Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vanessa_CZ

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#2821 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Hele plyn už tam maš tak ještě benál doplna strč hadr do bodu jedna nech nacucat a pak zapal bod dvě.

Tohle bude beztak Jarxova pomsta :D
soukupadam

#2822 Příspěvek od soukupadam »

Jaris330D píše:Nekteri by to prelozili jednoduseji. "Rozeber to na dily a usetris si mraky casu a penez". :lol:
Jenze ono na tom skoro nic pouzitelnyho neni.
Filozof

#2823 Příspěvek od Filozof »

to bude bud moooooc drahý na servis ...nebo hooodně času pro šikovného servisáka.

Ve výsledku to bude chtít udělat komplet motor a elektriku komplet projít opravit ...vidím i snejkovi je zle když to vidí. :lol:
xaler

#2824 Příspěvek od xaler »

Snejk píše:me je normalne zle :lol: :shock:
Ty vole Snejk si všiml mojí sedmy, kdyby někdo chtěl tak prodám za 140 tis. Je to 745 všimlá Snejkem.
Filozof

#2825 Příspěvek od Filozof »

xaler - nečetl jsi co říkal jarax a snejk ... hlavně nekupovat past kde polovina věcí nejde ... psali to tady během několika let a naznačili hodněkrát že se to pak dost prodraží.

Ale víš jak bud to rozchodíš a nějak opravíš nebo si to necháš na díly. Takže máš dvě možnosti.

Sedačky - automat - motor a máš peníze zpátky a ještě třeba vyděláš. :lol:
palciatko

#2826 Příspěvek od palciatko »

Ak to budeš rozpredávať, mám záujem o predné sedačky/sedačku a stredovú lakťovú opierku :)

Aký máš rozpočet na opravy? Chceš to fixovať sám?

1 - LPG, podtlak na sacej strane motora, chýba ti tam hadička
2 - napojenie podtlakovej regulácie benzínového regulátora/palivového filtra, hadička by mala ísť do miesta pod šoférom

Hoď sem, prosím, foto celého motora a podvozku. Kľudne aj do novej témy, nech je tých 50 A4 pokope :)

2ku dočasne zablenduj, oblep koleno páskou... :)

Dostal si sa k tým krokom, čo som ti radil predtým?

P.
xaler

#2827 Příspěvek od xaler »

Nedostal, vyměnil jsem olej a pak jsem hledal ty trubičky a nějaké další věci. Pak jsem to zamknul a od té doby houká a nejde odemknout. Zbytek noci jsem trávil na netu a hledal schémata zesilovače L7 a kam patří ty divné hadičky Jak funguje teda spíš nefunguje Dynamic drive.

1 - LPG, podtlak na sacej strane motora, chýba ti tam hadička
No jasně, ale kam vede?
Naposledy upravil(a) xaler dne čtv 02.07.2020 11:33, celkem upraveno 1 x.
cheater

#2828 Příspěvek od cheater »

Xaler to bude prodejní trhák
. Napiš do inzerátu že to Snejk posvětil svými blitky a jen se po ní zapraší : :smich2:
pGb

#2829 Příspěvek od pGb »

A takhle to dopadá když kupujete auto a ani jste ho na dálku neviděli (tohle by žádný soudný technik nemohl koupit) - je to šrot. Buďto zapálit nebo rozprodat co to jde. Určitě bych to neopravoval, jen tě to bude srát.
soukupadam

#2830 Příspěvek od soukupadam »

Treba to ma na youtube, jak vzdycky nekdo koupi nejlevnejsi jebku a ukazuje ze je to rozbity.
horan

#2831 Příspěvek od horan »

Nechte ho. Chtěl si splnit sen. Zkusil to. Mohl to bejt taky dobrej kup jak ta z Holandska nebo kde byla. Buď to zkusí opravit a možná dopadne jak ten co ze dvou dělal jednu a nedodělal. Nebo se šprajcne a něco se na tom přiučí. Nebo to za pár korun střelí, rozprodá...... A třeba na tom nic neprodělá.
Ale chce to zkusit. ;)
palciatko

#2832 Příspěvek od palciatko »

Nerieš LPG, nerieš audio.
Rieš motor/pohon a podvozok.

Načo ti je schéma L7? Máš prerušenú MOST zbernicu. Audio z rádia sa teda pravdepodobne ani nedostane do L7 zosilňovača.

Dynamic Drive - pravdepodobne odpálená jednotka, prípadne zle nakonfigurovaná, alebo problémy s palubným napätím.

