Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#11061 Příspěvek od Filozof »

Mě se líbí e61 každej na to má jinej pohled. Ikdyž osobně miluji spíše e65/e66.
Navíc pokud má pěkná kola a Mpaket je to super.

Výbavu chci lepší střední a rád bych komforty a L7 a minimálně 3litr 190kw kterej už jede moc pěkně.
Servis a udržba R6 bude jistě méně nákladná jako 5litru a věřím že u 3litru zvládnu i spousty věcí udělat.

Problém je sehnat slušnej kus.
Narazil jsem na vybavené jen Xdrive. Na slovensku jedna. 530xi a pak tady jedna.

Přežiji některé prvky výbavy když mít nebudu.

A klídně nějakej čas oželím LPG a budu platit plnotučnej benzín. :lol:

550i je fakt málo a pokud znám jen špatné kusy a TOP kusy drahé. Hledám rozumnej střed.

Byli tu dvě 525i ve střední výbave ale zase ten výkon chybí.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11062 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Hele co máš furt s tím xdrive? Proč je překážkou?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#11063 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Pajk85... sere se to .... a opravy za balík ...taky be mě to nesmělo do baráku ...to prostě posrali....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
soukupadam

#11064 Příspěvek od soukupadam »

Já bych se na nějakou E65 nebo E61 V8 jako daily normálně už vykašlal. To chce prostě nějakýho otloukánka s obyč motorem a pak víkendovku V8. Akorát nevim čím pak jezdit dálky.
PRAHAV8

#11065 Příspěvek od PRAHAV8 »

kurevtor píše:škoda, že jsou to jen zase prázdný kecy a nekoupíš to, protože bych si fakt pak rád početl co ti tvá 530i nabízí, óó. :lol: :lol: :lol: Jako sorry, ale E60 je docela nehezký auto, kombajn je už úplně hnus pro fotry.
Právě že e61 je super a pěkná 8-)
Filozof

#11066 Příspěvek od Filozof »

Upřímně by stačila ta 530i E61 190kw je fajn na servis a jede to pod plynem hodně pěkně.
Pokud bych uvážil plyn tak by se tam hodil ale najedu tak 15-18tis ročně ale i přes to uspora by se za dva roky vrátila.
Případně kdybych sehnal rovnou s LPG ale to už bych chtěl moc.

Pěknou 530i ve výbavě v pěkném stavu těch je jak šafránu v celé EU. :roll:

Fakt zbyvají dvě 530xi ... a když jako dělník to bude fajn že vyjedu ze zahrady v zimě což je snad jedinný dobrý argument pro xdrive.

Ach jo to je fakt pech. Když už chci auto tak není nikde blíž jak 1tis km.

Nebo jsou tu samé 4kolky.
Stepan1

#11067 Příspěvek od Stepan1 »

matiz píše:Nic nekoupi... Jen ho bavi vysirat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V patek jsem sedel v pasikovi rok 2019. Neni v tom aute nic co by mi rikalo vymen to, ani omylem. Sedaky tvrde, uzke, chrochta fest, to dotykove ovladani mne vubec nebere. Mel hezkou barvu, nejakou tu vybavu high line asi ma taky, muzika hnus. Co se mi libilo tak byly ty led svetla, samozrejme. Ale nevymenil bych to za tu starou prasivou e65. Ja jsem zjistil ze z te must have vybavy potrebuju fakt malo, v podstate mi staci kdyz to hraje tak ze se mi nedelaji pupinky, ma to velke a pohodlne kresla a mam okolo sebe nejaky prostor. ACC ac neni zazrak dokonalosti tak potesi. A musi se mi to vevnitr i libit, coz s treba tema plastama v pasovcovi moc nejde. Podle mne je to uplne obycejne auto pro prepravu a nenarocneho cloveka. Neridil jsem to, nestalo mne to za to abych s tim vyjel na cestu protoze po takovem aute neprahnu.
No, dyť jo. Nic z toho nechcije, sednu, jedu, 60kkm ročně na dva oleje a jedny brzdy. Žádný doprosovani se v servisech, žádný čekání. Dynamika do reálnýho provozu více než dostatečná Tuhle sem jel 65 kilaku po statovkach za jedním kamionem a nedokázal jsem ho předjet. V trilitrovy nafte, od fuj koncernu :roll:
Pojistky za půl darma, ztráta ceny rozumná.

