Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 / nesnesitelné zvuky z reproduktorů

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
ceee

E87 / nesnesitelné zvuky z reproduktorů

#1 Příspěvek od ceee »

Zdravím všechny,

včera se mi v autě objevilo něco, co mi úplně hlava nebere. Byl jsem v servisu - přezutí, výměna oběhové řemene, doplnění + čištění klimatizace (sprej co se stříká do výdechů klimatizace + patrona na dezinfekci auta, která se vystříká do prostoru).

Po cestě domů, se v autě začaly ozývat dost divné zvuky, pro odvážné přidávám video - https://youtu.be/upJifDFTG-I.

Ztlumit to nejde, utišit to nejde, děje se to i bez klíčku v zapalování, stačí jenom odemknout dveře. Jediné, jak se to dá "vypnout" je vystoupit z auta a auto zamknout nebo odpojit baterku. Zvuky se občas i trošku mění, večer po tom co auto chvíli stálo (asi 2 hodiny), jsem se do něj šel ještě podívat a místo praskání bylo jenom tišší, ale souvislé hučení. Nějakou dobu levá část reproduktorů (dveře u řidiče) nehrála vůbec a ozýval se jenom ten šílenej zvuk, večer pak dveře u řidiče hrály, ale zase tam bylo to hučení, tentokrát bez praskání...

Je to spíš blbá shoda náhod nebo se mohlo například stát to, že ta čistící sračka do klimatizace vytekla na nějaký kontakty rádia uvnitř palubní desky, který se dostaly do zkratu? Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Hledal jsem i v zahraničí, ale že bych z toho byl moudřejší, to se úplně říct nedá...

Je to dost flustrující, když člověk u auta stojí, zní to jak obrovská nádoba na popcorn :D

Poslední šestičíslí VIN PZ02675, co se audia v autě týká, mělo by tam být Navigation System Business + HiFi Speaker System.

Díky za každej postřeh.
PetoK

Re: E87 / nesnesitelné zvuky z reproduktorů

#2 Příspěvek od PetoK »

Urcite to zatieklo do radia, vyber ho hned a riadne vycisti, ideal izopropylom...
ceee

#3 Příspěvek od ceee »

Tak komplet rozebráno - ve středovém panelu sucho, v rádiu jako takovém sucho, průchodka do dveří u řidiče čistá a suchá, nikde ani náznak toho, že by se někam dostala vlhkost nebo něco, co by tam být nemělo.

Přijde mi to, že to vypadá spíš na zesilovač, co je v kufru a blbou shodu náhod :/

Měl by tam být tento:

----
Amplifier HiFi System S676A
651 291 43155
----

Nemáte někdo po ruce na vyzkoušení, zda-li je to opravdu tím? Případně nějaké zkušenosti s "neoriginálním" dílem? Originál stojí asi 14 000, letmo jsem našel na internetu za polovic např. toto https://www.schmiedmann.cz/cs/produkt/1 ... ukt=C31879, ale jsem v tom absolutní amatér :?
PetoK

#4 Příspěvek od PetoK »

JJ, kludne to moze byt aj zosik, ak mas HiFi, rozober ho a uvidis...
ceee

#5 Příspěvek od ceee »

Tak pár dalších postřehů:

- Včera jsem vyzkoušel jiný zesilovač a bohužel, problém nezmizel, původní zesilovač je v pořádku.
- Dneska jsem se ještě preventivně díval do míst, kde by mohly být mikrofony k handsfree (i když v autě není), napadlo me, jestli třeba jenom nejsou nefunkční a neudělalo jim čištění interiéru zle, ale jak jsem předpokládal, nejsou tam, místa jsou jenom zaslepená.
- Diagnostika vypsala nějaké chyby (kódy nevím přesně), ale bylo tam pár věcí např. se špatným příjmem GPS signálu, ale navigace funguje bez problémů.
- Podle mechanika, to dle těch chyb směřuje "do rádia", takže zpět na začátek.

Tady je obrázek toho, jak to v autě vypadá - https://ibb.co/gr67qm1. Za rádio považuju tu věc pod klimatizací (sorry, jsem v tomhle fakt amatér :D), part no. 65129200447.

A otázka na závěr pro někoho znalého - je možné, že by ta čistící sračka do klimatizace vytekla ještě do něčeho "skrytého" co má s tímhle systémem co dočinění přes:

1) výduch klimatizace u řidičova okénka
2) výduch klimatizace u spolujezdce (na pojistky za kaslíkem jsem koukal, je tam sucho)
3) výduchy klimatizace pod volantem a pod kaslíkem klimatizace

Jak jsem již psal dříve, středový panel byl rozebrán, bylo tam sucho, ani náznak toho, že by se tam něco dostalo.

Jinak mám na vrakovišti objednanou na vyzkoušení tu "rádio" jednotku, snad přiští týden, boužel nebyla skladem, když jsem tam včera byl :/

To do toho asi vnese nejvíc světla, ale spíš mi to nedá spát a kdyby mělo smysl ještě něco rozebrat a zkouknout, času mám teď, asi jako mi všichni, celkem dost :D

Díky za každej nápad!
ceee

#6 Příspěvek od ceee »

Problém se, nevím na jak dlouho, vyřešil sám... Zhruba po týdnu jsem zkusil připojit zesilovač zpět, vše hraje jak má a nic nepraská :lol:
Odpovědět