Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problém se startováním
Re: Problém se startováním
Mně ten kabel měnili v BMW na svolávačku, ale už je to tak 5 let zpátky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já tam volal a žádná svolávačka s mě..
Problém snad vyřešen. Kabel od baterky ke startéru byl u průchodky ve velmi špatném stavu. Děkuji za rady
pro ostatní se stejným problémem - rychlá diagnostika v motor prostoru pomocí start kabelů:
1 - propojit kabelem (pro zachování štábní kultury černým, ale je to jedno, dokud to nezmixujete) minus kostřící bod kastle a něco na motoru
---pokud to teď dobře startuje, je uhnilý/narušený/zkorodovaný zemnící kabel dole mezi motorem a kastlí
2 - propojit plus pol (pod červeným krytem, nouzové startovaní, B+) s jinou zdravou baterkou, příp. primo baterku na + alternátoru (z něj vede kabel rovnou na starter)
---tímto se eliminuje problem od baterky do motorového prostoru, zádrhel může být ještě na opálených kontaktech altíku/starter (pod matkou, sundat, očisti, el. vazelína na kontakty)
1 - propojit kabelem (pro zachování štábní kultury černým, ale je to jedno, dokud to nezmixujete) minus kostřící bod kastle a něco na motoru
---pokud to teď dobře startuje, je uhnilý/narušený/zkorodovaný zemnící kabel dole mezi motorem a kastlí
2 - propojit plus pol (pod červeným krytem, nouzové startovaní, B+) s jinou zdravou baterkou, příp. primo baterku na + alternátoru (z něj vede kabel rovnou na starter)
---tímto se eliminuje problem od baterky do motorového prostoru, zádrhel může být ještě na opálených kontaktech altíku/starter (pod matkou, sundat, očisti, el. vazelína na kontakty)
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Člen Klubu
Hahá tak mě volali z AutoBMWservis, že to je vyhnilá a zoxidovaná kabeláž plus kabelu v přechodu do kufru. Mooc kvalitní elektroinstalace prvních E60. TFUJTotic píše:Btw. nebyla na to svolávačka, skrz nějakou plastovou propojku na plusáku pod kufrem?inspi1981 píše:Tlusty plusovy kabel ve spoji na prechodu v kastli z kufru ven

Ahoj, chtěl bych se zeptat na podobný problém na e39 535i rok 1998.
Někdy se mi stane že namísto startování uslyším cvaknutí a nic. Někdy nastartuju na poprvé někdy na potřetí.
Baterka je OK, jinde elektrika nezlobí. Může být taktéž chyba ve vedení kabelu?
Děkuji za odpovědi, popřípadě nějaké foto, kde co přesněji hledat....
Někdy se mi stane že namísto startování uslyším cvaknutí a nic. Někdy nastartuju na poprvé někdy na potřetí.
Baterka je OK, jinde elektrika nezlobí. Může být taktéž chyba ve vedení kabelu?
Děkuji za odpovědi, popřípadě nějaké foto, kde co přesněji hledat....
-
KEAN:
tohle bývá problém elektromagnetické cívky na startéru,obvod cívky se sepne (cvaknutí),zasune kotvu s pastorkem do záběru,ale jsou opálené,zoxidované kontakty na můstku uvnitř cívky,které spínají proud do startéru. Pokud je cívka rozebíratelná,vyčistit kontakty,ev. mírně přihnout měděný můstek - těžko se vysvětluje,ale pokud to rozebereš /cívka je rozebíratelná/,nic složité to není,ev. vyměnit cívku elektromagnetu za novou,nestojí majlant
tohle bývá problém elektromagnetické cívky na startéru,obvod cívky se sepne (cvaknutí),zasune kotvu s pastorkem do záběru,ale jsou opálené,zoxidované kontakty na můstku uvnitř cívky,které spínají proud do startéru. Pokud je cívka rozebíratelná,vyčistit kontakty,ev. mírně přihnout měděný můstek - těžko se vysvětluje,ale pokud to rozebereš /cívka je rozebíratelná/,nic složité to není,ev. vyměnit cívku elektromagnetu za novou,nestojí majlant
Dneska jsem měnil baterku na své E61 LCI XD ,
na póly u motoru jsem si napojil jinou Aku a po výměně mi všechno jde jen mi to vyhodí hlášku xdrive a převodovka fault a zakáže start.
Má někdo tip co s tím je?
Jinak stará Aku padala i pod 12V a startovalo to normálně.
na póly u motoru jsem si napojil jinou Aku a po výměně mi všechno jde jen mi to vyhodí hlášku xdrive a převodovka fault a zakáže start.
Má někdo tip co s tím je?
Jinak stará Aku padala i pod 12V a startovalo to normálně.