR som riešil sám, tiež s odpočtom DPH. Nič zložité.
Prajem dobrý výber

Naposledy upravil(a) LuboX dne pát 06.03.2020 20:52, celkem upraveno 1 x.
Pekná konfigurácia. A tie hnedé sedačky sú fajn. Mám viac menej tú istú konfiguráciu s malými odchýlkami.MrScully píše:https://bps.bmw.com/DE/de_DE/nsc/Fahrzeuge/BMW/5er/540/540i-xDrive-Limousine/p/9043474?q=:price-asc:priceValueRange:%253C%2B50.000%2B%25E2%2582%25AC:attributes-bodyType:Limousine:series:5:model:540:environment-fuelType:Benzin
Jj, sleduju pětkrát denněLuboX píše:Pozeral si mobile.de? Ja som svoju G30 540ix našiel tam a aj teraz je tam pekný výber.

Třeba tohle je super kombinace za dobrou cenu:
https://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtf ... AyMCUyNTVE
Ale nemá 360-stupňovou kameru ani samostatné topení a minimálně tu kameru fakt chci, to je návyková věc. Škoda, jinak super auto za super cenu. A takhle je to se všemi

Zkus mozna Svycarsko, tam jsou casto luxusni a nevidane kombinace...
https://www.autolina.ch/
https://www.autolina.ch/
Švýcarsko je na houby kvůli clu a dodatečné DPH, ne? Když vezmu, že ceny aut jsou tam už tak obecně třeba o 20% vyšší než v Německu a měla by se ještě přičíst daň a clo, tak je to cenově úplně jinde... V Německu se najdou pěkný kousky už za 35000 EUR + DPH, Švýcarsko vypadá spíš na 50000 EUR + DPH... půl mega rozdíl.
Ještě mám pocit, že s.r.o./GmbH mají přístup k nějakým neveřejným databázím, tak jsem požádal "svého" předchozího prodejce, aby mi za nějakou mírnou provizi zkusil něco pěknýho, co není v inzerci, najít... jestli se něco vyklube, tak se tady pak pochlubím.
Ještě mám pocit, že s.r.o./GmbH mají přístup k nějakým neveřejným databázím, tak jsem požádal "svého" předchozího prodejce, aby mi za nějakou mírnou provizi zkusil něco pěknýho, co není v inzerci, najít... jestli se něco vyklube, tak se tady pak pochlubím.
Tí, čo ste boli vonku pre auto a platili bez DPH, tak ste doma platcami DPH? Dík.