Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#12062 Příspěvek od matiz »

750i se sporakem za 4500€ ??? Co tam je za problem?
PetoK

#12063 Příspěvek od PetoK »

Kluci, ja vás fakt obdivujem že máte čas sa zaoberať bláznom, ktorý v živote nič nekúpi... To fakt nestačí 1200 stran...
Pilifo

#12064 Příspěvek od Pilifo »

Filozof píše:Jak se dostanu na Slovensko na dvě auta co chci prohlédnout ???

Mate tip jak na to když nemam žádné očko ? Stačí nahlásit tranzit nebo potvrzení že jedu pro xy něco ?

Diky za tip jak to řešíte vy.

Ps:opakuji pro slepého pana K adapt. tempomat ani nightvision nepotřebuji… :lol:
Skúsenosť zo včerajška na hraničnom prechode Hodonín - Holíč. Policajti tam stáli, ale zastavovali len námatkovo. Pre istotu by som si na tvojom mieste vytlačil čestné prehlásenie, že sa ideš postarať o blízku osobu, ktorá má zdravotné problémy a hoď tam kontakt na nejakého kamaráta Slováka, ktorého poznáš. Ak nikoho takého nemáš, tak skús zohnať ten kontakt na slovenskom BMW klube.

Takýto dôvod tvorí jednu z výnimiek pre izoláciu. Samozrejme musíš mať negatívny PCR test.
Filozof

#12065 Příspěvek od Filozof »

cheater píše:
Filozof píše:Jak se dostanu na Slovensko na dvě auta co chci prohlédnout ???

Mate tip jak na to když nemam žádné očko ? Stačí nahlásit tranzit nebo potvrzení že jedu pro xy něco ?
když si tady nedavnou domlouval výlet s Jaraxem a sháněl si lidi, tak proč si sním včera nejel? Měli jet do DE, měli volné místo a čekali na tebe.
To jsem dal sem na popud jaraxe kdo by měl zájem a nebyl to špatnej nápad.
Nechce se mi jet 1-2dny v autě někam na konec světa když nemám ted čas a navíc když tam nejsou auta co chci prohlédnout osobně ... chci něco co pořeším do pul dne nejlépe případně cesta tady po ČR pokud by zde byli nějaké kusy.

Jardovi jsem poděkoval za nabídku jet snim do DE a pořeším sním jinou cestu a jindy.

Pokud narazím na jednorožce kterého hledám jistě dám vědět a udělám osobně nějaké video nebo pokec kolem toho pokud bych jej vzal tak založím samotné vlákno.
Každé auto v mé cenové relaci má nějaké ALE a vždy bud něco chybí ve výbavě nebo není servis jaký bych chtěl stím prostě počítám.

Jde o to co je horší ... dodělat nějakej prvek výbavy nebo velkej servis kterej mi přijde mnohem dražší a pokud bylo něco fakt servisované kvalitně a vyměněno x dílů za kvalitní nové tak pak je to pro mě zajimavá nabídka.

Nějakej servis do začátku to bude jde o to jak velký a kolik toho bude třeba řešit u konkrétního auta.

PILIFO: Co napsat od majitele vozu papír že jdeme vyzvednout auto případně jedeme pro nějakou zásilku na danou adresu. Poslední možnost je nahlásit tranzit to nás musí pustit ale zase chtějí místo kam jedeme což nemusí nikdo vedět to je soukromá informace. Co je komu co po tom ???
Jaris330D

#12066 Příspěvek od Jaris330D »

Ja bych zvazoval tu sedmu za 12 000 Eur s tou club kuzi. Je sice drazsi, ale ma najeto malo a ne ubkazde musis resit trubku a pretesneni hned. Kolik mela 140 000 km najezd? Toho bych se nebal. On by ti Jarax nedoporucil nic spatnyho, tomu ver.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12067 Příspěvek od matiz »

Tak pozor, uz nejsou omezene jen finance, uz je omezena i dojezdova vzdalenost. Vubec neni divne ze ve tve cenove relaci neco chybi nebo nema servis, protoze jsi vychcanek co by chtel koupit auto za polovinu jeho hodnoty... Takovych je mnoho a takove auto kdyz se vyskytne je pryc v radu hodin. Pro kretena ktery se neumi rozhodnout je to absolutne nedosazitelne protoze za tu dobu co bude bude filozofovat to auto bude prodane a pokud bude slusna cena bude v prdeli driv nez reknes svec. Nez najdes nekoho kdo ti otestuje tlumice bude uz mozna prodane dalsimu majiteli.

