Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
Kdysi jsem Porsche opravoval v Porsche Praha - Smíchov, tak snad trochu přehled mám. V8 jsou až na 4.5 a Turbo S celkem v pohodě. Ta 4.8 v GTS je v ok. Převodovka PDK je stejna jako u Turbo. Náklady taková klasika, jen se vyhnout keramickým brzdam. Spotřeba 15.
540david:Jak je to třeba s prvním Cayenne turbo S s tou 4,5 co má dvě turba? Převodovka je tam Aisin že jo? Klidně SZ ať to tu nezasíráme,ale zajímalo by mě jak je na tom ten motor co se týče rozvodů,turb,případně dalších neduhů jako má třeba N62...

BMW E34 540iA

- soukupadam
s tim čejenem bude ještě sranda si myslim.
Mě taky zajímá názor na Panameru a na Cayenne buď klasika V8 a nebo GTS a hlavně kdo to bude servisovat?. Furt řeším co případně vyměnit za E66 a Porsche je pecka.
4.5 vůbec nebrat. Ať už klasika, nebo Turbo. Spolehlivost je velice dobrá.
4.5 nebrat!! Není to takový průser jako N63, ale odcházejí zadní válce na chlazeni a mazání. Rozumím tomu, že člověka láká 550 koňový nosorožec Turbo S.... Ale náklady na servis je hodně o sraní přes vrakoviste, jelikož když ti něco odejde, druhovyroba moc vstřícná není. 4.5 lze jedina do LPG. Co se týká oprav, skoro vždy musí motor ven. Ale v současné době je cena tak směšná, že jako sranda auto bych se toho nebál. Za 200 máš psycho auto co jezdí 280. A to je v tý stodole opravdu něco, sám jsem to vyzkoušel. Jinak kvalita interiéru a zpracování je pecka. Nikde nic nevrzne a vypadá že přežije i atomový výbuch. Jen díly VW musíš přetrpět
- Don
Ano chce to az ty poFL kousky, jinak motor
Tak že brát motor pouze turbo a po fl a chtěl bych vidět Panameru za 200tis, začátek je někde 550tis.
Pánové, trochu jsem se v tom ztratil. Já myslel, že se řeší Cayenne motory. 

No, ja jsem teda extra nepidil, ale kamos automechanik porad, ze si koupi Porsche Cayenne, ze to pry nic nechce a vse na to krom karoserskych dilu stoji prd. Je to 5 roku a asi vystrizlivel, protoze to do dnes nekoupil. Panamera za 200 000 kc? Ja bych spis vsazel na 700 000 a vys. Preci si nebudete kupovat nejlevnejsi pelech. E65tka se da taky koupit za 100 000 kc, ale vsichni vime, co to jsou za pelechy.
Panamera jde slušná od 800. A to je už teritorium W222.
-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:23, celkem upraveno 1 x.
No jo, ale w222 za 800k bude taky z nejnižší cenonvé kategorie, pravděpodobně jedna z prvních 2013... Ja si spíš myslím, že u té W222 je to tak kolem 1M, že si koupíš už fakt pěknou 

Já si myslím, že je vždy lepší kupovat face. Je to hezčí, vychytanější. Ale občas motor co funguje před fl, tak udělají do face lepší a celej ho zkurvý a tím i celé auto. Například f750, w221 500,naserou tam turba a konec.
Já za sebe řikám, že ta w222 je hodně zajímavé auto, které už padá dost na ceně. W221 jsou třeba za 250k, ale to bych si prostě nekoupil, protože tam do toho určitě spadne 200k jak nic a hlavně kdo to udělá... Teď přijde novej model a když se W222 přiblíží 500k (cca do 2 let), tak to podle mě bude chtít spousta lidí
Už jenom najít nějakého servisáka, co to bude mít prolezlé a nebude chtít 3k za hodinu a mohlo by to být fajn

Už jenom najít nějakého servisáka, co to bude mít prolezlé a nebude chtít 3k za hodinu a mohlo by to být fajn

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 22:23, celkem upraveno 1 x.
Tady je krasne videt jak ta komunita dokaze prodlouzit zivotnost/popularitu urcitejch aut. Zatimco tady na BMW je to zivy, clovek ma pristup ke vsem informacim co potrebuje atd.. Kdyz se podivas na mercedes kluby tak je to k placi. Treba na tomhle odkazu https://www.mercedesclub.cz/forum-tema/ ... 613?kols=4 jsou 4 stranky proseb o servis.. nechapes to zoufalstvi.
Aktivita klubu a jakasi vidina toho ze "nekdo poradi" byly taky jeden z faktoru kdyz jsem sel do 7er.
Jinak k tomu MB, docela jsem cetl chvalu na Radka Rudolfa http://mercedes-motors.cz/ u nej by to asi slo.
Aktivita klubu a jakasi vidina toho ze "nekdo poradi" byly taky jeden z faktoru kdyz jsem sel do 7er.
Jinak k tomu MB, docela jsem cetl chvalu na Radka Rudolfa http://mercedes-motors.cz/ u nej by to asi slo.
- Don
Tady u nas Brandu jsou chapi co delaji cely zivot MB... takze za me proc ne
-
- Kontaktovat uživatele:
A jak tam breci ze hleda servis v praze a ne 10km za prahou, tak to je pak asi tezke. Servisu ma mercedes tri az ctyri prdele, jenze nikdo nehleda servis, vsichni s tema staryma pleckama hledaji nekoho co jim to udela za dekuji...