Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problemy e66

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemy e66

#101 Příspěvek od matiz »

Ja vidim ze moc jasno v tom tady nemate. Chtel bych videt technicak kde mate zapsane ty podlozky teda. V zivote nikdy je tam nikdo nezapise. Samozrejme ze si na vlastni pekac muzete dat cokoliv co Vas napadne. Faktem ale je ze asi ne beztrestne -)))) Kazde auto prochazi homologacnim procesem a v nem jsou homologovane i kola. ty jsou pak zpravidla vepsane na stitku a nekdy v technicaku. No a pres to nejede vlak. Podlozky si klidne dejte, tam kde neni zalobce neni ani soudce. Ale pocitejte i s tim ze kdyz dojde k vetsimu pruseru muze Vase pojistovna odmitnou plnit z Vaseho povinneho ruceni, protoze absolutne prvni a zakladni podminka je ze vozidlo musi byz zpusobile k provozu na pozemnich komunikacich. No a namontovanim jinych kol nez schvalenych toto jaksi pozbyva. Dokud se nic nestane nic se nedeje. Ale pokud se stane muzete toho tezce litovat. Jako ten clovek co mu praskla predni pruzina, vlivem toho prasknuti se mu nahle zmenila geometrie a prejel do protismeru kde se stretl s protijedoucim vozidlem. Pojistovna odmitla plnit poskozenemu z POV z duvodu spatneho technickeho stavu vozidla. V tu chvili jde skoda za Vami. A skrabnout nejaky novejsi luxusnejsi pekac bych fakt nechtel platit. Detaily jsou na netu.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#102 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Mám to legálně už v druhým autě.
FE63240A-8E26-4381-B94D-0CD4436FF5C4.jpeg
FE63240A-8E26-4381-B94D-0CD4436FF5C4.jpeg (727.61 KiB) Zobrazeno 3052 x
PRAHAV8

#103 Příspěvek od PRAHAV8 »

Jj podložky zapises do technicaku ale nikdy jsem ještě neviděl že by je někdo měl zapsané. Podložky nejsou nelegální pokud jsou zapsané a pokud ne tak jsou nelegální. Pokud ale někdo říká rovnou že jsou nelegální tak žije minimálně o 15let zpět v dobách tuzingu. Já osobně už nepotkavam auta kde jde přímo vidět že mají podložky.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od matiz »

Jenze na te fotce je to prevzane z TP v jinem state. V polsku nebo nemecku jde taky ledaco co u nas velmi tezce. Aby magistrat zapsal podlozky bude chtit lejstro od importera. Pokud jej importer da, tak asi ano. Rozhodne ty podlozky nezapisou jen tak bez niceho ze ja chci.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#105 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

DAAB489D-5351-46EB-BA37-C6475B1D0166.jpeg
DAAB489D-5351-46EB-BA37-C6475B1D0166.jpeg (937.81 KiB) Zobrazeno 3040 x
Ne. Tu máš moje druhý auto s podložkama. Dojelo v techničáku bez nich. Audi S3. Všechno jde. Jen to lidi neřeší. Já řeším vše. Pokud to není v TP nebo to nejde zapsat, nechci to.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od matiz »

A jak jsi toho docilil? Ja chtel jen do technicaku zapsat kola na ktere se vykaslali a bez papiru od importera ani omylem a nazdar. Neresil jsem to protoze kola chvalene byly a byly i na stitku, ovsem nebyly zapsane v TP. Kdyby k necemu doslo tak by to slo snadno prokazat ze to tam patri.
Jaris330D

#107 Příspěvek od Jaris330D »

Ja priznavam, ze jsem to mapsal spatne, ze jsou nelegalni, pak jsem se opravil. Oni podlozky ofiko nejsou urcene na zmenu rozchodu, ale na zachovani rozchodu pri jinem ET hlinikacu. Podlozky musi mit homologaci a musi byt zapsane v TP, ale mel by tam byt i dodatek kdy tam ty podlozky mit. Takhle jsem to pocjopil ja.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#108 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

matiz píše:A jak jsi toho docilil? Ja chtel jen do technicaku zapsat kola na ktere se vykaslali a bez papiru od importera ani omylem a nazdar. Neresil jsem to protoze kola chvalene byly a byly i na stitku, ovsem nebyly zapsane v TP. Kdyby k necemu doslo tak by to slo snadno prokazat ze to tam patri.
Podložky s TÜV, pak je to obdobný jak se zápisem alu.
https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni- ... ickeho-pru
pavproch

#109 Příspěvek od pavproch »

HyndaDan píše:Řekne mi někdo zkušenost, jestli podložky změní chování auta?
I když nemám 7er, dovolím si:
pavproch před mnoha lety tady píše:Mám 5mm resp. 10mm podložky na obou autech (pod letními koly se správným ET), značkové podložky a prodloužené šrouby vč. prodloužených pojistných šroubů.... cílem podložek bylo rozšířit rozchod a.....a měl sem před instalací obavy jak kráva z vibrací kol/volantu atd .... naštěstí se obavy nenaplnily, navíc jako bonus se auto neskutečně zklidnilo na výmolech/nerovnostech (3er = všechna 4 kola stejně tlusté podložky +10mm) resp. mírně zmírnila přetáčivost a taky zklidnilo na nerovnostech (Z4 = vepředu +5mm, vzadu +10mm)
Takže za mně rozhodně ano, "rozumné" podložky jsou imho přínosem pro ovladatelnost/předvídatelnost chování auta na limitu
sacek_e32

