Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW ASK - pokus o domácí opravu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: FAQ - BMW ASK Oprava - návod

#41 Příspěvek od Jaris330D »

Ja je mam zrepasovane od Falcona a vzdycky, kdyz je nejaky problem, tak se vyresi. Mam od nej i nabidku na faceliftovej a ze me vyoperuje koncaky ue starehoba hodi je do noveho. Se zarukou, ze bude v poradku procesorova cast.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Pavel 528 »

No pokud ma KO jen konce,tak opravit ASK pujde,ale ty ho muzes oddelat uplne a pak budes shanet cele nove...

Jinak k tem fotkam....nezlobte se panove na me ,ale je to ukrutna prasarna,takto bych to zakaznikovu fakt nedelal a stydel bych se za takovou praci....
matiz
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od matiz »

Ale to taky nejsou fotky nikoho kdo to dela... To jsou fotky co kdo zbastlil... Proste samodomointerfernetofakeboooook prasarny -) Dneska jsem videl debila jak si rozrezal pruchodku na zadni vrata u e91. Az se mi udelalo zle. Ale mel to zadarmo :D :D :D A treba ho tady podcenujem a dela si prdel a da to levou zadni. Kdyz si vezmu ze se staci spatne dotknout a ESD to uz dokona :mrgreen:

A hlavne kdyz si vemu jaka je s ask jebacka aby to i nejak vypadalo...
ricrd1

#44 Příspěvek od ricrd1 »

Jde o to kolik škod tím můžeš napáchat, trvanlivost a funkčnost takovéto opravy. Výsledek a riziko zkurvení je s Falconem nesrovnatelný.
xaler

#45 Příspěvek od xaler »

Nelíběj se vám fotky, tak tady máte galerii komerčních oprav. Nechci dopadnout stejně.
http://www.bm54.pl/home,4,co_warto_wiedziec.html
ricrd1

#46 Příspěvek od ricrd1 »

Tobě není pomoci. Budeš si tím muset projít až do hořkého konce.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Pavel 528 »

xaler píše:Nelíběj se vám fotky, tak tady máte galerii komerčních oprav. Nechci dopadnout stejně.
http://www.bm54.pl/home,4,co_warto_wiedziec.html

Tam ale prave ukazuji,jak to vypadat nema :D :D :D :D
xaler

#48 Příspěvek od xaler »

Přesně, tam je vidět jak dopadli lidé co si to nechali u profíků upravit.
Falcon
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Falcon »

Taky můžu naposílat kopec děsivých fotek z modulů, které jsem po takových "profíkách" rekonstruoval. Nejsou to ovšem profíci, když jejich "oprava" vypadá takhle. Je dnes taková móda, že se jako profesionál tituluje kdekdo nekompetentní, obzvláště v Polsku (odkud je zrovna ta odkazovaná galerie). Je potřeba rozlišovat na jedné straně samozvané kutily, kteří se veřejně cítí povoláni k opravě čehokoli jen proto, že mají páječku a na druhé straně skutečné, dlouhodobě prověřené profesionály, kteří svoji práci rutinně zvládají na takové úrovni, že jsou schopni danou věc zachránit i po zásahu kutila-profíka, který postupoval podle "zaručeného" internetového návodu, jako je ten paskvil v úvodním příspěvku.

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ten návod je prasečina a cesta k tomu, jak si radiomodul poškodit. A když to třeba vyjde, tak to nebude hrát ideálně, ale to už šťastný kutil nepozná - hlavně, že z toho poleze nějaký zvuk. Pokud si uživatel "xaler" a další podobní myslí, že si to sami a bez potřebných znalostí+praxe opraví lépe než my, co se tomu věnujeme roky a jsou za námi stovky opravených radiomodulů, potažmo tisíce kusů různé BMW elektroniky, tak přeji hodně štěstí.