Tak tady alespon budes blinkat sracky jak ze ty auta nejsou, jak nemaji servis a dalsi blaboly. Tak te uvedu do reality. Ty auta jsou, jen nejsou v tve vysnene cene protoze proste maji vyssi hodnotu a vzdy se najde nekdo kdo to akceptuje.

Ale potesim te, budou stale klesat na cene ale taky budou vic chatrat. Takovy ten zacarovany kruh. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Michal595

#12068 Příspěvek od Michal595 »

*To je topka ze je uz aj problem ked je auto dalej ako 100km od chalupy...ty si blazen:)
Jak tui tu radili ked nie si ockovany tak test pcr si spravis daj ze ides o blizkeho sa postarat a nemyslim ze niekto bude robit problem...je to strasne realtivne koho akurat chytis na hraniciach no...ja ked som sa vracal z dovolenky sme si len mavali...naopak kamosovi pozerali vsetko ...cize tazko povedat...tvoj tranzit moze byt tiez ale nezabudni ze su cesty ktore sa povazuju za tranzit cize hlavne tahy vyznacene oficialne/na nete najdes ktore to su/ a ciste teoreticky ti to mozu kontrolovat ked ta niekde zastavia...cize ked ta najdu niekde mimo a bude to cvok tak uplne neokecas ze tranzitujes v piestanoch na pesej:))Ale povedzme si uprimne ty len hladas zamienku jak zase neist pozriet a nie riesenie...:))
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#12069 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
kurevtor

#12070 Příspěvek od kurevtor »

pochopte kluci, dokud mu někdo nedáte svou nebo nekoupíte za vaše prachy a nedovezete před barák tak to nepůjde :D Co píše Matiz je pravda a zároveň asi i strategie Filozofa kupovat kupovat kupovat, ale nekoupit.

Člověk co umí vexl a hledá toho svýho jednorožce jak píšeš Filozofe tak ten na nějaký inzeráty neodepisuje jak nějakej debíek, nešpekuluje co přední tlumiče nebo jestli v tom autě první majitel v roce 2009 nekouřil. Chce dobrej vexl tak volá z auta, že je na cestě s prachama a vidí se na místě prostě. Chceš hodně vydělat protože koupíš levně? Tak si musíš lajsnout se někam vypravit a né vo tom blejt sračky na netu a ptát se tu slováků jak se k nim dostaneš do republiky. Seš fakt maďar.

Filozof chcípne jednou hlady, protože se nebude moct rozhodnout jestli si dá řízek nebo těstoviny. Už se uvědom prosím, zapíchni to tvý trapný jakože hledání jednorožce ty jednorožče a prosím začni hledat až budeš mít na prdeli aspoň 10 posranejch průměrnejch platů CASH okej? Neni to tak dávno co jsi tady oficiálně nákup E66 ukončil, všichni jsme si poplakali btw, no a teď stejně přichází zima žejo, tak přece to nebudeš kupovat na zimu. Ideální čas na oficiální přerušení nákupu, což ti poskytne čas na došetření. Došetřit můžeš nejen prachy, došetřit se klidně můžeš nechat na krajský psychiatrii kámo :lol: peace
TANN3R

#12071 Příspěvek od TANN3R »

kurevtor píše:to je prdel jak Filozof potřebuje adaptivní tempomat. Jasně :lol: :lol: :lol:

Tak jen pro tvou informaci pane profesore Flégre, použil bys ho jednou a to by bylo naposled. Ten adaptivní tempomat je úplnej idiot a dupe na brzdu jak kokot a plyn vosolí na max. i v maličkym stoupání. Řikam ti jednou jedinkrát bys to zapnul a okamžitě by tě to vyděsilo, protože ta spotřeba jde nahoru a nejede to pohodlně, je to brzda plyn styl a to tvoje šetřílkovská osoba neunese. Tak silně jak dupe na plyn tempomat ty nikdy na plyn nešlápneš, stálo by to moc na pohonných hmotách.