#110 Příspěvek od sacek_e32 »

Já nikdy nepoznal u 7er rozdíl mezi podložkou a bez. Když jsem v roce asi 2000 koupil první podložky na e34 tak jsem koupil špatný a auto při brzdění vibrovalo.
PRAHAV8

#111 Příspěvek od PRAHAV8 »

Však na 7er to nepoznáš jak jsem už psal
kurevtor

#112 Příspěvek od kurevtor »

soukupadam píše:Hele mě by zajímalo, jak se určuje co je Ok a co už ne? Jakože podložky nee fujky a plyn jo jasný pohoda.
:D
Itchythefirst

#113 Příspěvek od Itchythefirst »

matiz píše:Jenze na te fotce je to prevzane z TP v jinem state. V polsku nebo nemecku jde taky ledaco co u nas velmi tezce. Aby magistrat zapsal podlozky bude chtit lejstro od importera. Pokud jej importer da, tak asi ano. Rozhodne ty podlozky nezapisou jen tak bez niceho ze ja chci.
Pokud je rec o chranene dilne na Bohdalci, tak tam ti nezapisou vubec nic. Tam zalezi na tom, jak se urednik vyspi a muzes se dozvedet, ze zrovna dneska nezapisuji cerny auta. Mam hruzostrasny zkusenosti s prepisem auta, se znackama v depozitu, se zapsanim jinych kol, kde babe nestacil typovy list vystaveny na konkretni auto, ale chtela nejakej papir z jejich STK, ze tam ty kola muzou byt a samozrejme me poslala do haje.
Kola jsem potom s naprosto stejnymi dokumenty nechal zapsat v Pelhrimove, kde jim to trvalo asi tak 3 minuty...
PRAHAV8

#114 Příspěvek od PRAHAV8 »

Bohdalec a Kladno (obě STK v Kladně) jsou uplně na nic a prakicky fungují jen na uplatkách z autobazarů nebo servisů. Jinak Pelhřimov je jen 1 STK? Zatím jsem tam nikdy nebyl ale už mi někdo říkal že tam je to prý super ale nevím jestli jich tam není víc
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#115 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Itchythefirst píše:
matiz píše:Jenze na te fotce je to prevzane z TP v jinem state. V polsku nebo nemecku jde taky ledaco co u nas velmi tezce. Aby magistrat zapsal podlozky bude chtit lejstro od importera. Pokud jej importer da, tak asi ano. Rozhodne ty podlozky nezapisou jen tak bez niceho ze ja chci.
Pokud je rec o chranene dilne na Bohdalci, tak tam ti nezapisou vubec nic. Tam zalezi na tom, jak se urednik vyspi a muzes se dozvedet, ze zrovna dneska nezapisuji cerny auta. Mam hruzostrasny zkusenosti s prepisem auta, se znackama v depozitu, se zapsanim jinych kol, kde babe nestacil typovy list vystaveny na konkretni auto, ale chtela nejakej papir z jejich STK, ze tam ty kola muzou byt a samozrejme me poslala do haje.
Kola jsem potom s naprosto stejnymi dokumenty nechal zapsat v Pelhrimove, kde jim to trvalo asi tak 3 minuty...
Tak to buď rád, protože správnej postup je ten první. K tomu zápisu kol potřebuješ razítko z STK. A né jen tak nějaký, ale od servisního technika “K”. Ten na každé STK není.
Itchythefirst

#116 Příspěvek od Itchythefirst »

Ty kola jsem prepisoval pri prevodu auta, takze jsem mel i doklad z evidencky, ze na kole jsou ta a ta kola, ktera ale toho casu jeste nebyla v TP ;-)
Tohle by podle me melo stacit a v Pelhrimove stacilo :-)
PRAHAV8 píše: Jinak Pelhřimov je jen 1 STK?
To netusim, ja sel jen na urad prepsat auto a zapsat kola. Na STK jsem tam tusim nikdy ani nebyl :-)
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#117 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

O stránku zpět máš odkaz z webu ministerstva dopravy. Všechny možnosti jsou popsaný.
PRAHAV8

#118 Příspěvek od PRAHAV8 »

Tak na zadek dnes nasazeno 25mm a předek 20mm a není žádný problém a nic nedrhne.
kurevtor

#119 Příspěvek od kurevtor »

dobrá práce
Itchythefirst

#120 Příspěvek od Itchythefirst »

Pajk85 píše:O stránku zpět máš odkaz z webu ministerstva dopravy. Všechny možnosti jsou popsaný.
Diky, koukal jsem na to :-)
Chtel jsem najit protokol z evidencky, jestli tam nebude treba nejaka zajimava informace, ale nenasel jsem ho. Na typovym liste ale je i kolonka pro servisniho technika "K", kde ma vyplnit, ze kola jsou na aute spravne namontovana. Tu kolonku mam prazdnou, mel jsme jen typovej list + protokol z evidencky, takze me spis zajima na zaklade ceho to v tom Pelhrimove zapsali :-) Podle me jim stacil ten protokol z evidencky, ktery dost mozna zrovna taky vyplnil servisni technik "K" a ktery obsahuje presne ty informace (kola jsou na aute a jsou tam spravne namontovana), co jsou potreba :-)

Kazdopadne moje myslenka spis spocivala v tom, jak to chodi na Bohdalci a ze jestli chce clovek zapsat cokoli, tak Bohdalec neni spravna volba :-D
Odpovědět