Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
750i xDrive - ruce pryc?
Re: 750i xDrive - ruce pryc?
zkusenosti jsou ruzne, me se treba zacina srat fungl nova Q7, a Seat Leon Cupra se mi nesere vubec, a to je auto co jede 250, ma 86000 a jedine co bylo na zaruku se posral termostat
-
souhlasím, k čemu je ti záruka když se ti to sere pod rukama a auto je večně v servisu. znám kluka co má 750Li G12 a jako náhradní auto dostane 118d třeba 
a hádej se s někým že chceš sedmu.
a že se ty novy auta serou, a je jedno jeslti je to BMW nebo škodovka, všecko se sere, BMW ale víc no.
nemyslím si že víc jak 25% se to sere kvuli tomu jak se s tím zachází, to se jen potenciální kupci uklidnujou aby si neuvědomili že jdou dát nesmysl za poruchový auto.

a hádej se s někým že chceš sedmu.
a že se ty novy auta serou, a je jedno jeslti je to BMW nebo škodovka, všecko se sere, BMW ale víc no.
nemyslím si že víc jak 25% se to sere kvuli tomu jak se s tím zachází, to se jen potenciální kupci uklidnujou aby si neuvědomili že jdou dát nesmysl za poruchový auto.
Stepan: souhlasím, je to jen jeden z faktorů a ty věci, co píšeš, by měly fungovat nezávisle na tom, jak s tím kdo jezdí.
Nový auto má prostě fungovat, to je bez diskuse, auto si kupuješ, abys jezdil a ne, aby stálo v servisu. Nicméně jsem opravdu přesvědčen, že řidič/uživatel dělá hodně a pokud koupíš třeba tříleté auto po praseti, tak je to něco jiného než auto po člověku, který to nebere jako obyčejný spotřebák, ale jako auto, tj. stále stroj, který má svá specifika. Ale možná už jsem moc oldskool
Nový auto má prostě fungovat, to je bez diskuse, auto si kupuješ, abys jezdil a ne, aby stálo v servisu. Nicméně jsem opravdu přesvědčen, že řidič/uživatel dělá hodně a pokud koupíš třeba tříleté auto po praseti, tak je to něco jiného než auto po člověku, který to nebere jako obyčejný spotřebák, ale jako auto, tj. stále stroj, který má svá specifika. Ale možná už jsem moc oldskool

-
znám spostu lidi po kterých je 5ti leté auto na vyhození, ale zničit auto v záruce, to si nedovedu představit. to by se snad musel někdo ničit umyslně.
Co na tom nechápeš? Úplně běžné se auta v záruce serou. Rozvody u koncernu a BMW, řízení u Kia a hyundai, zapečený kroužky u koncernu, posiraci turba a vačky u Mazdy............
Fido: Jasně, ale to už je z mýho pohledu problém toho bazarovýho kupujícího. První majitel to zatáhne akorát na vyšší ztrátě hodnoty (=protože to že jsou to mrdky je tak profláklý, že to nikdo nechce) ale tak peníze jsou jedna věc. Když chceš ušetřit, jdi na vlak. Nebo kup VW. To bych jim jako "kupec" i odpustil. Ikdyž konkurence by to uměla třeba líp, tak holt když se ti to líbí, tak to zaplatíš.
Ale to, že není rozdíl mezi 15 let starým krámem z bazaru a novým autem za 3mega, protože u obojího musíš vlastně přemejšlet, jestli dojedeš do cíle... To už ne
Libor: Jak píše cheater. Je to smutný, ale většina značek má s podobnýma fuckupama historii. Už mluví i o tom, že motory v SQ7 nejsou úplně trvanlivý...
Problém je, že ostatní to umí nějak vyřešit. I v průběhu výroby modelu, viz TSI u koncernu.
Jenom BMW nechá svůj obrovskej fuckup ve výrobě přes 10 let a ještě se tváří, že se nic neděje. A jak píšu výše, není to jen o penězích.
Ale to, že není rozdíl mezi 15 let starým krámem z bazaru a novým autem za 3mega, protože u obojího musíš vlastně přemejšlet, jestli dojedeš do cíle... To už ne

Libor: Jak píše cheater. Je to smutný, ale většina značek má s podobnýma fuckupama historii. Už mluví i o tom, že motory v SQ7 nejsou úplně trvanlivý...
Problém je, že ostatní to umí nějak vyřešit. I v průběhu výroby modelu, viz TSI u koncernu.
Jenom BMW nechá svůj obrovskej fuckup ve výrobě přes 10 let a ještě se tváří, že se nic neděje. A jak píšu výše, není to jen o penězích.
takze oni cekaji jak pavouk na nekoho kdo o tom nevi, a za 4,5 roku stary auto vysoli skoro mega, i kdyz
i tak "mlady" auto ale s timhle motorem by melo stat tak 600 - 700 kilo
i tak "mlady" auto ale s timhle motorem by melo stat tak 600 - 700 kilo
Mám v podstatě totožné auto jako v inzerci, rv.2016. Také měněný motor cca ve 20tis km na svolávačku. Kupoval jsem auto cca před 2 lety při nájezdu cca 24tis. Momentální nájezd cca 65 tis. S motorem vše bez problémů.. zatím teda.. Tenhle motor není uplně stejně průserový jako v bývalých modelech 50i.. Známý dělal v servisu bmw, tyhle motory prý odcházely méně jako například v 50d (tři turba).. Nejsem uplně odborník na detaily ale měl by mít -po poučení se doufám nezdaru minulých generací-, trochu upravenou konstrukci chlazení. I větráky fičí velmi často po vypnutí i když to samo nevypínám hned po dojezdu..