P.
zzeli

#2833 Příspěvek od zzeli »

Tak vime, ze motor chcije olej, tj. chce pretesnit. Audio v prdeli, chce mozna jen repas, jestli se to nekdo uz nepokousel lecit. Mozna problem na sbernici. Porad nevime, jestli to auto nejak jezdi. Projed to v noci aspon par kilaku. A ne moc daleko od domova, az se to nekde zastavi. A precti si poradne co pise Palciatko, protoze ten jedinej sem pise neco napomocnyho. Zjistit, jestli je ten kram pojizdnej a co pise za relevantni chyby je naprosto zasadni. Mas napsano Louny, takze Snejk je snad dostupnej bez problemu. Prepocitej cache v prasatku a jdi do fronty. Kdyz budes pokracovat tak jak se to vyviji, tak za pul roku budes tam co ted. Kam ma jit jaka hadicka ti sem nikdo stejne psat nebude. Po internetu to proste do kupy nedas. Co od toho auta vlastne cekas? Chces z toho daily? Pak si priprav hodne penez. Chces to na pokusy, ok pak si vedes dobre :) Sorry, ale je to tak.
Filozof

#2834 Příspěvek od Filozof »

on ale potřebuje nacenit od někoho aspon to nejhorší co to bude stát aby to bylo pojízdné a fungovalo tam radio a klima a podvozek aspon atd.

Když to někomu zaveze jako je Snejk či jarax oni mu vyčístlí těch pár věcí co to asi bude stát.

Bud to bude chtít mít v základu jen v provozu.
NEbo to bude chtít mít pěkné a to pak bude drahé.

Třeba to do pár desítek tis dá nějak dokupy aby to byl aspon pojízdnej vůz. Vonavku z toho dělat nebude to by bylo na statisíce a je to nesmysl.
Vanessa_CZ

#2835 Příspěvek od Vanessa_CZ »

filozofe a cim nejhorsim chces zacit? ta bude cela v hellu....
Filozof

#2836 Příspěvek od Filozof »

podle mě jej auto 7er nějak nasralo ...nebo nevím proč je tak negativní poslední rok na 7mu.

Nic v tom nehledej ...tady furt řeším nějakej servis a občas mě auto štve ...ale co se dá dělat.
Kurevtor má výhodu nekolika dalších aut takže to pro něj není životně duležité zda jede nebo ne.... to pro mě např. celkem ano.
xaler

#2837 Příspěvek od xaler »

Nechci abyste se tu hádali.
Hledal jsem schémata palubní elektroniky abych zjistil co je ten MOST a jestli to může mít vliv na to, že si to auto dělá co chce.
LPG jsem řešil z jediného důvodu, pokud mám mezi váhou a sáním dírku v potrubí tak to může mít vliv na chyby v řízení motoru.
Já si té pomoci fakt vážím, neuměl bych ani s idrive, ale většinou vám vůbec nerozumím a musím pátrat co jste mi asi tak chtěli poradit.
palciatko

#2838 Příspěvek od palciatko »

Samozrejme, chyby na MOSTe môžu spôsobovať dalšie problémy - so zaspávaním, vybíjanie AKU. Ale v tom trochu pomôže power modul - ak subsystém nechce zaspať, tak ho natvrdo odpojí.

Tá dierka, máš pravdu, že bude mať vplyv na zmes v nízkych otáčkach. Preto som ti písal, že to máš oblepiť páskou, dočasne :)
Otázne je, aký veľký vplyv bude mať... predpokladám, že takú netesnosť elektronika motora ustojí bez chyby.

Máš tam dôležitejšie chyby - napr. nefunkčný Dynamic Drive, zlá komunikácia medzi motorom, prístrojovkou, prevodovkou. Ešte stále netušíme, či je motor po technickej stránke ok (vanosy, valvetronik, riadenie), či je ok prevodovka... a ako je na tom podvozok.

Možno tie chyby vznikli, keď predošlý majiteľ vozidlo rozoberal a zapol zapaľovanie.

Preto som ti radil, že máš chyby odzálohovať a zmazať.
Potom autom prejsť hoci len 10m, zabrzdiť a potočiť volantom, cúvnuť.
Opäť vyčítať všetky chyby a dať ich sem.

A tie foto motora a podvozku - z nich by sa dalo posúdiť, ako veľmi je to auto napadnuté kutilom.

P.
Filozof

#2839 Příspěvek od Filozof »

natahej si manuály e65 a studuj a studuj ...dovíš se hodně věcí. :-)

https://cs.manuals.cz/man_model.php?id=18&model=60
xaler

#2840 Příspěvek od xaler »

Posílám fotky a video motorového prostoru. Motor nekouří, běží pravidelně, někde nahoře po víkem je slyšet takové cvrkání z obou částí motoru. Takový zvláštní zvuk, který jsem ještě u žádnýho motoru neslyšel. Také je lehce slyšet nějaké ložisko na některé řemenici. Na nahrávce je to cvakání dost silné, ale ve skutečnosti s nasazeným krytem a kapotou bude sotva slyšitelné.http://img38.rajce.idnes.cz/d3801/16/16 ... 1444994944
http://img38.rajce.idnes.cz/d3801/16/16 ... 1444996023
Obrázek
Obrázek
Odpovědět