Hezký den všem.
Jelikož zde už něco zaznělo o tripu Jaraxe do DE za účelem prohlídky nějakých 7er, pokud dovolíte, rád bych zde napsal pár slov, bo jsem byl přímým účastníkem této expedice…..
Začalo to tak, že jsem Jaraxovi poslal sedmičku na zhodnocení…. Stříbrný FL long club, se skoro veškerou výbavou za 8k , vše vypadalo dobře, až na to, že jsem byl až jako druhý zájemce v pořádí. Nu což se dá dělat, řekl jsem si…. Jarax mi však nabídl, že mohu jet s nimi, v rámci akce “poznej sedmičku” a kdyby náhodou první zájemce auto nechtěl, mohlo bý moje

Jeho velkorysou nábídku jsem bez dlouhého rozhodování přijal. Není nic lepšího, než si auto o které se zajímáte, si vyzkoušet, a ještě při výletu skoro k holandským hranicím, tedy pořádně

Nastal den “D” a my vyrazili….Jarax mě vyzvedával po trase, v Praze. Já se pohodlně usadil do zadních “clubových” komfortů v Jaraxově 745Li Individual a užíval si jízdu. Člověk by hned usnul, jak se v těch komfortech krásně sedí, teda spíš pololeží

Po cestě jsme jednou dotankovali plnou nádrž LPG, příjemný pohled na účet za LPG oproti benzínu…. Do města Greven jsme dorazili cca na 9h, na otvíračku bazaru, kde sedma byla. A začali jsme prohlídku…..
Úplně první dojem, pohled z venku, celkem dobrý, auto vizuálně pěkné, zachovalé…. lak též pěkný, minimum kosmetických nedostatků.
Ale neumyté, nenaleštěné…. vevnitř neuklizené, nevysáté nic. Prostě takhle za mě nemá vypadat auto, které je připravené na prodej. Takže celkový první dojem už nebyl tak dobrý, ale což…. Toto není zase až tak důležité…. Jde se na technický stav….. A začíná “Jaraxův koncert”….. prohlíží každý kousek auto, a už začíná hlásit závady…. např. Auto má špatnou baterku, hever je hozený v kufru….. a taky že ano, baterka totálně vytřískaná… prodejce doveze “náhradní startovací zdroj”…. pořád nejde nastartovat….. špatný kontakt…. Ááá už to naskočilo…. motor však úplně neběží jak byl měl!! No nic, Jarax dokončí zběžnou prohlídku auta.
A dává dohomady závady….nějaké “ drobnosti” , něco už trochu závažnějšího….. Každopádně se jde na zkušební jízdu… Auto jako jede celkem pěkně, ale nelíbí se mu převodovka ( nejspíš měnič časem na výměnu), a také “něco bouchá” od podlahy, něco mezi převodovkou a diferákem )
Chtělo by to důkladně prohlédnout na zvedáku. Zkušební jízda ukončena a jdeme zhodnotit stav auta vzhledem k ceně. Auto jako takové, dost zanedbané, a nejspíš v poslední době hodně stálo a moc se s ním nejezdilo. Ale zase nebylo zničené, docela zachovalé. A k závadám nebo nedostatkům , jak už jsem psal výše….+ 2 softclose zámky na výměnu, sedačky by zasloužily trochu péče, Logic + ask, a asi i ABS jednotka na repas…. na vše už si asi nevzpomenu

Každopádně by do auta spadlo celkem dost aby bylo fakt pěkný. Což pro nás při ceně 8k nebylo akceptovatelné. Zkoušíme s prodejcem “naladit” cenu. Bohužel neúspěšně. Nu což se dá dělat, alespoň mám do budoucna s čím porovnávat.
Tady u té sedmičky byl ještě jeden paradox, celkem na nu byli 4 zájemci (div se mezi sebou nepoprali), a chudák Jarax se dostal do nezáviděníhodné pozice, rozhodnout, kdo bude ten “první” v pořádí… došlo i na nějaké slovní rozepře ohledně “pořádí”……a ve finále to auto nakonec nikdo nechtěl…..
Ještě byla v plánu jedna sedma, někde u Frankfurtu. Černá “club” s plynem za 12k. Domlouváme se s prodejcem, kdy bychom mohli přijet….
Bohužel pán má čas až kolem 19h, a vzhledem k tomu, že pánovo nejnižší nabízená cena nebyla o mnoho menší než původní, jsme se rozhodli, že tam ani nepojdeme, bo už jsme trochu spěchali domů. A hlavně u této sedmy bylo té “černé” i na mě trochu moc (černé auto, interiér, strop, kola

