Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW ASK - pokus o domácí opravu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
zzeli

Re: BMW ASK - pokus o domácí opravu

#101 Příspěvek od zzeli »

Na tomhle se utavis a v tom porozumeni elektronice se nedostanes o moc dal nez jsi ted a budes pak akorat nastvanej. To se opravdu nejde naucit jen tak, jsou to roky a roky zkusenosti. Nahradit vadnou soucastku, kterou se stestim spravne identifikujes dobry, ale to co delas ted je opravdu ztrata casu a penez, podle meho. Radeji se zamer na to cemu rozumis a tomuhle obetuj kacku a nech si poradit co pisou ostatni.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JaraX »

xaler rád dělá věci co nikam nevedou
xaler

#103 Příspěvek od xaler »

Ty součástky jsem si objednával v době kdy jsem si myslel že s tím autem budu jezdit. Přeci je teď nevyhodím.
tomas777

#104 Příspěvek od tomas777 »

Ale vyhodíš svůj čas. Nebo mu nepřikládáš žádnou hodnotu?
xaler

#105 Příspěvek od xaler »

Další pokus, upravil jsem si tištěný spoj co se prodává na ebay, zesilovač TDA7850. Udělal jsem si schéma abych mu rozuměl. Nepodařilo se mi zjistit jakou mají mít polaritu kondenzátory na vstupu, to se dozvím až to půjde do auta. Sháněl jsem nějaký kurz, nebo něco takového, ale je blbá doba a jsou stejně jen pro děti. Dalo by se říct, že tohle je asi poslední pokus, pokud mi bouchnou kondenzátory tak je ještě otočím a když to nevyjde tak asi konečná. Na výstupech z ASK jsou ještě nějaký pidisoučástky, který na tom schéma k TDA7850 nejsou tak je popřípadě zkusím odstranit. Ještě mám připravený ventilátor kdyby se to přehřívalo. Pokud by to hrálo dobře tak jsem ještě přemýšlel o zvýšení napětí TDA7850 na 18V . Jsem v tom asi za 1500-2000 korun, ale v ceně je i nářadí,kabely a další věci co mi zůstanou. Součástky jsou tak 900 korun z toho a dost jsem toho zničil. Pokud bych to uměl tak by oprava vyšla asi na 350 korun a 3 hodiny práce.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Pavel 528 »

Tohle už dohromady nedá ani bůh :D :D Takovej bastl...

Evidentně vůbec netušíš nic o elektronice a nevíš co která součástka dělá,nebo má dělat a souvislosti kolem toho....

Hlavně tu vůbec nepiš,že by si to ve finále někomu nabízel jako,že mu opravíš ASK :nono: :nono: :nono:
xaler

#107 Příspěvek od xaler »

Ty musíš mít velký strach o zákazníky, když sem napíšeš takovou pitomost. Já se tu nebojím prezentovat svojí práci, vy bohové nejste schopní prezentovat vůbec nic. Když jsem na vás bohy sháněl recenze abych to nechal opravit, tak jsem zjistil, že vlastně žádné neexistují. Konkrétně na vás jsem našel jen to, že jste někomu prodal nefunkční zesilovač a pak ho vyfakoval. Zdroj bazos.cz.
xaler

#108 Příspěvek od xaler »

Pro ty ostatní. Ráno jsem to zkoušel v autě a nic to nedělá, výbuch kondenzátorů se nekonal, v reprákách ani prasknutí. Podle mě do toho zesilovače vůbec nejde elektrika. Ještě to zkusím najít a pak končím.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Pavel 528 »

xaler píše:Ty musíš mít velký strach o zákazníky, když sem napíšeš takovou pitomost. Já se tu nebojím prezentovat svojí práci, vy bohové nejste schopní prezentovat vůbec nic. Když jsem na vás bohy sháněl recenze abych to nechal opravit, tak jsem zjistil, že vlastně žádné neexistují. Konkrétně na vás jsem našel jen to, že jste někomu prodal nefunkční zesilovač a pak ho vyfakoval. Zdroj bazos.cz.