Další prdel je, že Filozof potřebuje NV. Nikdy nezapomenuju jak tu básnil, že by jezdil v noci na pole pozorovat srnky :D ale neva. Jasně , potřebuješ ho, hodně ho využiješ, bude tě to bavit. Akorát až přestane fungovat tak to budeš muset odpojit, protože servis toho stojí tolik co ten vrak co ty nikdy nekoupíš.

A aby to nemělo smysl co Filozof napíše tak sice to má folii, která Filozofovi nevadí a sice to má blízko a je to krásnej FL v longu s požadovanym LPG a ve výbavě jak má bejt a sice je to za super prachy a v limitu rozpočtu..... ale... neuspěchat to... jako zas tak se na nákup vlastně nespěchá... :lol: :lol: :lol: :lol: To je trapárna tohle :D

ACC v E65 sice není zdaleka dokonalej, ale stejně je to velké plus. Měl jsem na něj stený názor, jako ty, no po včerejší celodenní cestě přes zacpany Německo už bych bez ACC nechtěl. Obyčejný tempomat je uplně k hovnu, protože na něj nedokážeš jet ani minutu vkuse - teda pokud nejsi zrovna jeden z těch dementů, co to posílají do levého pruhu na dálnici ve svých konstantních tachometrových 110Km/h a tyhle zácpy způsobují.
Hlavní "problém" ACC v E65 je, že se s ním musíš naučit fungovat. Když už cítíš, že bude ACC chtít zase prudce brzdit i přes to, že auto před tebou se už pomalu zařazuje a krásně to vyjde, tak prostě přidáš trochu plynu a tím zmírníš brždění.

Btw. E65/66 už nikdy levnější nebudou. Naopak spíš dost podražily a hezkých ubývá.
kourk

#12073 Příspěvek od kourk »

10 let hledá jednorožce... ale vsadim boty.. že jestli něco koupí, tak to bude verk. A bude tu nové téma : problémy e66 - jak řešit levně opravy, jdou nahradit brzdové kotouče těmi z fabie??!! :)
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#12074 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

ettore píše:https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=330304444
Moc hezký.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12075 Příspěvek od matiz »

Myslim si ze ytb ten tlak neustoji a padne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
manazer502503
Kontaktovat uživatele:

#12076 Příspěvek od manazer502503 »

