Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E61 530XD 2006 neco klepe

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tysa

BMW E61 530XD 2006 neco klepe

#1 Příspěvek od tysa »

Ahoj. Mam problem ze pri brzdeni tesne pred tim nez auto uplne zastavi je citit i slyset takovy jako loupnuti/klepnuti a pocitove je to jako kdyz neco co se toci ma nejakou vuli a tesne pred tim uplnym zastavenim to klepne. Jinak tam neni vubec zadnej problem co se tyce prubehu brzdeni, takze si myslim ze se to asi netyka brzd a za jizdy nic na aute neklepe atd. Chtel bych se zeptat jestli nekdo netusi co by to mohlo byt.
Lukas40

Re: BMW E61 530XD 2006 neco klepe

#2 Příspěvek od Lukas40 »

Co to máš automat nebo manuál?
tysa

#3 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:Co to máš automat nebo manuál?
Zdar, automat. Ale jinak to radi krasne a tise.
Lukas40

#4 Příspěvek od Lukas40 »

Tohle může dělat XDrive mezinaprava
Lukas40

#5 Příspěvek od Lukas40 »

tysa píše:
Zabývam se opravami aut převodovek řadu let a tohle loupnuti může dělat mezinapravak. Nebo spíše neskubne v tom při dojezdu do křižovatky?
tysa

#6 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:
tysa píše:
Zabývam se opravami aut převodovek řadu let a tohle loupnuti může dělat mezinapravak. Nebo spíše neskubne v tom při dojezdu do křižovatky?
V podstate pri jakymkoliv brzdeni. Muzu se rozject jen par metru a v klidku a jak zacnu brzdi tak tesne pred tim nez to auto zastavi uplne tak je tam tohle klepnuti. I kdyz brzdim uplne pynule, v klidu pamalicku, tak to pred uplnym zastavenim stejne klepne. Tak to vypada ze to asi bude ta mezinaprava podle vasich odpovedi. Je to ciste spojeny jen s brzdeni a tim okamzikem tesne pred uplnym zastavenim. Je to narocna oprava?
Lukas40

#7 Příspěvek od Lukas40 »

Podle toho jak mi to popisujes tak to dělá mechatronik automatu řadicí ventili bolest těchto převodovek to znamená zrepasovat mechatronik, pokud s tím takhle budeš jezdit bude se to zhoršovat. Kdyby to byl mezinapravak tak ti to dělá i za jízdy a ne jen při dobrzdovani.
tysa

#8 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:Podle toho jak mi to popisujes tak to dělá mechatronik automatu řadicí ventili bolest těchto převodovek to znamená zrepasovat mechatronik, pokud s tím takhle budeš jezdit bude se to zhoršovat. Kdyby to byl mezinapravak tak ti to dělá i za jízdy a ne jen při dobrzdovani.
Dik za info Lukas40. Zrepasovat mechatronik, to zni jak dost draha akce :D Mas nejakou predstavu na kolik to muze vyjit a jak tezky je na to sehnat dily aby se to dalo zrepasovat? Pokud ne, tak i tak moc dik za pomoc.
Lukas40

#9 Příspěvek od Lukas40 »

Napíšu ti do SZ
kadli

#10 Příspěvek od kadli »

Nemáš jen povolené kolo? To dokáže udělat hodně. Tím bych začal.
tysa

#11 Příspěvek od tysa »

kadli píše:Nemáš jen povolené kolo? To dokáže udělat hodně. Tím bych začal.
Zdar, kolem to nebude. Kola jsou dotazeny. Auto jsem koupil v brne. Vypada krasne a jelo v pohode co jsem tam zkousel po meste. Bylo inzerovany jako Top stav :D Nez jsem dojel domu do teplic, zacal se ozyvat predni diferencial, takze hned po prijeti vymena za jinej, loziska totalka, 22tis i s praci. Uz po ceste jsem taky zjistil ze nefunguje central pres klic, myslel jsem ze je to baterka v klicku, samozrejme ze je to v pytli antena co prijima signal. Ted kdyz jsem s tim zacal jezdit jsem si vsiml toho klepnuti pri zastaveni, takze Top stav jak napsal pan majitel :D
Lukas40

#12 Příspěvek od Lukas40 »

Ten pán majitel co to prodal tak by potřeboval tak trošku dostat po prstech tady za takový prodej.
kadli

#13 Příspěvek od kadli »

