Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Mimochodom nemáte niekto na predaj návod na obsluhu v českom alebo slovenskom jazyku v KNIŽNEJ podobe?
- Itchythefirst
Ano, je pravda, ze s klesajici frekvenci zvuku clovek hure urci, odkud ten zvuk prichazi. To ovsem neni jediny parametr zvuku, ktere ucho vyhodnocuje.Nadzi píše:Co sa týka umiestnenia basovych repro tak nakoľko ľudia niesu schopný určiť odkiaľ smeruje zvuk do tuším 100hz takže asi je jedno kam sa umiestnia basové repro nie?
Nektere frekvence jsou v realnem zvuku v dany moment zastoupeny "vice", nektere "mene". Tedy pokud mluvime o basech, jedna se o cele spektrum frekvenci treba do 150 HZ (jak si ten strop nadefinujeme, ted to neni az tak dulezite). Predstavme si situaci, kdy v dany okamzik bude energie signalu z 95 % slozena z 80Hz impulzu a zbyle impulzy na jinych frekvencich z naseho intervalu do 150 Hz budou v tu chvili jen "paberkovat" po procentech a zlomcich procent. Co se vsak stane, kdyz temto slabym impulzum date do cesty sedacku, cloveka a divoce lomenou cestu? Cast te energie je po ceste pohlcena (stejne auto v kuzi bude hrat jinak nez auto v hadru, pokud pro kazde automobilka nema jine nastaveni DSP, cemuz moc neverim, protoze minimalne E63 hraje v hadru jinak). To ve vysledku znamena, ze zvuk co se dostane az do ucha ma tyto "basove detaily" uz hodne orezane, pokud vubec nejake. Vysledny bas pak zni jako duneni, kde prevlada rozplizle tuc tuc

Muzete zkusit, zmerit charakteristiku nejakeho normalniho subwooferu(ne Bose, LG sunty z Tesca), kdy bude mikrofon 1-2m pred membranou a nic nebude stinit. Pak stejny pokus, kdy bude subwoofer pod pohovkou, pripadne za nejakou matraci

Zvuk se posloucha usima, ne zadkem, tedy cesta zvuku ze zdroje do usi by v idealnim pripade nemela by nicim blokovana. To je naprosto zakladni pravidlo akustiky. Basy timto sice trpi mene nez stredy a vysky (jsou hure pohltitelne, vysoka energie + velka delka vlny), ale stale trpi. To, ze je hudba v E65 naladena celkem pekne, jeste neznamena, ze subwoofer pod sedackou je nejaka vyhoda.
Naposledy upravil(a) Itchythefirst dne stř 08.12.2021 10:55, celkem upraveno 2 x.
Tady neco máš pokud nic nemáš a než koupíšNadzi píše:Mimochodom nemáte niekto na predaj návod na obsluhu v českom alebo slovenskom jazyku v KNIŽNEJ podobe?
https://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?t=7436
Tištěný mám v autě, nedámNadzi píše:Mimochodom nemáte niekto na predaj návod na obsluhu v českom alebo slovenskom jazyku v KNIŽNEJ podobe?

