Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E61 530XD 2006 neco klepe
BMW E61 530XD 2006 neco klepe
Ahoj. Mam problem ze pri brzdeni tesne pred tim nez auto uplne zastavi je citit i slyset takovy jako loupnuti/klepnuti a pocitove je to jako kdyz neco co se toci ma nejakou vuli a tesne pred tim uplnym zastavenim to klepne. Jinak tam neni vubec zadnej problem co se tyce prubehu brzdeni, takze si myslim ze se to asi netyka brzd a za jizdy nic na aute neklepe atd. Chtel bych se zeptat jestli nekdo netusi co by to mohlo byt.
Re: BMW E61 530XD 2006 neco klepe
Co to máš automat nebo manuál?
Zdar, automat. Ale jinak to radi krasne a tise.Lukas40 píše:Co to máš automat nebo manuál?
Tohle může dělat XDrive mezinaprava
Zabývam se opravami aut převodovek řadu let a tohle loupnuti může dělat mezinapravak. Nebo spíše neskubne v tom při dojezdu do křižovatky?tysa píše:Zdar, automat. Ale jinak to radi krasne a tise.Lukas40 píše:Co to máš automat nebo manuál?
V podstate pri jakymkoliv brzdeni. Muzu se rozject jen par metru a v klidku a jak zacnu brzdi tak tesne pred tim nez to auto zastavi uplne tak je tam tohle klepnuti. I kdyz brzdim uplne pynule, v klidu pamalicku, tak to pred uplnym zastavenim stejne klepne. Tak to vypada ze to asi bude ta mezinaprava podle vasich odpovedi. Je to ciste spojeny jen s brzdeni a tim okamzikem tesne pred uplnym zastavenim. Je to narocna oprava?Lukas40 píše:Zabývam se opravami aut převodovek řadu let a tohle loupnuti může dělat mezinapravak. Nebo spíše neskubne v tom při dojezdu do křižovatky?tysa píše:Zdar, automat. Ale jinak to radi krasne a tise.Lukas40 píše:Co to máš automat nebo manuál?
Podle toho jak mi to popisujes tak to dělá mechatronik automatu řadicí ventili bolest těchto převodovek to znamená zrepasovat mechatronik, pokud s tím takhle budeš jezdit bude se to zhoršovat. Kdyby to byl mezinapravak tak ti to dělá i za jízdy a ne jen při dobrzdovani.
Dik za info Lukas40. Zrepasovat mechatronik, to zni jak dost draha akceLukas40 píše:Podle toho jak mi to popisujes tak to dělá mechatronik automatu řadicí ventili bolest těchto převodovek to znamená zrepasovat mechatronik, pokud s tím takhle budeš jezdit bude se to zhoršovat. Kdyby to byl mezinapravak tak ti to dělá i za jízdy a ne jen při dobrzdovani.

Napíšu ti do SZ
Nemáš jen povolené kolo? To dokáže udělat hodně. Tím bych začal.
Zdar, kolem to nebude. Kola jsou dotazeny. Auto jsem koupil v brne. Vypada krasne a jelo v pohode co jsem tam zkousel po meste. Bylo inzerovany jako Top stavkadli píše:Nemáš jen povolené kolo? To dokáže udělat hodně. Tím bych začal.

Ten pán majitel co to prodal tak by potřeboval tak trošku dostat po prstech tady za takový prodej.
No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne 

No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne 
Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba

Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba

kadli píše:No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne

No koupil jsem to za 114, je to v plnce, ma to i radar, night vision(ktera zda se nefungujeLukas40 píše:Ten pán majitel co to prodal tak by potřeboval tak trošku dostat po prstech tady za takový prodej.

tysa píše:kadli píše:No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne
Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba:D Jak rikam, je tam pred tydnem menenej predni diferencial, takze kola byly dole a zadni taky byly dole, protoze jelikoz nejde central na klicku tak se mi po kazdym otevreni pres zamek klasicky spusti alarm, takze jsme chteli odpojit sirenu, ktera ja pod zadnim pravym blatnikem a kvuli tomu sme sundavali obe kola, protoze puvodone jsem mysleli ze je pod levym
Pak jsem zjistili ze kdyz se odpoji sirena tak proste houka klakson, takze to nakonec zamykam jak sedlak ze zavru predni dvere, vlezu tam zadem, zmaknu central na palubce a zabouchnu. To pak nehouka kdyz se klickem odemkne. Proste nemam ja to vzdycky stesti na vsechno
:D

JJ, a ja nez to koupil tak rikam brachovi, hele ja vezmu nejakou C5 citrona at je klid, ale on miluje BMW a rika ze musim proste nejaky bawo, ze to je poradny auto a protoze to potrebuju na dojizdeni do prahy po dalnici tak si rikam ze mozna ten baworak by na to byl fakt nejlepsiLukas40 píše:tysa píše:kadli píše:No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne
Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba:D Jak rikam, je tam pred tydnem menenej predni diferencial, takze kola byly dole a zadni taky byly dole, protoze jelikoz nejde central na klicku tak se mi po kazdym otevreni pres zamek klasicky spusti alarm, takze jsme chteli odpojit sirenu, ktera ja pod zadnim pravym blatnikem a kvuli tomu sme sundavali obe kola, protoze puvodone jsem mysleli ze je pod levym
Pak jsem zjistili ze kdyz se odpoji sirena tak proste houka klakson, takze to nakonec zamykam jak sedlak ze zavru predni dvere, vlezu tam zadem, zmaknu central na palubce a zabouchnu. To pak nehouka kdyz se klickem odemkne. Proste nemam ja to vzdycky stesti na vsechno
:D
tobě se celkem daří
s tím autem

No pořád lepší než ten citron C5. Ty bawa jsou opravdu dobrá auta ale prostě někdy člověk musí do toho něco sypnout. Já mám bawo F11 a jsem s tím opravdu spokojený, akorát jsem si musel už udělat automat a vyměnit hydromenic za nový. 

No hele ja to auto jinak miluju. To ja tak krasny! Ja se na nej porad musim divat. Proto taky jsem ochotnej do toho jeste neco nasypat. Snad si ho vylecim a pak bude slouzitLukas40 píše:No pořád lepší než ten citron C5. Ty bawa jsou opravdu dobrá auta ale prostě někdy člověk musí do toho něco sypnout. Já mám bawo F11 a jsem s tím opravdu spokojený, akorát jsem si musel už udělat automat a vyměnit hydromenic za nový.