Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Brutální vybíjení baterie e60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Botas

Re: Brutální vybíjení baterie e60

#21 Příspěvek od Botas »

Zajímá mne, jestli je normálních těch 15A v probuzeném stavu, tedy bez uspávání. Když mi auto usne, statečně spinká a po měsíci v klidu nastartuju, s tím problém není.
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od SpookyKT »

Ahoj, nevěděli by jste o autoelektrikáři okolo Klatov, či Plzeňský kraj? Něco mi žere baterku, díky za tip.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Zkus se zeptat Tomáše viz kontakt zde http://forum.e30.cz/viewtopic.php?t=103882 . Dílna je v oblasti se špatným GSM signálem, takže poslat SMS viz odkaz
SpookyKT
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od SpookyKT »

Tak Tomáš vyřešil, bylo to na štěstí easy, vadný IBS...
Elektro

#25 Příspěvek od Elektro »

SpookyKT píše:Tak Tomáš vyřešil, bylo to na štěstí easy, vadný IBS...
Je možné prosím nějak ověřit funkčnost IBS ? Mám E60 a něco mi začalo vybíjet baterii. Odběr kolem 5-7,5 A a jednotky se postupně odpojují.
Odpojil jsem větev pro alternátor a startér a odběr stále přetrvává.IBS jsem úplně odpojil, ale i tak je tam zmíněný odběr.
Auto usíná jak má podle mě v pořádku,ale v probuzeném stavu se velice rychle vybíjí.Děkuji za případný typ co by to mohlo způsobovat.
Elektro

#26 Příspěvek od Elektro »

SpookyKT píše:Tak Tomáš vyřešil, bylo to na štěstí easy, vadný IBS...
Je možné prosím nějak ověřit funkčnost IBS ? Mám E60 a něco mi začalo vybíjet baterii. Odběr kolem 5-7,5 A a jednotky se postupně odpojují.
Odpojil jsem větev pro alternátor a startér a odběr stále přetrvává.IBS jsem úplně odpojil, ale i tak je tam zmíněný odběr.
Auto usíná jak má podle mě v pořádku,ale v probuzeném stavu se velice rychle vybíjí.Děkuji za případný typ co by to mohlo způsobovat.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Je, prostým odpojením. Jinak je to jiná jednotka, či regulátor alternátoru a z mojí zkušenosti oxidace plus kabeláže ve spoji pod autem.

forum/viewtopic.php?f=25&t=95509&p=1098678#p1098678
forum/viewtopic.php?f=25&t=87180&hilit= ... 3%AD%26IBS
forum/viewtopic.php?f=25&t=88395
Elektro

#28 Příspěvek od Elektro »

Diky za typ na články, které jsem pročetl už dřív a bohužel to nebude můj případ. Alternátor jsem měl odpojený a můstky jsou dobré,startér to také není. Strávil jsem 3 dny kolem auta a odpojil jsem asi 10 jednotek. Auto má stále odběr kolem 4,3-2,4 A (všechny dveře zavřené bez klíčku). IBS jsem odpojil od "+" polu a odběr je stále stejný, proto si myslím, že to tím nebude. Máte prosím někdo zkušenost s tím, že IBS diagnostika ten IBS viděla jako Ok, ale může být vadný ? Když zapnu klíček, tak auto hlásí buď Increase discharge battery " nebo "Battery charge low". Baterka je nová Axide Premium 100Ah.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

asi bych do toho neměl krafat páč 60tku neznám ... ale chceš říct, že povytahuješ pojistky + jednotky a auto žere proud furt ????
osobně bych to nechal na nabiječce připojil ampermetr a tahal jednu pojistku za druhou.....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Elektro

#30 Příspěvek od Elektro »

Tímto způsobem to měřím,ale až vytáhneš i poslední pojistku a auto má odběr stále podobný tak přestaneš mít nápady, kde by mohla být příčina.Power management je u E60 opravdu komplexní. Každou chvíli se někde něco zapne, nebo vypne.Novou baterku jsem zaregistroval Istou, ale budu muset změnit kapacitu baterie.To mi přijde jako jedna z možných přičin. Mám registrovanou 80Ah a potřebuju mít nově 100Ah.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

tak teď už nerozumím řeči tvého kmene ....když vytahneš všechno tak ....jen spekuluju, jde proud do starteru živej-přímej a do altíku? a vzadu odpojovák když odpojíš ...jestli tam je , tak to jde ještě asi do centrálu a imobizeru ?
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Elektro píše:Tímto způsobem to měřím,ale až vytáhneš i poslední pojistku a auto má odběr stále podobný tak přestaneš mít nápady, kde by mohla být příčina.Power management je u E60 opravdu komplexní. Každou chvíli se někde něco zapne, nebo vypne.Novou baterku jsem zaregistroval Istou, ale budu muset změnit kapacitu baterie.To mi přijde jako jedna z možných přičin. Mám registrovanou 80Ah a potřebuju mít nově 100Ah.
Pak ti zbývá právě ta motorová část, tj. odpoj spojovník motorového plusu pod kapotou, jestli pak padne odběr. Pak máš už v podstatě jen dvě možnosti - alternátor a startér.
Odpovědět