Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Itchythefirst

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3281 Příspěvek od Itchythefirst »

Pokud nekdo nepozna nefunkcni DD, pak je pro nej sedmy skoda. Moje zenska jako spolujezdec poznala sedmu bez DD u druhy zatacky. Prej se to moc naklani a je ji spatne. Jako ridic to clovek pozna uz v ty prvni zatacce :D

Nefunkcni DD musi plavat jak blazen to podle me ani nejde nepoznat :roll:
xaler píše:to: Filozof, hele to fakt nemá smysl, za třicet bych si to opravil taky.
Tvoje drzost kombinovana s neskutecnym sebevedomim je az zarazejici :?
xaler

#3282 Příspěvek od xaler »

Proč bych to neměl dát za třicet dohromady. Za to budu mít celej blok topení i s ovládáním, čerpadlo i valveblock na dynamic drive a ještě mi zbyde na rádio s DVD a pěkný zesilovač plus drobnosti do interiéru a ještě to nebude třicet. jste zaujatí vůči každému kdo si to opravuje sám.
inspi1981

#3283 Příspěvek od inspi1981 »

Jenze ty to neopravujes
Don

#3284 Příspěvek od Don »

vsichni jsou tu pitomci, jsou na nej zli... a vubec tomu nerozumime. Za tricet si to preci opravi sam :banana: :stupid: :banana: :respect: :savle:
rhinos

#3285 Příspěvek od rhinos »

tohle vlákno za ty roky co ho sleduju nikdy nezklame :cool2: :Pohar: :banan:
horan

#3286 Příspěvek od horan »

xaler píše: jste zaujatí vůči každému kdo si to opravuje sám.
Jsem zaujatý sám proti sobě. :lol:
HyndaDan

#3287 Příspěvek od HyndaDan »

xaler píše:Proč bych to neměl dát za třicet dohromady. Za to budu mít celej blok topení i s ovládáním, čerpadlo i valveblock na dynamic drive a ještě mi zbyde na rádio s DVD a pěkný zesilovač plus drobnosti do interiéru a ještě to nebude třicet. jste zaujatí vůči každému kdo si to opravuje sám.
Protože se ti muže stát, že koupíš celej blok topení i s ovládáním a pak zjistíš, že problém není vůbec v tom.
Když vidím ty chyby v k-canu, možná netopí jen proto, že máš někde rušenej k-can(can-bus). A ovladač pak nemůže komunikovat s ventilama...

Výhoda toho když to někomu dovezeš je v tom, že opraví to, co je rozbitý. Sám budeš prostě měnit díly a zkoušet čím to je. Ve výsledku tě vyjde rychleji i levněji to někomu schopýmu dát - tím nemyslím autorizák, ale Snejka.
e66 750Li
Stepan1

#3288 Příspěvek od Stepan1 »

horan píše:Mudrlante myslíš, že když mu to píšeš o x-té, že to pochopí? Tenhle člověk bude neustále obviňovat okolí a nikam nepojede.
Založte si téma a tam si můžete notovat. On bude fňukat a ty mu budeš řadit to co máš načtený.
:lol: :lol:

Každopádně, mě by zajímalo, jestli se jakoby cítíte dobře, když mu tady dáváte céres.
Co tak vidím, tak xaler udělal píčovinu, koupil vrak kterej by sežral stovky tisíc, který on holt nemá. Dokonce bych tipl, že ikdyby byl na stole deal "za 50k do absolutního richtigu", tak těch 50 nedá. Protože je nemá. Je v prdeli a zkouší to dát nějak dohromady. Jasně, asi na to jde blbě. I já bych na to šel jinak. Ale v týhle situaci už těžko radit nějaký rozumný východisko. Když "odepsat ztráty, vyzvednout potvrzení o ekologický likvidaci a jít dál" zřejmně není možný.

Ale přijde mi zbytečný se mu posmívat nebo ho urážet. Imo už toho má sám plný zuby. Tak se trošku vzpamatujte, trošku empatie by to chtělo ;)

Edit: A samozřejmě nejvíc komickej je Filozof s posměchem, kterej chudáka posílá za cikánama do chánova, když tady ještě rok zpátky řešil jestli vole servis sedmičky za 17,3 nebo 24,6 tisíc ročně a celá jeho snaha o provoz 7er skončila tim, že ten krám hodil pod plachtu, protože už na další servis neměl prachy, a jezdil pučeným autem :lol:

Edit2: Jo, vim že se xaler vůči vostatním taky nechoval zrovna nejlíp. Viz šmoula s pájkou a další píčoviny z jeho strany. Ale imo už si užil dost. Tak mu buď pomáhejte nebo se na něj vyserte. Další náklady na jeho hlavu jsou celkem zbytečný.
Naposledy upravil(a) Stepan1 dne pon 15.03.2021 14:47, celkem upraveno 3 x.
Don

#3289 Příspěvek od Don »

Snejk je hrozna vyzirka neblbni :D ho stahne z kuze a to jenom zastavi u vrat
Nikdo se mu na zacatku neposmival... ale kdyz tu vsechny urazi a neustale opakuje jak tu nikdo nic neumi a nenecha se temi zlodeji okradat a jeste to cele domrvi... urcite bych mu radil
horan

#3290 Příspěvek od horan »

Štěpáne: Jak se do lesa volá, sám do ní padá.
Filozof

#3291 Příspěvek od Filozof »

Stepane já jsem mu řekl co je nejlepší varianta ze všech. Jít za snejkem a nacenit si servis toho základního aby fungovalo. To by snad udělal každej a každej počítáme že auto něco sežere. Nechápu nějak proč se vydal jinou cestou ... asi trochu naivní cestou ...