Tohle je praxe, proto se auta vyrábějí. Ne proto aby si s ním lítal do servisu víc než s deckem k doktorovi.
Samozřejmě, že Filozof si víc užije 6 let vybírat auto a vysvětlovat jak je 15 let stará 550i lepší než fuj koncern. Asi je. Ale jenom když funguje. A ony ty auta už většinou prostě nefungujou. Nebo rychle fungovat přestanou.
Případně maji v prdeli podvozky a dávno nejezdí tak, jak je ve fabrice vymysleli. Jediná radost pak zůstane "Já ten V8 prostě mám". Ale to je málo.

A btw k tomu "natírání 750i". Na silnici nakonec stejně rozhodne BLI. I posranych 110kw uvisi v reálným provozu prakticky cokoliv a kdekoliv. Stačí chtít.
PetoK

#11068 Příspěvek od PetoK »

Naco zhanas zase picoviny, co aj tak nikdy nekupis?

Kazdy normalny clovek na daily voz hlada nieco z 525/530/535 d/xd, atd a nie taketo benzinove nezmysly, ktore hovno idu, maju vysoku spotrebu... a dojebat to plynom... radsej na to zabudni, ked zistis ze napr. uz len nemas kde dat nadrz...
Stepan1

#11069 Příspěvek od Stepan1 »

Jo a plz Filozofe nereaguj na mě s žádnýma teoriema o tom, jak oktavky jsou pro blbecky a A8 má motor moc vepředu, protože V8, komfort sitze, tohle tamto. Jsou to totiž povídacky asi jako kdybych já ti vykládal že jde S85 dailyt v pohodě každej den. Určitě dá. Akorát to stojí neskutečný množství peněz, nervů a nakonec to stejně není spolehlivej nástroj pro každodenní využití.
Nikdy sis podobnej krám provozovat nezkusil, logicky to tak vidíš trošku naivně. To je v pořádku. V pořádku ovšem není o tom přesvědčovat ostatní. Mate to lidi a jsou z toho akorát malý lidský tragédie.

Kámoš měl takhle S8 V10 a nakonec ji prostě nechal u mechanika na dvoře i s technicakem. Jako kompenzaci za práci a díly co to sežralo :lol:
Filozof

#11070 Příspěvek od Filozof »

Prostě za auto nedám 300k jen proto že je to koncern.

Dám za auto 150-200k a povozím se líp pokud dobře najdu a koupím. A 530i s LPG pojede moc pěkně a pokud bude vybavená klidně do ní těch 25k ročně pustím.

I koncern chce pouštět peníze. NAvíc je ho všude moc. Mě to nebaví. Jistě je to méně nákladné a má to kdejakej obchodák a manager atd ale prostě je to běžnej spotřebák v čr drahej.

Co mi nabídne krom toho že to jede a má velký kufr a radio co hraje. Možná se nekazí ano to snad jedinná výhoda za 300k auto.

Nebo se kazí méně.

S oktávkou do servisu 1-2x ročně s BMW dobře 3-4x ročně pokud je ok.
xaler

#11071 Příspěvek od xaler »

Citace, kterou neumím označit....Upřímně by stačila ta 530i E61 190kw je fajn na servis a jede to pod plynem hodně pěkně.
Pokud bych uvážil plyn tak by se tam hodil ale najedu tak 15-18tis ročně ale i přes to uspora by se za dva roky vrátila.

Ten servis tě vyvede rychle z omylu, benzínových E61 je málo a ještě méně jich je se silným motorem. Zatím co třeba budíky na 530d seženeš za pár korun, budíky na 745i hází pan Snejk do kontejneru tak budíky na 545i bratr sháněl dva měsíce a musel pro ně do zahraničí. Sedmu s lpg seženeš s rukou v kapse, pětku prakticky vůbec. Když budeš mít dobrou výbavu v pětce a něco se ti rozbije tak jsi v prdeli.