...původně jsem na toto vlákno reagovat nechtěl, ale požádal mě jeden z letitých členů, abych zasáhl, než si lidi hromadně domrví svoje ASKy...
PetoK

#50 Příspěvek od PetoK »

Presne tak, ani som radšej nereagoval na tieto návody,jak z nejakej bastlirny pre nesloventne deti... A už vôbec nechápem ľudí, chváliť sa takouto otrasnou robotou. Je na zaplakanie keď majiteľ 7er, aj keď starej, nemá ani na to aby si dal opraviť rádio, a malo to nejakú úroveň. Chudák auto...
BTW, sam robím servis elektroniky a trufalost lakomych ebilov je neuveriteľná. Co na tom, že rádio potom zhorelo, hlavne ze som ušetril... A keby sa jednalo o ojedinele prípady...
ettore

#51 Příspěvek od ettore »

Falcone, takhle se neprzní jenom ASK :lol: snejk Ti určitě rád povypráví o profesionálních opravách, se kterými se mnohokrát setkal :lol: ... lidová tvořivost je nekonečná:-) Další kapitolou jsou bastly :lol: ať si to každý opravuje jak chce, koneckonců jezdit v tom bude on :D xalerovi držím palce aby prošel technickou :D
PetoK

#52 Příspěvek od PetoK »

Njn, kluci, ja len niečo pre zasmiatie... Kedysi som známemu riešil neuveriteľný problém, na starej E39, ktorý keby som nevidel na vlastné oči, ani neverím... Sťažoval sa ze keď ide autom, niečo brutálne zapácha, ako keby niečo horelo. Nemohli sme na to dlho prísť, ale pochádzalo to niekde od motora... Po rozobrati snáď všetkého co sa dalo, sme prišli na závadu.. :lol:.. Chudák lakomy predchadzajuci majiteľ nechcel platil opravu svetiel, pretože sa mu polamali nastavovacie tyčky... A aby sa svetlá netriasli, tak sa nas.ral, a natlačil tam staré smradlavé ponožky... A keď svetlo svietilo, mal tam h7 sa to začalo páliť a strašne smrdiet... No co poviete, dobrá závada??? :lol:
xaler

#53 Příspěvek od xaler »

Já místní profíky respektuju a netroufám si svojí práci k ním přirovnávat. Pokud bych nedostal návod a popis tady na klubu tak bych ho překládal z různých ruských a polských stránek takže jsem vděčnej za ty obrázky a přesný postup. Ingredience mám už skoro všechny takže se mohu pustit do opravy. Jak už jsem psal ASK je rozbitý, takže mohu být jedině úspěšný.
Je dobré, že každý ví jak to nemá vypadat, ale nikdo nikdy tu nenapsal a neprezentoval jak to má vypadat. To se bojíte kritiky,nebo kopírování?
Falcon
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Falcon »

Váš ASK má jenom odejité 3 zvukové výstupy ze 4 a jinak mu nic není, takže pokud si ho při bastlení nevratně poškodíte, budete kupovat další ASK a ten stojí obvykle víc než oprava koncáků.

Správný postup sem nikdo ze znalých nedá, protože ochrana know-how. K němu totiž vede pracná, nákladná a zdlouhavá cesta. Jistě rozumíte. Proto ani z internetu volně dohledatelné informace skoro nikdy nejsou správné a obsahují hromady chyb, protichůdných kroků nebo přímo pastí.

Nebo jak s oblibou říkám lidem: "To, že se dají dnes volně koupit chirurgické nástroje ještě neznamená, že se budu sám operovat."
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Pavel 528 »

Presne tak,jak jsem psal to ASK je urcite opravitelne,pokud ho ovsem nekdo nedojebe a pak se muze rovnou vyhodit...

A jak pise Falcon,nikdo kdo to dela profesionalne sem presny navod neda,coz je logicke.....
Jaris330D

#56 Příspěvek od Jaris330D »

On si hlavne Xaler mysli, ze to ASK stoji jen par stovek.
xaler

#57 Příspěvek od xaler »

Vždyť jsem psal že si vás všech vážím, když jsem potřeboval tak ti největší odborníci na 7er vždy poradili. Díky internetu mám na výběr a já si vybral, stejně jako zbytek auta a všechno co jsem na to udělal. Kolik stojí komponenty L7 vím naprosto přesně.
Jaris330D

#58 Příspěvek od Jaris330D »

Ja nemyslim komponenty, ale ASK, jako celek.
ettore

#59 Příspěvek od ettore »

https://www.ebay.de/itm/Becker-CD-ASK-a ... 3572361382

Není náhodou ta oprava složitější, než oprava řídícího systému na atomové elektrárně? :lol:
PetoK

#60 Příspěvek od PetoK »

JJ, taketo moduly su presne pre lakomych debilov... kludne si to kupte, az ked otvorite ASK, pochopite preco je vam to nanic...
Odpovědět