Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3021 Příspěvek od matiz »

Ale kdeze... Toto je modernejsi ctyrkanal, nevim jaky mozna i ta 7560tka, uz je to nejaka doba co jsem to delal... 80W na kanal pri zkresleni 10% nebo neco takoveho. Uvazoval jsem i o tom ze bych zvladnul na suby nejake prasive D class alespon 150w na kanal at to hraje hezky i na vyssi hlasitost, uvidime... Planu plna prdel, casu malo.
Vanessa_CZ

#3022 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Jj 7560 spatne jsem se podival na pinout. Takze aktual
xaler

#3023 Příspěvek od xaler »

Dobré ráno, teď nevím jestli si ze mě děláte legraci, nebo si mám jít koupit hrotovou pájku a ingredience. Jakou tloušťku drátů si mám sehnat?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3024 Příspěvek od matiz »

Prdel si nikdo nedela... Je to dost jemne, zvlaste ASK. Trafopajkou zapomen, nejake minimalni vybaveni mit musis. Ja jsem vybaveny excelentne a presto jsem u ask nadaval jak dlazdic, tema hybridama naparenyma na PCB to posrali. Mooooc. Taky se to uz nikdy neopakovalo.

Lanka si sezen 0,34mm a 0,5mm na napajeni. Sezen si co nejvice barev.
Jaris330D

#3025 Příspěvek od Jaris330D »

Jeste bych doporucil lupu. V Lidlu se obcas vse da sehnat za pakatel. Pak nez vse sezenes zjistis, ze je lepsi si to nechat udelat. Pokud nejsi hobby elektrikar. Trochu zrucnosti a zkusenosti mit musis. Ono to ani nema rado prehrivani. Taky by se mohla cesta odparit
Vanessa_CZ

#3026 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Xalere odpařovat se nic nebude. Jsou tam cesty tlusty, že ti bude normální oko stačit. Kup si nějakou pájecí kapalinu - s kalafunou a cin s olovem. Ne ty nový bezolovnaty sracky.
Jaris330D

#3027 Příspěvek od Jaris330D »

To se priznam, ze nevim, jake tam jsou cesty. Uz jsem ASK a Logic mel repasovany od predesleho majitele. Jedine, co vim je, ze me ceka jine L7, protoze mam nejspis koplej procesor a nechce me usinat auto. Nastesti to odpoji PM. Takze to uz prehlizim 6 roku. Mam horsi problem a to je nekonecny boj s prevodovkou.
Don

#3028 Příspěvek od Don »

Ja teda nevim, ale to auto neradilo dobre uz od novoty... jsou toho plne recenze z te doby... auto super, ale prevodovka na prd. To, ze obcas kopne ze 2 na 1 je vlastnost a ne chyba :lol:
James745

#3029 Příspěvek od James745 »

Jaris330D:

jaký máš problém s převodovkou? Mě také zlobí, ale příští rok si budu dělat repas... Díly jsou, ale ten čas není.. zatím jsem cca pět převodovek opravil a všem funguje na výbornou ;) je to zajímavá práce a baví mě. Možná bych dokázal poradit. tedy pokud se nejedná o problém s mechatronikou.. Tam jsem na to zatím krátkej.. tedy upgrade pomocí sonnax a jiných dílů zvládnu, ale tlakovou zkošku a větší zásahy co se týká vystružování a instalování větších a upravených ventilů ještě nedávám... Musel bych někde koupit špatný mecháč. Mám jen 5R55N na jaguar S type a 5HP24A z S8 , ale tam je prasklý blok a tam toho moc neudělám :D
Jaris330D

#3030 Příspěvek od Jaris330D »

Tomu neverim, musi to radit, ze ani nevis, ze to radi. Predesla radi dobre, ale kopala 2 na 1. Ted iz nekope, ale neradi uplne hladce, ze bych to necitil.
Jaris330D

#3031 Příspěvek od Jaris330D »