Hezký den všem.
Jelikož zde už něco zaznělo o tripu Jaraxe do DE za účelem prohlídky nějakých 7er, pokud dovolíte, rád bych zde napsal pár slov, bo jsem byl přímým účastníkem této expedice…..
Začalo to tak, že jsem Jaraxovi poslal sedmičku na zhodnocení…. Stříbrný FL long club, se skoro veškerou výbavou za 8k , vše vypadalo dobře, až na to, že jsem byl až jako druhý zájemce v pořádí. Nu což se dá dělat, řekl jsem si…. Jarax mi však nabídl, že mohu jet s nimi, v rámci akce “poznej sedmičku” a kdyby náhodou první zájemce auto nechtěl, mohlo bý moje :D Jeho velkorysou nábídku jsem bez dlouhého rozhodování přijal. Není nic lepšího, než si auto o které se zajímáte, si vyzkoušet, a ještě při výletu skoro k holandským hranicím, tedy pořádně :D Nastal den “D” a my vyrazili….Jarax mě vyzvedával po trase, v Praze. Já se pohodlně usadil do zadních “clubových” komfortů v Jaraxově 745Li Individual a užíval si jízdu. Člověk by hned usnul, jak se v těch komfortech krásně sedí, teda spíš pololeží :D Po cestě jsme jednou dotankovali plnou nádrž LPG, příjemný pohled na účet za LPG oproti benzínu…. Do města Greven jsme dorazili cca na 9h, na otvíračku bazaru, kde sedma byla. A začali jsme prohlídku…..
Úplně první dojem, pohled z venku, celkem dobrý, auto vizuálně pěkné, zachovalé…. lak též pěkný, minimum kosmetických nedostatků.
Ale neumyté, nenaleštěné…. vevnitř neuklizené, nevysáté nic. Prostě takhle za mě nemá vypadat auto, které je připravené na prodej. Takže celkový první dojem už nebyl tak dobrý, ale což…. Toto není zase až tak důležité…. Jde se na technický stav….. A začíná “Jaraxův koncert”….. prohlíží každý kousek auto, a už začíná hlásit závady…. např. Auto má špatnou baterku, hever je hozený v kufru….. a taky že ano, baterka totálně vytřískaná… prodejce doveze “náhradní startovací zdroj”…. pořád nejde nastartovat….. špatný kontakt…. Ááá už to naskočilo…. motor však úplně neběží jak byl měl!! No nic, Jarax dokončí zběžnou prohlídku auta.
A dává dohomady závady….nějaké “ drobnosti” , něco už trochu závažnějšího….. Každopádně se jde na zkušební jízdu… Auto jako jede celkem pěkně, ale nelíbí se mu převodovka ( nejspíš měnič časem na výměnu), a také “něco bouchá” od podlahy, něco mezi převodovkou a diferákem )
Chtělo by to důkladně prohlédnout na zvedáku. Zkušební jízda ukončena a jdeme zhodnotit stav auta vzhledem k ceně. Auto jako takové, dost zanedbané, a nejspíš v poslední době hodně stálo a moc se s ním nejezdilo. Ale zase nebylo zničené, docela zachovalé. A k závadám nebo nedostatkům , jak už jsem psal výše….+ 2 softclose zámky na výměnu, sedačky by zasloužily trochu péče, Logic + ask, a asi i ABS jednotka na repas…. na vše už si asi nevzpomenu :D Každopádně by do auta spadlo celkem dost aby bylo fakt pěkný. Což pro nás při ceně 8k nebylo akceptovatelné. Zkoušíme s prodejcem “naladit” cenu. Bohužel neúspěšně. Nu což se dá dělat, alespoň mám do budoucna s čím porovnávat.
Tady u té sedmičky byl ještě jeden paradox, celkem na nu byli 4 zájemci (div se mezi sebou nepoprali), a chudák Jarax se dostal do nezáviděníhodné pozice, rozhodnout, kdo bude ten “první” v pořádí… došlo i na nějaké slovní rozepře ohledně “pořádí”……a ve finále to auto nakonec nikdo nechtěl…..
Ještě byla v plánu jedna sedma, někde u Frankfurtu. Černá “club” s plynem za 12k. Domlouváme se s prodejcem, kdy bychom mohli přijet….
Bohužel pán má čas až kolem 19h, a vzhledem k tomu, že pánovo nejnižší nabízená cena nebyla o mnoho menší než původní, jsme se rozhodli, že tam ani nepojdeme, bo už jsme trochu spěchali domů. A hlavně u této sedmy bylo té “černé” i na mě trochu moc (černé auto, interiér, strop, kola :D ) Takže jsme vyrazili směr ČR….