To, že mě tu nenávidí chápu. Chčiju na jejich modlu a chovám se k tomu jak si ten Bavorskej výtvor zaslouží.
Teď začínám chápat proč jsi na tom stejně jako já, vždyť píšeš úplný bludy. Vezmi 2000 euro, skoč do sedmičky na plyn a jezdi. Jak můžeš řešit že u dvacet let starýho krámu ubejvá olej, vždyť je to přeci přirozený tak co na tom chceš řešit, kdyby ti nějaká olítaná paštika trousila olej tak to taky budeš řešit? Já s tím mým krámem jezdím po polích a spotřeba na plyn je tak 14 litrů, je to tak levný, že sám nevím za kolik jezdím. Na budíkách je 11,6-11 litrů. Kdyby motor a převodovka fungovaly jak mají tak ten benzín to auto bude vyrábět. Kdybych sehnal zesilovač tak už mi v tom autě nic nechybí. Netopí-oblíknu se, nechladí-otevřu si okna, nestartuje-tak nastartuje na podruhé, nejede-tak to zdechnu a znovu nastartuju a jede, chce olej-dostane olej, vadí ti kontrolka motoru-přelep ji.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11073 Příspěvek od matiz »

Stepan - ja musim zaklepat, mne se to nejak moc extra nesere a pokud jo, tak jsou to fakt picoviny. Ted teda trochu mechatronik, coz poresim nejspis druhou elektronikou a nebudu ten senzor ani menit protoze to neumim, je asi zality nejakou pryskyrici. Ale jinak mne to fakt jezdi bez nejakych velkych kreci. Po vymene motoru mam najeto malinko pres 10k km. Ale je jasne ze kdyby to zvykalo 60k rocne slo by to do penez. Nejvic mne zklamaly v tom pasovcovi ty sedaky, byly mi vylozene neprijemne. Myslim si ze E91 je lepsi auto nez ten pasovec. Mozna to je o zvyku, to neumim posoudit. Ted jsem jel s efkovou jednickou a sve pocity radsi ventilovat nebudu :lol:
Stepan1

#11074 Příspěvek od Stepan1 »

No jasně. Jenže ty už ses "insider". Já se taky, narozdil od svých vrstevníků, nebojím koupit byt k rekonstrukci nebo na zahradě u rodičů vysvihnout další dvougaraz z Ytongu. Protože vercajk je, známosti / schopnosti jsou, dobrý ceny ve stavebninách taky. Nebo zakládat SPV na každou blbost, protože si těch pár faktur a podání ke státu vyřeším večer u televize nebo to obslouží "holding"

Ale provozovat nějakej starej krám s (pro mě) nedostupným servisem, jenom kvůli tomu že vole 20 let stará V8,(která je v porovnání s moderním 2.0T úplně vtipně k hovnu) si netroufl, protože na to nemám čas a nervy. Ikdyž třeba E6x 550i by mi přišlo jako vtipný "soukromý" daily. Nebo M3 E46 nebo Vette C6. :lol:
A bohužel lidi jako xaler a tady Filozof si neuvědomují, že oni sice mozna mají nervy, ale nemají na to prostor (protoze to konkrétní auto potřebuji denně) a jak to vypadá tak ani peníze. Pak je to prostě traga a řeší se u benzínových petilitru cena měsíčního servisu s přesností na stokoruny
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11075 Příspěvek od matiz »

No a pro mne je cokoliv postavit nebo opravit kde je malta, beton nocni mura, to nedavam, nerozumim tomu a klidim se od toho co nejdal... Jako uprimne nedelat v tom a nerozumet tomu nemohl bych si to dovolit.

Kazdopadne ta benzinova e60 je obrovska picovina, nejede to, zere to a budou vsecky nekolikrat stocene nebo za bambilion. A na rovinu, zlata nafta. M57 je v tom hodne fajnovy motor. N52 v tom je slaba. Ono to sice ma 190kW, ale nekde u 6500 rpm a kroutak 300Nm. Takze ano, kdyz je v kreci na tech 6500rpm tak to jede. Ale nez se tam dostane to trva. Nejede a zere, dobre to tu bylo napsane. Coz je i u tech osmivalcu, v nejbeznejsich otackach co s tim jezdim je to zdechlina... Ne ze by to uplne nejelo, ale nejede to nijak extra zavratne, pojede to kdejaka ofce... Jen v te ofci nebude ten klidek, pohodicka, merino atd... Kdyz jsem ten svuj sporak vezl domu ve meste jsem neujel pasovci 19tdi ani o prd. Visel mi na prdeli jak na lane, tak asi tak nejak. Jedinne co e65 nabizi a co jine nenabidnou je ten komfort prepravy, ticho, klid, prijemne se to ovlada. Ale pojede to kde jaky nacipovany dyzlovy srac -)