No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne :D
kadli

#14 Příspěvek od kadli »

No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne :D

Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba :D
tysa

#15 Příspěvek od tysa »

kadli píše:No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne :D

Jestli jsi ty kola zkoušel přetahovat, tak o.k. Ale jestli jsi to zkoušel od počítače, tak je to chyba :D
:D:D Jak rikam, je tam pred tydnem menenej predni diferencial, takze kola byly dole a zadni taky byly dole, protoze jelikoz nejde central na klicku tak se mi po kazdym otevreni pres zamek klasicky spusti alarm, takze jsme chteli odpojit sirenu, ktera ja pod zadnim pravym blatnikem a kvuli tomu sme sundavali obe kola, protoze puvodone jsem mysleli ze je pod levym :D Pak jsem zjistili ze kdyz se odpoji sirena tak proste houka klakson, takze to nakonec zamykam jak sedlak ze zavru predni dvere, vlezu tam zadem, zmaknu central na palubce a zabouchnu. To pak nehouka kdyz se klickem odemkne. Proste nemam ja to vzdycky stesti na vsechno :D:D
tysa

#16 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:Ten pán majitel co to prodal tak by potřeboval tak trošku dostat po prstech tady za takový prodej.
No koupil jsem to za 114, je to v plnce, ma to i radar, night vision(ktera zda se nefunguje :D) atd atd. 5 mi slevil kdyz jsem mu volal ze diferak je v hajzlu a ze prej niz uz nemuze, ze dal desne moc penez za servis, ze to radsi odstoupi od smlouvy. Ale auto je fakt krasny, seda metla, kuze, vsechno ve vnitr zachovali, jenze to jsem jeste nevedel ze je vsechno na podvozku v hajzlu jak se zda :D Takze jsem si zase pomohl. Priste vezmu radsi Octavku :D:D:D
Lukas40

#17 Příspěvek od Lukas40 »

tysa píše:
kadli píše:No ne je vždy na vině prodávající, ale také kupující, který si toho nevšimne :D

:D:D Jak rikam, je tam pred tydnem menenej predni diferencial, takze kola byly dole a zadni taky byly dole, protoze jelikoz nejde central na klicku tak se mi po kazdym otevreni pres zamek klasicky spusti alarm, takze jsme chteli odpojit sirenu, ktera ja pod zadnim pravym blatnikem a kvuli tomu sme sundavali obe kola, protoze puvodone jsem mysleli ze je pod levym :D Pak jsem zjistili ze kdyz se odpoji sirena tak proste houka klakson, takze to nakonec zamykam jak sedlak ze zavru predni dvere, vlezu tam zadem, zmaknu central na palubce a zabouchnu. To pak nehouka kdyz se klickem odemkne. Proste nemam ja to vzdycky stesti na vsechno :D:D
:D tobě se celkem daří :D s tím autem :D
tysa

#18 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:
tysa píše:

:D tobě se celkem daří :D s tím autem :D
JJ, a ja nez to koupil tak rikam brachovi, hele ja vezmu nejakou C5 citrona at je klid, ale on miluje BMW a rika ze musim proste nejaky bawo, ze to je poradny auto a protoze to potrebuju na dojizdeni do prahy po dalnici tak si rikam ze mozna ten baworak by na to byl fakt nejlepsi :D No, tak ted do toho dalsich 100 nastrkam nez se s tim bude moc dat jezdit :D
Lukas40

#19 Příspěvek od Lukas40 »

No pořád lepší než ten citron C5. Ty bawa jsou opravdu dobrá auta ale prostě někdy člověk musí do toho něco sypnout. Já mám bawo F11 a jsem s tím opravdu spokojený, akorát jsem si musel už udělat automat a vyměnit hydromenic za nový. :D
tysa

#20 Příspěvek od tysa »

Lukas40 píše:No pořád lepší než ten citron C5. Ty bawa jsou opravdu dobrá auta ale prostě někdy člověk musí do toho něco sypnout. Já mám bawo F11 a jsem s tím opravdu spokojený, akorát jsem si musel už udělat automat a vyměnit hydromenic za nový. :D
No hele ja to auto jinak miluju. To ja tak krasny! Ja se na nej porad musim divat. Proto taky jsem ochotnej do toho jeste neco nasypat. Snad si ho vylecim a pak bude slouzit :lol:
Odpovědět