Ještě před odjezdem domu, jsme trochu “prozkoumali” městečko Greven… na jednom náměstíčku zrovna probíhal nějaký trh s místními i nemístními specialitami…. Jarax nakoupil nějaké holandské sýry, klobásky…. Aspoň zadní lednička splnila svůj účel na 100% :D
Zašli jsme na oběd, bo už nám dost vyhládlo….dal jsem si gulášovou polévku, ale jako fakt luxusní :D skoro jak od maminky, možná ještě trošinku lepší.
Docela mě zaujalo jak zde většina místních jezdí na kolech a jsou velmi ukáznění, i na silnici/dálnici….to u nás moc nezažijete, každej druhej Vám to pošle před čumák, tady né( tím myslím i Německo obecně), poctivě čekají až projedete a pak teprve vjedou do Vašeho pruhu, prostě ohleduplnost, kéž by to bylo aji u nás. Samozřejmě se i tady nejde nějaký trouba, ale je jich minimum.
A závěr výletu jsme zastavili v Ústí Nad Labem “U nádraží” na kebab, dělaný na dřevěném uhlí, doporučuju, byl fakt dobrej :D
Teď ještě trochu odbočím, a zkusím popsat tento trip z trochu jiného pohledu….. Hodně věcí co napíšu, už zde bylo nejspíš řečených, ale opakování je matka moudrosti : Takže….
7er E65/E66 už hledám nějaký pátek…. Na začátku mé požadavky byly…sedmičku s full podvozkem, komfortama, logikem 7, celkem mi bylo jedno jestli krátká nebo long, jaká kůže atd…
Ale díky Jaraxovi, návštěvě jeho servisu, kde jsem si mohl vyzkoušet různé sedmičky, druhy kůže atd. A hlavně díky včerejšímu tripu, jsem si ujasnil jakou sedmičku chcu. A pokud takovou nenajdu, tak sedmičku radši nechcu. Protože je sedmička a sedmička, a jsou v těch autech fakt velké rozdíly…
Za mě jednoznačně Long,kůže club, popř. Merino…Nascu né, né a né seděl jsem v ní chvílu a nebylo mi to prostě příjemné, a co největší výbavu….páč ta dělá sedmičku sedmičkou (jako oželím stropní klimu, zadní ledničku (ikdyž na cestovámí super), a u fl NV., ale jinak co nejvíce :D Dokud si to člověk nevyzkouší, tak neví, nepotřebuje…. Ale potom už nechce jinak.
Řešilo se tu ACC, jako viděl jsem to naživo jak to funguje myslím, že je to fajn vychytávka, ale musí to fungovat jak má, a taky je to o zvyku…
Logic 7, to je kapitola sama pro sebe, to je prostě balzám pro uši. Jak vyzkoušíte nechcete nic jiného :D
A jízdní vlastnosti…. To nejde dost dobře popsat…. To se musí zažít… Jistota, pocit bezpečí, nekutečné pohodlí, luxus, ticho… zvuk V8…
Tímto ještě jednou děkuji Jaraxovi, že jsem si mohl vše vyzkoušet a udělat si pořádek v tom jakou sedmu chci a jakou ne. V dnešní době už na takové fajn lidi moc nenarazíte.
A hlavně se opravdu vyplatí si ho vzít s sebou při nákupu auto. Je radost se dívat jak ty auta zná a ví kam šáhnout, co zkontrolovat atd….
Prostě když bych to shrnul, 7er E66 je prostě skvělé cestovatelské auto. A hlavně neskutečně pohodlné auto, ještě se mi v žádném autě nestalo abych dokázal sedět 700km….7h jízdy, v sedačce v jedné poloze a být stále v pohodě :D
Pro někoho už je možná E66 stará vrána, ale jaké auto s rozpočtem +- 300k Vám nabídne víc muziky za dané peníze??? :D
A věřím, že když tomu auto je dopřán nějaký servis, dokáže spolehlivě fungovat ještě dlouho.
Viz včerjší trip do DE…. 2000km bez sebemenšího náznaku nějaké závady. Ano servis chce peníze, někdy i hodně pěnez….Ale je to pouze o tom, zda vám ty prachy za to stojí nebo ne!!!
Mě rozhodně ano :D
Tož tak chlapi…..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12077 Příspěvek od matiz »