) Takže jsme vyrazili směr ČR….
Ještě před odjezdem domu, jsme trochu “prozkoumali” městečko Greven… na jednom náměstíčku zrovna probíhal nějaký trh s místními i nemístními specialitami…. Jarax nakoupil nějaké holandské sýry, klobásky…. Aspoň zadní lednička splnila svůj účel na 100%

Zašli jsme na oběd, bo už nám dost vyhládlo….dal jsem si gulášovou polévku, ale jako fakt luxusní

skoro jak od maminky, možná ještě trošinku lepší.
Docela mě zaujalo jak zde většina místních jezdí na kolech a jsou velmi ukáznění, i na silnici/dálnici….to u nás moc nezažijete, každej druhej Vám to pošle před čumák, tady né( tím myslím i Německo obecně), poctivě čekají až projedete a pak teprve vjedou do Vašeho pruhu, prostě ohleduplnost, kéž by to bylo aji u nás. Samozřejmě se i tady nejde nějaký trouba, ale je jich minimum.
A závěr výletu jsme zastavili v Ústí Nad Labem “U nádraží” na kebab, dělaný na dřevěném uhlí, doporučuju, byl fakt dobrej

Teď ještě trochu odbočím, a zkusím popsat tento trip z trochu jiného pohledu….. Hodně věcí co napíšu, už zde bylo nejspíš řečených, ale opakování je matka moudrosti : Takže….
7er E65/E66 už hledám nějaký pátek…. Na začátku mé požadavky byly…sedmičku s full podvozkem, komfortama, logikem 7, celkem mi bylo jedno jestli krátká nebo long, jaká kůže atd…
Ale díky Jaraxovi, návštěvě jeho servisu, kde jsem si mohl vyzkoušet různé sedmičky, druhy kůže atd. A hlavně díky včerejšímu tripu, jsem si ujasnil jakou sedmičku chcu. A pokud takovou nenajdu, tak sedmičku radši nechcu. Protože je sedmička a sedmička, a jsou v těch autech fakt velké rozdíly…
Za mě jednoznačně Long,kůže club, popř. Merino…Nascu né, né a né seděl jsem v ní chvílu a nebylo mi to prostě příjemné, a co největší výbavu….páč ta dělá sedmičku sedmičkou (jako oželím stropní klimu, zadní ledničku (ikdyž na cestovámí super), a u fl NV., ale jinak co nejvíce

Dokud si to člověk nevyzkouší, tak neví, nepotřebuje…. Ale potom už nechce jinak.
Řešilo se tu ACC, jako viděl jsem to naživo jak to funguje myslím, že je to fajn vychytávka, ale musí to fungovat jak má, a taky je to o zvyku…
Logic 7, to je kapitola sama pro sebe, to je prostě balzám pro uši. Jak vyzkoušíte nechcete nic jiného

A jízdní vlastnosti…. To nejde dost dobře popsat…. To se musí zažít… Jistota, pocit bezpečí, nekutečné pohodlí, luxus, ticho… zvuk V8…
Tímto ještě jednou děkuji Jaraxovi, že jsem si mohl vše vyzkoušet a udělat si pořádek v tom jakou sedmu chci a jakou ne. V dnešní době už na takové fajn lidi moc nenarazíte.
A hlavně se opravdu vyplatí si ho vzít s sebou při nákupu auto. Je radost se dívat jak ty auta zná a ví kam šáhnout, co zkontrolovat atd….
Prostě když bych to shrnul, 7er E66 je prostě skvělé cestovatelské auto. A hlavně neskutečně pohodlné auto, ještě se mi v žádném autě nestalo abych dokázal sedět 700km….7h jízdy, v sedačce v jedné poloze a být stále v pohodě

Pro někoho už je možná E66 stará vrána, ale jaké auto s rozpočtem +- 300k Vám nabídne víc muziky za dané peníze???

A věřím, že když tomu auto je dopřán nějaký servis, dokáže spolehlivě fungovat ještě dlouho.
Viz včerjší trip do DE…. 2000km bez sebemenšího náznaku nějaké závady. Ano servis chce peníze, někdy i hodně pěnez….Ale je to pouze o tom, zda vám ty prachy za to stojí nebo ne!!!
Mě rozhodně ano
Tož tak chlapi…..