Tak o zakazniky strach urcite nemam,protoze co ja delam,funguje na prvni dobrou.... :Kapela:

Pitomosti tady bohuzel vetsinou pises ty...ale to fakt nema cenu dal komentovat,napsalo ti to tu uz x lidi

Ohledne toho joudy,co mi napsal negativni recenzi na bazosi,tak si precti i muj komentar k tomu a pak nebudes psat tyto bludy i sem....

Ono totiz desitky lidi co jsou spokojeni,tak pozitivni komentar nedaji,ale jeden blb,ktery si myslel,ze si pujci na 3 mesice zesilovac a pak ho bude chtit vratit jen tak za plnou cenu zpet ,tak mi napsal 2 negativni recenze a byl to ten samy....

Takze asi tak...
desmosedici-rr

#110 Příspěvek od desmosedici-rr »

já pavlovi klidně dám recenzi,opravoval mi zesilovač Vibe ,kterej nikdo neuměl spravit ,spravil ho za velice přijemnou cenu a ještě mi odměřil výkon,jsem velice spokojený
E61 N62TU
xaler

#111 Příspěvek od xaler »

Nikdo z vás odborníků sem nenapsal jedinou použitelnou věc proč by to fungovalo,nebo naopak nefungovalo. Deset stránek hoven a posměšků.
Pilsner

#112 Příspěvek od Pilsner »

Otocil bych kondenzator,pak to pujde ;) .
Driv sem se v tehle veceh hodne hrabal i par veci postavil,ale tohle sem jeste nevidel,ani necetl. Hokus pokus s necim cemu evidentne vubec nerozumis,tak to ale nefunguje....
Uz te to mozna stalo jako repas,nebo mas jeste rezervu? :ja_nic: ,tak pak pardon a pokracuj dal.

P.
xaler

#113 Příspěvek od xaler »

Tak proč mi neporadíš? Děláš chytrýho a takovejch tu je spousta. Je dost těžký se to učit bez nikoho, na netu a v angličtině, kterou neumím. Kolik mě to už stálo jsem psal.
Pilsner

#114 Příspěvek od Pilsner »

Uz ti bylo poradeno davno-nech to nekomu kdo tomu rozumi. A vic bych ti stejne neporadil,uz sem z toho davno vypadl,a hlavne tak jako tak bych to nechal na nekom kdo tohle opravuje denne. Jsou veci co jsem si delal sam a sou veci co nema smysl delat,jelikoz se to nevyplati...
horan

#115 Příspěvek od horan »

Proč by ti měl řadit? Pokaždé, když ti někdo poradil, tak si udělal přesný opak. Tak snad nečekáš, že tu bude pořád někdo házet hrách na stěnu.
xaler

#116 Příspěvek od xaler »

Protože ne pro mě není odpověď. To by bylo dobré to tu zavřít, když se někdo ptá na výměnu termostatu tak by bylo dobré mu napsat ať jede do servisu a tam mu ho vymění. Když si někdo chce vyměnit těsnění alternátoru tak musí bejt uplnej idiot když si to chce dělat, když je spousta míst kde mu to udělají. Kdyby mi někdo napsal nepůjde to, protože...... bude to hrát mizerně protože.....Místo toho se tu nashromáždilo spousta hoven o mé neschopnosti. Je to oprava jako každá jiná, nečekám best kvalitu, ale musí to fungovat. Je to jako s tím termostatem, těsněním, nebude to jako od snejka, ale musí to prostě fungovat, pokud ne tak to má nějakou příčinu.
cheater

#117 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:15, celkem upraveno 1 x.
xaler

#118 Příspěvek od xaler »

Další plácání někoho kdo tomu nerozumí.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#119 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Taky něco plácnu-ty si prostě bůh,smekám před tebou a chápu proč E65 nesnášíš :D
Mě Pavel 528 ASK opravoval,dalo by se říct na počkání,sám ho vyndal/zandal vysvětlil atd a za to co to stálo nemam absolutně potřebu se do toho vrtat sám a zničit další půlku auta :lol: A to si na sedmě dělám všechno sám,ale eletriku prostě ne...
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
jazet

#120 Příspěvek od jazet »

A nedá si říct a nedá si říct :lol: :lol: :lol:
Odpovědět