ettore píše:https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=330304444
Asi budu za hovado, ale mne to auto prijde takove bezpohlavni, klidne bych mu mohl rikat ' ono '... A pritom BMW umi interiery ze kterych jsem chcal magi v kostkach a to doslova, byla to krutoprisna sestka v individualu s bilym mramorem na stredovem tunelu, hneda s kombinaci bile, masakr, nadhera ( jooo, vim ze to je subjektivni ) ale byla proste kulervouci. Ta sedma je oproti tomu takovy slaby odvar. Nedokaze ve mne vyvolat ten pocit musim to mit...

Evidentne budu tu moji sedmu muset zdrazit. Nic v ni neboucha, netece, radi, troubi blika, nejake vady samo ze ma ale jak tak ctu kusy co jezdi jsou fakt vyjimka...

Mimochodem uplne stejnou sluzbu udela jakakoliv kompresorova autolednicka kterou jako bonus jde kdykoliv vytahnout. Taktez i ty zadni komforty udelaji ridici obrovskou sluzbu. Jsem asi skromnejsi nez vetsina zde a spokojim se s malem. A nejvic mne zarazi ze se nekdo podivuje nad tim ze auto zvladne 2000km bez zavady??? Co na tom je kurwa divneho?
manazer502503
Kontaktovat uživatele:

#12078 Příspěvek od manazer502503 »

Zdravím pane Matiz...
Ano určitě to lze řešit jakoukoliv jinou autoledničkou, avšak přece jen, musíte zastavit a jít do kufru a z té ledničky to vyndat. Tahle je to pohodlnější. nemusím zastavovat, otevřu a konzumuju...
Ale jak píši níže, obešel bych se bez ní, pro mě je víc využitelný skibag.
A napsal jsem pouze svůj pohled na věc.... Vy to můžete vidět jinak, ok beru to, nemám s tím problém...
A s tím ujetí 2000km, to nebylo myšleno tak, že je to něco nadpozemského, a nedokáže to žádné jiné auto.....ale spíš trochu jako narážka na pana Xalera ( snad mi odpustí :D ), který tu nedávno psal, že E65/E66 neujede ani 150/200km nebo tak něco. Tak aby viděl že to auto ujede aji 2000km úplně bez problémů.... :D :D :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12079 Příspěvek od matiz »

Nooo, kdyz dam tu lednicku mezi dva zadni pasazery -) Ne, nechci vytvaret neshody, je to jasne, pro nekoho je to fajn, jiny to nepotrebuje. Tesi mne vic ze nejsem sam co ma nejake naroky na sedmu a souhlasim s tim ze v tech autech jsou dost rozdily a ze neni sedma jako sedma. Mam to nastavene asi podobne, ne kazda by mne dokazala nadchnout ale zase nelpin uplne na vsem.

V zasade nejsme vubec v nejake rozepri, nez uplnou holotu a vrak tak radsi nic. E65 potazmo E66 jsou i dnes silne pouzitelne auta a najit neco co je prekona neni tezke, ale je to drahe. Jsem rad ze tu nekdo napise otevrene jake pasti se prodavaji.

S tema 2000km jsem to ocividne nepobral, prostemne to prijde uplne normalni ze takovy vylet by auto melo zvladnout naprosto bez problemu.

A perfektni sedmy moc nehledejte, nejsou a nebudou. Udrzovat to v dokonalem top 1A stavu stoji fakt mrdu penez, mne ted odeslo webasto. Koupim nove??? No nekoupim... Dam tam bud podobne stary srot co jeste funguje nebo bude webasto off...

Nedavno jsem videl fakt paradni rozhovor kde se pana zeptali na nejhorsi auto. A on odpovedel ve smyslu jakekoliv nynejsi premiove auto v plne vybave. Za deset let vlivem mnozstvi elektroniky a postupech ve vyrobe budou neservisovatelne a nebudou jezdit. Zamrazilo mne v zadech, protoze se s tim absolutne ztotoznuju. No a my tady chceme a jezdime v podobnych autech ktere jsou davno za svym moralnim zenitem prijde nam divne ze neni mozne najit za primerene srovnatelnou castku penez adekvatniho nastupce co se tyce prostoru, komfortu, pocitu z rizeni a klidu v kabine...

Preju Vam aby jste svoje auto nasel, aby bylo krasne a paradni a prineslo spoustu radosti.
Naposledy upravil(a) matiz dne pát 10.09.2021 15:39, celkem upraveno 1 x.
soukupadam

#12080 Příspěvek od soukupadam »

Ty vole to je strašný, když se 4 lidi skoro poperou o tu popelnici za 2 kila. :D :D
Odpovědět