N52 je super v jednicce, to je hrozne zabavne, ale v petici neeee...
kurevtor

#11076 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Prostě za auto nedám 300k jen proto že je to koncern.
tydle tvý kecy o koncernech a spotřebácích, kam na to chodíš? :lol:

Dám za auto 150-200k a povozím se líp pokud dobře najdu a koupím. A 530i s LPG pojede moc pěkně a pokud bude vybavená klidně do ní těch 25k ročně pustím.
Filozof píše: I koncern chce pouštět peníze. NAvíc je ho všude moc. Mě to nebaví. Jistě je to méně nákladné a má to kdejakej obchodák a manager atd ale prostě je to běžnej spotřebák v čr drahej.
ty si docela náročnej ne? Chceš auto za nejnižší cenu, ale má být ještě k tomu unikátní jedinečný, jo? Aby jich nebylo všude moc jo? Hmmm, E61 super volba :lol:
Filozof píše: Co mi nabídne krom toho že to jede a má velký kufr a radio co hraje. Možná se nekazí ano to snad jedinná výhoda za 300k auto.

Nebo se kazí méně.

S oktávkou do servisu 1-2x ročně s BMW dobře 3-4x ročně pokud je ok.
myslim, že čim více lidí sem napíše, že zdechlá E61 530i je nahovno, slabá, trapná a určena jen k zapálení, tím více se do toho Filozof zakousne... nekoupí to, ale jako proč si o tom nepotlachat, zatim je tu o tom jen 400 stránek tak proč ne další.

Filozofe proč ale meleš jak nejsou E61 ke koupi? Kde jako hledáš? Na nástěnce v Kauflandu? Vždyť se ty vraky válí všude, říkáš že chceš auto za 150-200? Tohle je první co na mě vypadlo: https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-5/147861152

Kdybys chtěl tak to auto 3x máš, ale ty nás radši budeš krmit jak se proto musí ó do dalekého Německá, ó.... tak určitě.

A vůbec, počkal bych na krizi, ty ceny ještě půjdou dolu.
lubooos
Kontaktovat uživatele:

#11077 Příspěvek od lubooos »

Kdyz to porovnam s moji e91. Tak si nemuzu pomoct ale u ty e61 je ten interier desne hnusnej a tlacitka takove upne nahovno polozene. Bych fakt to auto asi nechtel uz jen pro ten interier. Muze to bejt muj subjektivni pocit, ale radsi bych jezdil Superbem 2 nez tou e60. Potřebuju vetši auto a rozhodne to nebude e61, ani vlatne nevim co to bude.
Navic u me ma e60 - e61 status kramu pojizdnyho a nemuzu se z toho vymanit.
Zachvilku Filozof skonci u toho koncernu a bude tlachat dale :) .
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11078 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

E60 je pěkná jen LCI. Další problém je, že je dražší na servis viz co psal xaler. Má pravdu. Dále by mi vadila ta rozšířenost u dementních lidí. Takže Filozofe… za mě E60 ne. Ano, někdo by teď mohl napsat, že do této kategorie lidí patříš, že je to volba z rozumu. Ale já Ti věřím… hlavně už něco kup. Mě to celkem rozčiluje to spamování.
Filozof

#11080 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore to je xdrive což nechci. ;)
Matiz mas pravdu ze by možná 160kw verze 530d mohla stačit ve výbavě jsou i za 120-150k pěkné ještě bez dpf filtrů … táhnou ty naftové verze moc pěkně. A jako dělník na vše by to asi stačilo je jich spousty.

Ettore: o těch vím to je silenost za těch 300k to prodává snad rok a ta druhá je už uchylarna.

Stepane ano mas pravdu ze cipovane tdi ze 110kw na 130-150kw pojede s tou vahou hodně dobře ale stále je to na mile vzdálené 550i nebo 750i
Kde je 270kw ikdyz 300-600kg větší váha…. Nepredjede to možná dohoni ve městě ale to je vše.
Odpovědět