Elektronický třeba na:
http://www.kupca.cz/E65/manual.zip
Filozof:
no nevím jestli lepší, ale v něčem to podobné určitě bude. Přeci jen je to také L7..jen pod jiném označení... Genesis má dva typy audia..
jedno je: Logic7 discrete 7.1 surround sound a to druhé Logic7 surround sound.
Discrete má 17 reproduktorů a surround sound má 14.. jinak výkon zesilovačů je u obou stejné 528w.. je to ale genesis
to vše pro model 2009
novější G90
má také lexicon by Harman, ale tam je : QUANTUMLOGIC SURROUND SOUND a CLARI-FI™ – MUSIC
RESTORATION TECHNOLOGY
https://www.lexicon.com/genesis.html
to druhé je: Technologie vylepšení signálu Clari-Fi obnovuje skutečný zvuk všech typů komprimovaných zvukových souborů. Clari-Fi v reálném čase identifikuje a obnoví ztracené detaily, takže uslyšíte hudbu, která je věrnější původní nahrávce.
zesik už má snad 900 wattů
no nevím jestli lepší, ale v něčem to podobné určitě bude. Přeci jen je to také L7..jen pod jiném označení... Genesis má dva typy audia..
jedno je: Logic7 discrete 7.1 surround sound a to druhé Logic7 surround sound.
Discrete má 17 reproduktorů a surround sound má 14.. jinak výkon zesilovačů je u obou stejné 528w.. je to ale genesis
to vše pro model 2009
novější G90
má také lexicon by Harman, ale tam je : QUANTUMLOGIC SURROUND SOUND a CLARI-FI™ – MUSIC
RESTORATION TECHNOLOGY
https://www.lexicon.com/genesis.html
to druhé je: Technologie vylepšení signálu Clari-Fi obnovuje skutečný zvuk všech typů komprimovaných zvukových souborů. Clari-Fi v reálném čase identifikuje a obnoví ztracené detaily, takže uslyšíte hudbu, která je věrnější původní nahrávce.
zesik už má snad 900 wattů
Prvním vpádem Lexiconu do vybavení domácího kina byl jeho prostorový procesor, CP-1 . Později byl uvolněn CP-2 , následovaný CP-3 a CP-3+ . CP-3/CP-3+ byly prvními produkty domácího kina, které získaly certifikaci THX .
S příchodem Dolby Digital musela být řada CP ukončena. To bylo nahrazeno linkou DC, jmenovitě DC-1 [1996] a DC-2 . V tomto okamžiku společnost představila svůj revoluční algoritmus pro zpracování prostorového zvuku[b] Logic [/b]7 . [b]Logic 7[/b] se vyznačoval generováním přesvědčivého zvukového pole ze sedmi reproduktorů, když byl prezentován buď se stereo nebo 5.1 vstupem.
Takže prvenství Logic7 zde dle článku z Wiki má Lexicon, ale protože už v té době lexicon bylo pod Harmanem, tak využívá jejich technologie, kterou vyvinula společnost Lexicon.. né harman.
S příchodem Dolby Digital musela být řada CP ukončena. To bylo nahrazeno linkou DC, jmenovitě DC-1 [1996] a DC-2 . V tomto okamžiku společnost představila svůj revoluční algoritmus pro zpracování prostorového zvuku[b] Logic [/b]7 . [b]Logic 7[/b] se vyznačoval generováním přesvědčivého zvukového pole ze sedmi reproduktorů, když byl prezentován buď se stereo nebo 5.1 vstupem.
Takže prvenství Logic7 zde dle článku z Wiki má Lexicon, ale protože už v té době lexicon bylo pod Harmanem, tak využívá jejich technologie, kterou vyvinula společnost Lexicon.. né harman.
Společnost je široce známá díky designu a vývoji audiosystému s více reproduktory pro Rolls-Royce Phantom , stejně jako Hyundai Genesis , Hyundai Equus a Kia K900
Lexicon je americká společnost, která navrhuje, vyrábí a prodává audio zařízení pod značkou Harman International Industries . Společnost byla založena v roce 1971 se sídlem ve Walthamu, Massachusetts , a kancelářemi v Salt Lake City, Utah . Společnost Harman jej získala v roce 1993. [1]
první zesilovač využívající pro logic a logic7
https://hometheaterhifi.com/volume_6_3/lexicondc2.html
Lexicon je americká společnost, která navrhuje, vyrábí a prodává audio zařízení pod značkou Harman International Industries . Společnost byla založena v roce 1971 se sídlem ve Walthamu, Massachusetts , a kancelářemi v Salt Lake City, Utah . Společnost Harman jej získala v roce 1993. [1]
první zesilovač využívající pro logic a logic7
https://hometheaterhifi.com/volume_6_3/lexicondc2.html
https://www.whybuynew.co.uk/consumer-hi ... ceiver.htm
zesilovač ze stéjného roku 1999-2000, kde vůbec nedisponoval technologií zpracování zvuku Logic7. Pouze Lexicon..
tím pádem zde se boří článek co psal jarax, že Harman Logic 7 vymyslel... Právě Lexicon vymyslel tuto technologii a protože je pod harmanem, tak ji využívá.
zesilovač ze stéjného roku 1999-2000, kde vůbec nedisponoval technologií zpracování zvuku Logic7. Pouze Lexicon..
tím pádem zde se boří článek co psal jarax, že Harman Logic 7 vymyslel... Právě Lexicon vymyslel tuto technologii a protože je pod harmanem, tak ji využívá.
Teorie dobrá, hezky se to čte. Dole na obrázku je chladič zesilovače asi tak 2x20w z BMW E65 ve výbavě hifi stereo, teď se podívej na chlazení zesilovače L7. Pan harman s kardonem se vysrali na tu nejzákladnější věc v celém zesilovači, tak si ten svůj hyper kvalitní prostorový zpožděný zvuk mohou strčit do pr....

Napsal lulan, který to v životě neslyšel hrát. 

xalere ale už tady někteří zmínili že mají po repasi udělanej L7 a hraje jim krásně dlouhé roky.
Kdybys měl v pořádku audio či po repasi zesilovač asi bys mluvil jinak.
Kdybys měl v pořádku audio či po repasi zesilovač asi bys mluvil jinak.
Já hodnotím kvalitu, když do toho nasypu 20 tisíc, budu muset oblejzat vrakoviště a shánět díly tak co mám teda hodnotit, to co tam je nebo to co si vyrobím a dodělám.
Ja myslel, ze hodnotit kvalitu muzou jen lide vystudovani v oboru.
Škola života 

Neskutečné čtení toto. "člověk" co jezdí v autě hodnoty staré fabie bude poučovat o L7 jako by byl zvyklý na RR
Napřed na mercedes klubu říkáš že w140 je top (ale nekoupíš si jí) a pak už od roku 2011 na 7er.cz rešíš že nemáš peníze a že koupíš auto bez kol a pak tam flákneš nějaký plechy jen aby jsi ušetřil. A ted koupíš e65 zase totalní šrot jako jsi měl e32 o které jsi říkal že je plečka
https://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?p=32984#p32984

https://www.7er.cz/forum/viewtopic.php?p=32984#p32984
Hmm, zajimavy cteni, takze diagnoza je dlouhodoba
Neeeee. Tak tímhle se asi očividně vyvrací má domněnka, že si z nás někdo dělá prdel, protože přeci nikdo nemůže být takovej lemrouch.
No, do EU parlamentu s ním. Tam zapadne.
No, do EU parlamentu s ním. Tam zapadne.
Ještě větší blbec, než jsme doufali.
Takze jsem mel pravdu
. PRAHAV8 aleluja za dodani dukazneho materialu.