Já do svého dávám furt 20-30k ročně jen bylo období kdy se to ve mě zlomilo a neměl jsem na to už náladu ... už jsem vyměnil pulku auta které je nové a nebejt rzi která se lehce objevuje tak bych řekl super auto které bude jezdit dalších 10let klidně ale servis to prostě chce a auto Štěpáne stále jezdí každej den a furt do něho po trochách pouštím prachy...

Dneska vím že mít e65 která nerezne tak do ní klidně těch 30k ročně obětuji a ze startu min. těch 50k měl připravené.

A bejt na místě zde XALERA tak ze startu bych prostě počítal že těch 50k si jistě veme.
Což on jaksi nepochopil nebo nevím proč se takto chová a co tím sleduje.

Obecně musím 7er brát tak že něco si dokážu udělat sám jako jsou oleje, voda či brzdy a čidla atd. Ale pak jsou věci které přenechám odborníkovi stím musí každej majitel e65 počítat i pokud techniku celkem zvládá a umí.

A vsadím se že je tu více jak polovina majitelů e65/66 co si dokáže spousty věcí na autě udělat samo ale pokud jde o něco složitějšího, tak přesto jede za snejkem či jaraxem či falconem aby jim to duležité udělali. :)

PS: A mnohem více by mě potěšilo kdyby napsal byl jsem za snejkem a udělal mí x y a auto jezdí a funguje v tom co jsem potřeboval ... ale podle mě snad ani nechce.... ikdyby mu řekl že to za 5-10k opraví tak tam nepojede :lol:
xaler

#3292 Příspěvek od xaler »

Jediné co jsem potřeboval vědět bylo kde je ventilátor a čidla teploty v kabině, nic víc. Dříve nebo později to najdu a opravím. Jen jsem si chtěl ušetřit práci a hledat ventilátor na obou stranách. Když koupím něco zbytečně tak to mohu prodat. Za topení to nebude taková raketa. Něco je tam špatně a nezjistím to dokud to nerozeberu.
stary27

#3293 Příspěvek od stary27 »

Tu mas navod ako vyberies vetrak topenia. Je nad nohami spolujazdca, nie je to veda. Hlavne netahaj vin cele kurenie to je robota na dva dni. Celu palubku treba von sedacky vypustit klimu...
stary27

#3294 Příspěvek od stary27 »

Skontroluj si ventilator. Ale najlepsie by bolo keby si dal liter Snejkovi nech ti to pozrie a da nejake tipy. A nebudes sa viacej trapit
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3295 Příspěvek od matiz »

cidla teploty mas ve vydechu nad klimapanelem a ventilator nad nohama spolujezdce.
Jaris330D

#3296 Příspěvek od Jaris330D »

Me by spis zajimalo, jak to chce opravit, kdyz tomu vubec nerozumi. Uz se vidim, jak bych vyndaval ven cele topeni a jeste si nebyl jisty, ze to tim bude. Bych musel byt blazen.
mi00wa

#3297 Příspěvek od mi00wa »

Hlavně že to topeni funguje jinak než si lidé myslí, jsou tam vodni ventily.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3298 Příspěvek od matiz »

U nadobky na CHF11 mas ventilovy blok ktery pousti nebo privira teplou vodu z motoru. Je treba zjistit zdali se dostane ta tepla voda za tyto ventily. Pokud ano tak e65 s klimatronikem ma celkem 4 teplotni seznzory, dva v telese radiatoru a dva ve vetraci mrizce co je ve stredu nad klimapanelem. Dale tam je kondenzacni senzor, solarni senzor, vzadu je jeste mrizka na teply studeny vzduch. Udaje ze senzoru teploty jsou hodne dulezite, pokud hlasi nysmysl nebo tam neni klimatronik sebude ridit fukar. Pak je samozrejme regulator na fukaru ktery muze byt vadny a pak to nejhorsi - klapky v topeni. je jich tam asi 14 nebo tak nejak plus minus autobus, jsou vsechny na jedne sbernici a musi se zaucovat. Neni to upla prdel a nejde ti moc pomoct, protoze nejake smysluplne info z tebe neleze a i ti co ty auta delaji tak na dalku se to proste diagnostikuje dost spatne.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3299 Příspěvek od Snejk »

ja si porad verim ze bych to dal dokupy za odpoledne a za par korun ale je docela zabava to tu sledovat :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3300 Příspěvek od matiz »

To si fandis nejak moc ne?? DD, netopi, nevetra, vybiji baterku, ask, logic, a kdo vi na co jsem zapomnel -) Odpoledne je prilis optimisticke -)))))) Alespon do vecera -))))
Odpovědět