James745 píše:Jaris330D:

jaký máš problém s převodovkou? Mě také zlobí, ale příští rok si budu dělat repas... Díly jsou, ale ten čas není.. zatím jsem cca pět převodovek opravil a všem funguje na výbornou ;) je to zajímavá práce a baví mě. Možná bych dokázal poradit. tedy pokud se nejedná o problém s mechatronikou.. Tam jsem na to zatím krátkej.. tedy upgrade pomocí sonnax a jiných dílů zvládnu, ale tlakovou zkošku a větší zásahy co se týká vystružování a instalování větších a upravených ventilů ještě nedávám... Musel bych někde koupit špatný mecháč. Mám jen 5R55N na jaguar S type a 5HP24A z S8 , ale tam je prasklý blok a tam toho moc neudělám :D
Koupil jsem od mistniho clena jinou prevodovku, ktera uz nekope, ale kdyz je studena, tak v ni knuci. Po zahrati to zmizi. Nekdy radi, ze ani nevim a nekdy to proste citim. Kdyz ji necham podradit, tak si podradi, ale je takova utaha, jakoby smykala. Kdyz ji necham podradit o 2, tak zabira, jak z praku. Musel by ses v tom svezt.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3032 Příspěvek od matiz »

Ja mam tady u nas usek kde se mi obe dve sedmy zblazni, prevodovka se posere, drzi otacky, neradi, pak si kopne. Kdykoliv tam jedu, vzdycky to udela. Posledni soft, obe jsou v poradku... Dela to jak benzin tak chrochtavec. Je to proste stary vrak. U e60 nebo e90 jsem to nepocitil nikdy. Jen ty sedmy se tam poserou. Asi strachy. Neresim to. Je treba tomu sem tam neco odpusit.
James745

#3033 Příspěvek od James745 »

To knučení dělá občas dělá málo oleje a i olejové čerpadlo v převodovce... dá se přisuzovat ke kňučení servo čerpadla když je hlučné při otáčení volantem. Třeba pak vrzání, je třeba špatný měnič.. to třeba dělala ta 5R55N kde to mělo zvuk jako když do pračky hodíš kameny.. To zas bylo unaveným unašečem měniče a měnič měl špatnou soustřednost. 6HP26 má jistá choulostivá místa na jednom z bubnu, kde jsou lamely.. Je tam gumový O kroužek, který dělá pak problémy. Tak je pak lepší vše vyměnit včetně teflonových kroužků, O kroužků a bronzového uložení. Pak některá axilní opěrná ložiska a lamely.. Například opravná sada od sonnax umí odstranit kopnutí při zastavení na křižovatce a zvyšuje tlak na lamely a měnič. Jenže pokud je nějaký O kroužek v bubnu vadný, tak tlak uniká, ale to se dá zjistit po sundání mechatroniku tlakovou zkouškou, kde se použije kompresor a do komor které vedou k bubnům se nažene vzduch.. pak nesmí nikde unikat, ale stejně když se to rozebere, je lepší vše vymenit.. Kupuji díly na Kaps.cz orig. ZF, ale třeba lamely beru od značky Raybestos USA..
Jaris330D

#3034 Příspěvek od Jaris330D »

Podle jednoho mechanika od Salavce to tipoval na unikajici tlak. Vic by rekl, az by to kuchnul. Jinak by pry strilel podle oka. Oleje by tam melo byt dost, Snejk to cele pretesnoval a menil olej.
xaler

#3035 Příspěvek od xaler »

Věděl by někdo prosím jak v INPA vymažu servis brzdových destiček, nikde to nemohu najít a ISTA nic neukazuje špatného. Děkuji.
Jaris330D

#3036 Příspěvek od Jaris330D »

Musis do servisniho modu v budikach. Tady je navod, sice na olej, ale je tam i interval na brzdy.
xaler

#3037 Příspěvek od xaler »

Skvělé, všem vám děkuji, to byla dnes poslední věc. Zítra se mohu objednat na TK pokus číslo dvě.
Don

#3038 Příspěvek od Don »

Na netu je celkem dost recenzi... mrkni a uvidis, ze to tak je
xaler

#3039 Příspěvek od xaler »

Věděl by někdo ze zkušených proč nesvítí ty lišty ve dveřích co jsou nad madlem? Dioda uvnitř svítí, ale na té liště to není vůbec vidět.
soukupadam

#3040 Příspěvek od soukupadam »

Třeba to máš ztlumený reostatem vlevo od volantu. Jinak to je normální, že to skoro nesvítí.
Odpovědět